E
EU2
Ziyaretçi
- Konu Sahibi esinesinti
-
Kızlar destek veren ve dua eden herkeze çok teşekkürler.Bugün güzel haberi aldım çok şükür allahıma değerim yeniden 2 ye katlamış bebeğim tutunmuş.Allahım ne acıymış günler uzamıştı sanki.Allah kimseye yaşatmasın.
merhaba AKYAMM
ilk önce hangi merkezde olacağını karar verin .eğer verdiyseniz.Genelde adetin 3. günü gittiyor ve herşey iyi ise karından olan (aşılama yaptırdıysan bilirsin) iğnelere durumuna göre extra iğnelere ve ilaçlara başlıyorsun .2 gün aralıklı utroson ve kan degeri kontrolleri oluyor.10-15 gün sonra yumurtaların gelişimine göre yumuata toplanıyor. 2-5 gün sonrada transfer oluyor. başlangıç ve bitiş yaklaşık 15-20 gün arası oluyor.transferden sonra 12 gün bekleme .
Öncesinden hazırlık için doğum kontrol hapı verilebilir.Adeti düzensiz ise düzenleme veya sık kıst oluşumunu önlemek için.
enim size tavsiyem dr başlamadan önce period ile ilğili bilig görüşmesi yapmanız, ssk bağkur gibi kurumlarda rapor alarak yardımda alabilirsiniz.Merkezle mutlaka görüşün ilaçta %20 ödüyorsun falan.
Kızlar destek veren ve dua eden herkeze çok teşekkürler.Bugün güzel haberi aldım çok şükür allahıma değerim yeniden 2 ye katlamış bebeğim tutunmuş.Allahım ne acıymış günler uzamıştı sanki.Allah kimseye yaşatmasın.
merhaba aktuel,
teşekkü ederim yazdıkların için ama ben hata ettim durumumdan bahsettim, gerçi benim istediğim cevabı yazmışsın çok sağol. Ben 2,5 yıllık evliyim ve 1 seneyi aşkındırda çocuk istiyoruz fakat olmadı, hormon tahlili yaptırdım sonuç normal, rahim filmi çektirdim sonuç normal, fakat eşimde varikosal çıktı ve sperm testinde ileri hareketlilik yok. Bu durumda varikosal amelyatı olup belli bir süre beklememiz gerekecek fakat eşim amelyat olmak istemiyoro yüzden tüp bebek yaptırmayı düşündük, aşılama için uygun değiliz çünkü ileri hareketli sperm yok. Geçen hafta bir tüp bebek doktoruyla görüştük elimizdeki tahlil sonuçlarına göre bize tüp bebek yaptırmayı uygun gördü, fakat görüştüğümüz doktor oturduğum yere uzak olduğu için hiç bu süreçleri sormadım. ssk lıyım fakat aşılama yaptırmayacağım için yararlanamıyorum. gittiğimiz doktor 3.500-ytl tüp bebek 1.750-ytl de ilaçların tutar dedi. Çok yüksek meblağlar bunlar, ilk denemede tutmama ihtimalide çok yüksek, niye benim başıma geliyo diyodum hep ama buradaki arkadaşların yazılarını okuyunca yanlız değilim dedim genede moral olarak çok iyi değilim
merhaba aktuel,
teşekkü ederim yazdıkların için ama ben hata ettim durumumdan bahsettim, gerçi benim istediğim cevabı yazmışsın çok sağol. Ben 2,5 yıllık evliyim ve 1 seneyi aşkındırda çocuk istiyoruz fakat olmadı, hormon tahlili yaptırdım sonuç normal, rahim filmi çektirdim sonuç normal, fakat eşimde varikosal çıktı ve sperm testinde ileri hareketlilik yok. Bu durumda varikosal amelyatı olup belli bir süre beklememiz gerekecek fakat eşim amelyat olmak istemiyoro yüzden tüp bebek yaptırmayı düşündük, aşılama için uygun değiliz çünkü ileri hareketli sperm yok. Geçen hafta bir tüp bebek doktoruyla görüştük elimizdeki tahlil sonuçlarına göre bize tüp bebek yaptırmayı uygun gördü, fakat görüştüğümüz doktor oturduğum yere uzak olduğu için hiç bu süreçleri sormadım. ssk lıyım fakat aşılama yaptırmayacağım için yararlanamıyorum. gittiğimiz doktor 3.500-ytl tüp bebek 1.750-ytl de ilaçların tutar dedi. Çok yüksek meblağlar bunlar, ilk denemede tutmama ihtimalide çok yüksek, niye benim başıma geliyo diyodum hep ama buradaki arkadaşların yazılarını okuyunca yanlız değilim dedim genede moral olarak çok iyi değilim
esincim inan çok mutlu oldum.bu bize de bir örnek oldu.rabbim nelere kadir dimi?inşallah kucağına aldığın günleri de görürsün
benim bir arkadaşım sıkı sıkı korunmasına rağmen hamile kaldı.hatta eşiyle bile bu yüzden tattıtılar.dikkatsizlikle suçladılar birbirlerini falan filan.neyse duruma tam alıştılar ve dr a 2. kontrole gittiler.bebek görünmedi.haftaya bir daha bakalım yine göremezsek alabiliriz demiş dr.bunlar bir üzüldüler bir üzüldüler.zamanında ettikleri kavgaların cezası diye algıladılar.şefkat tokatı derler ya.öyle bir şey...1 hafta dolunca gittiler büyük bir korkuyla.ve nihayet bebek görünmüş.şimdi 4 ay falan olmuştur belki beş...hatasını anlamıştı arkadaşım.ne gelirse ondan kabulümüz.ama rabbim inşallah gönlümüzünmuradını hayırlısıyla verir de şükredenlerden oluruz.
bir müslüman bir müslüman kardeşine gıyabında dua ederse meleklerde o kuluna rabbim sana mislini versin diye dua ederler.
biz birbirimizi dualarımızda unutmayalım.biz de inşallah sevinenlerden oluruz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?