çok çözümsüz kaldım:(

seftsoft

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2010
15
0
36
Diğer
arkadaşlar çok zor bi durum söz konusu yardımınıza ihtiyacım var olabildiğince özetle anlatayım..
1 yıllık evliyim eşim askerliğini büyük ihtimalle ağustosta yapacak evlenmeden önce bu konuda konuşulduğunda o askerdeyken ailesiyle yaşayabileceğimi söylemiştim ama şu an bu fikir kabus gibi geliyo eşimle bile gittiğimizde saate bakıp duruyorum kayınvalidemden çok hoşlanmıyorum onun dışında onlarla 6ay geçirebileceğimi hiç sanmıyorum kendi ailemde benimle aynı şehirde eşim askerdeyken 1hafta kayınvalidemde arada sırada da annemlerde kalabileceğimi söylüyo ama ben kendi evimde kalmak istiyorum yalnız kalma durumum yok ama bazen onlar bazen annemler bize gelsin ve bu süre o şekilde geçsin istiyorum ama eşim bunu kabul etmiyo.onu nasıl ikna edebilirim?şu an düşüncesi bile kabus gibi geliyo yaşadığımı düşünemiyorum psikolojim çok bozulacak bu gidişle nasıl iknaedebilrim yardımlarınızı bekliyorum

ya canım pisikolojini bozucak bir durum yok
eşin askerdeyken idare edersin ya bahaneler uydur annenlerde kalmak için eşin ikna olmadıysa böyle yap ben böyle yapardım şahsen
eşin askerden geldinde direk sana kimlerde kaldın diye sormicak ya...

sen nerde rahat ediyosan orda kalmalısın bence nedir bu kayınvalidede kalma gereği ısrarları anlamam yani sizene be gidin askerliğinizi yapın gelin isteyen istediği yerde kalsın ya küçük şeyleri kocalar çok büyütüyo guclubacismile

Ben olsam annemlerde kalırdım..
bu konuda eşitlik cok sacma geliyor bana..
empati kursun biraz..
sen bir yerlere gitsen birkac günlüğüne uzak akrabana falan..
o evinde mi kalır annesin de mi yoksa sürekli kayınvalidesin demi?
cok sacma ya..

bilmiyorumkismile

6 ay gitmez de 1 yıl giderse..?
ikna etmeye gelince kendi annenle kamayı teklif edebilirsin..
ailen de istiyorsa..

ya onuda düşünüyorum tabi enson çare mecbur dayanıcam ama şöyle bi örnek vereyim daha nişanlıyken bile bikere askerlik konusu açıldı benim gözlerim doldu ve kayınvalidem ooo sen simdiden böyle yaparsan benimde psikolojim bozulur dedi yani çok anlayışsızlar..mesela benim okulum var ödevler sınavlar..onların geleni gideni bitmez sabahın erken vaktinde kalkarlar gece onlar uyuyana kadar uyuyamam....rahatta edemicem hiç...benim çözüm bulmam gerek iknaetmem gerek

bunları anlayıslı bir dille esine söylersen yine anlamaz mı..
bu konuda neden emrivaki davranıyor..
sen karar verebilecek olgunlaktasın..
bunları aynen söyle..

6 ay gitmez de 1 yıl giderse..?
ikna etmeye gelince kendi annenle kamayı teklif edebilirsin..
ailen de istiyorsa..

kendi aiem ister kalmamı ama kalınmazmış artık evlendikten sonra ailemden çıkmış oluyomuşum...eşim biraz inatçıdır bukonuyu nasıl açıp derdimi anlatabilirim onu bilmiyorum

Valla bana sorarsan en mantıklısı kendi evinde kalman.
Niye ille ailelerin yanında kalmak gibi bir zorunluluk var zaten hiç anlamam.
Bir sürü yalnız yaşayan insan var, herkes nasıl kalıyorsa sen de kalırsın.
Ha korkuyorsan ayrı tabi o zaman da kendi aileni tercih etmen en doğal hakkın.
Eşine söyle, amaç senin yalnız kalmaman değil mi ona göre?
O zaman ha kendi annesinde ha senin annende ne fark eder.
Amacı saptırmasın.

kendi aiem ister kalmamı ama kalınmazmış artık evlendikten sonra ailemden çıkmış oluyomuşum...eşim biraz inatçıdır bukonuyu nasıl açıp derdimi anlatabilirim onu bilmiyorum

Ne demek ya kendi ailenden çıkmak, ağaç kovuğu mu bu?
O zaman o da çıkmış oluyor kendi ailesinden, ne fark var yani.
Kız aileleri zamanı geldiğinde hibe etmek üzere ürün mü yetiştiriyorlar.
İyi o zaman evlenince herkes silip atsın ailesini, nasıl bir mantık bu yahu?

cok değişik düşünce tarzı bende çözüm bulamadım walla..
hayret yani ne diyim..
Evinizde kalmanız en dogrusu galiba..
eğer korkmuyorsanız neden imkansız olsun kii..

valla 3 sene kayınvalidesinde oturan buna rağmen kayınvalidesini seven bi gelin olarak ne kendi ailemde ne eşimin ailesinde kaldığım zaman rahat edemem bi kere yatağı yastığı yadırgar sabahlara kadar uyuyamam.hele bide senin okul ders varmışki işin zor.annene gitsen ders çalışmana zamanın kalır ama kendi evin gibi olmaz.kayınvalidene gitsen gelinsin hizmet ederisn kendine vakit kalmaz.

valla canım benim eşimde aynı senin kocan gibiydi bizim askerlik sorunumuz yoktu ama eşim taşındığım ilk zamanlar 2 3 günlüğüne şehir dışına çok çıktı daha o gitmeden kayınpederler arar gelini bize bırak derlerdi eşim fikrimi bile sormazdı ikna etmeye çalışırdım laftan anlamazdı.ilk gidişinde hazırlan hadi dedi:ben bi yere gitmiyorum burası benim evim kitler kapımı yatarım beni yanlız bırakmak istemiyorsan o zaman iş içinde olsa gidemezsin hadi şimdi tut kolumdan sürüde götür dedim.kapıyı kapadım.tabii dank etti yıllardır bi sorun yaşamdık işi olup gittiği zaman hiç şuraya git buraya git demez valla.

canım madem öyle kendi evinde kal
arada annenler gelir kalır
sende müsait oldukça kayınvalidenlere gidersin
eşinedesöylersin
canım ben orda kalırsam rahat edemem benim üzülmemeden annen rahatsız olup üzülür ben tam iyiyken onun aklına gelirsin o üzülür bende dayanamam dersin
ay karıştı yazarken
evinde rahat edeceğini, kendi sevdiğin yemekleri rahat yapabileceğini ,rahat ders çalışabileceğini,tabi ki orayada gideceğini ara sıra kalabileceğini falan söyle tatlı tatlı
yanlız kalmandan korkuyorsa yani aklının sende kalacağını söylüyorsa da rahatlat onu

evlenmeden-önce-ailenle-kalabilirim-dediğim-için-bunu-söz-vermişim-gibi-kabul-ediyo-nedesem-bunu-karşıma-çıkarıyo

Büyük sözüme tövbe de
Beni hayatımın yarısına kadar koruyup kollayan ailemden çıktın artık diyerek uzaklaştırmaya çalışacak adam anasının karnından çıkmadı daha.
ıktidar savaşına kendi ailemi şehit veremem, bir kadın 80 yaşına da gelse ailesinden çıkmış olmaz.
Her şey için kavga etmem ama bunun için sonuna kadar savaşırım, aile bu ya, o yokken onlar vardı, ne demekmiş o klava:

cookk coook zor işin diktatör davran bu konuda bence..sonucta 6 ay buu ha diyince gecmiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…