çok çözümsüz kaldım:(

Merak ettim, kaç yaşındasınız?

en mantıklısı ailenin yanında kalman. arada bir ordada kalırsın tabi. hiç kalınmamazlık olmaz. ama daha çok ailende olman mantıklı. ikna edici olmaya çalış güzelim

ya-lütfen-bi-akıl-verin-1..diktatörlük-işe-yaramıyo-2..ben6-ay-orda-kalamam-3...tanıdık-büyücü-falan-varmı?

1. kelimelerinizin arasına neden kesme işareti koyuyorsunuz.
2- Nişanlınızla konuşun ve kendi evinizde kalacağınızı söyleyin. Keşke başta kabul etmeseydiniz.
3- Büyücü müyücü, nedir bunlar anlamadım. Saçma şeylere yöneleceğinize çekin nişanlınızı karşınıza konuşun. Burası büyücü arama yeri değil çözüm arama yeri değil mi?
4- Kalacağınız süre 6 aymış, kaldı ki en azından bir müddet deneyebilirsiniz birlikte oturmayı, beceremezseniz nişanlınıza söylersiniz başka bir çözüm yolu bulunur.

1.klavyenin-boşluk-tuşu-çalışmıyo-ekran-klavyesiyle-yazmayı-denedim-başta-ama-çok-zorlandım-o-yüzden-böyle-yazıyorum-2..nişanlı-değil-1-yıllık-evliyiz...3..büyücü-derken-cidden-büyücü-aradığım-için-söylemedim-durumun-vehameti-açısından-yazdım-4...zaten-enson-çare-deneyeceğim-kalmayı-ama-akıl-akıldan-üstündür-belki-çözüm-bulunur-diye-yazdım-buraya

kendi aiem ister kalmamı ama kalınmazmış artık evlendikten sonra ailemden çıkmış oluyomuşum...eşim biraz inatçıdır bukonuyu nasıl açıp derdimi anlatabilirim onu bilmiyorum

ne saçma ne duygusuz ne önyargılı, ne bağnaz bir düşüncedir bu.
kız evlenince anne baba ,yokmu oluyor birdenbire..
aile siliniyor mu yani.?
böyle bir düşünceye sahip biriyle mi evlendiniz siz.??
çok üzüldüm sizin adınıza...

keşke en başta kendi evimde kalırım daha rahat ederim deseydin canım
şimdi ikna etmeye çalışman işe yaramaz gibime geliyor
yinede 6 ay çok uzun bir süre sayılmaz biraz kaynananda birazda ailenle kalırsın geçer gider
bu kadar stres yapma kendine

of of ben de yaşamıştım bunu bir zamanlar.önce gittim on gün kadar kayınvalide de kaldım.bana pek de bayıldıkları yoktu zaten,rahat edemedik hiçbirimiz eşime anlattım durumu.ben askerdeyken annemlerde kalacaksın diye aylarca despot despot benimle kavga eden adam anasının da rahatının kaçtığını yaşayarak görünce eve dönüp yanlız kalmama ses edemedi.diyeceğim askerden önce bu konuda boşuna kararlar almaya çalışmayın çünkü iş uygulamaya gelince hiçbir şey konuşulduğu gibi olmuyor.şimdiki aklım olsa askere gitmeden önce o askerdeyken evde yanlız kalmak için boşuna kavga etmezdim hiç.bazı şeyleri yaşayarak görünce kabul etmek zorunda kalıyorlar bu erkekler. gittim kendi evimde kalmaya başladım.annemler başka şehirdeydi.ben de çalışıyordum,arada küçük tatiller yaratıp onların yanına gittim,kaldım,eşimin askerliği yakın bir şehre çıkmıştı,arada hafta sonları onun yanına gidiyordum.böyle böyle evliya çelebi misali türkiye kazan ben kepçe altı ayı bitirmiştik.bir hafta içinde dört şehir,dört havaalanı gördüğümü biliyorum :)

Son düzenleme:
ben olsaydım kendi evimde kalırdım kardeşlerimde benimle kalırdı yada annem gelirdi.başka derdim yok gidecem anasıyla kalacam.ne bu ya evlendin ele gittin mantığı.ezik bi anlayış gibi geliyor bana benimki böle bir şey teklif etseydi yıkardım ortalığı.

ya-lütfen-bi-akıl-verin-1..diktatörlük-işe-yaramıyo-2..ben6-ay-orda-kalamam-3...tanıdık-büyücü-falan-varmı?

bu 3 numaralı soru pek bi cins geld bana kafamçokkarıştı çözüm yolun bu mu .Allah kendisine şirk koşulmasından hoşlanmaz.bunun günahı ayrı bir olay işin içinden çıkamazsın.artı sağlıklı bir çözüm olmaz.bakış açını değiştir.mantıklı olmayı dene.benneyaptımki:1no2:

kendi aiem ister kalmamı ama kalınmazmış artık evlendikten sonra ailemden çıkmış oluyomuşum...eşim biraz inatçıdır bukonuyu nasıl açıp derdimi anlatabilirim onu bilmiyorum

benim eşim ne zaman şehir dışına çıksa ben direk kendi ailemin evine gidiyorum. ilk zaman eşim dedi bizimkilerde kalırsın. yok dedim rahat edemem. pijamalarımla tv karşına kanepeye uzanamıcam sürekli hizmet etmek zorunda hissedicem kendimi sizinkile yap demeseler bile ben öyle hissedicem rahatsız olucam boş oturmaktan olmaz dedim o da tamam dedi. ondan sora ne zaman şehir dışına çıksa direk diyo annenlere gidersin diye :sm_cool:

nunna çok haklı bencede eşinşe konuş rahat edemem falan de...

yada en iyisi git iki hafta kal sonra rahat değilim de annenin evine git ama arada sırada kayınvalideni de ihmal etme canım.

alkisalkisalkisalkisalkisalkis

kayinvalidenizde ya da kendi ailenizin yaninda kalacak olan sizsiniz, esiniz degil.
hic kimseden izin almak zorunda degilsiniz lmaz:
nasil rahat ediyorsaniz oyle yapin, esiniz mecburen kabul edecek.
sizi zorlayamaz ki...

Kendi evinde kalsana yahu hem derslerinde varmış oturur yatarsın keyif yaparsın arada gider ziyaret edersin onlarıda.
Kız baba evinden çıkınca artık ailesi bitmiş mi oluyor ya bu nasıl bir mantıktır sanki kendi aileleri çok kıymetlide .
Çıkar sesini biraz öyle hemen pes etmek yok bunlara dişini çıkaracan biraz bundan anlıyorlar çünkü .

valla canım malesef topumumuz o kadar cahil kaynıyor ki eşin 4 yıllık okulu bitirmiş ama çağdaşlıktan nasibini alamamış beyni hala mağara devrinde. Kusura bakma senin ailenle onun ailesi de aynı durumda. Tek yapacağın resti çekmek beğenmiyosa da boşasın. Bence kendi ailende kal onlar da itiraz ederse ben özgür bir yetişkinim nerde istersem orda kalırım de. Kocan da beğenmiyosa başka kız bulsun kendine. Zaten sana ve isteklerine mutluluğuna değer vermeyen aile baskısı altında ezilen kişiliği oluşmamış adamla bu hayatta mutlu olma ihtimalin çok az.

evet başta öyle demiştim ama senin bu baskıcı tutumundan hiç hoşlanmadım..
ben istemiyorum sürekli kayınvalide de kalmak de
derslerim var benimde bu eve karşı sorumluluğum var
ne demek ya
isteyen gelir kalır benimle
sen askerdesin diye neden düzenimi bozayım
annemde gelebilir senin annende
uzatacak bişey yok
konu kapanmıştır
de bakalım

bende aramız açılmasın diye hep alttan alırdım..düne kadar..bu kayınvalide sendromu bendede var yani..

neyse geçen gün kızlar gaza getirdi beni sağolsunlar..aklıma gelmeyen şeyleri aklıma soktular iyice dellendim..
akşam kavga kıyamet..çektim resti..telefonumu fırlattım duvara al çamaşırlarını çek git dedim
ertesi gün bir kırmızı gül
yeni telefon
ve özürlerle olay kapandı..

cidden kaşınıyolar bazen

yasadıgınız sehır bence onemlı bu durumda
zıra ataerkıl toplumda kadının esı yokken kendı aılesınde kalması cok ayıp karsılanabılıyor
ayrıca yasadıgı toplumun adet ve geleneklerıne gore kadının kocası yokken yalnız yasaması yanında kalmaya kım gelırse gelsın etıketlenmesıne sebeb oluyor
bu soyledıklerım bızlere ne kadar mantıksız gelse de maalesef kı toplumumuzda hala bu bakıs acısına sahıp ınsanlar oldugu ıcın onemlı bulundugunuz sehır

ayrıca esınızle ınatlasarak degıl konusarak cozum yoluna gıtmenızı tavsıye ederım
kısa donem askerlık yaptıgına gore egıtımlı bır bey esınız
aılesı ne kadar baskın cıkarsa cıksın anlattıklarını anlayabılır
rahat edemeyecegınızden, esınız yokken agresıf ve duygusal olabılecegınızden
ve bu durumlar sebebıyle esınızın aılesıyle problem yasamak ıstemedıgınızden bahsedın
kımseyı kırmak ıstemıyorum ama kendıme guvenemıyorum deyın
gelın olarak gorevlerınızı yerıne getırme cabasıyla derslerınızı ve hatta kendınızı ıhmal edecegınızı ama bunu yapmak ıstemedıgınızı soyleyın
en kotu ıhtımal hıc ınatlasmadan sızın aıle ortamınızda konu bır anda acılıverır ve sızın aılenız rıca eder damadına
kızımız kucuk bız sahıp cıkalım dıye

ama sakın restlesmeyın ve buyucu tarzı cocukca cozumlere gırısmeyın derım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…