- 2 Haziran 2019
- 143
- 166
- 103
- Konu Sahibi civcivgagasi
buna cok katılıyorum. İs dünyası erkekler icin erkekler tarafından yönetiliyor. Ben ailemden para almadan burslarımla okudum, kücük isler de yaptım. üniden mezun olurken hatırı sayılır birikimim vardı ama cok seyden de feragat etmistim. ailemden para almayı gec yardım ettigim oldu. daha 1 yıldır is hayatında olmama ragmen sükür ilk arabamı aldım (hatta 5 yasımda arabamızı sattıgımızdan beri ailemizin ilk arabası oldu). Arabayı satıp üstüne koyup ev almayı düsünmeye basladım. peki erkekler 30 yasına kadar ne yapıyor cidden? Biz kadın halimizle bu kadar cabalayıp bir şeyler ediniyoruz, onların aileleri de is dünyası da arkalarında olmasına rağmen 30a kadar bos beles geziyorlar. Ne bir sağlıklı alıskanlık, kültürel hobi var ne bi birikim. borcu olanlar da gırla… Anlamıyorum gercekten. benim erkek kardes de öyle, calıssam nolacak okusam nolacak diyip diyip evde oturuyor…arkadaşın konusunu sabote etmek gibi olmasın da
zaten denklik denince ben hepsini birden algılıyorum
kendi adıma bana ailemden kalacak hiçbir şey yok
ben evimi arabamı 3-5 yıl bana yetecek birikimi hepsini kendim yaptım.
bu sırada birkaç farklı ülkede çalıştım, birkaç yabancı dil öğrendim, gezdim ettim. aileme de pek çok şeye koşturdum çünkü kalabalık ailede ilk çocuğum ama uzun zamandır onlardan ayrı yaşıyorum.
ben benden daha iyisini zaten bulamıyorum da (o da benim beceriksizliğimdir, o ayrı) bi de 30 yaşı da hadi neyse diyelim, 30 yaş nesli bişeylere sahip olmak için çok kötü döneme denk geldi, tamam. ama 40 yaşa doğru yaklaşılınca (ki ben geçtim bile o yaşı zaten) yani bu sefer insan şey diyor, bi ben mi eşşeğim? bi ortadoğu ülkesinde, gece tek başına eve dönmenin mesele olduğu bir ülkede ben bunları yapabilmişim, karşımdaki erkeğin elleri gül mü dermiş bu kadar zaman? kısa ve net soru bu.
benim hayatımda koşturmadığım bişeyler için uğraşmadığım, (sadece para da değil tabi ki kendimi geliştirmek için de) şöyle rahat ense yaptığım zamanım olmadı, olamadı. ben bilmiyor muydum bunları yapmayı?
Sonuc olarak bence de maas, birikim, aile kültürü, hayata olan bakıs, evlilikten beklenti ve dıs görünüs de denk olmalı.