Çok Doldum

angryangel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2011
1.316
10
106
39
İstanbul
Gerçi önceki konularımı okuyanlar bilirler sıkıntımı. Şu an nereden başlayacağımı da bilemiyorum. Kış çok şiddetli geldi, evim buz gibi kv doğalgaz almamızı engelledi. soğuktan iki odam rutubet tuttu. Kısa süre sonra bebeğimiz gelecek bu soğukta hasta olmazsa iyi. Eşim de annesi gibi klima alma derdinde onunla ısınacakmışız. tabii o zaman gene tüm odalar ısınamayacak. dün eşime söyledim. doğalgaz alsak daha iyi değil mi dedim. verdiği cevap şu: klima yazın da lazımmış. :53:

bu daha başlangıç. neyse. çocuğum olacağını bile bile (ki bir bebeğin masrafı epey oluyor) kendilerine bir alay masraf yaptırdılar. ne üstleri başları bitti ne tvleri. çalışan tvleri varken gidip 3 boyutlu tv aldılar. (bunun parasını eşim değil kaynım ödüyor ama bunu sürekli öne sürüp eşimden para almaya çalışacaklar) biz evimize digitürk aldık, onlar da d smart aldırdılar parası eşimin üzerine. şimdi de son olarak süpürgeleri çekmiyormuş, yeni süpürge alacaklarmış (kaç gündür süpürgem onlarda) şimdi bunda ne var bir süpürgey mi esirgedn diyebilirsiniz. geçenlerde benim süpürgem bozuldu. motordan alışık olmadığım garip sesler gelmeye başladı patlayacakmış gibi. ben servise göndermek istedim, kv ona da karıştı. para gitmesin diye karşı çıktı süpürgemi servise göstermeye. o şekilde korka korka kullandım. şimdi de sırf çekmiyor diye kendilerine yeni süpürge almaya kalkıyorlar. hani bir tamirciye bile gösterelim falan demiyorlar. Bunu da dün görümce gelip söyledi. ben de annesinin o yaptığını yüzüne vurdum. eşime de kesinlikle dedim süpürge için para vermeyeceksin. ya öteki oğulları alsın ya da babaları alsın çünkü bana böyle yapmışlardı dedim.

ve bu insanlar benim doğumdaki hastane paramı hesaplayıp zorla devlete yönlendirmeye çalışan, hobi için gideceğim takı kursunda kullanacağım boncuğun parasını hesaplayıp kursa gitmemi engellemeye kalkan insanlar.

geçen bebeğim için alışverişe çıktık, sözde dedesi alacaktı bebeğimin eşyalarını. kv daha çıkarken kocandan para aldın mı diye sordu. Şok oldum. Çünkü öncesinden böyle bir şey dememişti. Allah'tan, gene akıllılık edip bir miktar para almıştım (içime doğmuş gibi) bebeğimin eşyalarının bir kısmını ben kendim aldım. Dahası, bebeğime harcama yaptılar diye yiyecek içeceklerini onu da geçtim görümceme bir de çanta almak zorunda kaldım.

Ben çok eşşek kafalıymışım ki geçen sene özellikle; kendilerini acındırmalarına inandım, kazandığımı ellerine saydım. Böyle olacağını bilsem paramı biriktirir, en azından doğalgazımı kendim döşetirdim.

Arkadaşlar ister eleştirin, isterseniz de hak verin. Gerçekten çok doldum ve sadece içimi dökmek ihtiyacı hissettim.

Ya çok sinir bir durum bu... İşte dip dibe yaşayınca hayatınıza müdehale hakları oluyor. Önceki konularını okumadım bilmiyorum, ama keşke çalıştığınız dönemde biraz uzakta oturma şansı yaratsaydınız kendinize. Düzelir mi bilemiyorum en azından kendini rahat tutmaya çalış. Bebeğinin eşyalarını mesela kendiniz alın. Süpürgeniz mi bozuldu birine danışmak yerine eğer durumunuz da müsaitse verin sipariş gelsin.

Böyle anne babalar çocuklarına sürekli istediklerini yaptırdıklarında çok sinir oluyorum. Eşler de bunu anlamayınca daha da zor. Allah tez zamanda kurtulmak nasip etsin. Bebeğini de hayırlısıyla kucağına al inşallah. Ve sağlık , mutluluk, huzur hep sizlerle olsun.

Ya çok sinir bir durum bu... İşte dip dibe yaşayınca hayatınıza müdehale hakları oluyor. Önceki konularını okumadım bilmiyorum, ama keşke çalıştığınız dönemde biraz uzakta oturma şansı yaratsaydınız kendinize. Düzelir mi bilemiyorum en azından kendini rahat tutmaya çalış. Bebeğinin eşyalarını mesela kendiniz alın. Süpürgeniz mi bozuldu birine danışmak yerine eğer durumunuz da müsaitse verin sipariş gelsin.

Böyle anne babalar çocuklarına sürekli istediklerini yaptırdıklarında çok sinir oluyorum. Eşler de bunu anlamayınca daha da zor. Allah tez zamanda kurtulmak nasip etsin. Bebeğini de hayırlısıyla kucağına al inşallah. Ve sağlık , mutluluk, huzur hep sizlerle olsun.

sağol canım tamamen iyi niyetlerle kabul etmiştim aynı binada yaşamayı. böyle olacağını bilsem asla kabul etmezdim. eğer bu ısınma problemi de seneye de çözülmezse kesinlikle çıkacağım bu evden.

hamileliğin vermiş olduğu hassaslıktan gerk biraz fazla abartmışın küçük şeyleri ama doğalgaz sorunu büyük tabi ama olmuyorsada kendini çok fazla strese sokma malum hayat kısa değmez ağlamaya bi ton sobalı eve oturan insan var onlarında tek odaları ısınıyor elindekilerle şükret cancazım

sizin eşinizde biraz problem var.dengeyi kuramamış.
hayatınıza çok müdahale ediliyor.
hesapları ayırın artık,ne onlardan bişey bekleyin ne de siz verin.
yanlış hatırlamıyorsan siz çalışıyordunuz,çocuktan dolayı işten mi ayrıldınız?

bişey aldıracakları zaman oğlum diyip para istiyolar, diğer zamanlarda kocan oluyo adı öylemi, terbiyesiz kan emiciler, ayrıca klima dediğin gibi ne tüm odaları ısıtır ne tüm odaları soğutur, kış günü kendisimi mutfakta yemek yapacakmış ya da cümbür cemaat klimalı odadamı yatılacakmış

sizin eşinizde biraz problem var.dengeyi kuramamış.
hayatınıza çok müdahale ediliyor.
hesapları ayırın artık,ne onlardan bişey bekleyin ne de siz verin.
yanlış hatırlamıyorsan siz çalışıyordunuz,çocuktan dolayı işten mi ayrıldınız?

evet hamileliğimden dolayı işi bırakmak zorunda kaldım. şu saatten sonra kendi paramdan zırnık koklatmam zaten. ben onlardan bir şey beklemiyorum. bebek alışverişine de çok hevesliler diye onlarla birlikte çıktım. yoksa ona da laf ederler.

şimdi yazacaklarım için bana kızacaksın ama son konularının ana teması hep aynı aslında..sadece yaşanılan olaylar farklı..

bu insanlar senin üzerinde bu kadar çok söz hakkına nasıl sahip olabiliyor? doğalgazından süpürgene,bebeğinin isminden doğum yapacağın yere ve hatta alacağın boncuklara kadar nasıl müdahale edebiliyorlar?

sen neden bu kadar sessiz kalıyorsun,eşin neden bu kadar ezderiyor seni ya..konunu okuyunca k.validene sinir oldum,nasıl kadın bu.

şu doğumunu hayırlısıyla yap ve artık dolma..dolmana fırsat vermeden ver cevaplarını.

şimdi yazacaklarım için bana kızacaksın ama son konularının ana teması hep aynı aslında..sadece yaşanılan olaylar farklı..

bu insanlar senin üzerinde bu kadar çok söz hakkına nasıl sahip olabiliyor? doğalgazından süpürgene,bebeğinin isminden doğum yapacağın yere ve hatta alacağın boncuklara kadar nasıl müdahale edebiliyorlar?

sen neden bu kadar sessiz kalıyorsun,eşin neden bu kadar ezderiyor seni ya..konunu okuyunca k.validene sinir oldum,nasıl kadın bu.

şu doğumunu hayırlısıyla yap ve artık dolma..dolmana fırsat vermeden ver cevaplarını.

haklısın canım kızmıyorum sana. aslında son zamanlarda yavaş yavaş karşı çıkmaya başladım bu olanlara. çünkü şimdiye kadar insanlar kırılmasın mentalitesine sahiptim. baktım kimse beni düşünmüyor, ben de hiçkimsenin duygularını takmamaya karar verdim.

Bildiğim kadarıyla kaynın da evli
Ne kaynın ne eşin ödemek zorunda değil ki, yeni gelin gibi televizyonları sağlam olduğu halde son model tv isteyen kendi ödesin bedelini..

Bence hem kaynın hem eşin hata ediyor, babası sağ madem babası alsın yani.. Herkes kendi evinden sorumlu olsun..

Sana gelince de maaşını onlara vermekle hata etmişsin evet ama bundan sonra bari hallerini gördün ona göre davranırsın.. Birçok konuda da kaynananın izin vermesini bekleme, süpürgen mi bozuldu sen hamilesin götüremezsin ama ver eşine götürsün servise..

Eşin de çok etkileniyor ailesinden sanırım.. Yoksa akıl karı değil yani bu havada büyükler bile duramazken bebeğin ısınma ihtiyacını annesi istemiyor diye klima ile sağlamayı düşünmesi.. Klima da faturayı epey etkiler bence, tabi ciddi anlamda ısınabilecek kadar kullanılırsa...

Kayınpederinin de bebeğinin eşyasını alabileceğini nasıl bekledin bilmiyorum, ben ilk cümlede şaşırmıştım dedesi alacak yazınca.. Herşey için sizden ya da kaynından para isteyen kişiler şimdi birden elini cebine atmazlar çünkü..

Sen sen ol ne onlardan birşey bekle, ne de onların birşeyini öde.. Eşin de ödemesin.. İhtiyaç sahibi değiller çünkü, son model tv aldırıp ta torunu olacağını bile bile ısınma ihtiyacınıza karşı çıkan bencil babaanne yardımı hak etmiyor..

çocuğun adı konusunda arıza çıkarmadılar mı başka, ilk söylediğinde surat astılar demiştin gerisi gelmedimi, onun acısınıda çıkarıyo olabilirler

çocuğun adı konusunda arıza çıkarmadılar mı başka, ilk söylediğinde surat astılar demiştin gerisi gelmedimi, onun acısınıda çıkarıyo olabilirler

evet ona karıştılar, hala da karışmaya çalışıyorlar ama ben karıştırtmıyorum. bilmem belki de isim konusundan dolayı canımı yakmaya çalışıyor olabilirler ama sırf isimden dolayı torunlarının sağlığını tehlikeye atmaları vicdansızlık. Aman yaa zaten bir babaanne ne kadar sever ki torununu nasıl olsa elkızının çocuğu o.

haklısın canım kızmıyorum sana. aslında son zamanlarda yavaş yavaş karşı çıkmaya başladım bu olanlara. çünkü şimdiye kadar insanlar kırılmasın mentalitesine sahiptim. baktım kimse beni düşünmüyor, ben de hiçkimsenin duygularını takmamaya karar verdim.

doğum yapmana az bir zaman kaldı,sen şimdi tepki verme.çünkü olmadık bir laf edip canını sıkabilirler.belli ki dengesiz insan bunlar.bebeğini kucağına al ve ondan sonra artık susma..cevap vermek ya da karşı çıkmak saygısızlık değil inan..gayet saygılı bir şekilde tepkini ortaya koyabilirsin..

bebeğin adına karar verdiniz mi? Deniz mi olacak :)

evet ona karıştılar, hala da karışmaya çalışıyorlar ama ben karıştırtmıyorum. bilmem belki de isim konusundan dolayı canımı yakmaya çalışıyor olabilirler ama sırf isimden dolayı torunlarının sağlığını tehlikeye atmaları vicdansızlık. Aman yaa zaten bir babaanne ne kadar sever ki torununu nasıl olsa elkızının çocuğu o.

mantıklı insan oğlumun da bebeği diye düşünür ama seninkiler fazla baskın ve güç gösterisine dönüştürmüşler işi, oğlumuzun parasını elin kızı yiyeceğine biz yiyelim diyip ev düzüyolar heralde baksana, aklıma başka bişey gelmiyo, akıllı insan işimidir klimayla ısınmak, klima genelde ısınmak için değil soğutmak için alınır, biz batmandayız burası yazın cehennem gibi oluyo aldık mecburen ama Ankarada olsam klima falan almam yani,ne gerek var, doğalgaz çok daha mantıklı, elektrik faturası çok geliyo diye klimayıda açtırmaz onlar, klima inanılmaz coşturuyo faturaları biz 150den aşağı fatura ödemedik yaz boyu mesela

Gerçi önceki konularımı okuyanlar bilirler sıkıntımı. Şu an nereden başlayacağımı da bilemiyorum. Kış çok şiddetli geldi, evim buz gibi kv doğalgaz almamızı engelledi. soğuktan iki odam rutubet tuttu. Kısa süre sonra bebeğimiz gelecek bu soğukta hasta olmazsa iyi. Eşim de annesi gibi klima alma derdinde onunla ısınacakmışız. tabii o zaman gene tüm odalar ısınamayacak. dün eşime söyledim. doğalgaz alsak daha iyi değil mi dedim. verdiği cevap şu: klima yazın da lazımmış. :53:

bu daha başlangıç. neyse. çocuğum olacağını bile bile (ki bir bebeğin masrafı epey oluyor) kendilerine bir alay masraf yaptırdılar. ne üstleri başları bitti ne tvleri. çalışan tvleri varken gidip 3 boyutlu tv aldılar. (bunun parasını eşim değil kaynım ödüyor ama bunu sürekli öne sürüp eşimden para almaya çalışacaklar) biz evimize digitürk aldık, onlar da d smart aldırdılar parası eşimin üzerine. şimdi de son olarak süpürgeleri çekmiyormuş, yeni süpürge alacaklarmış (kaç gündür süpürgem onlarda) şimdi bunda ne var bir süpürgey mi esirgedn diyebilirsiniz. geçenlerde benim süpürgem bozuldu. motordan alışık olmadığım garip sesler gelmeye başladı patlayacakmış gibi. ben servise göndermek istedim, kv ona da karıştı. para gitmesin diye karşı çıktı süpürgemi servise göstermeye. o şekilde korka korka kullandım. şimdi de sırf çekmiyor diye kendilerine yeni süpürge almaya kalkıyorlar. hani bir tamirciye bile gösterelim falan demiyorlar. Bunu da dün görümce gelip söyledi. ben de annesinin o yaptığını yüzüne vurdum. eşime de kesinlikle dedim süpürge için para vermeyeceksin. ya öteki oğulları alsın ya da babaları alsın çünkü bana böyle yapmışlardı dedim.

ve bu insanlar benim doğumdaki hastane paramı hesaplayıp zorla devlete yönlendirmeye çalışan, hobi için gideceğim takı kursunda kullanacağım boncuğun parasını hesaplayıp kursa gitmemi engellemeye kalkan insanlar.

geçen bebeğim için alışverişe çıktık, sözde dedesi alacaktı bebeğimin eşyalarını. kv daha çıkarken kocandan para aldın mı diye sordu. Şok oldum. Çünkü öncesinden böyle bir şey dememişti. Allah'tan, gene akıllılık edip bir miktar para almıştım (içime doğmuş gibi) bebeğimin eşyalarının bir kısmını ben kendim aldım. Dahası, bebeğime harcama yaptılar diye yiyecek içeceklerini onu da geçtim görümceme bir de çanta almak zorunda kaldım.

Ben çok eşşek kafalıymışım ki geçen sene özellikle; kendilerini acındırmalarına inandım, kazandığımı ellerine saydım. Böyle olacağını bilsem paramı biriktirir, en azından doğalgazımı kendim döşetirdim.

Arkadaşlar ister eleştirin, isterseniz de hak verin. Gerçekten çok doldum ve sadece içimi dökmek ihtiyacı hissettim.
bu durumda haklı görünüyorsun. Bu durum seni rahatsız etmezide normal! Bu arada o senin bozuk suburge makinen onlarda kalsın, kendinden taş gibi bir yenisinden al:) kv aynen böyle dersin, altı üstü kapalı bir sekilde. Isı için ne uygun olur bilmem ama yetişkin ve özellikle küçük cocukların yatak odaları 9 ile 13,14 yada en vazla 15 derece olabilir. Aksi takdirde cocuklar/ bebekler için cok tehlikeli.

valla bence sen haklısın....
küçük gibi görünsede üst üste gelince can sıkıcı olmuş işte...
ısınma konusu klimayla çözülecek bişey değil..

Sustukça, iyi niyet gösterip alttan aldıkça suistimal ediyorlar ben bunu öğrendim arkadaş..
Bende sessiz, sakin biriyimdir. Kolay kolay laf çeviremem, tartışmaya giremem ama böyle olmamak lazım işte, yoksa sonuçları anlattığınız gibi oluyor..

Bu insanlar hiç mi düşünmüyor sizi, doğacak torunlarını? Klima nerde? Doğalgaz nerde? Her yerin eşit sıcaklıkta olması varken bir odaya klima taktırıp ısınmaya çalışmak akıl karı değil, yemişim yazını, sıcağını..

Yüz verdikçe astar istiyorlar süpürgeniz mi bozuldu? İstediğinizi yapın ister servise gönderin, ister normal tamirciye gösterin ama kayın validenizin söylediklerine itimat etmeyin.

Son düzenleme:
Angryangel ,

sakin esinin aklina uyup da klima almayin .
hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama biz Adanadayiz cok soguk olmuyor tum odalarda klima var evet hem yazin hem kisin kullaniyoruz ama yine de kaloriferli ev gibi olmuyor
her ay odedigimiz 300 milyon elektrik faturasi da cabasi
yaz kis ayni parayi oduyoruz cunku yazin da sicaktan yatilmiyor mecbur klimayi aciyoruz

buraya dogalgaz yeni yeni gelmeye basladi
eger tesisat doseliyse mutlaka yaptirin

ayrica digerlerini gectim asil bencil olan esin
hadi seni dusunmuyor dogacak bebegini de mi dusunmuyor ?

adam ailesinin keyfi ihtiyaclarini karsiliyor sizin ihtiyaclarinizi oteliyor

fircayi digerlerine degil, esine cek
tavizi vermese digerleri giklarini bile cikaramazlar

Onceki konunda da demistim dogumdan sonra seni kotu gunler bekliyor malesef :(

doğum yapmana az bir zaman kaldı,sen şimdi tepki verme.çünkü olmadık bir laf edip canını sıkabilirler.belli ki dengesiz insan bunlar.bebeğini kucağına al ve ondan sonra artık susma..cevap vermek ya da karşı çıkmak saygısızlık değil inan..gayet saygılı bir şekilde tepkini ortaya koyabilirsin..

bebeğin adına karar verdiniz mi? Deniz mi olacak :)

deniz ismi tek başına soyadımızla çok komik oluyor çift isim de eşim istemiyor. sanırım mete olacak

eşinin elektrik fiyatlarından haberi yok galiba.boşver alsın klimayı ilk ay hiç kapatma gelsin kol gibi fatura bak nasıl 2 ci ay doğalgazı bağlatıyor eve.:47:
hayret bişey hadi seni düşünmüyor doğacak bebeğinidemi düşünmüyor. üst msjlarda bi kişi yazmış ver senin eski süpürgeni kaynanaya al yeni süpürge bak keyfine....

Back
X