çok teşekkür ederiz cnm ben de dinlemeye başladım ..opuyorumnanaktan
sadece yetkili değil etkili ebeveyn ol
çocuk 1.5 yaşında kendi kendine yemeye başlayabilir
çocuk 5 yaşına gelmiş ve hala annesi yediriyorsa çocuğun yemek yemeyi edinme yetisi de 5 yaşına ertelenmiş hatta belki çocuğun zekası 5 yaşına ertelenmiş oluyor..
doyup doymadığını bile kendi belirleyemiyorsa çocuğun ilerde kendine güvenen bireyler olması nasıl beklenir
eğer çocukların yapması gereken görev ve sorumlulukları biz yaparsak onların zekasının gelişmesini engelliyor olabiliriz..
çocuğun bir işi yapabilme bir problemi çözme yetenekleri zekanın göstergesidir.. bu yüzden oyun ve çocukla zaman geçirme ve çocuğun çevreyle diyalog kurmasını sağlamak çok önemlidir
en önemli zararlı tv dir.. daha agresif olur çocuk daha geç konuşur daha geç yürür ..
burç fm okul evde başlar dan alıntıdır.
netertua bitnm..dün hem baskıcı öğretmenlerle ilgili olanı hem de ilk iki programı dinleme fırsatım oldu..cidden yararlanıyorum kardeşim..allah razı olsun..bizim babamız libya da çalışıyor ben kızım ve annem kalıyoruz izmirde..bunun çok zararlı olduğundan bahsetti..ben zaten tahmin ediyordum bunu ama bu kadar net değildim..ve tek çocuğun hem aileye hem çocuğa olan zorluğundan bahsetti..bugünlerde yaşadığım çevre o derece boğuyor ki beni..zaten eşimin yanına gitmeyi çok istiyordum..bunları duydukça fikrim de netleşti..eşimin şirketinden haber bekliyorduk..2-3 gündür sürekli eşimle konuşup onu bu konuda daha çok çaba harcamaya sevkediyorum..allahım cümlemiz için hayırlısını nasip eder inşallah..
Bu prog.ı annemle birlikte dinliyoruz cidden harika bir program. Burada duyurusunu görünce sevindim teşekkürler :)
PaylaŞımlarınız ıÇın Çok teŞekkÜrler kardeŞlerım..allah hepınızden razı olsun..gerÇekten faydalanıyorum paylaŞımlarınızdan..rabbım sızınde yÜreĞınıZı ferahlatsın..
şu an hala dinliyorum...dün akşam kızım bana sarılıp ağladı..anne işe gitmeni istemiyorum ne olur gitme diye ağladı..içim parçalanıyor..ama bunu ona anlatamıyorum..tam bu hislerle bir açtım radyoyu..bu konudan bahsediyor adem bey...diyor ki çocuğunuzun çocukluğunu çalmayın..ama mecburum demeyin..allah yardım edecektir..çocuğunuzun yanında olun diyor..çıkmaz bir sokakta gibi hissediyorum kendimi..rabbim yardım et..yürüdüğüm yolun sonundan bir ışık göster rabbim..gözümü de aydınlat,gönlümü de aydınlat ya rabbim...cümlemizle birlikte inşallah..:Saruboceq:
şu an hala dinliyorum...dün akşam kızım bana sarılıp ağladı..anne işe gitmeni istemiyorum ne olur gitme diye ağladı..içim parçalanıyor..ama bunu ona anlatamıyorum..tam bu hislerle bir açtım radyoyu..bu konudan bahsediyor adem bey...diyor ki çocuğunuzun çocukluğunu çalmayın..ama mecburum demeyin..allah yardım edecektir..çocuğunuzun yanında olun diyor..çıkmaz bir sokakta gibi hissediyorum kendimi..rabbim yardım et..yürüdüğüm yolun sonundan bir ışık göster rabbim..gözümü de aydınlat,gönlümü de aydınlat ya rabbim...cümlemizle birlikte inşallah..:Saruboceq:
üzülme cnm kızın büyümüş.. nice anneler 1-2 aylık bebeklerini bırakıyolar.. Allah tüm çalışan annelerin yardımcısı olsun .. opuyorumnanaktan
gerçektende zor bir durum.Allah kolaylık versin :teselli:
sizin çocuğunuzu kastetmiyorum ama bazı çocuklar annenin bu hassas noktasından yakalamaya çalışıyorlar.
önemli olan çocuğunla nitelikli zaman geçirmek ve çocuğunuza sevginizi hissettirmek değil mi??
nice ev hanımları varki tüm gün evde olduğu halde çocuğuna sevgilerini hissettirmiyorlar,onlarla nitelikli zaman geçirmiyorlar,oyun oynamıyorlar :1no2:
bence siz sevginizi,ilginizi doyasıya veriyor ve onunla nitelikli zaman geçiriyorsanız
(ki sizin böyle yaptığınıza eminim) bu kadar endişeli olmayın.( adem beyin dediği gibi önemli olan 0-4 yaşmış,sizin kızınız zannerdesm 5 yaşlarında :uhm:)
üzülme cnm kızın büyümüş.. nice anneler 1-2 aylık bebeklerini bırakıyolar.. Allah tüm çalışan annelerin yardımcısı olsun .. opuyorumnanaktan
kesinlikle haklıısn.hem de bazıları hiç mecbur olmadıkları halde...
ALLAH RAZI OLSUN CANLARM..gerçekten kızım 15 aylıktı işe başladığımda ve ona aslında hiç gözümü arkada bırakmayacak biri,annem bakıyor ama yinede o gün bugündür içim içimi yiyor inanın..mavisu sidre şimdi 4 yaşında(2006 doğumlu)mümkün olduğunca iş dışı vakitlerimi ona ayırıyorum ama bazen hayat mücadelesi öylesine çöküyor ki omuzlarıma..bedenim ayakta dursa da ruhum diz çöküyor..ve böyle zamanlarda ona istediğini veremiyorum anlaşılan...yoksa böyle olmazdı...bir de daha önce de yazmıştım babamız libya da çalışıyor..nisandan beri..3 ayda bir 12 gün gelebiliyor..yani bizimki adem beyin anlatımına bakılırsa tam bir tehlike durumu...rabbim hayırlı yazılar yazsın..kimseyi soru işaretleri ile dolu denizlerde,sonu görünmez yollarda bırakmasın..ne kadar planlamaya çalışsakta aslında hepimiz kuru yapraklar gibiyiz hayatın rüzgarı önünde..hiç istemezdim böyle olsun..ama ya ırakta kalıp yaşantımıza savaş koşulunda devam edecektik ya da bu yolu seçecektik..bana niyeyse böylesi daha sıcak gelmişti..şimdi kendi soğuğum üşütüyor kendimi...mafoldumben
kusura bakma ama çok negatifsin .. bir seçim yaptıysan onun arkasında dur bence .. bu şekilde yıpratırsan kendi kendini asıl o zaman kendine ve kızına zarar verirsin .. daha metin olmalısın naçizane önerim ..lmaz:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?