Çok garip bir ruh halindeyim

Kendini çok sıkan şeyler yapma bana da olmuştu bu önceden çalışmam gerekiyordu masanın başına oturamıyordum sıkılmıştım 1 ay kitap açmadım sonra geçti hep yattım evde dışarı bile çok çıkmadım. Dinlenmem gerekiyormuş demek ki. Ama sürekli her gün 5 6 kez çalışmak için masaya oturma çalışamadıkça kaygın artacak. Sen basma paçalı donu sakla gene bak çıkarmışsın ama atma kaybolmasın :)Rahattır o

Pacali donla ne yapabilirsin ki
Once temizlik sonra gorsellik
Temiz pak giyin kusan makyaj yap otur bari. Bir sure sonra duzelirsin

Bir kaç ay önce 6 da uyanıp 22.00 a kadar ayak üstündeydim. 4 saat ders görüp 8 saat çalışıyordum. Arkadaşlarımla buluşabiliyordum. İbadetlerimi yapabiliyordum. Derslere çalışıyordum. Vize final haftasında 2 saat uykularlaydım 15 gün. Ama nasıl keyifli ve huzurluydum. O günlere ait konularım da var. Ama şuan bu hali bulamıyorum kendimde. Nasıl başarmışım diyorum

Seni o zamanlar zinde tutan ise gidip gelmek haricinde baska bi sey de varmış bence

Olsun..Onları yapan her şeye yetişen yine sendin arkadaşım Yine yapabilirsin..Ama her dönem insanın ruh hali farklı olabiliyor.Ben mesela 31 haftalık hamileyim. yaklaşık 2 aydır yatıyorum erken doğum riskim var. Ağladım sızladım depresyon girdim gireceğim iğneler serum ilaçlar ile duruyor. Sonra bir baktım kendime ne yapıyorsun kendine gel şizoya bağlama dedim. Bu da imtahan nasılsa geçecek yeter dedim. Bismillahirrahmanirrahim dedim ve kalktım.Öyle ya deprosyonun bana küllüyen zarar..Sende kalk bismillah de abdest al güzelce dua et kendine de bana da inşallah =)

Malesef anlattiklarin bana da uyuyor.

Sinavlarim basladi ders calismiyorum mezun olamicam son siniftayim.

Evde tek yasiyorum evi ben temizlemezsem kimse temizlemiyo.

Yazlik kiyafetlerimi cikarip dolaba asmaya useniyorum ayni seyleri yikayip yikayip giyiyorum.Utulemedigim icin alip da daha hic giymedigim seyler var

Evde su bitiyo onu bile almaya useniyorum marketten.

Birini bosverince her sey kotu gidiyo.Duzelteyim diyorum temizlik yapinca yoruluyorum gene calismiyorum.Bu boyle suruyor...

Depresyon mu tembellik mi bir cozumu olsa keske.Herkese akil verirken iyi de insan kendine bi akil veremiyor

Oruç tutuyorsanız o da etkiliyor. Bu dediğiniz zaman zaman herkeste olabiliyor. Fakat çabuk atlatmak önemli. Geçirebilecek yöntemler ise erken kalkıp yürüyüşe çıkmak veya kafeye , kütüphaneye gitmek. Evde oturdukça mayışıyor insan. Kütüphane veya Starbucs gibi yerlere giderseniz para da harcamamış olursunuz. Kütüphane veya kafe uzaktaysa dolmuş parası ama her halukarda gidecek. O da depresyondan çıkmak ve yakalanmamak için olsun o kadar. Bir kere evden çıkın da ister 1 saat sonra dönün ister 10 saat sonra dönün. İyi gelir.

Evet ordan geliyor :) Ben de her sıkıldığında Ölüm Yadigarları'nı tekrar tekrar izlerim.Bi de Nagini saldırısına uğrayan Snape gibi etrafı boş boş incelemeyip finallere çalışsak güzel olacak ama..

Orucu da mı terkettiniz? Yapmayın lütfen. Bir silkelenip kendinize gelin. "Bu gidiş nereye?" Nefsinize vermeyin dizginleri. Depresyonun dibine vurursunuz biraz daha devam ederseniz. Yolun başından dönün. Arada dışarı çıkıp temiz hava alın. Okula gider gibi kütüphaneye gidip orda çalışın dersinizi.

Sizlere tavsiyem sabah yürüyüşü. Ama yanınıza bir arkadas bularak (o zaman kendinizi mecbur hissedersiniz)
İnsani dinclestiriyor.

Tam da bu depresyon.Dr psikiyatri antidepresan.Lanettir böyle.

Ne tatlısınız.

Öf ya paçalı don fenaymış. Normal halimle bana giydirsen ben bile depresyona girerim. Ondan kurtul bence.

Kendi terapi yontemimi yazıyorum.

Bir donem aynen boyleydim. Günümü planlamakla basladim ise. Aksamdan ertesi gunu saat saat planliyordum. Yada 1-3 arası su yapılacak gibi yazıyordum.Bu planlar genelde kitap okumak, mesleki gelişim adına yayınlar okumak ve video izlemek oluyordu. Youtubedan kişisel gelişim, TEDx konuşmaları, bilgilendirici videolar izliyordum. Bunlar kesinlikle bana çok iyi gelmişti. Bunun yanında ibadet kısmını bende çok aksattigim için ahkam kesemeyecegim. Ama en önemlisinin o olduğuna inanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…