Çok gerildim!

Janet Jak Esim

Durme, durme querido hijico
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2012
30.410
65.393
598
Baştan belirteyim arkadaşlar geç cevap verebilirim, bebeğim var bir de uyuya da kalabilirim şimdiden kusura bakmayın.
Benim küçük kaynım var ve boşanacak, karısı bana takmıştı, yani bana bir iftira atmıştı ve bunu duyduğumda kendisini her yerden engellemiş ve görüşmek istemediğimi söylemiştim. Ama tutturmuştu “benle neden konuşmuyor, ben ona ne yaptım, benimle konuşacak, vs vs” artık kocasını herkesi canından bezdirmişti. Ben hiçbir şekilde ne görüşüyordum ne de arkasından konuşuyordum.
Derken kaynım boşanma kararı aldı.
Bütün suçu bana attı eltim denen kadın. Neymiş de ben yuvasını yıkmışmışım oysa alakası yok, kocasıyla arasında olan şeyler , benim haberim bile yok düşünün, hiç karışmıyordum.
Neyse daha şu iftira meselesi çıkmadan ilk evlendiğinde ailesi onu ziyarete gelmişti biz de gitmiştik ve çeşitli konular açtılar. İşte bizi kandırdılar, bu vaatleri vermemişlerdi diye çeşitli şey saydılar. Ben de haksızlığı gördüğüm zaman hayatta susamam.
Her şeyi söyledim. Sizi kandırmadılar, gözümün önünde her şeyi söylediniz neden yalan atıyorsunuz ki dedim. Aksine her şeye evet deyip, evlendikten sonra hayır diyerek siz kandırmış oldunuz dedim.
Diyorum çünkü biri karşımda yalan söylediğinde boğasım gelir.
Neyse o gün bu konuları kendileri açtı ben de, diğer eltilerim de oradaydık ama tek ben konuştum çünkü dediğim gibi haksızlığa ve yalana tahammülüm yok, yanlış bir şey de demedim, kibarca her şeyi anlattım.
Bunun üstünden tam 1 sene geçti. Eltim şu an ailesinin yanında zaten, boşanacaklar.
Bugün büyük kaynım gelmiş eşime demiş ki: “Janet o gün X’in ailesine neden durup dururken bu saçma konuları açmış, neden insanları bu duruma koymuş” diye!
Eşim de beni çok iyi tanır ve olayları bildiği için beni savunmuş ve demiş ki “senin karın neden iftira atıyor, ayıp ayıp” diye ağzına geleni saymış/ kaynım da şaşırmış “ Allah Allah neden bana öyle söyledi o zaman” demiş eşi hakkında.
Eşim akşam bana anlattı şok oldum. Çok zoruma gitti, çok üzüldüm. Benim evim herkesten uzak ve kimsenin işine beni çekmedikleri sürece asla karışmam ve kimseyi de kendi işime karıştırmam. Kadın kalkmış yüzüme gülüyor arkamdan eşini iftirayla dolduruyor. Ben eşime dedim onu Allaha havale ediyorum, çünkü canımı çok yaktı bana iftira atıp karalamaya çalışmış, kendisi de ordaydı bir de! Hiç Allah korkusu yok bu insanlarda ki o kadar yardımım dokunmuş ki ona! Demekki yapmamak lazımmış!
Ben haksızsam her zaman haksızım derim, asla ama asla yalan konuşmam çünkü kimseden çekineceğim ya da korkacağım diye bir kaygım yok. Şeffafım.
Şimdi ben bu kadına ne yapayım siz söyleyin!
Dün de benim evimdeydi üstelik! Zaten suratı on karıştı.
Yüzüme gülüp arkamdan eşine karşı beni dolduruyor ki eşi de gelsin eşimi doldursun! Ki benim eşim asla kimsenin dolduruşuna gelmez ve herkese de gerekli cevabı verir. Beni kötülemeye çalıştı ama kendisi kötü oldu, belki de eşi ona kızacak yalan söylediği için ve belki de ona hiç güvenmeyecek!. Kendine yazık etti yani!
Ama ben bu lafı ona bir şekilde söylemeliyim. Sizce kaynanam eltilerim kayınlarım varken mi yüzleşeyim yoksa Allaha havale edip bırakayım mı?
En büyük eltim de bana iftira atmıştı zamanında ve ailede herkes yanyanayken herkesi susturup hesabını sormuştum, yok ben demedim diye kızardı bozardı gitti! Ben de dedim kimse benim arkamdan konuşmasın, yüzünüz varsa karşıma gelin böyle rezil olursunuz yoksa diye!

( karışık olmuşsa kusura bakmayın bir yandan bebeğimle uğraşıyorum, bir yandan da yazmaya çalıştım )

Hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Malesef kötü olan yaranıyor her zaman.
Onu herkesin içinde yere batır çıkar lafları sok yüzüne tükürmüşçesine rahatlayana kadar saydır. Diline kuvvet. Böyle ortalığı karıştıran insanları yolasım geliyor cidden eltine de bilendim şu an.

Eeee ikisi mükemmel anlaşıyormuş da tek sorun sizdeymiş gibi davranmışlar..Elti sizi suçlar, kaynınız sizi suçlar.

Töbe töbe o zaman sizinle iletişimi kesip mükemmel evliliklerine devam etsinler.Sorun çözülür.

Kabahati başkasında aramanın bu kadarı...Pes :oha:

Hiç ciddiye alıp muhattap olmazdım.
İşte onları hiç ciddiye almadığım için bunu yapıyorlar zaten.

Konu karışık, kim haklı haksız bilmiyorum ama siz en başta keşke hiçbir şeye karışmasaydınız. Haklı dahi olsanız böyle haksız duruma düşer, kötü siz olursunuz.
Şöyle diyeyim ben zaten hiçbir şeye karışmadım. Fakat gözümle gördüğüm bir şeye de evet olmamış doğrudur diyemiyorum. Beni muhatap alarak konuşuyorlardı. Kaynım ve kayınvalidem orda yoktu. Ben hatta dedim en başta biz karışamayız neden bize diyorsunuz ki diye/ kadın uzattıkça uzatınca ben de tutamadım kendimi ve söyledm. Zaten ondan 2 ay sonra başka olay oldu ve eltimle tamamen bağımı kestim.

İşte onları hiç ciddiye almadığım için bunu yapıyorlar zaten.

Şöyle diyeyim ben zaten hiçbir şeye karışmadım. Fakat gözümle gördüğüm bir şeye de evet olmamış doğrudur diyemiyorum. Beni muhatap alarak konuşuyorlardı. Kaynım ve kayınvalidem orda yoktu. Ben hatta dedim en başta biz karışamayız neden bize diyorsunuz ki diye/ kadın uzattıkça uzatınca ben de tutamadım kendimi ve söyledm. Zaten ondan 2 ay sonra başka olay oldu ve eltimle tamamen bağımı kestim.
Tahrik etmişlerse bir şey diyemem. Ama gel gör ki işte bir laf söylersin sonra onlar yine iyi olur, sen dediğinle kalırsın. Hep böyle..

Hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Malesef kötü olan yaranıyor her zaman.
Onu herkesin içinde yere batır çıkar lafları sok yüzüne tükürmüşçesine rahatlayana kadar saydır. Diline kuvvet. Böyle ortalığı karıştıran insanları yolasım geliyor cidden eltine de bilendim şu an.
Evet bunu gerçekten yapmam lazım çünkü bu kadının düşük tehlikesi vard diye 5 aylık riskli gebeliğimle gittin ona baktım, yemek yaptım işini yaptım, çocuğuna baktım. Ama işte bir davet verdim ve beni seven insanalr gelmişti baya kalabalıktı ondan sonra çıldırdılar.

Eeee ikisi mükemmel anlaşıyormuş da tek sorun sizdeymiş gibi davranmışlar..Elti sizi suçlar, kaynınız sizi suçlar.

Töbe töbe o zaman sizinle iletişimi kesip mükemmel evliliklerine devam etsinler.Sorun çözülür.

Kabahati başkasında aramanın bu kadarı...Pes :oha:

O ikisi büyük kaynım ve eşi, boşananlar değil yani . Boşanan kaynım da dün bendeydi ve ona da dedim “senin karınla aranı ben mi bozdum da insanlara benim bozduğumu anlatıyor” diye. Ya yenge ne alakası var benimle onun arasındaki şey. Hep başkalarına iftira atıp gözümün önünde söylediği yalanlarından bıktığım için ayrılıyorum dedi.

Bununla ugrasmaya enerjiniz varsa aslinda ilk yaptiginiz (butun ailenin onunde yuzlesmek) iyi fikirmis. Ben hic ugrasamam sanirim. En fazla bir iki kere arkadaslarima esime falan icimi dokerim, sonra da unuturum.

Tahrik etmişlerse bir şey diyemem. Ama gel gör ki işte bir laf söylersin sonra onlar yine iyi olur, sen dediğinle kalırsın. Hep böyle..
Yok onlar iyi olmadı aslında. Herkes onların nasıl aile olduğunu öğrendi ama burada eltim sanki ortalığı o zaman ben karıştırmışım gibi lanse etmiş eşine verdiğim bir davetten sonra. Çıldırmıştı artık nasıl zarar vereceğini bilemiyordu!

Bununla ugrasmaya enerjiniz varsa aslinda ilk yaptiginiz (butun ailenin onunde yuzlesmek) iyi fikirmis. Ben hic ugrasamam sanirim. En fazla bir iki kere arkadaslarima esime falan icimi dokerim, sonra da unuturum.
Aslında benim de uğraşmaya tahammülüm yok ama yalan söylenmesi çok zoruma gidiyor.
Daha önce birisi de böyle çok canımı yaktı ve Allaha havale ettim saniyesinde tüm şirketinin yandığını öğrendik. Çok üzüldüm keşke etmeseydim diye gece gündüz ağladım belki bendrn sebep değildi ama kendime yordum o yüzden yüzleşmem daha iyi olur diyr düşündüm. Bi zarar gelsin istemem gerçekten.

Ben de senin gibiyim. Kimseye yaranma gibi bir derdim yok. Haksıza haksızsın derim, yalan konuşana niye yalan söylüyorsun derim. Hele gözümün içine baka baka yalan konuşanları boğasım gelir.
Eltini ara sor niye böyle bir yalan uydurmuş. Hatta senden beklemezdim de de ağzını açamasın.

Ben de senin gibiyim. Kimseye yaranma gibi bir derdim yok. Haksıza haksızsın derim, yalan konuşana niye yalan söylüyorsun derim. Hele gözümün içine baka baka yalan konuşanları boğasım gelir.
Eltini ara sor niye böyle bir yalan uydurmuş. Hatta senden beklemezdim de de ağzını açamasın.
Arayıp sorarsam anında kayınvalidemi arayıp kendisini acındırır söylemediğim bir ton şeyi de sayar. Bu sebeple herkesin yanında söyleyeceğim.

BQaDsVmCcAASarT.jpg

Belki tebessüm edersiniz diye bunu atayım dedim aklıma direkt bu geldi sizin konuyu okuyunca. :) Yüzleşmek de bir tercih ama bunun gibi tipler orada da zeytinyağı gibi üste çıkar. Zaten taze annesiniz, sinirlenmemeye çalışın derim ben. Hiçbir şey saklı kalmıyor zaten bir şekilde açığa çıkıyor. Siz dahil olmayın, eşiniz de sizi dahil etmemeye çalışsın. Bir de bu eltilerin hepsi niye size iftira atıyor yahu, çok garipler. Baya baya uzak dururdum ben yerinizde olsam, bırak yüzleşmeyi gram malzeme vermezdim ellerine.

BQaDsVmCcAASarT.jpg

Belki tebessüm edersiniz diye bunu atayım dedim aklıma direkt bu geldi sizin konuyu okuyunca. :) Yüzleşmek de bir tercih ama bunun gibi tipler orada da zeytinyağı gibi üste çıkar. Zaten taze annesiniz, sinirlenmemeye çalışın derim ben. Hiçbir şey saklı kalmıyor zaten bir şekilde açığa çıkıyor. Siz dahil olmayın, eşiniz de sizi dahil etmemeye çalışsın. Bir de bu eltilerin hepsi niye size iftira atıyor yahu, çok garipler. Baya baya uzak dururdum ben yerinizde olsam, bırak yüzleşmeyi gram malzeme vermezdim ellerine.
Çünkü benim her işim iyi gidiyor, mutlu bir yuvam var ve asla bir açığım yok, hayatı doya doya yaşıyorum bir de tahsilim iyi güzel de bir çevrem var bu sebeple benimle uğraşıyorlar. Herkesçe sevilen bir insan olduğum için “Janet gözünüzü boyuyor, aslında sizin bildiğiniz gibi iyi değil” diyorlar, neden istediğini yapıyor neden biz yapamıyoruz diyorlar!
Maddi durumları çok iyi ama onlar biriktiriyor ömürleri geçiyor, ben harcıyorum diye zorlarına gidiyor/ inanın hepsi bu. Beni insanlara kötü göstermek tek dertleri.
Düşünün ablama bile beni kötülemeye çalışıyordu bi tanesi:)
Benim 6 yıla yakın bebeğim olmadı ve olduğunda da düşmesini dört gözle beklediler. Öyle de pis insanlar.

Zaten yuvası bozulmuş. Yeterince üzgündür. Bence dillendirmeyin. Kalsın derim.
Yuvası bozulan değil bu. Başkası. Yuvası bozulan eltimle evet konuşmuyordum ama Allah var çok üzülüyordum, dua ediyordum. Duydum ki sabah kalkıyorlarmış akşama kadar bana beddua ediyorlarmış ben bozmuşum diye, o gün bugündür asla üzülmüyorum/ herkes ne yaparsa kendine yaparmış.

İnsanların aile içine neden karıştınız? Suç sizde.. Yalan varmış, haksızlık varmış.. Kocaman insanlar tartışır, barışırlar siz kötü olursunuz ki olmuşsınuz da. Gereksiz olaylara müdehale olmanızın bedelini ödüyorsunuz. Diğer gelinler susmakla çok iyi etmişler.

Çünkü benim her işim iyi gidiyor, mutlu bir yuvam var ve asla bir açığım yok, hayatı doya doya yaşıyorum bir de tahsilim iyi güzel de bir çevrem var bu sebeple benimle uğraşıyorlar. Herkesçe sevilen bir insan olduğum için “Janet gözünüzü boyuyor, aslında sizin bildiğiniz gibi iyi değil” diyorlar, neden istediğini yapıyor neden biz yapamıyoruz diyorlar!
Maddi durumları çok iyi ama onlar biriktiriyor ömürleri geçiyor, ben harcıyorum diye zorlarına gidiyor/ inanın hepsi bu. Beni insanlara kötü göstermek tek dertleri.
Düşünün ablama bile beni kötülemeye çalışıyordu bi tanesi:)
Benim 6 yıla yakın bebeğim olmadı ve olduğunda da düşmesini dört gözle beklediler. Öyle de pis insanlar.

En tehlikeli tiplermiş, bazı insanların kalbi böyle katran bağlamış oluyor ya hümanist bakış açısına hiçbir zaman sahip olamadım ben zaten ne kadar değiştirmeye çalışsam da bazı insanlar umutsuz vaka gerçekten. Şimdi 6 yıla yakın bebeği olmamış bir kadın hamile kaldığında "Ohh inşallah düşer" diye ellerini ovuşturarak bekleyen insanlar ne kadar sağlıklı bir düşünce yapısına sahip olabilir ki? Bence yüzleştirmeyin, ondan anlayacak kapasite yok bunlarda. Yoklarmış gibi davranıp elinizden geldiğince mesafeyi maksimumda tutun derim ben. Ne yapacakları belli olmaz böylelerinin.

Back
X