Çok hızlı ve heyecanlı konuşuyorum.

pozitifkiz59

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2017
377
121
23
Panik atağım var ve konuşurken çok hızlı ve heyecanlı konuşuyorum. Annem de kızıyor bana elimde değil :( Bana ne kadar da heyecanlı değilmişim gibi gelse de konuşurken çok heyecanlanıyormuşum. Ve de her şeyimi anlatıyormuşum. Açıklama yapıyormuşum. Ne yapmam gerekli?

Panik atağım var ve konuşurken çok hızlı ve heyecanlı konuşuyorum. Annem de kızıyor bana elimde değil :KK43: Bana ne kadar da heyecanlı değilmişim gibi gelse de konuşurken çok heyecanlanıyormuşum. Ve de her şeyimi anlatıyormuşum. Açıklama yapıyormuşum. Ne yapmam gerekli?
Anlatmayınca konuşmayınca ne oluyor bir dene belki hoşuna gider....daha küçüksün sanırım büyüdükçe kelimeler cümlelerin anlamsızlığını yaşayarak göreceksin...simdi kendine engel olamazsin normal

Nasil istersen oyle konuş annenin yada bir başkasının ne dediğini ne düşündüğünü umursama kendini bastırmaya kalkma neysen o ol gerisini bosver

Herkesin bir yapısı var. Bende bazen konuştuktan sonra niye şunu da anlattım. Keşke söylemeseydim diyorum.
Fiziksel Sağlık sorunlarım var. Genelde Yorgunum o yüzden. yorgun olduğumda boş ve hızlı konuştuğumu farkettim.
O yüzden konuşurken odaklanmaya çalışın. Aklınızla başka şeyler düşünmeyin. Konuya odaklanın. Biraz faydasını görürsünüz.
Ama bunlar çok önemli değil. İnsAnlara bir zararınız yokki. Gereksiz konularda sizi eleştirmelerine pek izin vermeyin. Bence bu eleştirilecek bişey değil. En başında da söylediğim gibi herkesin yapısı farklı.

Aynanın karşısına geçip sanki biriyle sohbet ediyormuş gibi konuşun, bu egzersizi sık sık yapın. Bir diğer çözüm de sesli bir şekilde gazete ya da kitap okumak. Böylece kendinizi test edersiniz.

Panik atağım var ve konuşurken çok hızlı ve heyecanlı konuşuyorum. Annem de kızıyor bana elimde değil :KK43: Bana ne kadar da heyecanlı değilmişim gibi gelse de konuşurken çok heyecanlanıyormuşum. Ve de her şeyimi anlatıyormuşum. Açıklama yapıyormuşum. Ne yapmam gerekli?
Ahaha sanırım ben de böyleyim :KK70: her şeyi anlatmam ama baya heyecanlı konuşurum ve heyecanlı konuşan insanları da çokseverim:KK200:
Bence sıkıntı heyecanlı konuşmanızda değildir, eğer çok lafı uzatıyorsanız yada bir şeyi uzun uzun açıklıyorsanız yada tekrar ediyorsanız asıl sıkıntı burda olabilir. Öyle tanıdıklarım var karşındaki ne kadar sevdiğin biri de olsa kollarından tutup HADİ SADEDE GEL diye sarsmak istiyor insan:KK70:çevrenizde güvendiğiniz 1-2 kişiye sorun böyle miyim diye.
Bir de biraz kişilik meselesi, bana da diyenler oluyor ama ben değiştiremeyeceğimi biliyorum

Bende yeni kararlar aldım ya bu kararlardan biri bu :( kendımı kaptırıyoum heycanla gereksız detaylara gırıyorum sonra pısman oluyorum artık cok dıkkat etmeye basladım

Bende çok çok hızlı konuşurdum, hala da öyleyim çevremdeki insanlardan daha hızlı konuşuyorum bazen anlamadıkları oluyor :KK43: eskiye oranla şuan çok daha yavaşladı konuşmam, kendim deneye deneye yavaşlattım daha sakin konuşmaya çalıştım hep ve başarılı oldum sayılır. Tane tane konuşup kelimeleri en düzgün şekilde telaffuz etmeye çalışın, ister istemez yavaşlar bu şekilde :KK39:

Panik atağım var ve konuşurken çok hızlı ve heyecanlı konuşuyorum. Annem de kızıyor bana elimde değil :( Bana ne kadar da heyecanlı değilmişim gibi gelse de konuşurken çok heyecanlanıyormuşum. Ve de her şeyimi anlatıyormuşum. Açıklama yapıyormuşum. Ne yapmam gerekli?
Benim karfeşim de öyleydi bi öğretmeni sesli kitap okumasını önermişti çok faydası oldu.

Bende hızlı konuşurum bunun yanında ek olarak konuşurken ellerimde rahat durmaz
Ayrıca heyecanlı bi yapım var ama kendimi böyle seviyorum
Kendini kasma içinden geldiği gibi davran
Annen sana bu konuda baskı yaptığı için kafana takılıyor sanırım

Back
X