- 7 Ağustos 2011
- 14.263
- 14.668
- 498
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Ayazcım, canım kardeşim... Sorularına yanıt veremeyeceğim hukuktan ve ceza sisteminden anlamıyorum ama yine de bir kaç şey yazmak istedim.
Hayata gelme amacının ne olduğunu düşünüyorsun? Sevgilin dışında yaşamaya değer bir şey yok mu senin için? Yahut sevgilin eşi benzeri olmayan bir insan mı? Konularından okuduğum kadarıyla zaten ilişkiniz pek de iç açıcı değil, resmen kör ölmüş badem gözlü olmuş hesabı seninki...
İkinci konu ise sevgilin adına neden üzülüyorsun anlamış değilim. Allah kimseyi düşürmesin sözü de hani iftira atılanlar için falan kullanılır, seninki kasten ve bilerek adam yaralama iken cezasını çekmesin mi? Gerçekten acıyor musun? Bir suç işlemiş ve cezasını çekiyor burada düşünmen gereken "ben bilerek adam yaralayabilecek, kavgaya karışabilecek, yanında bıçak taşıyan, babası dahi sinir kontrolüne sahip olmayan bir adam ve bir aileyle mi yaşayacağım" sorusu olmalı.
Ağlayacaksan, daralacaksan bugünün için değil geleceğin için ağla...
Kasten adam yaralayan ilk karşısındakiymiş kendisini savunmak için yaralamış bu yüzden de ceza almş zaten .
Bıçak ne geziyormuş peki üzerinde?
Tamam anlıyorum çok zor bir durum yaşıyorsun. Yaşından dolayı yaşadığın durum sana ağır gelebilir bunu da anlıyorum. Ancak başlıkta belirtmişsin ya hukuk mezunları bakabilir mi? Diye. Ben hukuk mezunu değilim. Sadece bazı sebeplerden ötürü bu konuları araştırma ve öğrenme fırsatım oldu.
Bu ülkede hiç işlemediği bir suçtan dolayı aylarca içeride kalan, iftiraya maruz kalan, aklanana kadar ayları hatta yılları yanan insanlar var. Zira her ne kadar hukuk sistemimizde adalet olduğu belirtilse de, süreç hususunda adalet işlemiyor. İnsanların yılları yanıyor, yok yere. O kişilerin aileleri "yeterince" güçlü olamadıkları için tez zamanda ispatlayamıyorlar bir suç olmadığını. Haksızlık boyutunu bir kenara koyalım. O suçsuz insanların ve yakınlarının psikolojisini düşünebiliyor musun?
-Ama ben bir şey yapmadım.
Olsun sürecin işlenmesi gerek. Çaren yok, suçlandıysan o süreç işleyecek. Temize çıkana dek şüpheli ve çoğu durumda zanlısın. Hatta cezalısın.
yazınızın buraya kadarki kısmı bana oyle tanıdık geldiki aynen bu şekilde yılları yananları biliyorum
Tamam anlıyorum çok zor bir durum yaşıyorsun. Yaşından dolayı yaşadığın durum sana ağır gelebilir bunu da anlıyorum. Ancak başlıkta belirtmişsin ya hukuk mezunları bakabilir mi? Diye. Ben hukuk mezunu değilim. Sadece bazı sebeplerden ötürü bu konuları araştırma ve öğrenme fırsatım oldu.
Bu ülkede hiç işlemediği bir suçtan dolayı aylarca içeride kalan, iftiraya maruz kalan, aklanana kadar ayları hatta yılları yanan insanlar var. Zira her ne kadar hukuk sistemimizde adalet olduğu belirtilse de, süreç hususunda adalet işlemiyor. İnsanların yılları yanıyor, yok yere. O kişilerin aileleri "yeterince" güçlü olamadıkları için tez zamanda ispatlayamıyorlar bir suç olmadığını. Haksızlık boyutunu bir kenara koyalım. O suçsuz insanların ve yakınlarının psikolojisini düşünebiliyor musun?
-Ama ben bir şey yapmadım.
Olsun sürecin işlenmesi gerek. Çaren yok, suçlandıysan o süreç işleyecek. Temize çıkana dek şüpheli ve çoğu durumda zanlısın. Hatta cezalısın.
yazınızın buraya kadarki kısmı bana oyle tanıdık geldiki aynen bu şekilde yılları yananları biliyorum
Nasıl yani cezası 9 ay 20 gün olarak belirlendiği halde daha fazla mı yatar ?
Yukarıdakiler senin yazdıklarından sadece bir kısmı.
Nerede olgunluk?
Erkek arkadaşının tek bir hatası değil yazdığına göre fazlaca olayı var.
Sinir kontrolü yok, bolca hakaret var.
Senin psikolojik durumun iyi değil, takılmış kalmışsın, aşırı çok seviyorum, onsuz nefes alamıyorum diyip durmuşsun her konunda...
Ailen nasıl davranıyor sana?
Bunları burada aktarınca elinize ne geçti ki şimdi ? Ailemin yanında kötü olmamaya çalışıyorum hatta ağlamıyorum genellikle artık . O yüzden kimse birşey anlamıyor . Ailemle de gayet iyiyim .
Az önceki mesajında erkek arkadaşının geçmişte hata yapmış ama şu an inanılmaz olgun, hayatı öğrenmiş biri olduğundan bahsetmişsin. Ben de baktım eski konularına, hiç de öyle değilmiş.
Neyse beni ilgilendirmez, sonuçta herkes seçtiği hayatı yaşar.
Ben zaten aşk konusunda değil hayat konusunda olgun olduğunu söylemek istemiştim .
O konuda ne derece olgun bilemem ama sana abla tavsiyesi, ilişkini tarafsız bir şekilde gözden geçir.
Artıları eksileri neler, ilerisi için korkuların neler ve güzel olacağına inandığın şeyler neler. Genelde o korkular doğru çıkıyor çünkü.
Görünüşe göre sinir kontrolü hiç yok ve hakaret ediyor, bu adamın ileride sana kötü şeyler yapmayacağına emin misin?
3-5 hakaretten sonra, dayak yedikten sonra aşk kalacak mı? Ve aşık olmasaydın bu çocuğun nesi için evlenirdin?
O konuda ne derece olgun bilemem ama sana abla tavsiyesi, ilişkini tarafsız bir şekilde gözden geçir.
Artıları eksileri neler, ilerisi için korkuların neler ve güzel olacağına inandığın şeyler neler. Genelde o korkular doğru çıkıyor çünkü.
Görünüşe göre sinir kontrolü hiç yok ve hakaret ediyor, bu adamın ileride sana kötü şeyler yapmayacağına emin misin?
3-5 hakaretten sonra, dayak yedikten sonra aşk kalacak mı? Ve aşık olmasaydın bu çocuğun nesi için evlenirdin?
Ötekilerin hepsini düşüneceğim peki ama . En sonuncu sorunuuzu burda sesli olarak kendimce yanıtlayacak olurssam eğer ;
Dürüst olması , aldatmaya mailli olmaması ( zaten çıkma amaçlarımdan en büyük sebep buydu arkadaştk ve biliyordum nasl olduğunu )
aramızda hiç birşey yoktu ve davranışlarından belliydi öyle olmadığı umarım hayat boyu hep böyle olur . herneyse devam eddecek olursam cömert olması , yardım sever olması , sevdiklerini kendinden çok düşünmesi ve onlara kendinden çok bakması . Beni gerçekten seviyor olması . Bunlar benim için yeterli .
Peki bu yazdıkların senin olmasını istediklerin mi yoksa gerçekten olanlar mı?
Yemin ediyorum gerçekten olanlar . Burda ispatlamam gereken ailem yok karşımda ya da övmemi gerektirecek birileri yokki yalan neden yazayım .. Neden yalan yere öveyim ki .. Yanlş anlamayın gerçekten olduğunu anlatmak için böyle yazıyorum hani karşmda ailem yok diye .
Ben kendi geçmişimden örnek vereyim neden sorduğumu anlatmak adına.
Üniversite yıllarında tıpta okuyan sevgilimle nişanlanmıştım. İlk sevgilimdi ve gerçekten aşıktım.
Neyse nişanlanana kadar hiç toz konduramazdım, sorumluluk sahibi,bana aşık, dürüst, aldatma meyili olmayan, ilgili ama sinirli bir adamdı.
Nişanlanınca daha rahat görüşmeye başladık ve sinir halinde el, kol sıkmalar, dürtmeler, seni burdan atarım tarzı tehditleri görünce buz gibi soğudum. Anladım ki böyle bir adamla ömür geçmez. Ve şimdi baktığımda aslında o kadar övdüğüm özellikleri de kafamda büyüttüğümü görüyorum. Çok da sorumluluk sahibi değildi, kızlarla arası iyiydi (aldatma olayı olmasa bile), gittiği geldiği yerleri de dahil olmak üzere kimi şeyleri "sen kızarsın diye söylemedim" tarzında saklardı, demek ki çok da dürüst değildi vs vs uzatılabilir.
Ben çok sonradan anladım aşkın pek bir şey ifade etmediğini.
Hediye olarak tesbih alabilirsin ayazcım
Sevgilin adına üzülüyorum,kötü psikoloji olsa gerek..Fakat çekmesi gereken bir ceza
Allah kurtarsın(seni inadından,sevgilini cezaevinden)
Ötekilerin hepsini düşüneceğim peki ama . En sonuncu sorunuuzu burda sesli olarak kendimce yanıtlayacak olurssam eğer ;
Dürüst olması , aldatmaya mailli olmaması ( zaten çıkma amaçlarımdan en büyük sebep buydu arkadaştk ve biliyordum nasl olduğunu )
aramızda hiç birşey yoktu ve davranışlarından belliydi öyle olmadığı umarım hayat boyu hep böyle olur . herneyse devam eddecek olursam cömert olması , yardım sever olması , sevdiklerini kendinden çok düşünmesi ve onlara kendinden çok bakması . Beni gerçekten seviyor olması . Bunlar benim için yeterli .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?