Aşılama Çok kararsızım aşılamamı tüp bebek mi ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Tüp bebek ve aşılama

• Tüp bebek

OY: 28 90,3%
  • Aşılama

OY: 3 9,7%

• Ankete Katılan
    31
Çikolata kistim vardı ama sorun bu değil dediler, aslında sebebi bulamadık sonrasında troidimin bi tık yüksek çıktığını farkettiler tabi bunu hamilelikte gördükler öncesinde görseler belki hapla düzelcekti, belki o da değildi sebep bilemiyorum ama engel oluyomuş bunlar da
Anladım benim şuanlik ultrason vajinal hormonlara bakıldı normal görüldü yarında ilk defa hsg çektireceğim ordada inşaAllah temiz çıkar bu ay normal deneyeceğim diğer ay aşılama o da olmazsa diğer ay tüp bebek karar verdim aşılamayıda eşim çok istiyor bana kalsa ben bu ay tüp bebeğe başlicaktım

Tüp bebek için 9bin+ilaçlar yazdım orada ama aşılamada da ilaç pahalı değil ki
Famera tarzı ilaçlar verilirse belki... izmir de işlem en uygun 1.500 den başlıyor , gonalf tarzı ilaç kullanılıyor yumurta geliştirmek için , 10 gün kullandım 150 üniteydi sanırım , baya maliyetli oldu yani... 1000tl ye çok şaşırdım gerçekten

Famera tarzı ilaçlar verilirse belki... izmir de işlem en uygun 1.500 den başlıyor , gonalf tarzı ilaç kullanılıyor yumurta geliştirmek için , 10 gün kullandım 150 üniteydi sanırım , baya maliyetli oldu yani... 1000tl ye çok şaşırdım gerçekten
Hımmm anladım canım doktor klomenle dedi bana çok ucuzmuş yani bizim için sperm yıkama felan hepsi dahil 1bin denildi ondan denemek istedim özel hastane bide bende anlamadım 🤷‍♀️ Doç doktor bide

Anladım benim şuanlik ultrason vajinal hormonlara bakıldı normal görüldü yarında ilk defa hsg çektireceğim ordada inşaAllah temiz çıkar bu ay normal deneyeceğim diğer ay aşılama o da olmazsa diğer ay tüp bebek karar verdim aşılamayıda eşim çok istiyor bana kalsa ben bu ay tüp bebeğe başlicaktım
Hayırlısı olsun inşallah tez zamanda kavuşursunuz bebeğinize, zor süreçler gerçekten

ilaçlar aşılama nasıl 1.000? ben haziranda yaptırdım , 3,500/4,000 arası para harcadım . İlaçlar zaten pahalı sadece ilaca yetmez 1,000 tl
Herkesin bir olmuyor kiminin ilaçlık bir sorunu yoksa daha az maliyetle oluyor. Lütfen insanlara yanlış bilgiler vermeyin. Herkesin tedavi süreci farklı. Benim pco görünüm dışında hiçbir sorunum yok doktorum özel ve uzman yaşım 27 bana tüp bebek için acele etme dedi. Aşılama önerdi. Doğru olanda bu. Çünkü aşılamada ki ilaçlar en azından tutmasa bile vücutta altı ay kalıyor. Bu süreçte tüp bebek yapılınca tutma şansı artıyor. Ayrıca bu kadar basite indirgemekte doğru değil. Aynı normal çifleşme gibi değil. En sağlıklı spermler aktarılıyor. Normal ilişkide hareket hızı düşük ya da sağlıklı olmayan spermler ile yarışırken şimdi kendi gibi olanlar ile yarışıyor. Hareket hızı daha fazla ve olasılık daha yüksek. Evet ilk aşılama düşük değerde ama ne doktoruz ne de haşa Allah. Bu yüzden kafanıza göre kimseyi yönlendirmeyin. Kimsenin aklını karıştırmayın. Vebal. Belki arkadaş teslimiyet gösterip aşılama ile tutacakken kafasını karıştırdığınız için tüp bebek ile tutmicak. Bilemeyiz bunu. Bu yüzden herşey vaktinde ve sırasında olmalı.

Herkesin bir olmuyor kiminin ilaçlık bir sorunu yoksa daha az maliyetle oluyor. Lütfen insanlara yanlış bilgiler vermeyin. Herkesin tedavi süreci farklı. Benim pco görünüm dışında hiçbir sorunum yok doktorum özel ve uzman yaşım 27 bana tüp bebek için acele etme dedi. Aşılama önerdi. Doğru olanda bu. Çünkü aşılamada ki ilaçlar en azından tutmasa bile vücutta altı ay kalıyor. Bu süreçte tüp bebek yapılınca tutma şansı artıyor. Ayrıca bu kadar basite indirgemekte doğru değil. Aynı normal çifleşme gibi değil. En sağlıklı spermler aktarılıyor. Normal ilişkide hareket hızı düşük ya da sağlıklı olmayan spermler ile yarışırken şimdi kendi gibi olanlar ile yarışıyor. Hareket hızı daha fazla ve olasılık daha yüksek. Evet ilk aşılama düşük değerde ama ne doktoruz ne de haşa Allah. Bu yüzden kafanıza göre kimseyi yönlendirmeyin. Kimsenin aklını karıştırmayın. Vebal. Belki arkadaş teslimiyet gösterip aşılama ile tutacakken kafasını karıştırdığınız için tüp bebek ile tutmicak. Bilemeyiz bunu. Bu yüzden herşey vaktinde ve sırasında olmalı.
İzmir de doktorlar aşılama ücretini bu fiyatlara yapmadıkları için şaşırmam çok normal. Ayrıca yanlış bilgilendirme yapmadım, siz anlamak istediğiniz şekilde anlamışsınız . Aşılama erkekte problem varsa denenebilir yoksa normal bir spermin değerini düşüren bir yöntemdir. Spermde problem yoksa doğal yöntemden daha az tutma olasılığı vardır. Ayrıca 1/2/3 aşılamalarda kullanılan ilaçlar her ne olursa olsun farketmez , yumurtaları sağlıksızlaştırır ve ihtimali düşürür. Bu sebepten vakit kazanma ve ilaçlardan sürekli zarar görmektense embriyoları dondurup en azından sağlıklı kenarda bekleyen embriyoları bilmek daha güven verici bir yöntemdir. Tüp veya aşılamanın bir garantisi yok. Kendi fikrimce en garantisi tüp yöntemi. Yani neymiş bilip bilmeden yoruma direk sallamasyon yorum yazan sizsiniz. Merak etmeyin ben gayet bilincindeyim ,tecrübeme ve etrafımda ki tecrübelere dayanarak öneride bulundum Lütfen klavye kahramanlığını bırakın ve siz bilinçsiz yorum yapmayın.

Ayrıca pco hastalarında yumurta kalitesizliğinden dolayı zor gebe kalınır (herkes için geçerli değil) Pco da aşılama önerilmez çünkü yumurta geliştirmede birden fazla yumurta uyarılma ihtimali çokluğundan dolayı çoğul gebelik riskine karşı tüp bebek önerilir. Pco da tüp şansı çok yüksektir ama üzerinde durulması gerekn yine sağlıklı yumurtadır . Yumurta toplama işlemi öncesinde vitamin takviyesi kullanıldığında çok iyi ve çok sağlıklı embriyo sonuçları alınıyor (çevremde çok örnek var, tüp ile ilgili sosyal medya hesabım var , birçok kişi ile konuştum) . Yani anlayacağınız her doktor doktor değil kasap olanları vardır. Bu prof. uzm. doç. yani bu gibi sıfatların bir manası kalmıyor. Bugüne dek 6/7 doktr değiştirmiş biri olarak size tavsiye ederim. Aşılamayı çoğu zaman nakit olarak görüyorlar , devlet yada özel hiç farktmez. Tabii aldığınız her karar birer tecrübedir...

Çikolata kistim vardı ama sorun bu değil dediler, aslında sebebi bulamadık sonrasında troidimin bi tık yüksek çıktığını farkettiler tabi bunu hamilelikte gördükler öncesinde görseler belki hapla düzelcekti, belki o da değildi sebep bilemiyorum ama engel oluyomuş bunlar da
Tüp bebekle ilk denemede kaldınız mı hamile kistiniz ne kadardı

Canım hayırlı olsun çok nerde yaptırdın özel değilse fiyat bilgisi verir misin
Veriyim tabiki, diyarbakır bahçecidr yaptırdım canım, bahçecinin diğer merkezlerine göre doğduda olduğu için yarı yarıya fark ediyo fiyatı, ilaçlarıyla toplam tüm masrafımız 15-16 bini buldu bizim

Merhaba arkadaşlar bir konu hakkında size danışmak istedim eşimde sperm azlığı var morfoloji ve hareketlilikte bir problem görülmedi. Eşimin sperm sayısı ilk Total 16 milyon İleri hareketli %40 hareketli %50 sonraki değerimiz 20 milyon hareketli %65. Biz bu süreçte çok yorulduk tüp bebeğe karar vermiştik ama doktorumuz çok erken olduğunu 3 aşılamayı denememizi istedi. Bizde önümüzdeki ay aşılama deneyelim dedik ama hiç ümitli değilim şimdiden çünkü tutan çok az var doktorum tüp bebeğin bile %50 şans olduğunu aşılamanın %25 ama 3.aşılamada %30-35 lere çıktığını söyledi çok kararsızım ve düşünmediğim vakit yok :KK43: lütfen yardımınıza ihtiyacım var
Merhaba canım inşallah tez zamanda güzel haberler alırsın.Genelde aşılamayı 3 defa öneriyorlar ben 1 kere yaptırdım ilişkiden bir farkı yok benim gözümde elbette hamile kalanlar olmuştur ama şansı çok düşük olumsuz olunca tüp bebeğe karar vermiştim bir kere deneyebilirsin eğer olumsuz olursa eğer maddi imkanında varsa hiç zaman kaybetmeden tüp bebeğe başlamanı tavsiye Ederim.İnşallah hayırlısıyla nasip eder Rabbim 🤲

Deneyimler oldukça önemli tabiki ama daha da önemlisi doktorunuzun görüşü. İki yöntem de zor süreçler hiç kolay değil. Doktorunuz aşılama ile olur diyosa bence en mantıklısı onu dinlemek. Sonuçta elinde testleriniz var değerlerinizi o görebiliyo

Deneyimler oldukça önemli tabiki ama daha da önemlisi doktorunuzun görüşü. İki yöntem de zor süreçler hiç kolay değil. Doktorunuz aşılama ile olur diyosa bence en mantıklısı onu dinlemek. Sonuçta elinde testleriniz var değerlerinizi o görebiliyo
Problem neydi acaba bide bende ikiz çok istiyorum ama yaşım 23 ve ilk olacak yaparlar mı
Bende pko eşimde morfolojik sıkıntı vardı çok şükür ilk tüp bebekte tuttu ben 35 yaşıma girdim tüp bebek yaptım ilk tüp brbekte çift embriyo transfer etmiyolar 35 yaş üstüne ve üçüncü tüp bebek denemesinde yapıyolar ama karar verirseniz doktorunuzla konuşmanızda ısrar etmenizde fayda var

Bende pko eşimde morfolojik sıkıntı vardı çok şükür ilk tüp bebekte tuttu ben 35 yaşıma girdim tüp bebek yaptım ilk tüp brbekte çift embriyo transfer etmiyolar 35 yaş üstüne ve üçüncü tüp bebek denemesinde yapıyolar ama karar verirseniz doktorunuzla konuşmanızda ısrar etmenizde fayda var
Kaçıncı denemenizde oldu peki

Back
X