Çok kararsızım bi akıl verin lütfen

drdepresyon

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
306
20
Merhaba arkadaşlar durumumu kısaca özetleyeyim,4 yıllık evliyim 2 yaşında bir kızım var,eşimle görücü usulü tanıştık ama zamanla birbirimizi sevdik evlendik ikimiz de memuruz.evlenirken eşimin ailesi hiçbirşey yapmadı ses çıkarmadım ama krediyle aldığımız arabamıza kv.el koydu eşime ısrar ettim ama pasif kalınca 6 ay sonra zorla arabamızı geri aldık,bu süre zarfında eşinden boşanmış olan görümcem kuzenleriyle bir olup bana çok laf soktu hakaret etti ben de kuzenlerle görüşmeyi kestim görümceye laf söylenmez sıkışınca bayılır seni elaleme rezil eder sonra hamile kaldım kıskançlıklar devam etti kv.in evine gitmek istemezdim eşim zorla götürürdü doğum yaptım kv bize kalmaya geldi burnumuzdan geldi annem vefat etmiş benim ağlamaktan içim gitti,çocuğunuza bakarım sen çalış dedi tamam dedik sonra para istedi başımıza kalktı vsvs.bir sürü şey en sonunda ben kaza yaptım arabayla kızımda arabadaydı çok şükür bize bişey olmadı eşimi aradım ulaşamadım kp.i aradım misafirliktelermiş geldiler kv. arabadan inip ne bana ne kızıma bakmadı bile o günden sonra görüşmüyorum.kızıma bakıcı tuttum eşimde görüşme böyle daha huzurluyuz dedi ,eşim kızımla gidip geliyor
yalnız kv herkese gidip beni kötülüyor ve eşimin ailesi eşimi dışladı ,birşey demiyor ama içine atıyor
sizce kpim iyidir onu arayıp bir yerde buluşalım mı desemen azından küslük olmasın kvin çenesi dursun ama mesafeli kalırım ayda bir giderim çünkü eşimle muhakkak aramızı açar bu durum yoksa olduğu gibi mi bıraksam

eşinle konuştun mu o ne diyor babasıyla konuşmaya karar vermene. bence konuş biyerden başlamak lazım küslük olmamalı..

zor durum.eşinize üzüldüm.küs kalmayın ama mesafeli davranırsınız.benim içimden öyle insanlarla görüşmek gelmezdi ama eşinizin hatırı var onun için ilk adımı siz atın bence.

Kayinvalidenin cenesi dursun diye mi goruseceksiniz. Sence durur mu?
En iyi ihtimal gelin eve gelmeye tenezzul etmiyor. Adami disari ayagina cagiriyor.
benimle gorusmeye tenezzul etmiyor... ya da onca yaptiklarindan sonra eve gelmeye yuzu yok disari cagiriyor kimbilir ne hesabi var. Gibi seyler duyarsin.
Bunlar benim tanimadan soyledigim seyler eminim cok daha fazlasini soylerler. Keyfini bozma. Kayinvalide denilen varlik huy itibari ile konusacaksa her turlu her durumda konusur.

Bırak olduğu gibi kalsın....
Zamanla değişecekse durum değişir
Barışıp mesafeli kalsan yine aynı Lafı sözü yapacak

Ama diyorsan ki Allah rizasi icin gorusecem esim mutlu olsun diye gorusecem onu anlarim. Sen bilirsin derim diger turlu keyfini hic bozma

İlk adımı atın mesafeyi de koruyun zira böyle yaptıkça k.v haklı çıkartırsın hem ona fırsat verirsin

eşim zaten ilgisiz içine kapanık biri böyle de olunca tam sessizleşti ,kv görümcem bir olup dedikodu kazanı kaynatıyorlar ben eşim için son kez deneyeyim diyorum çünkü genel olarak dışlanıyor buda elbet bana yansıyacak ama yüzlerini görmek istemiyorum inanın eşim de suçlu dengeyi hiç koruyamadı

Eşiniz de böyle huzurlu olduğunuzu ifade etmiş. E torununu da görüyor.
Kimseye bir şey ispatlamak zorunda değilsiniz. İki gün konuşur üçüncü gün susarlar.
Barış karşılıklı olur. karşınızdaki insanın iyi niyetine inanıyorsanız adım atın.

eşim eskiden bana çok ısrar ederdi ya ondan karışmıyor artık birde bana sen haklısın diyor hep

nekadar güzel bişe eşinin senin yanında olması. doğru olanda bu bence. nasıl kendini rahat hissedeceksen öyle davran. bence git konuş çünkü ben öyle yapardım. adım atmadan için rahatlamaz böyle devam etmez

Eşiniz de böyle huzurlu olduğunuzu ifade etmiş. E torununu da görüyor.
Kimseye bir şey ispatlamak zorunda değilsiniz. İki gün konuşur üçüncü gün susarlar.
Barış karşılıklı olur. karşınızdaki insanın iyi niyetine inanıyorsanız adım atın.
açıkçası inanmıyorum ama insanları da anlamıyorum kv damadıyla kavgalıydı sonunda görümcem boşandı,benden önce eşim nişanlanmış onunlada kavga etmiş ama insanlar gene bizi suçluyor

açıkçası inanmıyorum ama insanları da anlamıyorum kv damadıyla kavgalıydı sonunda görümcem boşandı,benden önce eşim nişanlanmış onunlada kavga etmiş ama insanlar gene bizi suçluyor
Bakın, demek istediğim şu ki; bugün barıştığınızda kayınvalideniz yine canınızı sıkacak şeyler yaparsa ve siz buna katlanamayarak surat dahi assanız inanın bu eşinize dışlanmaktan daha ağır gelir.
Başkalarını boşverin onlar dış kapının mandalı. Aslolan evdeki huzur.
Eşinizle bu konuyu enine boyuna konuşun önce isterseniz.

Bu kayınvalide, görümceden korkulur. Ama eşini nasıl dışlıyorlar ki? Çoçuğunuzu alıp gidiyormuş ziyaretlerine zaten; evde ona surat mı yapıyorlar?

Bence KP'i hayatınıza dahil edin sadece. Çağırın, gelsin ara ara, siz de kalsın. Güzel ağırlayın onu. Bu eşinizi epey rahatlatır. Bir de sosyal hayatınız renklendirin mutlaka. Sizin gibi genç çiftler yok mu hayatınız da? Buluşun, yiyin için dışarıda; haftasonları kültür turlarına çıkın. Biraz daha hayatı dolu yaşasanız, ailesinin lüzümsuzluklarına çok takılmaz eşiniz bence.

Bu kayınvalide, görümceden korkulur. Ama eşini nasıl dışlıyorlar ki? Çoçuğunuzu alıp gidiyormuş ziyaretlerine zaten; evde ona surat mı yapıyorlar?

Bence KP'i hayatınıza dahil edin sadece. Çağırın, gelsin ara ara, siz de kalsın. Güzel ağırlayın onu. Bu eşinizi epey rahatlatır. Bir de sosyal hayatınız renklendirin mutlaka. Sizin gibi genç çiftler yok mu hayatınız da? Buluşun, yiyin için dışarıda; haftasonları kültür turlarına çıkın. Biraz daha hayatı dolu yaşasanız, ailesinin lüzümsuzluklarına çok takılmaz eşiniz bence.
kv ile ablası yeğenleri hergün görüşürler kv de onları bize karşı kullanır istemediği birşey olduğunda hepsi bir olup tavır alırlar,köye sülaleye beni kötülerler ...

kv ile ablası yeğenleri hergün görüşürler kv de onları bize karşı kullanır istemediği birşey olduğunda hepsi bir olup tavır alırlar,köye sülaleye beni kötülerler ...
Ya canım kimse kendi fıtratını saklayabilir mi hiç? İstediği kadar konuşsunlar, herkes bilir aslında kimin kötü, art niyetli olduğunu. Ağzından başkasının dedikodusu eksik olmayan bir kadının lafına kim itibar eder? Ancak onun kadar fitne fesatı sevenler.
Sen o yüzden kim senin hakkında ne düşünücek diye hiç kendi üzme. İşin o kısmını Allah'a havale et sadece. Bu arada eşini kazanmak için ne gerekiyorsa yap. O seni ailesi için ezmiyormuş, ne güzel. Sen de onun gönlünü hoş tutmak için de olsa KP'i sık sık ağırla derim. Ev de bu aile mevzularını fazla dile getirme. Birbirinize yeteceğinizi göster.

bırak dağınık kalsın..
zamanla sular durulur bakarsın rayına oturmasada bu gerginliğiniz devam etmez.

Ya canım kimse kendi fıtratını saklayabilir mi hiç? İstediği kadar konuşsunlar, herkes bilir aslında kimin kötü, art niyetli olduğunu. Ağzından başkasının dedikodusu eksik olmayan bir kadının lafına kim itibar eder? Ancak onun kadar fitne fesatı sevenler.
Sen o yüzden kim senin hakkında ne düşünücek diye hiç kendi üzme. İşin o kısmını Allah'a havale et sadece. Bu arada eşini kazanmak için ne gerekiyorsa yap. O seni ailesi için ezmiyormuş, ne güzel. Sen de onun gönlünü hoş tutmak için de olsa KP'i sık sık ağırla derim. Ev de bu aile mevzularını fazla dile getirme. Birbirinize yeteceğinizi göster.
herkese teşekkür ederim özellikle senin yorumların ilaç gibi geldi haklıyken haksız olmaktan bıktım inan kv büyüğümüz ya ne olsa onlar haklı çıkıyor...

eşimin sülalesi benim yüzünden eşimi dışlıyor gibi portre çiziyorlar ne yapsam sizce,eşimi hep hoş tutmam söyleniyor ama kolay değil gerçi hayatta ne kolayki değil mi

Bencede konuş ve görümcenin size geliceği zamanlar gelicek mi bilmiyorum ama ben olsam kendi kuzenlerimi çağırırdım hiçte bana laf sokamazdı :KK5:Benim anneme de kv ve onun diğer gelini çok çektirmişler zamanında ama 3 tane çocuk doğurunca susmuslar artık.Kıskanclıktan oluyodur yalnız kalma sen onlar varken :KK70:

X