Çok kararsızım fikir istiyorum arkadaşlar...

selin akkaya

🌸
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
1.447
298
323
İstanbul
merhaba arkadaşlar... fazla uzatmadan anlatmak istiyorum sıkıntımı size.. 10 aylık evliyiz ve eşimin haftaya ablasının düğünü var ama eşimin ailesinle görüşmüyoruz çünkü bizim nıkahımıza hiçbirşeyimize gelmediler biz ama herşeyi kabullenip defalarca evlerine gittik ama çok çirkin olaylar yaşattılar bize ablası odalardan bile çıkmadı gittiğimize defalarca bin pişman ettiler yutulmıyacak laflar oldu ..zaten neararlar ne sorarlar bi işleri düştümü ararlar mesala ablasının düğünü gibi şimdi hiç aramayan insanlar dedikleri onca lafı şimdi unutup çağırıyorlar eşimde çok kararsız benim gitmiceğimi bildiği için gitsemmi gitmesemmi diyor gitsem bize yaptıkları aklıma gelicek benim en mutlu günümde ailemden bir kişi bile yokdu diyor bana koyucak şimdi yaptıkları hazırlıklar diyor gitmesem acaba ellerine kozmu vericem diyor bana danışıyor gelde diyemiyor acaba sizce ne yapmam gerekiyor fikirlerinize ihtiyacım var?

Siz gitmeyin eşiniz giderse gitsin kararı ona bırakın

bende eşime öle dedim ben gelemem okadar lafdan sonra dedim benim en mutlu günümde hiçbirisi yokdu yanımızda gelme lütfunda bile bulunmadılar biliyosun dedim oda tek gitmek istemediğinde gitmem bende dedi bende acaba benmi etkilyiorum dedim

Bu ailede gitmediğiniz zaman 40 yıl dedikodunuzu yapacak potansiyeli görebiliyorum burdan.El gidip el gibi eğlenip el gibi kalkıp gelin en güzeli bu olur bence.Hem elalemin ağzı torba değilki büzesiniz onların ağzını kapamış olursunuz gitmekle.Bir bahaneylede erkenden kalkarsınız...

ama işte şöle bi sorun var biz istanbulda yaşıyoruz onlar bursada gidince muhakkak kalmamız gerekecek eğer hemen dönersek buda bi olay gibi olucak bırakmıcaklar biliyorum başıma geldi azda olsa mecburen onlaın evinde kalıcaz ve neler olucak die düşünüyorum.. evet malesef öle bi aile binkat laf konuşucaklarda gitmeyince

Gitmeyin bence...Belkide sizi çağırmalarının sebebi etraf ne der düşüncesidir...Ne eşin gitsin ne sen git..Eminim gitseniz döndükten sonra çok üzülüp,keşke gitmeseydik diyeceksiniz...

canım ben sana gitmeni tavsiye ederim.

gitmezsen ONLAR gibi GÖRÜMCEN gibi davranmış olacaksın. gidersen de kendin gibi davranacaksın.
bence git de İNSANLIK görsünler. ne demişler "iyilik yap, denize at, balık bilmezse, halık(Allah) bilir."
bu dünya ölümlü ya. bence gitmezsen yine tatsızlık, can sıkıntısı. gitsen için daha rahat edecek. hem eşinde daha memnun olur.

Bence boşverin sülaleyi falan kendinize bakın hala diyom siz gitmeyin eşiniz kendi gide bilir ama sizide istiyo ondan öyle diyo bence sizi en güzel gününüzde yanlız bırakan yapmadığını bırakmayan görümce için sülale laf ediicekse etsin hiç umrunuzda olmasın

Gitmeyin bence...Belkide sizi çağırmalarının sebebi etraf ne der düşüncesidir...Ne eşin gitsin ne sen git..Eminim gitseniz döndükten sonra çok üzülüp,keşke gitmeseydik diyeceksiniz...

tabi çok doğru söledin canım eşimde öle diyor çevredekiler sordğunda oğlun gelinin nerde dediklerinde vericek cevapları olmadığından rezil olmamak için çağırıyolar diyor ... zaten evlenicek olan eşimin ablası aramadı bile gelin die babası ve annesi aradı..

Eğer ben tavrımı koyar istediğim kadar kalıp kalkarım diyorsanız bence gitmeniz daha iyi olur.Bizim anne tarafında böyle bir durum olmuştu.Dayımın eşiyle tüm aile ipleri koparmıştı kimse konuşmuyordu ama benim nişanımda annemler davet etti.Onlarda geldiler.Dayım kapıda her an kaçacak gibi durdu yengemde kırk kat yabancıymış gibi.Takılarını taktı dayım yengem hiç yerinden bile kalkmadı.Ben istermiydim gelmesini kesinlikle hayır ama etrafa laf anlatmak zor.Hiç tahmin etmeyeceğiniz bir yerden söylenir onurunuz kırılır herkes ne yaşadığınızı bilmez.1-2 saat oturur kalkarsınız otelde kalırsınız ya da dönersiniz yolumuz uzak yarın iş var vapura geç kalmayalım filan..

vallah canım
ben olsam gıtmem ama arada esın var
sonucta arası soguk olsada ablası ıste..
kararı esıne versın
ama gıdersende mesafenı bellı et canım

vallah canım
ben olsam gıtmem ama arada esın var
sonucta arası soguk olsada ablası ıste..
kararı esıne versın
ama gıdersende mesafenı bellı et canım

eşime bıraktım kararı oda hayır gitmicem gerek yok dedi onarın iyi gününde ben yokum artık dedi kötü günlerinde varım elbettde dedi ama okadar yapılandan sonra ne seni nede kendini üzemem dedi.. ama tabi gidelim desem ben gitmek isticek yinede biliyorum herkesin ağzını kapamak için

Dinimizde insanları sevmemek onlara kim tutmak çok günah ve Allah ın kabullanmyeceği bişey aile akrabayı terke etmek keza.. Sizi anlıyorum çok sinirli ve haksızlığı kabul edemiyorsunuz kısmen aynı durumdan geçtim. Düşündüm herkez beni seviyor bir onlar dedim ki yaa bırak biri de sevmesin yaa ben de yabancı gibi gittim takımı taktım ve erkenden çıktım.. Eşim hiç gitmek isteedi onu da zorladım onun ailesi sonuçta benim ailem böyle yapsa yinede bulunurdum onunda bulunmasını istedim. Yaptığım herşey sadece Allah Rızası iindi vicdanım temizlendi rahatladım kimse beni zorlamadı kendim Allah ın isteğini yerine getirmek için ibadet gibi yaptım. Sonra beni gören herkez helal olsun çok iyisin vs.. Yani Böyle şeylerde Allah ın rızası olduğu için Allah da ödüllendiriyor ummadığın bi anda :) Şimdi mutluyum keyfim yerinde :)

En güzel günümü zehir eden insanların yanına ben de gitmezdim. Belki de benim gitmemi sindirme olarak da algılayabilirler.

öle bi durum bizdekide işte eşimin ailesi millete nederiz diye çağırıyolar. evlenicek ablası çağırmadı bile yani istemiyor belli...

Ya şöylede birşey var tamam size yapmışlar etmişler ama eşinin kardeşi gitmek istiyodur bence ama seni kıracağını düşünüyodur sırf eşimin içinde kalmasın diye ben gitmeyi tercih ederdim..

bence de gitmemelisin canım.siz herşeye rağmen iyi niyetinizi göstermişsiniz ama onlar da nası kişilikte olduklarını göstermişler.gitsenizde gene yaranamıcaksınız belli bişey bu sefer sizinde tadınız kaçıcak.hakettikleri şekilde davranın bence...

bencede sen gitme eşin gitsin şimdi moralini bozarlar ordada eşinde çok durmasın görüncün dönsün..

siz zaten gitmeyin de,eşinizin de gitmemesi iyi olur bence..

işte bu yüzden içim rahat etmedi birden evet çok şey yaptılar evlenme arefesinde ama evimdeki huzurumu bozamadılar eşim buna izin vermedi hiçbirzaman.. yutup bunları gitmek bana koyuyor. ama gitmesemde sanki eşime haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor biyandanda allah katında düşünüyorum ama bilmiyorum tam olarak bend ne yapıcağımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…