- Konu Sahibi selin akkaya
-
Siz gitmeyin eşiniz giderse gitsin kararı ona bırakın
Bu ailede gitmediğiniz zaman 40 yıl dedikodunuzu yapacak potansiyeli görebiliyorum burdan.El gidip el gibi eğlenip el gibi kalkıp gelin en güzeli bu olur bence.Hem elalemin ağzı torba değilki büzesiniz onların ağzını kapamış olursunuz gitmekle.Bir bahaneylede erkenden kalkarsınız...
Gitmeyin bence...Belkide sizi çağırmalarının sebebi etraf ne der düşüncesidir...Ne eşin gitsin ne sen git..Eminim gitseniz döndükten sonra çok üzülüp,keşke gitmeseydik diyeceksiniz...
ama işte şöle bi sorun var biz istanbulda yaşıyoruz onlar bursada gidince muhakkak kalmamız gerekecek eğer hemen dönersek buda bi olay gibi olucak bırakmıcaklar biliyorum başıma geldi azda olsa mecburen onlaın evinde kalıcaz ve neler olucak die düşünüyorum.. evet malesef öle bi aile binkat laf konuşucaklarda gitmeyince
vallah canım
ben olsam gıtmem ama arada esın var
sonucta arası soguk olsada ablası ıste..
kararı esıne versın
ama gıdersende mesafenı bellı et canım
Eğer ben tavrımı koyar istediğim kadar kalıp kalkarım diyorsanız bence gitmeniz daha iyi olur.Bizim anne tarafında böyle bir durum olmuştu.Dayımın eşiyle tüm aile ipleri koparmıştı kimse konuşmuyordu ama benim nişanımda annemler davet etti.Onlarda geldiler.Dayım kapıda her an kaçacak gibi durdu yengemde kırk kat yabancıymış gibi.Takılarını taktı dayım yengem hiç yerinden bile kalkmadı.Ben istermiydim gelmesini kesinlikle hayır ama etrafa laf anlatmak zor.Hiç tahmin etmeyeceğiniz bir yerden söylenir onurunuz kırılır herkes ne yaşadığınızı bilmez.1-2 saat oturur kalkarsınız otelde kalırsınız ya da dönersiniz yolumuz uzak yarın iş var vapura geç kalmayalım filan..
Dinimizde insanları sevmemek onlara kim tutmak çok günah ve Allah ın kabullanmyeceği bişey aile akrabayı terke etmek keza.. Sizi anlıyorum çok sinirli ve haksızlığı kabul edemiyorsunuz kısmen aynı durumdan geçtim. Düşündüm herkez beni seviyor bir onlar dedim ki yaa bırak biri de sevmesin yaa ben de yabancı gibi gittim takımı taktım ve erkenden çıktım.. Eşim hiç gitmek isteedi onu da zorladım onun ailesi sonuçta benim ailem böyle yapsa yinede bulunurdum onunda bulunmasını istedim. Yaptığım herşey sadece Allah Rızası iindi vicdanım temizlendi rahatladım kimse beni zorlamadı kendim Allah ın isteğini yerine getirmek için ibadet gibi yaptım. Sonra beni gören herkez helal olsun çok iyisin vs.. Yani Böyle şeylerde Allah ın rızası olduğu için Allah da ödüllendiriyor ummadığın bi anda :) Şimdi mutluyum keyfim yerinde :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?