Çok kararsızım fikrinize danışmak istiyorum :(

Bir bebeğin, günahsız bir meleğin üzerine "yaşasın mı yaşamasın mı" diye konuşabiliyorsak, kırıcı yorumlar bunun yanında oldukça masum kalıyor.

size burda insanların yaşam biçimlerini eleştirip onlara hakaret etme hakkının verildiğini sanmıyorum

Hamile bi kadına kondom önerince sorun çözülüyo mu bende bunu anlamıyorum.
O tren kaçmış.
Şu an iki seçenek var gebeliğin sonlandırılması veya doğum.

Bir bebeğin, günahsız bir meleğin üzerine "yaşasın mı yaşamasın mı" diye konuşabiliyorsak, kırıcı yorumlar bunun yanında oldukça masum kalıyor.

Kürtaja karşı olabilirsiniz,her fikre saygım var ama bu ve bunun gibi mesajların hamile bi kadına ve bebeğine zarar verebilceğini hiç düşündünüz mü?

bır yanlıs yapmıs ve fıkırlerımızı ıstıyor uye..bence de yorumlarımızla kırmayalım ..zaten fıkrımızı bıldırırken bızım olaya ne yonden baktıgımız acıkca bellı oluyor.....

Konu sahibesi ve yorumcular yorum yaparken saygısızlık, hakaret, polemikten kaçınmalı, dini yorumlar yapılmamalı, tüm topik okunacak ve site kurallarına aykırı yorumlara gereken yapılacaktır.

Sözlerim o treni yeniden çağırmaması için. Ben de farkındayım geçmişi değiştiremeyeceğininin.

Ayrıca bebeğine zarar verebilecek bir kadın ve bebeği benim sözlerime kalmışsa ohooo...

size burda insanların yaşam biçimlerini eleştirip onlara hakaret etme hakkının verildiğini sanmıyorum

Hakaret ettiğimi düşündüğünüz cümleyi merak ettim.

Doğumunda kürtajında artılarını ve eksilerini toplayıp en doğru kararı senin vermen gerekiyor.Bebek senin beden senin aşk senin hayat senin..Tabiki kürtaj genel anlamda hoş birşey değil fakat bunun doğru olup olmadığını kişinin içinde bulunduğu durum ve şartlar belirler.Kimse körü körüne kürtaj doğrudur veya yanlıştır diyemez bu durumda.Bebeği babası kabul edecekmi? belkide o adamında hayatında biri var? bilmeye hakkı varmı yokmu bunu tartışmayacağım sonuçta bu bebeği dünyaya getirip getirmemek tamamen senin hakkın çünkü hamile bırakan kişi senin eşin değil eski erkek arkadaşın.Sorumluca düşünüp önlemini almış olması gerekirdi.o insan ile evlenirsen ne kadar sürer? yada evlenirmi? sadece bir bebek için yapılan bir evlilik ne kadar sağlıklı olur? bunlar çok önemli detaylar.Vakit çok geç olmadan hayatına yön verecek olan bu önemli kararı vermelisin.

Konu sahibesi ve yorumcular yorum yaparken saygısızlık, hakaret, polemikten kaçınmalı, dini yorumlar yapılmamalı, tüm topik okunacak ve site kurallarına aykırı yorumlara gereken yapılacaktır.

müdahale ettiğiniz için teşekkürler....

Ben anlamadim cocugu dogurunmu diyorsunuz herseye ragmen ?
Dahami az gunah bunu yapmak
Zannediyorumki bunu esinden ayrilan biyojik babanin (umurumda da degil )cocugu aramadigiyla karsi karsiya olan anneler anlar
Zira ben evladim dugunume gelmesine ragmen resimleri gorunce ben burda karnindaydim herseyi gordum diyor , daha oncesindede ona buna baba diyordu dahami az gunah bu kizlar anne olan anlar bu durumu
Bebegi yuksek ihtimal aldiracak konu sahibi
Gecmisi konusmak neye yarar neyi degistirir
Benim bebegim tup bebek ( dogumdan sonra terk edildik baska bir kadin icin ) eger dedim hamileyken ogrenseydim ustune dusseydim garip seylerin Allah ona uzunnn uzun omurler versin evladima ama aldirirdim cunku bende kor olabildigim icin bazen oglumun gunahinami girdim diyorum
Buarada benim hayatim iyi gitti evlendim cocugumla esimle gercekten Masallah cok guzel bir yuvamiz var ama bunun boyle olacagini bilemez di kimse yillar once
Herneyse

okuduklarıma inanamıyorum bazen burada. kimsenin bacak arası kimseyi ilgilendirmez. korundu korunmadı banane. sorumluluğuna sahip cıkmamanı ve aklından gecen alininkini veliye velininkini aliye fikrini kınıyorum. zor durumdasın ama herşeyin bir bedeli var hayatta.

umarım bundan sonra çocuğunuz ve sizin için çok daha güzel bir hayat başlar ve başlamıştır

Açıkçası böyle bir durum yaşayıp da
o bebeği aldırmayacak kadının alnından öperim.

Son düzenleme:

Şahsen ben, aldır ve ya aldırma demiyorum. Bu kişinin bileceği bir şey.
Dini kısmına da bir lafım yok. Herkesin inancı kendine.
Ama vicdanı hür kısmı biraz rahatsız edici. Çünkü bir anne için, istemdışı istemli fark etmez, çocuğunu aldırmak, vicdanını rahatsız etmez mi ? Sizin etmez miydi mesela ?
Bence, ederdi. O yüzden sizce bu duruma vicdanı hür lafı yakıştı mı ?
ALLAH yuvanızı nazarlardan saklasın. İşin günahında sevabında değilim.
Ama işin içine vicdan girerse, ben de bu konu sahibinin vicdanını sorgularım.

Son düzenleme:
Cawedan sen tum bu yazilanlari bosver...tum yollar sarpa sariyor en iyisi simdiki sevgiline senden hamileyim de cocugunu dogur nerden bilcek babasi olmadigini eger babalik testi isterse sen bana guvenmiyor musun diyip kacarsin. Ama unutma karnindaki can eski sevgilinden hayir bekleme o coktan bask asklara yelken acmistir talim.

Vicdan diyorsunuz da bu durumda bebeği aldıran kişinin değil o kişiyi bu durumda bırakan insanın vicdanının rahatsız olması gerekirdi.Hoş vicdanı olsa bu kadar sorumsuz davranmazdı.Ayrıca o bebeğin dünyaya geldikten 15 sene sonraki ruh sağlığı kimin vicdani sıkıntısı olacak ? yine yalnızca annenin..

Buğra kezbaniyesi ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…