Çok kararsızım fikrinize danışmak istiyorum :(

Tam olarak toplum baskısı bu. Ailem de elbette çok sorun yapar ve çok sinirlenecektir ancak dedikoduların yayılması, çocuğu büyütürken çocuğun da bundan etkilenmesi... Her şey ama her şey kafamı çok kurcalıyor. Zaten toplumumuzda son yıllarda artan bir baskıcılık hepimizin malumu. Bu da beni aşırı derecede tedirgin ediyor.

Ben kötü bir durumda sıkıştığım için genel bir soru yönelttim. Birileri bana olayı kurcalasın ve buna dayanarak farklı sorular sorarak sinirini çıkarsın diye yazmadım. Şimdi siz aynı refleksle "Oh olsun, yaptıklarının acısını çekiyorsun." minvalli bir cevap da verirsiniz buna. O yüzden yersiz yaptığınız. Amacınız tartışma ve laf sokma falansa bunun muhattabı ben olmamalıyım, yine de cevabınız için teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız ve güzel düşünceleriniz için. Keşke sitedeki her insan aynı olgunlukla bazı şeyleri karşılayarak, yıkıcı olmak yerine biraz yapıcı olsalardı belki birçok insana yardım ederlerdi. Neyse yapacak bir şey yok, her insanı olduğu gibi kabullenmek lazım bazen de. Teşekkür ederim tekrardan.

gayet rahat ve net bi şekilde aldır diyen arkadaşlar, bi canlıdan bahsediyoruz farkında mısınız bilmiorum ama..

aldır demek vebal almaktır, açıkcası ben aldır aldırma diyemem aynı yaşlarda sayılırız ,çok iyi düşünün dediğiniz gibi olan oldu geçmişte öyle olsaydı böyle olsaydı deme zamanı değil ,ayaklarınızın yere bastığını belirtmişsiniz buna çok sevindim, eğer bebeğin kalması yönünde karar verirseniz babasının bilmesi gerektiğine inanıyorum ama malesef tahmin ediyorum ki sevinç çığlıkları atmayacak belki size ithamlarda bulunacak bunların hepsini göz önüne almalısınız , babalık hakkı için söylenmeli diyorum zaten,şimdiki sevdiğiniz kabul eder mi ? bunu söylemeden bilemeyiz ,siz cesur bir insansınız bence sizin karar vermeniz gereken tek şey çocuk,onda net bir karar alırsanız tüm zorluklara göğüs gerebileceğinize inanıyorum Allahın izni ile üstteki yorumu yapan arkadaşa da şunu söylemek istiyorum kimse namus bekçiliği yapmıyor yada en azından belli olgunlukta olanlar yapmıyor , şuan oluşmakta olan canlı hücre dediğiniz Allahın bir lütfu kimi insan var yıllarca tedavi oluyor o canlı hücre için..lütfen uslübunuza dikkat edin rica ediyorum .konu sahibi zaten aklı başında bir bayan eğer çocuk kalırsa toplum tepkisi ve sıkıntılarını zaten biliyor .aldırmasın diyenlerde ileride o çocuğun benim babam kim? yada babam beni neden istemedi diyeceğini biliyor bu çok büyük bir sorumluluk ,eğer konu sahibesi çocuğun kalması yönünde karar verirse bu sorumluluklarıda üstlenmiş olacak bu sebebden iyi düşünmesi lazım .yanlız çoğu doktorların ortak bir paydası var araştırabilirsiniz . Pek çok hastanın çocuğunu aldırdıktan sonra ilerleyen yıllarında çocuğum olsun diye yıllarca uğraştıklarını her kadın doğum hekimi görmüştür. Bu, her kürtaj olanın başına bir sorun gelecek demek tabii ki değil. Ama benim söylediğim de yaşanan, görülen bir olay. '' Allah hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin ,.

Öncelikle teşekkür ederim cevabın için. Gerçekten şanslıymışsın bu konu hakkında ama muhtemelen ne yaşayacağını hiç bilmeden, plan ve program yapmadan sadece yaşamışsın. Şansın da yaver gitmiş ve böyle noktalanmış. Senin adına gerçekten sevindim, umarım mutlu olursun ilerleyen zamanlarda da. Bakalım ben neler yapacağım...

bence sen git bir uçurumdan falan kendini at
ve sonuç ne olursa olsun mutlu olabileceğini düşünmüyorum ne yazık ki...

yaşadıklarım benim sınavımdı. bana o anlarda nasıl davrandığınız da sizin sınavınızdı" bu sözü çok severim .. burda da tam yerinde oldu ..bacım düşün konu sahibesi tanımadığın biri değil de senin kızın bacın olsaydı git kendini uçurumdan at mı derdin? lütfen empati yapalım o da bile isteye güle oynaya bu duruma düşmemiştir değil mi? belli ki aklı karışık hiç kimseye anlatamıyor ikilemde kalmış sevgilim için aldırıcam demiyor zaten .aldırsa bile bunu neden yaptığını hepimiz biliyoruz değil mi görmedim duymadım bilmiyorumu oynamayalım toplum baskısı nedir hepimiz biliyoruz değil mi? bu mini etek giymeme izin vermiyorlar'' gibi basit bir konu değil bir hayatın kararı .. daha yapıcı olmak yakışır hepimize çünkü biz bayanız.. aldırır yada aldırmaz RABBİM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER

Gerçekten çok haklısınız, benim esasen böyle aklı selim ve vicdanı hür düşüncelere ihtiyacım var. O ahlak bekçileri benim bulunduğum konumda olsalardı şayet, ne yapar eder doğurur ve pimi çekilmiş bir bomba yetiştirirlerdi. Çocuk bir de erkek olursa, ilerleyen yıllarda ailesinde olmayan huzuru başka şeylerde arayıp kötü yollara girebilir ve başını belaya sokabilir. Bunların hepsini hesap ederek, düşünmek gerekerek hareket etmek lazım. Benim de düşüncem sizinle paralel zaten. Sadece emin olmaya çalışıyorum.

Aklı selim , vicdanı hür olmak sizin gibi davranmaksa üzgünüm ben ilk defa ahlak bekçiliğini seçiyorum bu forumda kendime pay olarak.
Size gayet güzel yorum yapmıştım ama bu yorumunuz gerçekten mantık dışı.
Madem "bir de erkek olursa" şeklinde daha çocuk doğmadan don biçerek ergenliğini, bulaşacağı pislikleri düşünecek kadar ileri görüşlüydünüz, neden geçmişinizde kalan "anlık zevklere" dur diyemediniz ?
Bebeği aldırma diyen ahlak bekçisiyse , üzgünüm ben bu kadar ruhsuz bir edayla aklı selim olacağıma , ahlak bekçisi olmayı yeğlerim.
Argo da bir cümle vardır, bu yorumuna cuk diye oturur ama işte ban yeme durumu var.
Ben terbiyelice şöyle söylüyeyim; alamayacağınız sorumlulukların altına girmeyin.

Son düzenleme:
bende neyi anlamadım arkadaşım biliyomusun? Yıllardır aradığın aşkı bulmuşsun ya bundan önceki neydi ki ondan çocuğun oldu. Aşık olmadığın bi adamla nasıl birlikte oldun.
Şimdi o küçük masuma nasıl kıyacaksın. Hem aşık olduğun kişi hemde öncesi bu durumu kabullenmezse napacaksın
durumun çok zor.
Ama keşke ilişkilerini ve aşkını biraz sınırlı yaşasaydın da kafan rahat olsaydı :S

bende yaptığım yorumu konu sahibinin son yazısında vijdanı hür muhabbetinden ötürü geri alıyorum ,ayrıca doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz güzelde ileride evlendiniz mutlusunuz bir bebeğiniz oldu he birde erkek! ve şuan korktuğunuz herşey oğlunuzun vasıfları arasında olursa o zaman ne düşüneceksiniz acaba? benim vijdanım hür değil özür dilerim,yaradana bağlı vijdanım ahirette de vijdanım hürdü seni yok ettim dersiniz o kelimeye çok kızdım madem düşünceniz belliydi başta konu açarken aldırmak istiyorum destek verin deseydiniz vijdanı hür arkadaşlar destek çıkardı ..(leonala size katılıyorum)

Son düzenleme:

Keşke kürtaj fikrinizin altını cizdirmek icin buraya konu açmak yerine KORUNMAYI AİLE PLANLAMASINI arastırsaydınız.

Eminim, korunurken olmuştur. Kondom yırtılmıştır, ham kaçmıştır

Aldırsa günah,doğursa babasız çocuk diye bi kadının hayatını zora sokacak kesimin aynı kesim olması ayrı bi ironidir bu ülkede.
Bilimsel olarak yazılanlar doğrudur.Ülkemizde gebelik sonlandırılcaksa henüz fetüs olmadan sonlandırılır.Alınan embriyodur.Tabi normal gelişimine izin versen bi insan olcağı gerçeğini değiştirmez.Senelerce tedavi olanlar için de fazla sayıda embriyo yapılır.Hepsi kullanılmaz.
Kürtajın bazı tıbbi sonuçları olabiliyo ama hamile kalamamak bunlardan biri değil bildiğim kadarıyla.Kürtajdan bi ay sonra hamile kalanları da okuyorum ben bu sitede.Nasılsa bişey olmaz diye tedbiri elden bırakmaya itebilir okuyanları,onun için yazayım dedim.Özellikle ilk gebelikte önerilmiyo kürtaj çünkü sonraki gebelikte düşük riskini %25 oranında arttırıyo benim bildiğim.

Konu sahibi arkadaşım;
Öncelikle doğurmak istiyo musunuz bence esas mesele bu.Her halükarda doğurmayacaksanız,bence kimseye bişey söylemeye gerek yok.Çocuğun babasıyla veya sevgilinizle konuşunca fikriniz değişcekse gene de konuşun.
Kimse sahiplenmese de tek başına da doğurur büyütürüm diyosanız maddi manevi,toplum baskısı vs gibi bütün sonuçları değerlendirmeniz gerekir.

Son düzenleme:
aslında aynı şeyi söylemişiz ,tek fark var ben aldır aldır diyenlere yazdım onu aldır demek vebaldir .bunda hem fikiriz sanırım:)bilimsel adı fetus emriyo cenin olması şu gerçeği değiştirmez ''Mümtehine sûresinde (60/12) Hz. Peygamber'e (s.a.v.), kadınlardan bazı suçlar, günahlar ve cinayetler konusunda -bunları yapmamak üzere- söz alması, yemin ettirmesi istenmektedir; bu günahlar ve cinayetler arasında "çocuklarını öldürmek" de vardır. Bu âyetteki çocuklara "cenîn" de dahildir.'' ve bu gerçeği de '' En'âm sûresinde (6/98) Allah Teâlâ'nın bütün insanları tek bir nefisten yarattığı, bu nefsin oluş aşamalarında ana rahminin de bulunduğu (nefsin bir müddet ana rahminde kaldığı) ifade edilmiştir. Sûrenin 151. âyetinde ise hem çocukların (evlâd) hem de nefsin öldürülmesi şiddetle yasaklanmıştır. Cenîn, "nefis" kavramına kesin, çocuk (veled-evlâd) kavramına ise ihtimâlli olarak dahildir.'' kaldı ki ben aldırma demedim sizin söylediğinizin aynını dedim toplumsal baskı ve sorumluluklar olacak eğer bebek kalırsa kalmazsa da bu sizin bileceğiniz iştir dedim.lakin ben bunları derken konu sahibinin vijdanı ile hayat koşulları arasında kaldığını sandığım için söylemiştim , kendisi az evel aldırmak konusunda destek istediğini vijdan hürlüğü olarak ifade etti . bende söylediklerimi geri aldığımı belirttim .ayrıca hamile kalamazsın demedim böyle de durumlar olabiliyor dedim bunu da uydurmadım doktorların sitelerinde sorulara verilen uzman cevaplarını paylaştım .. ve evet hassasiyeti olan bir çok kadın var burda burası kadınlar kulübü yıllarca bebek için göz yaşı döken abla kardeşlerimize o bebek için hücre vs demek bilimsel bile olsa inciticidir bende uyardım

Sizin bulunduğunuz konumda olmak?
Neden kendi seçimlerinizi başınıza gelen faciaymış gibi aksettirmeye çalışıyorsunuz.
Madem bizler ahlak bekçisi siz modernsiniz bu durumuda kabullenmeniz gerekirdi
Niye ahlak bekçilerinden yardım istiyorsunuz ki
Hayır bir de konu sahiplerinin diklenmeleri yok mu ayar oluyorum madem doğrularınız var değiştirmiyorsunuz ne diye gelip soruyorsunuz
Hayret birşey..

Kararlı bir şekilde kolaylıkla daldan dala atalayarak, eski
ilişki için yas bile tutmadan 1 ayı doldurmadan birlikte olabiliyorsunuz ama
Karnınızdaki bebeği aldırıp aldırmama konusunda kararlı olamıyorsunuz tuhaf..

Sizin demenizle aklı selim, sizin kadar (!) hür düşünceli olmadığımdan ben
daha fazla yazmayayım. Okurken hayal etmek bile midemi bulandırmaya yetiyor.
Yaşarken şu mideler nasıl alıyor bu durumları bilemiyorum.

arkadsın tekı burdakıler ahlak bekcısıdır yazmış evet.... bızler yasamadıgımız için( cok şükür) ahlak bekcısıyız... eger bızım yorum yapmamızı istemeseyıdi... buraya konu açmazdı dıye düşünüyorum...

insanların asla birbirleriyle zevk için birlikte olmalarını anlayamıcam...bu benim gözümde başka bir şey
bebek yolunuzu kesmesin isterseniz siz karar vermişsiniz zaten

Bence karar icin bizlerin fikirlerini sormaniz bir destek isteginden kaynaklansa da hicbirimizi dinlemeyip kendi bildiginizi yapmaniz en sagliklisidir.
Önünüzde cesitli secenekler var:

1. Bu cocuga bakamayacaginizi biliyorsaniz, eski sevgilinizin baba olamayacagina inanciniz sonsuzsa ki bir aile de olmaniz imkansizsa, kimseye bir sey söylemeden gidip en kisa sürede aldirin. Cünkü icinizdeki canli 8. haftada yani artik sekillenmeye baslamis durumda. Ne kadar gec karar verirseniz o kadar cok pisman olabilirsiniz ve manevi duygular sizi ucuruma da sürükleyebilir.
Zaten bakamayacaksaniz, o cocugu dünyaya getirmeniz asil cinayet olacaktir, bu benim sahsi görüsüm. Ama bir an önce sonlandirin bu isi.

2. Ben karnimda sekillenmeye baslamis bir bebek büyütüyorum, aldirmaya nasil kiyacagim, bunu yapamam. Tek basima bütün sorumlulugu yüklenirim, buna gücüm var, diyorsaniz, su an sevgilinize gidip durumu aciklayin, ayrilip ayrilmamak ona kalmis bir durum. Ayrilmasi büyük ihtimal buna katlanmayi secebilirsiniz.

3. Gidip asil baba ile konusma secenegidir. Bunu o insanin babalik duygularina göre degerlendirin. Zaten baba olamayacak bir insan ise, bosuna da kendinizi harap etmeyin. Ama sevecen, aile babasi olabilecek, cocugu oldugunu duydugunda insancil duygulari agir basacak bir adamsa, söylemek zorundasiniz. Ki zaten kürtaj olabilmek icin babanin izni gerek diye de biliyorum ama.

Anne olarak bunu yüklenemeyecekseniz, babanin da baba olmaya cesareti yoksa üstelik bir arada yasamaniz mümkün degilse, en saglikli cözüm aldirmanizdir. Ama dedigim gibi cok ertelemeden, birkac gün icinde....

Not: Kimsenin cinsel yasantisini yargilamak bana düsmez kesinlikle, insanlar özgür bireylerdir. Fakat kürtaj cok agir bir durum olsa gerek bir kadin icin, icinizde bir canlinin büyüdügünü bilmek. O yüzden bunu yargilamak olarak algilamayin ama bundan sonra korunma yönteminize cok cok cok daha dikkat edin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…