herkesin hayatı kendine ama burada evlilik öncesi ilişkiyle ilgili yorumlar yapıldığında olabilir tercihtir bilmem nedir diye sert cevaplar oluyor sonra da böyle konular açılıyor işte, hele manevi kısma girmek bile istemiyorum şu an.
sonuçlarına katlanmayacağınız konuların altına girmeyeceksiniz.
şimdi hayatınızda olan insan olmasaydı bu çocuğu doğururmuydunuz?
korkunuz hayatınızdaki insanı kaybetmek mi, toplum baskısı mı?
önce bu soruları sorun kendinize.
konu sahibi ortada yok...bu da mı fake
bu ne hız...
eski sevgilinizle birlikte oluyorsunuz hamile kalıyorsunuz,bilmiyorsunuz.
hadi bunu geçtim....
daha yeni birlikte olduğunuz adamla neden hemen ilişkiye girdiniz?
literatürünüzde bir insanı tanımak,önce kalbini,aklını kurcalamak yok mu?
arkadaşlar sitede benim bildiğim bir kural var diye düşünüyorum konu dışına çıkılmaması sizlerde biliyorsunuzdur diye düşünüyorum üstteki yoruma şahsen çok kızdım . evet bir kadının yapmaması gereken bir davranış ama çirkin sözler kullanmayın . kimin kiminle birlikte olacağına ne yaşayacağına kimse karar veremez nitekim konu sahibi 28 yaşında çocuk da değil. bizden başka bir konuda yorum istemiş.
konu sahibi arkadaş sana gelince . bebeğin babası ile konuş sevgilinle de konuş . şuan ki sevgilinin ayrılma ihtimali var bunu sende biliyorsundur eski sevgilinde bebeği kabul etmeyebilir. ama eski sevgilin kabul ederse bile bu adamla evlenmek zorunda hissetme kendini eğer ki istemiyorsan .
ve herşeyden önemlisi o bebeği istiyor musun karar ver. bu forumda tanıdığım öyle insanlaar var ki bir bebek için varını yoğunu canını verir ama sen istemiyorsan eğer istemediğin bir bebeği dünyaya getirirsen o yavruya yazık olur istemiyorsan aldır. istiyorsan da doğur elbet ama illa bebeğin babasıyla evlenme zorunda hissetme kendini.
yavrucağın şansı bol olsun
aldır demek vebal almaktır, açıkcası ben aldır aldırma diyemem aynı yaşlarda sayılırız ,çok iyi düşünün dediğiniz gibi olan oldu geçmişte öyle olsaydı böyle olsaydı deme zamanı değil ,ayaklarınızın yere bastığını belirtmişsiniz buna çok sevindim, eğer bebeğin kalması yönünde karar verirseniz babasının bilmesi gerektiğine inanıyorum ama malesef tahmin ediyorum ki sevinç çığlıkları atmayacak belki size ithamlarda bulunacak bunların hepsini göz önüne almalısınız , babalık hakkı için söylenmeli diyorum zaten,şimdiki sevdiğiniz kabul eder mi ? bunu söylemeden bilemeyiz ,siz cesur bir insansınız bence sizin karar vermeniz gereken tek şey çocuk,onda net bir karar alırsanız tüm zorluklara göğüs gerebileceğinize inanıyorum Allahın izni ile üstteki yorumu yapan arkadaşa da şunu söylemek istiyorum kimse namus bekçiliği yapmıyor yada en azından belli olgunlukta olanlar yapmıyor , şuan oluşmakta olan canlı hücre dediğiniz Allahın bir lütfu kimi insan var yıllarca tedavi oluyor o canlı hücre için..lütfen uslübunuza dikkat edin rica ediyorum .konu sahibi zaten aklı başında bir bayan eğer çocuk kalırsa toplum tepkisi ve sıkıntılarını zaten biliyor .aldırmasın diyenlerde ileride o çocuğun benim babam kim? yada babam beni neden istemedi diyeceğini biliyor bu çok büyük bir sorumluluk ,eğer konu sahibesi çocuğun kalması yönünde karar verirse bu sorumluluklarıda üstlenmiş olacak bu sebebden iyi düşünmesi lazım .yanlız çoğu doktorların ortak bir paydası var araştırabilirsiniz . Pek çok hastanın çocuğunu aldırdıktan sonra ilerleyen yıllarında çocuğum olsun diye yıllarca uğraştıklarını her kadın doğum hekimi görmüştür. Bu, her kürtaj olanın başına bir sorun gelecek demek tabii ki değil. Ama benim söylediğim de yaşanan, görülen bir olay. '' Allah hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin ,.ASLA ama ASLA o cocugu dogurmaya kalkmayin.. Burda size aldirmanizin kotu bisey oldugunu soylicek olan ahlak bekcileri olacaktir ancak bir cocuk gercekten anne baba tarafindan istenerek ve saglikli bir ortamda dogmalidir, burdakiler cocuk icin maddiyatin saglanmasinin yeterli oldugunu savunacaklar ama ilerde cocugunuz psikolojik sorunlar ,ozel hayatinda mutsuzluk ve insan iliskileri problemleri yasadiginda, yanlis seyler yaptiginda yine ayni guruh tarafindan elestirilcek..o cocugun hayatini karartmayin bana kalirsa kimseye soylemeden gidip aldirin.suan olusmakta olan bir canli hucreyi aldirmak ilerde cocuk hatta yetiskin olacak bir canlinin hayatinin kararmasindan cok daha iyidir..
oncelikle seni cok iyi anliyorum tatlim bunun benzeri bir olay basima geldi bundan 1 yil kadar once biriyle birlikteydik 6ay kadar surdu iliskimiz
ona asiktim ve birlikte olmustuk bu sure icinde korunuyorduk bir ara beraber tatile antalyaya gittik o gun cok icmistik ve sabah nasil uyandigimi bile hatirlamiyorum istanbula dondgumuzde buna adanadan telefon geldi ve ailesinin yanina gitmesi gerektigini acil bi durum oldugunu soyledi 3gun sonra dondu ve ayrilmamiz gerekiyor dedi aklim basimdan gitti o an ailesi bunu adanada bi akrabasinin kiziyla nisanlamis sonra bir daha gorusmedik kendimi hayattan soyutlamisken baska biri cikti karsima bizim sirketten arada kacamak bakislarini yakaliyordum hos cocuktu bana is cikisi bi yerlere cikmayi teklif etti kabul ettim cok yalniz ve mutsuz hissediyordum benden yasca buyuktu hatta evlenip bosanmis o gece evine davet etti ve ne yalan soyleyim gitmek istedim ama hayir dedim sonra bu hafta sonuna evine aksam yemegine davet etti ve o gece onla birlikte olduk ve bana isyerine calismaya basladigimdan beri asik oldugunu soyledi ben ona karsi bu denli duygular hissetmiyordum ama hos biriydi kacirmakta istemedim. neyse uzatmayim senin olay gibi ben de bas dpnmesi ve mide bulantisi sonucu hamile oldugumdan suphelendim ve dogruydu 2.5aylikti hatta ogrendigimde adanaliydi babasi ama ona soyleyemedim nisanliydi ve onla olmak istemiyordum isyerindeki cocuga soyledim ayrilmaliyiz ben hamileyeyim eski arkadasimin cocuk dedim bir hafta konusmadi benmle sonra istersencocuguna babalik yaparim dedi bunu ondan isteyemezdim ama kabul ettim ve nikahlandik simdi bebegimi kucagima aldim iyiki aldirmamisim diyorum cok zor gunlerdi benim.icin o yuzden Allah sabir versin
bence sen git bir uçurumdan falan kendini at
ve sonuç ne olursa olsun mutlu olabileceğini düşünmüyorum ne yazık ki...
ASLA ama ASLA o cocugu dogurmaya kalkmayin.. Burda size aldirmanizin kotu bisey oldugunu soylicek olan ahlak bekcileri olacaktir ancak bir cocuk gercekten anne baba tarafindan istenerek ve saglikli bir ortamda dogmalidir, burdakiler cocuk icin maddiyatin saglanmasinin yeterli oldugunu savunacaklar ama ilerde cocugunuz psikolojik sorunlar ,ozel hayatinda mutsuzluk ve insan iliskileri problemleri yasadiginda, yanlis seyler yaptiginda yine ayni guruh tarafindan elestirilcek..o cocugun hayatini karartmayin bana kalirsa kimseye soylemeden gidip aldirin.suan olusmakta olan bir canli hucreyi aldirmak ilerde cocuk hatta yetiskin olacak bir canlinin hayatinin kararmasindan cok daha iyidir..
Gerçekten çok haklısınız, benim esasen böyle aklı selim ve vicdanı hür düşüncelere ihtiyacım var. O ahlak bekçileri benim bulunduğum konumda olsalardı şayet, ne yapar eder doğurur ve pimi çekilmiş bir bomba yetiştirirlerdi. Çocuk bir de erkek olursa, ilerleyen yıllarda ailesinde olmayan huzuru başka şeylerde arayıp kötü yollara girebilir ve başını belaya sokabilir. Bunların hepsini hesap ederek, düşünmek gerekerek hareket etmek lazım. Benim de düşüncem sizinle paralel zaten. Sadece emin olmaya çalışıyorum.
Aklı selim , vicdanı hür olmak sizin gibi davranmaksa üzgünüm ben ilk defa ahlak bekçiliğini seçiyorum bu forumda kendime pay olarak.
Size gayet güzel yorum yapmıştım ama bu yorumunuz gerçekten mantık dışı.
Madem "bir de erkek olursa" şeklinde daha çocuk doğmadan don biçerek ergenliğini, bulaşacağı pislikleri düşünecek kadar ileri görüşlüydünüz, neden geçmişinizde kalan "anlık zevklere" dur diyemediniz ?
Bebeği aldırma diyen ahlak bekçisiyse , üzgünüm ben bu kadar ruhsuz bir edayla aklı selim olacağıma , ahlak bekçisi olmayı yeğlerim.
Argo da bir cümle vardır, bu yorumuna cuk diye oturur ama işte ban yeme durumu var.
Ben terbiyelice şöyle söylüyeyim; alamayacağınız sorumlulukların altına girmeyin.
Gerçekten çok haklısınız, benim esasen böyle aklı selim ve vicdanı hür düşüncelere ihtiyacım var. O ahlak bekçileri benim bulunduğum konumda olsalardı şayet, ne yapar eder doğurur ve pimi çekilmiş bir bomba yetiştirirlerdi. Çocuk bir de erkek olursa, ilerleyen yıllarda ailesinde olmayan huzuru başka şeylerde arayıp kötü yollara girebilir ve başını belaya sokabilir. Bunların hepsini hesap ederek, düşünmek gerekerek hareket etmek lazım. Benim de düşüncem sizinle paralel zaten. Sadece emin olmaya çalışıyorum.
aldır demek vebal almaktır, açıkcası ben aldır aldırma diyemem aynı yaşlarda sayılırız ,çok iyi düşünün dediğiniz gibi olan oldu geçmişte öyle olsaydı böyle olsaydı deme zamanı değil ,ayaklarınızın yere bastığını belirtmişsiniz buna çok sevindim, eğer bebeğin kalması yönünde karar verirseniz babasının bilmesi gerektiğine inanıyorum ama malesef tahmin ediyorum ki sevinç çığlıkları atmayacak belki size ithamlarda bulunacak bunların hepsini göz önüne almalısınız , babalık hakkı için söylenmeli diyorum zaten,şimdiki sevdiğiniz kabul eder mi ? bunu söylemeden bilemeyiz ,siz cesur bir insansınız bence sizin karar vermeniz gereken tek şey çocuk,onda net bir karar alırsanız tüm zorluklara göğüs gerebileceğinize inanıyorum Allahın izni ile üstteki yorumu yapan arkadaşa da şunu söylemek istiyorum kimse namus bekçiliği yapmıyor yada en azından belli olgunlukta olanlar yapmıyor , şuan oluşmakta olan canlı hücre dediğiniz Allahın bir lütfu kimi insan var yıllarca tedavi oluyor o canlı hücre için..lütfen uslübunuza dikkat edin rica ediyorum .konu sahibi zaten aklı başında bir bayan eğer çocuk kalırsa toplum tepkisi ve sıkıntılarını zaten biliyor .aldırmasın diyenlerde ileride o çocuğun benim babam kim? yada babam beni neden istemedi diyeceğini biliyor bu çok büyük bir sorumluluk ,eğer konu sahibesi çocuğun kalması yönünde karar verirse bu sorumluluklarıda üstlenmiş olacak bu sebebden iyi düşünmesi lazım .yanlız çoğu doktorların ortak bir paydası var araştırabilirsiniz . Pek çok hastanın çocuğunu aldırdıktan sonra ilerleyen yıllarında çocuğum olsun diye yıllarca uğraştıklarını her kadın doğum hekimi görmüştür. Bu, her kürtaj olanın başına bir sorun gelecek demek tabii ki değil. Ama benim söylediğim de yaşanan, görülen bir olay. '' Allah hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin ,.
aslında aynı şeyi söylemişiz ,tek fark var ben aldır aldır diyenlere yazdım onu aldır demek vebaldir .bunda hem fikiriz sanırım:)bilimsel adı fetus emriyo cenin olması şu gerçeği değiştirmez ''Mümtehine sûresinde (60/12) Hz. Peygamber'e (s.a.v.), kadınlardan bazı suçlar, günahlar ve cinayetler konusunda -bunları yapmamak üzere- söz alması, yemin ettirmesi istenmektedir; bu günahlar ve cinayetler arasında "çocuklarını öldürmek" de vardır. Bu âyetteki çocuklara "cenîn" de dahildir.'' ve bu gerçeği de '' En'âm sûresinde (6/98) Allah Teâlâ'nın bütün insanları tek bir nefisten yarattığı, bu nefsin oluş aşamalarında ana rahminin de bulunduğu (nefsin bir müddet ana rahminde kaldığı) ifade edilmiştir. Sûrenin 151. âyetinde ise hem çocukların (evlâd) hem de nefsin öldürülmesi şiddetle yasaklanmıştır. Cenîn, "nefis" kavramına kesin, çocuk (veled-evlâd) kavramına ise ihtimâlli olarak dahildir.'' kaldı ki ben aldırma demedim sizin söylediğinizin aynını dedim toplumsal baskı ve sorumluluklar olacak eğer bebek kalırsa kalmazsa da bu sizin bileceğiniz iştir dedim.lakin ben bunları derken konu sahibinin vijdanı ile hayat koşulları arasında kaldığını sandığım için söylemiştim , kendisi az evel aldırmak konusunda destek istediğini vijdan hürlüğü olarak ifade etti . bende söylediklerimi geri aldığımı belirttim .ayrıca hamile kalamazsın demedim böyle de durumlar olabiliyor dedim bunu da uydurmadım doktorların sitelerinde sorulara verilen uzman cevaplarını paylaştım .. ve evet hassasiyeti olan bir çok kadın var burda burası kadınlar kulübü yıllarca bebek için göz yaşı döken abla kardeşlerimize o bebek için hücre vs demek bilimsel bile olsa inciticidir bende uyardımAldırsa günah,doğursa babasız çocuk diye bi kadının hayatını zora sokacak kesimin aynı kesim olması ayrı bi ironidir bu ülkede.
Bilimsel olarak yazılanlar doğrudur.Ülkemizde gebelik sonlandırılcaksa henüz fetüs olmadan sonlandırılır.Alınan embriyodur.Tabi normal gelişimine izin versen bi insan olcağı gerçeğini değiştirmez.Senelerce tedavi olanlar için de fazla sayıda embriyo yapılır.Hepsi kullanılmaz.
Kürtajın bazı tıbbi sonuçları olabiliyo ama hamile kalamamak bunlardan biri değil bildiğim kadarıyla.Kürtajdan bi ay sonra hamile kalanları da okuyorum ben bu sitede.Nasılsa bişey olmaz diye tedbiri elden bırakmaya itebilir okuyanları,onun için yazayım dedim.Özellikle ilk gebelikte önerilmiyo kürtaj çünkü sonraki gebeliklerde düşük riskini %25 oranında arttırıyo benim bildiğim.
Konu sahibi arkadaşım;
Öncelikle doğurmak istiyo musunuz bence esas mesele bu.Her halükarda doğurmayacaksanız,bence kimseye bişey söylemeye gerek yok.Çocuğun babasıyla veya sevgilinizle konuşunca fikriniz değişcekse gene de konuşun.
Kimse sahiplenmese de tek başına da doğurur büyütürüm diyosanız maddi manevi,toplumsal bütün sonuçları değerlendirmeniz gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?