Çok kararsızım fikrinize danışmak istiyorum :(

Yahu kim diyor çocuğa bakamayacağımı? Ben "Toplum Baskısı" diyorum siz tutup "Alamayacağınız sorumluluğun altına girmeyin" yazıyorsunuz. Ben tutup da "param yok, işim gücüm yok. bakamam ben " diye edebiyat yapmadım. Aksine durumun kötülüğünü de bildiğimden fikir danışıyorum. Kalkıp bana olmayacak laflar ediyorsunuz. "Anlık zevkler" tabiriniz tartışılır. Kime göre neye göre anlık zevk? Herkes sizin düşündüğünüz gibi değil. Artık bırakın şu kalıpları bir kenara ya Allah aşkına. Herkesi ötekileştirmekten zevk mi alıyorsunuz? Bir tek sizin düşündüğünüz doğru, diğerlerinin sizin gibi düşünmeyenlerin yanlış mıdır yani? Bu hangi akla, hangi mantığa sığar.

Ahlak Bekçiliğine soyunun tabi. İnsani bir durumdan ötürü ben yardım istiyorum, karşılaştığım durum ve tek yapılabilen yardım %90 olarak "Ahlak Bekçiliği" yahu söyleyecek fikriniz bundan ibaretse, lütfen susmayı tercih edin. Herkes her şeye karışacak diye bir kaide ne toplumsal yaşamda, ne de bu sitede var. Bu başlığın altında "herkes yorumunu yapabilir, yorum yapmak zorunludur" diye bir ibare mi var yoksa ben mi göremedim? Sizin aklınıza ve mantığınıza uygun gelmiyorsa bunu insanların kalbini kırarak mı dile getirmeniz gerekmektedir? Ahlak Bekçiliği ardına sığınarak insanlara hakarete varan şeyler söylemeye hiçbirinizin hakkı yok. "Anlık zevkler" nedir ya? Güya özgür bir ülkede yaşıyoruz.

Toplum baskısı yetmiyor, özgür bir platform olan burada bir fikir ararken bir de bunların zihniyetine sahip aynı kafada insanlarla karşılaşıyoruz. Ayıptır be argoda bir cümle varmış da cuk otururmuş da. Herkes kendi seviyesini belli eder hanımefendi, siz öyle argo bir insan olabilirsiniz. Gidin aynı zihniyete sahip insanların başlıklarına laf yetiştirin. Ben burada fikir alışverişinde bulunuyorum. Mümkünse de daha yazmayın lütfen, zaten sinirlerim oldukça harap olmuş durumda. Bir de siz ve sizin zihniyetinize sahip insanlarla beni uğraştırmayın lütfen. İyi akşamlar, hoşçakalın.

Son düzenleme:
Keşke kürtaj fikrinizin altını cizdirmek icin buraya konu açmak yerine KORUNMAYI AİLE PLANLAMASINI arastırsaydınız.

Eminim, korunurken olmuştur. Kondom yırtılmıştır, ham kaçmıştır

Aile planlamasını araştırmaya gerek yok, bilmeyen sadece lafta "Aile planlaması" denen olguyu duymuş olan zihniyet ancak "Araştırın" diye öneri yapabilir. Ben neyin ne olduğunu biliyorum siz merak etmeyin. Öte yandan geçmişte yaşadığınız tecrübeler sonucunda, korunurken, kondom yırtılırken vs olan şeyler benim yaşadıklarım şeyler değil. Keşke kendi yaşadığınız şeylerden örnek vermeseydiniz, herkesin yaşamı farklı. Geçmiş olsun size de. Ham kaçmasın, pişirip yiyin. Midenize oturur. Cevabınız için teşekkürler, iyi geceler.

Ben buranın böyle bir zihniyete sahip insanlarla dolu olduğunu düşünmüyordum. "Kadınlar" diyor "Liseli ergenliğini tamamlayamamış kızlar kulübü" değil. O sebepten kurunun yanında yaşı yakmaya niyetim yok. Ahlak Bekçisi olmayan insanlardan yardım değil fikir istiyorum ben FİKİR. Tabi önce "Allah size akıl fikir versin" demem gerecek sanırım. Diklenme falan yok saçma sapan yazılanlara elbette insanlar sert tepki gösterirler. Ortada sizi ilgilendiren bir nokta yokken, gelip sataşmanız esas AYAR edici nokta. Herkesin doğruları vardır hanımefendi. "Madem doğrularınız var" nasıl bir cümledir ya? Benim sorduğum genel bir soruydu, sizi irrite edici bir durum vardıysa şayet yazmasaydınız. Ben mi gelip size "Gel ne olur lütfen yaz" dedim? Demedim. Kimseye de dik başlılık etmiyorum. Durduk yere "Offf sen ne biçim insansın" yargıları yapılıyor. Benim kime ne kötülüğüm olmuşta gelip biri benim hakkımda anlattığım acı duruma mutabık olarak böyle saçma sapan bir cümle kurabiliyor? Buna ne sizin, ne de sizin zihniyetinize sahip kişilerin hakkı yoktur. Şayet size uymuyorsa konular, yazmayın bu kadar basit. Ortalık durduk yere gerilmesin. Gelip, yazıp geliyorsunuz. Sonra da "Diklenme" yapan ben oluyorum öyle mi?

Her neyse, herkes aynı değil. Başlık altında gayet güzel, böyle bir olaya ters düşünse bile yardımcı olmaya çalışan güzel ve iyi niyetli insanlar var. O sebepten ötürü, sizin gibi olan 3-5 kişi yüzünden koca siteye aynı yaftayı yapıştırmam mümkün değil. Belirttiğim gibi size uymuyorsa, sizi geriyor ve sinirlendiriyorsa yazmazsınız olur biter. Okuduğunuz ve yardımcı olmaya çalıştığınız için yine de teşekkür ederim. Hoşçakalın, iyi akşamlar.

arkadaşlar burada nice enteresan konular okuduk ama sırf kadın hamile diye yine de ona göre yorum yaptık değil mi?

bu kadına vurun abalıya yaparken onun da içinde bir can bir bebek taşıdığını unutmasak ? üzüntünün hamile bir insana zararlı olduğunu biliyoruz biraz daha sakin yorum yapmalıyız bence.

Yahu mideniz bulanıyorsa okumayın, gelin ben size "Lütfen ne olur gel oku. 2 cümle de hakaret dolu cevap yazın çok rica ediyorum." diye bir şey söylemedim. Size göre, sizin bakış açınız dahilinde olmayan bir şeye cevap yazmak gibi bir hükümlülüğünüz, bir zorunluluğunuz yok. Ben fikir paylaşımında bulunmak istiyorum. Gelmiş benim yazdığım şeylerden yola çıkarak eleştiri yapıyorsunuz. Ben başlıkta eğer "Bakın ben böyle bir nane yaptım, gelin hadi beni biraz negatif yönden eleştirin" gibi bir şey mi yazdım? Her insan hata yapar, önemli olan insanları yaptığı hatalar yüzünden yargılayıp insan yerine koymamak değildir. Önemli olan insana, insan gibi davranmaktır. Siz ve sizin gibilerin başına bir şey gelse ben üzülür, ne kadar farklı bir hayati görüşe sahip olsak da yardım etmeye çalışırım. Ancak siz... İşte siz bunu yapamazsınız. Neyse ne desem boş, boşuna kelimelerimi tüketmeyeyim. İyi geceler, teşekkür ederim görüş bildirdiğiniz için.

eski sevgilinizi artık sevmediğinize göre, sadece çocuk için aşık olduğunuz adamdan ayrılıp o insanla evlenmezsiniz, zaten öyle bir ortamda büyüyen çocuğunda hayatı sağlıklı olmaz. Tek başınıza doğurup büyütseniz daha da kötü,saymakla bitmez olumsuzlukları. Aşık olduğunuz adama söylerseniz büyük ihtimalle ayrılır sizden. Geçmişi değiştiremeyeceğinize göre çocuğu aldırıp , aşık olduğunuz adamla devam etmeniz ve bundan sonraki hayatınızda böyle hayatınızı tamamen değiştiricek zor durumlarda kalmamanız için daha dikkatli davranarak ,2 kere düşünerek adım atmanız gerektiği düşüncesindeyim

sanalda bile olsa insanların yaşam biçimlerini ve değer yargılarını küçümsemeyelim arkadaşlar
allahın yarattığı her varlığa aynı özeni gösterelim saygı duymak bir insanlık görevidir

şimdi gelelim cawidan arkadaşın sorusuna
canım anladığım kadarıyla eski arkadaşın geçici ve kısa dönemli bir ilişkiymiş bitmiş hamile olduğunu ona söylemek zorunda değilsin
ama şimdki arkadaşına söylemelisin bence aldırsan da aldırmasan da onun bilmeye hakkı var bence
eğer seni bırakırsa da onun bileceği bişey kendisinden önce olan bir ilişki sonuçta
keşke böyle bir ilişkiden hamile kalmasaydın ama olmuş işte
deli gibi çocuk isteyen bir bayan olmama rağmen bana göre aldırman en mantıklısı doğursan ileride çocuk için çok daha fazla psikolojik yük çünkü ona da yazık olur

inanc konusunda nasıl bırısınız bılemedıgım ıcın soyle yapın boyle yapın dıyemem sıze ama sunu soyleyebılırım kendı adımaa ben olsam bu dunyanın obur dunyası da var dıyerek hareket ederdım ve yolumu buna gore cızerdım...
cok zor suan kı durumunuz ..Allah yardım etsın dıyeyımm...

Arkadaşlar böyle durumlarda yapıcı olmanız gerekiyor,empati kurmalısınız.Hayatta "şu" başıma asla gelmez demeyin,lütfen arkadaşımızın üstüne de gitmeyin,bazılarınızın yaptığı cidden yakışıksız.

Sevgili Kezban Hanım, ben buraya konu açtım çünkü insanların bana yardım etmesini ve fikir alışverişinde bulunabileceğimizi düşündüm. Sizin gibi 3-5 hanımın gelip de bir tek "Allah belanı versin iğrenç yaratık" demediği kaldı. Lütfen, n'olur yıkıcı bir fikre sahipseniz gelip bana fikir vermeye çalışmayın. Ne siz vakit kaybedin, ne de ben üzüleyim. Buraya konu açtım evet, çünkü insanlarla fikir alışverişinde olarak bu kötü durumdan çıkmaya çalışayım diye açtım. Birileri gelsin, bozuk olan moralimi daha da bozsun diye açmadım. Yaşamadığınız için yaşamış olan insanlara yıkıcı şeyler yazmaya hakkınız yok. Ahlak Bekçiliğinizi gidin başkalarına yapın, karnında can taşıyan bir insana bu kadar yüklenerek neyin ahlakından, neyin hümanistliğinden bahsediyorsunuz siz? Bunu düşünemeyecek insanlar, kalkıp da bir başka insanın hayatı hakkında yorum yapabilmeyi kendilerine hak görüyorlar. Çok şükür yaşamamışsınız, umarım da yaşamazsınız. Sonra birileri böyle sizi kıracak şekilde cümleler sarf ettiğinde, üzülüp daha fazla canınız sıkılmaz. Her neyse fazla uzadı bu cevap, teşekkür ederim yine de ilgi ve alakanıza. İyi geceler, sağolun var olun.

Gunah boyutunami giriyolar
O cocugu babasiz buyutmek veya yetistirme yurdubda buyumesi dahami az gunah
Lutfen hepiniz colugunu cocugunu ana baba yaninda buyutuyorsunuz belliki
Karnindaki bebegin gunahina girmemek demek onu yasam boyunca yanlizliga itmek mi sevap
Kac kisi bekarken cocuj dogurabilir gercejci bakmak lazim
Konu sahibi her ne yaparsin bilmiyorum ama ya bebek eski sevgilin ve simdiki sevgilin hepsiyle yollarin ayrilir bilemiyorum ama zaman geciyor kararli olsan iyi olur yorumlarini okumadim cok sinirlendim yazilan bir kac yoruma

Agresifliginizi hamileliğinize yoruyorum. Guzel cevapların var fakat ceza puanım yüksek. Selametle.

çok karışık ve çok çok zor bir durum,ne diyeceğimi bilemedim.

mevcut evliliklerin çocuk yüzünden sürdürülmesini doğru bulmuyorum ben, o yüzden sırf hamilesiniz diye de eski sevgilinizle birlikte

olmanız mantıklı değil benim için.

şu anki sevgilinizin çocuğu kabul etmesi ise imkansıza yakın bir durum gibi,yani çok az erkek vardır bunu yapabilecek.

size şöyle yapın böyle yapın demek büyük bir sorumluluk,ama ben olsam (tövbe estağfurullah:) sanırım doğurmaya cesaret

edemezdim.

Allah yardım etsin,insan bu,beşer şaşar diye bir laf var.kimin başına ne geleceği belli olmaz bu hayatta.

Neyin ne olduğunu mu biliyorsunuz? Şu mevcut durumda? Gerçekten?

Eğer bilseydin şuan bu konuyu açmış olman pek mümkün değil. Yine de bir de sitemizin korunma yöntemleriyle ilgili bölümüne alalım sizi... Zira ne kürtaj bir doğum kontrol yöntemidir, ne de ilişkiden ilişkiye atlayıp bir bebeğin hayatını mahvetmek özgürlük, hür irade (artık ne diyorsan) değildir...

arkadaşlar lütfen kırıcı yorumlar yapmayın

Bir bebeğin, günahsız bir meleğin üzerine "yaşasın mı yaşamasın mı" diye konuşabiliyorsak, kırıcı yorumlar bunun yanında oldukça masum kalıyor.

Ben sana mantıklı objektif yorumumu yaptım. Ama sen "bebeği aldır" diyen zihniyeti kalkıp "VİCDANI HÜR" diyorsan orada bir duracaksın! Tercih edeceklerimi ve ya yorum yapacağım konuyu sana sormayacağım.Ben Sana kalkıp ahlak bekçiliği yapmamıştım ama VİCDANI HÜR olarak tanımlayamazsın bebeği aldır diyen birini.
Toplum baskısı, bir tek babasız çocuk doğurmaya değil, evlilik dışı ilişkiye girmeye de işliyor hanımefendi ama siz toplum baskısını bazen tınlıyor bazen tınlamıyorsunuz herhalde... İşinize geldiği gibi yani.
Anlık zevkler... Evet . Bir ilişkinizden diğerine atlamış , bir öncekinin yasını bile tutmamışsınız. Hızlı yaşıyorsunuz.
O yaşadığınız anların bir değeri olsaydı, bu kadar rahat yaşamazdınız bence. O yüzden anlık zevkler.
Ötekileştirmeyin derken bile, karşındaki insana mahalle edasıyla çemkiriyorsun. Yok argo olabilirsin filan.
Farkındaysan ben sana sıfat takmadım. Sen de bana takma.
Buraya konu açıyorsan, her türlü yoruma hazır olacaksın.
Ben senin gibi zihniyete sahip birine, ya dedim kimin başına ne gelceği belli olmaz diyerek yorum yaptım.
Sonra kalkıp VİCDANI hür meselesi çıkardın. Orda durup hatanı kabul edeceğine , maşallah saydırıyorsun.
Evet KADINLAR kulubüne geldin , liseli ergenler değil. O yüzden biz kadınlar BEBEK denilince , aldır diyen bir zihniyete vicdanı hür diyemeyiz içimiz titrer. Sen de liseli ergen değildin sanıyorsam? 28 yaşındaydın. Ama bak şimdi noldu ?

çocuğun babası ile evlenmek istemıyorsan, diğerine de söylemen manasız olur
kımse böyle bir şeyi kabul etmez.
ayrıca, kazara nasıl hamıle kalabıldın? kolay olmamış olsa gerek...

sanırım çocuğu aldırmak zorunda kalırdım.

Elmayra biliyorsun ben ekim ayinda gebe kaldim prez.kacti ve ertesi gun hapina ragmen
Kurtaj oldum pismanim inan dogmustu belki simdilerde ama sadece gercekten Allah nasip ediyorsa oluyor onu biliyorum gercekten o sekilde hamile kalmistim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…