Çok kararsızım

Siz kazandıklarinizi kendinize mi harcadınız yoksa eve mi ? Eşiniz bu süreçte kendisine harcamak yerine birikim mi yapti ?

işte neden krediye destek olmak diyorsun mesela ?
ev ikinizin olacaksa kredi de ikinizin oluyor
ortaklaşa bi borç için destek oluyorum cümlesi kullanılmaz
destek kelimesi sanki krediyi adam ödemek zorundaymışta sen yardımcı oluyormuşsun gibi duruyor
bu yanlış
basbayağı senin paran benim param hesaplarındasın sen kusura bakma ama öylesin
mesela kendi kazandıklarından çıkarabilir demişsin
evlilikte bütçe ortaktır senin kazandığın benim kazandığım olmaz
sen " benim bileziklerim , benim birikimim " dersen adam da sana " kendi kazancım " der geçer
sen , ben bileziğimi vermek istemiyorum dersen adam da sana, bu evi kendi kazandıklarımla almam o zaman der
senin takındığın tavrı kocan sana karşı takınmış olsaydı ve sen buraya konu açsaydın , kocanı cimri ilan ederlerdi
ayrımcılık yapıyor derlerdi
adam senin şu tavrına karşı o evi kendi kazancıyla alsa, ailesinden birinin üstüne yapsa, sana hak iddia etme fırsatı vermese yeridir yani
ne kıymetli bilezikmiş bunlar , çok ayıp

Yaa tamam da ben zaten maaşımın yarısını krediye vercem eşimde verecek ama o extradan benim gibi bilezik vermeyecek ki konu bilezik te değil aslında çıkarabilir o nakiti neden extra üzerime yükleniyor onu anlamadım

Ben altınları ailenin ortak parası olarak gördüğüm için verilmesi taraftarıyım. Sonuçta onun da ailesi akrabası gelip altın takıyor. Sizden önce aldığı evlerden gelen kirayı da ortak bütçeye katiyorsa eğer kötü niyetli değildir, bunu da bir değerlendirin katıyor mu katmiyor mu diye. İki taraf da çalışıyor mu, çocuk var mı?

Çalışıyoruz çocuk yok önceki evin kirasınida ortak kullanıyoruz

Çalışıyoruz çocuk yok önceki evin kirasınida ortak kullanıyoruz
Şimdi bu durumda bence vermeniz daha mantıklı. Yıllarca o evden gelecek olan kirayı ortak kullanıp altını katmamak biraz ayıp geldi. Hesaplayinca aslında aynı kapıya geldiğini siz de anlarsınız zaten.
Ne olur bir iki parça kendinize ayirirsiniz takmaya ya da baştan hepsini verip takmalik da 2 3 bilezik beğenip eliniz müsait olunca onu alalım diyebilirsiniz.

Muhtemel sonum öyle görünüyor.

Verme verilen şey geri alınmıyor ben tüp bebeğe verdim sözde alacaktı geri almadı bebekte tutmadı altınlarda hem gitti hemde alınmadı

Doğru alsa bile zor olur zaman alır bu arada tüp bebek tedavisi ne kadar tuttu
İlk tüp bebek tedavisinde bundan 10 yıl önce 8 bin o da sadece hastane ve ilaç parası yatma yemek parası hariç çünkü başka ilde özelde yaptırmıştı ikincisini de nünden 3 yıl önce 70 bine yaptırdık oda özeldi ilki tutmadı ikinciside boş gebelik oldueşime diyorum altınlarımı yapmıyorsun diyor bebek için kullandım yapmıyorum 5 bilezik bir set 4 tanede tüm altın bir tanede künye giden gelmiyor özellikle ortak plan şeylerde

İnşallah Allah dileğini kabul etsin snaa hayırlı bir çocuk nasip etsin umudunu yitirme

Hayır yok ta bileziklere kadar ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum
İçinize sinmiyorsa vermeyin. Ama bunun için de kocanızla aranızı bozmayın isterseniz. Onlar düğünde otda burada lazım oluyor bana başka yatırımları bozsan altın da sürekli yükseliyor ve bunlar kullanılıyor deyin.

Ama eşinizin başka yatırımları da varsa belli ki altınlarınızı da geri verebilecek düzeyde.

Ben olsam kredi ile uğraşmaz bilezik verirdim.Ev almak ta kolay değil.Yarin tayin çıkarsa oturduğunuz evi rahatlıkla satıp taşındığınız yerden ev alabilirsiniz.

Ev ortak mal olacak krediye ortak olmak bir fedakarlık değil hani oda ödeyecek ya şu anda kazanılan para ortaktır..Sizin amacınız o kendisinden versin ben vermeyeyim gibi olmuş.Biraz o borsadan bozsun biraz siz bileziklerden bozun.Ayrıca benim yatırımım yok çalıştım harcadım demişsiniz o sizin sorununuz adam harcamamış.E o harcamadı deme gibi birşey yok sizde harcamasaydınız.Önceki evin kirasıda ortak hesaba geliyormuş yani siz extra katmayacaksınız otomatikman.Adam extra katmış şimdiye kadar
Biraz siz altın verin biraz o borsadan bozsun.

Son düzenleme:
Benim gözümde borsadaki para da, kolumdaki bilezik de, evden gelen kira da maaşlar da ortak paradır, aile bütçesine dahildir. Öyle benim bileziğim, senin birikimin demek bence aile birliğine uymuyor. Piyasa koşullarına göre hangisini kullanmak mantıklı ise o kullanılır.
Krediye destek olacağım demişsiniz. E bir zahmet. Hani ortak mal ya.

Şahsen kocanız olsam bilezikleri almam ama evi alıp annemin üzerine yaparım. Yazdıklarınızla fazlasıyla bu muameleyi hakediyorsunuz. Adam evlilik öncesi kirayı ortak kullanıyor. Siz kazandığınız parayı harcarken adam yatırım yapmış. Bir de altınları sadece sizin aile mi taktı. Erkek tarafının taktıklarında vardır . Kimin parasını kimden esirgiyorsunuz

Hergun beni biraz daha şaşırtan konu çıkıyor yok artık dedirten türden.
Kusura bakmayın ama burada siz eşinizi kullanmış oluyorsunuz. Adam belli ki parayı tutan iyi hesap kitap yapabilen biri. Evlilik birliğinde herşeyin ortak olduğunu düşünüyor ki şahsi evinin gelirini de ortak hesaba atıyor adam.
Borsa çok kötü durumda idi yeni yeni yükselişe geçmeye başladı, yerinizde olsam ben eşime bozdurmamasını teklif ederdim neden zarar edelim ki.
Bana göre evlilik birliği içinde herşey ortaktır altında dahil sadece kız tarafı takmıyor sonuçta eşin de hakkı var, altını yatırım aracı olarak görüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…