- 26 Nisan 2023
- 1.034
- -301
- 38
- 28
- Konu Sahibi sternoklavikular
-
Ne biliyorsun taktıklarıni hiç bir şey takmadılar hepsini kocam yaptıŞahsen kocanız olsam bilezikleri almam ama evi alıp annemin üzerine yaparım. Yazdıklarınızla fazlasıyla bu muameleyi hakediyorsunuz. Adam evlilik öncesi kirayı ortak kullanıyor. Siz kazandığınız parayı harcarken adam yatırım yapmış. Bir de altınları sadece sizin aile mi taktı. Erkek tarafının taktıklarında vardır . Kimin parasını kimden esirgiyorsunuz
Bende şuan altınları bozma gereği görmüyorum evinde acelesi yok sıkıyorsa almasın 30 bin krediye ödeyeceğim aylık az bisey değil elimde bisey kalmayacak ben alışkın değilim bu durumlaraHergun beni biraz daha şaşırtan konu çıkıyor yok artık dedirten türden.
Kusura bakmayın ama burada siz eşinizi kullanmış oluyorsunuz. Adam belli ki parayı tutan iyi hesap kitap yapabilen biri. Evlilik birliğinde herşeyin ortak olduğunu düşünüyor ki şahsi evinin gelirini de ortak hesaba atıyor adam.
Borsa çok kötü durumda idi yeni yeni yükselişe geçmeye başladı, yerinizde olsam ben eşime bozdurmamasını teklif ederdim neden zarar edelim ki.
Bana göre evlilik birliği içinde herşey ortaktır altında dahil sadece kız tarafı takmıyor sonuçta eşin de hakkı var, altını yatırım aracı olarak görüyorum.
Bozdurulan bilezikler biraz zor geliyor yerine amaaBenim gözümde borsadaki para da, kolumdaki bilezik de, evden gelen kira da maaşlar da ortak paradır, aile bütçesine dahildir. Öyle benim bileziğim, senin birikimin demek bence aile birliğine uymuyor. Piyasa koşullarına göre hangisini kullanmak mantıklı ise o kullanılır.
Krediye destek olacağım demişsiniz. E bir zahmet. Hani ortak mal ya.
BakalımEv ortak mal olacak krediye ortak olmak bir fedakarlık değil hani oda ödeyecek ya şu anda kazanılan para ortaktır..Sizin amacınız o kendisinden versin ben vermeyeyim gibi olmuş.Biraz o borsadan bozsun biraz siz bileziklerden bozun.Ayrıca benim yatırımım yok çalıştım harcadım demişsiniz o sizin sorununuz adam harcamamış.E o harcamadı deme gibi birşey yok sizde harcamasaydınız.Önceki evin kirasıda ortak hesaba geliyormuş yani siz extra katmayacaksınız otomatikman.Adam extra katmış şimdiye kadar
Biraz siz altın verin biraz o borsadan bozsun.
5 yıldan önce satış yapınca vergi çok çıkıyorBen olsam kredi ile uğraşmaz bilezik verirdim.Ev almak ta kolay değil.Yarin tayin çıkarsa oturduğunuz evi rahatlıkla satıp taşındığınız yerden ev alabilirsiniz.
O düzeyde ama hangi erkek aldığı altınları doğru düzgün yerine koymuş ki yapsa bile zaman geçerİçinize sinmiyorsa vermeyin. Ama bunun için de kocanızla aranızı bozmayın isterseniz. Onlar düğünde otda burada lazım oluyor bana başka yatırımları bozsan altın da sürekli yükseliyor ve bunlar kullanılıyor deyin.
Ama eşinizin başka yatırımları da varsa belli ki altınlarınızı da geri verebilecek düzeyde.
Allah aşkına kocan nasıl yaptı ana babasının evinde otururken yaptı. Onların evinde yiyip içip yaşarkenNe biliyorsun taktıklarıni hiç bir şey takmadılar hepsini kocam yaptı
Evlilik birliği içinde bunlar ortak alınan kararlar siz karşılıklı oturup bu konuları bir karara bağlamakta mi zorluk yaşıyorsunuz? Eşinizle net bir şekilde konuşun size göre böyle bir yatırıma ihtiyaç yok ise söyleyin.Bende şuan altınları bozma gereği görmüyorum evinde acelesi yok sıkıyorsa almasın 30 bin krediye ödeyeceğim aylık az bisey değil elimde bisey kalmayacak ben alışkın değilim bu durumlara
HAhahah sen şaka misn kocam 18 yaşından beri ailesinden ayrı yaşıyor çalışıyor herkesi kendi kocalarınız gibi sanıyorsunuz herhaldeAllah aşkına kocan nasıl yaptı ana babasının evinde otururken yaptı. Onların evinde yiyip içip yaşarken
Aynen borcada girmemiş olurduk keşke esimde böyle düşünseAltınların hepsini kocanız yaptıysa kimsen hangi altını kaçırıyorsunuz ki? Eşiniz borsa düşükse bozmak istemeyebilir ki ev alınacaksa altının bozulması en mantıklısı değil mi? Bu kadar altın altın diyorsanız ben eşinizin yerinde olsam ev almam, sizin de hiç hakkınız olmaz.
Evi kiraya vermeyecek bizde oturmayacz sadece yatırımlık alıyor birimizin maaşi krediye gidecek zorlancaz üstüne bu durumda da bilezikler geri gelmez o yüzden geri duruyorumBen ev alinirken bilezik verilir gorusundeyim neticede pasif gelir saglayacak. Bilezik bu iste kullanilmayacaksa neyde kullanilacak? Sonsuza dek saklayamayacaksiniz tabi saglik endiseniz vs varsa hepsini vermeyin mutlaka bir 20 gr da olsa kenarda kalsin ama hic vermem demenizin de kimseye faydasi yok gibi. Bu arada kredi faiz vir kenara birakirsak alinmis ev alinmis evdir. Ilk bir sene borc cok zorlar ama bu ekonomide birkac seneye kalmadan kredi odemesi kus kadar kalir. Odeyebilecek durumdaysaniz bence evi alin. Kiraya verin, gelen kira ile de bileziklerinizi yavas yavas yerine koyun eger kredi odemesinin bir kismini kira ile oderiz dusuncesiyle yola cikmadiysaniz. He o dusunceyle yola ciktiysaniz o bilezikler artik geri gelmeyebilir ama cok mu onemli, birikim yapmak isteyen imkani oldukca mutlaka bir yolunu bulur. Tabi hicbiri yatirim tavsiyesi degil.
Vay be ne iş yapıyor ki 18 yaşından beri hem çalış hem extra ev al hem düğün yap hem altınları al. Extra borsada ev alacak birikimi olsun. Helal vallaHAhahah sen şaka misn kocam 18 yaşından beri ailesinden ayrı yaşıyor çalışıyor herkesi kendi kocalarınız gibi sanıyorsunuz herhalde
Amele :)Vay be ne iş yapıyor ki 18 yaşından beri hem çalış hem extra ev al hem düğün yap hem altınları al. Extra borsada ev alacak birikimi olsun. Helal valla
Siz iyi misiniz Allah aşkına kaç paralık altininiz var eşinizin yerinde olsam evliliğin devamını düşünürüm. Ee altınları adam yapmış niye evde kullanılmasın . Bir de neden tekrae size bilezik yapılsın o bileziklerle amacınız nedir ?Aynen borcada girmemiş olurduk keşke esimde böyle düşünse
Bizim ülkede takılar hep kadınıdır diye saçma bir algı var ya.o yüzden oluyor bunlar.ben kadın olmama rağmen düğünde takılan takımların kadının olmasını mantıklı bulmuyorum mesela.nedenmiş yani?işte neden krediye destek olmak diyorsun mesela ?
ev ikinizin olacaksa kredi de ikinizin oluyor
ortaklaşa bi borç için destek oluyorum cümlesi kullanılmaz
destek kelimesi sanki krediyi adam ödemek zorundaymışta sen yardımcı oluyormuşsun gibi duruyor
bu yanlış
basbayağı senin paran benim param hesaplarındasın sen kusura bakma ama öylesin
mesela kendi kazandıklarından çıkarabilir demişsin
evlilikte bütçe ortaktır senin kazandığın benim kazandığım olmaz
sen " benim bileziklerim , benim birikimim " dersen adam da sana " kendi kazancım " der geçer
sen , ben bileziğimi vermek istemiyorum dersen adam da sana, bu evi kendi kazandıklarımla almam o zaman der
senin takındığın tavrı kocan sana karşı takınmış olsaydı ve sen buraya konu açsaydın , kocanı cimri ilan ederlerdi
ayrımcılık yapıyor derlerdi
adam senin şu tavrına karşı o evi kendi kazancıyla alsa, ailesinden birinin üstüne yapsa, sana hak iddia etme fırsatı vermese yeridir yani
ne kıymetli bilezikmiş bunlar , çok ayıp
Niye kiraya vermeyeceksiniz yahu o zaman sacmaligin daniskasi. Hem ev arayanlarin ihtiyaci giderilir hem size ek gelir olur. Bu iste bir capanoglu var gibi siz biraz geride durun madem.Evi kiraya vermeyecek bizde oturmayacz sadece yatırımlık alıyor birimizin maaşi krediye gidecek zorlancaz üstüne bu durumda da bilezikler geri gelmez o yüzden geri duruyorum
Herkesin amacı neyse benimde oSiz iyi misiniz Allah aşkına kaç paralık altininiz var eşinizin yerinde olsam evliliğin devamını düşünürüm. Ee altınları adam yapmış niye evde kullanılmasın . Bir de neden tekrae size bilezik yapılsın o bileziklerle amacınız nedir ?
Şimdilik bizim tayinimiz çıkana kadar kiracıya vermeyeceğiz o evi farklı bir ilçeden alıyoruz haftasonlari kalmak ve uzun süreli misafirlerimi ağırlamak içinNiye kiraya vermeyeceksiniz yahu o zaman sacmaligin daniskasi. Hem ev arayanlarin ihtiyaci giderilir hem size ek gelir olur. Bu iste bir capanoglu var gibi siz biraz geride durun madem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?