• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kararsızım

Peki sen dusundun mu ben 2 senede ne kadar degistim diye? Anneninde bazi sorunlari olabilecegini dusundun mu?

Ben aldığım staj parasıyla kendime birşeyler almasını bilirdim ama o evde bende yasadigim için kul hakkı yememek için mutfak masrafını her ay ben karsiladim ama yinede yaranamadim

Ilk olarak şiddetin boyutu önemsiz sizi fiziki ve ruhsal anlamda sarp ettiği an aileniz polisi arayın yada ücretsiz danışma ve sosyal yardım hattı 144 arayın ve durumunuzu anlatın reşit olduğunuz için esirgemeye gidemezsiniz ama alternatifler vardır kaçıp çocuk yaşta hayatınızı mahvetmek yerine size kader tarzı kurumlar hem bir yatak hemde eğitim ve iş imkanı verir şiddetin boyunu Tabiki bilemiyorum Avrupa ülkesi olsa cocuğun tırnağını kırsan ebeveinleri hapse atar çocuğunu elinden alırlar anında Türkiye'de ne hikmetse dayak cennetten çıkma mantığı var o yüzden burda kk da bile ne hayatlar okuyup üzülüyoruz sakın KAÇMA YARDIM HATTINI ARA VE ONLARIN YÖNLENDIRMESINE GÖRE HAREKET ET

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evet düşündüm o suan benim kararimi ne düşündüğümü dinlemeden yeni bir evlilik yaptı istemedigimi bildiği halde ben küçük yaşta babamı kaybettim hatta onu göremedim bile ve şimdide annemi kaybettim şimdi ki eşi annemi bana karşı dolduruyo ve bu yüzden sürekli kavga ediyoruz

Bende babami kaybettim 16 yasinda. Annemlede hic anlasamazdim. Ama ortak bir yol bulduk zaman icinde kacmadan sorunlari cozerek. Mesela bir doktordan yardim alabilirsiniz annene bunu teklif edebilirsin psikologta olabilir. Bu sekilde denesen. Tatile izin vermiyor diye suclamadan once belki sana bir seyden dolayi guvenmiyordur bunu onarsan?

Konu tatil değil gondermesin umrumda değil benim bu hayatta bir tek annem vardı ama oda yeni eşini tercih etti ben annemle dertlesmek istediğimde hep beni tersledi iktirdi

Bak az once boyle demiyordun tatile izin vermesse gidicem diyordun. Derdini simdi soylemeye basladin. Bunuda soyle dusun sen yarin obur gun yasin geldiginde evlendiginde ona hayat arkadasi olcak ama bu demek degil ki seni uzmeli. Bunuda annene yardim teklifi ederek deneyebilirsin. Esi evde yokken bir kahve yap gel anne icelim biraz konusalim de kendini anlat onun senden beklentilerini ogren. Denemekten bir sey kaybetmessin bence.

Bak canim nolursun yazdiklarimi sindirerek oku annem yeni evlilik yapti diyorsun bak bu kadin 18 yildir yanliz bu ne demek farkindasin dimi simdiden hesap etsene kuzum erkek arkadasinla ayrildin diyelim 18 yil kimse yok!bu nasil kotu bir durum bir dusunsene o yuzden bu konuda bence anneyi yargilamayalim istersen.tatil konuna gelince bak 23 olmama surda 2 ay kaldi bak sana yemin ediyorum gunubirlik bile denize gitmek icin hala ailemden izin aliyorum cunku onlara bagliyim,onlarla yasiyorum.ama ben cikipta onlara desem ki size ne ben 2 universite bitirmisim gelmisim 23 yasina beni varya kapinin onune koyarlar iyi oyleyse git kendin yasa diye.
Erkek arkadasinin doldurusuna asla gelme bende yaptim zamaninda bu hatalari bende annemle kavga eder gunlerce kus kalirdim evden gitmek isterdim her kavgada toplardim valizimi ama simdi canim gidiyor anneme onun bir yuzu asilsa hayatim karariyor oksurse basi agrisi Allah sanki o an canimi aliyor.demem o ki guzel kardesim yapma su fevriligi birak annene sert cikislar yapma birgun deki ona gel senle disarda bir cay icelim ben ismarliyim de al karsina onu ne kadar cok sevdigini ama cok uzuldugunu bazi sorunlarinin oldugunu anlat ama sakince bak gor isler nasil yoluna giricek anne yuregi pamuk gibidir sarar sarmalar inan bana...
Ve son olarak erkek arkadas konusunda anneler ne derse haklidir iyi degil dedigi kim vardiysa bu gune kadar beni uzdu bu konudada pismanligim buyuktur soylemeden gecemicem.o evden sakin gitme ablacim koca evi annenin evinden bin beterdir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eşi evde yokken konuşmayı denedim ama yinede dinlemedi geçen yine konuşmaya çalıştım ve yine beni tersledi bende tutamadım kendimi ağlamaya başladım hemen odama gittim yanıma gelir noldu diye sorar sarılır diye bekledim ama gün boyu yüzüme bile bakmadı o tavrı benim canımı çok yaktı

Bak o zaman soyle yap. Her daraldiginda yaz buraya sorunlarini rahatlicaksin bu sekilde. Guzel bir meslek edin universiteyi bitir elin staj parasi disinda para tutsun o zaman istemesende kendi hayatini kurmaya baslicaksin zaten. Ama su an onlara bagliyken yapman gereken iyi dusunup sartlari iyi degerlendirip duzgun adimlar atmak. Kacarak heleki erkek arkadasinla hic bir duzgun adimin olmaz. Soyle dusun kendini nerde gormek istersin ilerde?

Ben aşçılık bölümünü bitirdim ilk başta kendime cafe açmayı düşünüyodum sonra işimi yavaş yavaş ilerletmeyi ama inanın aklımdaki meslekten bile nefret etmeye başladım

Cok ozendim sana :) peki 2 yillik bolumlere baktin mi gastronomi ile ilgili 4 yilliklarda var. bence cok iyi bir asci olabilirsin. Cafe acmak biraz isletmeyle ilgili gibi ama kendini gelistirirsen mutfak alaninda cok iyi seyler yapabilirsin. Ama kacmyi dusunursen aklini bunlara veremessin.

2 yıllık dusunuyodum hatta anneme bile dükkan acıktım beraber bakicaktik pastane gibi hayalim buydu benim ama olmicak gibi gözüküyor malesef

Dur hemen bi yer acma. Once okul niye 2 yillik olmuyor? Sinavsiz gecis hakkin olmasi lazim. Bak kucuk workshop lar oluyor onlara katil. Hem kafan dagilir hemde sana cok iyi gelir. Annenin bir sorunu olabilir mi sana anlatamadigi?

Sanmıyorum biz arkadaş gibiydik ne olduysa bu 2 sene içersinde oldu böyle değişti birden bire

Bence tabi bilmiyorum ama sen simdi karsi ciktin ya belki annen o yuzden tavirlidir boyle. Onuda anlamaya calis.

Kaç gündür hiç bişey yokken yanıma geliyo bagiriyo cagiriyo gidiyo bişey de diyemedigim için kendimi sıkıyorum dayanamıyorum ağlamaya başlıyorum sonra

Oyle yaptigi zaman sor neden bagiriyorsun naptim ki de duzgunce ama. Bilemiyorum ama annenin bir sorunu var bence sana anlatamadigi.

Back
X