Hah tam da anlatmak istedigim bu iste. Bak ilk basta Islamiyetten hoslanmiyordu sonra ilgili gibi gozuktu demissin. Cok yuksek ihtimalle misyoner. Facebook vs gibi adreslerde arkadaslarina bak eger Hristiyanlikla ilgili paylasim yapiyorlars ve cok arkadasi varsa dünyanın neredeyse her yerinden, emin ol o bir misyoner. Ve seni de dinine almak istiyor..
6 aydan uzun oldu tanıyalı. ama facebookunda pek öyle şeyler yoktu. sadece oyun oynuyor. Arkadaş listeside sadece korelilerden oluşuyor. Hatta saymıştım bile.. kaç kız kaç erkek var dşiye..İlk başlarda çok kavga ederdik.. bu din konusunda açık açık nefret ettiğini söylerdi. şimdi saygı duyuyor. belki misyoner olabilir. ama bu zamana kadar duymadım hristiyanlığın h sinden bile bahsetmedi. ama diğer arkadaşlarım. bize incil bile hediye etmişlerdi. olabilirde insanlara güven olmuyor.
Aynen dikkatli olmakta fayda var. Türk insanının bile daha ne olduğu belli olmuyor.. en iyisi çok fazla güvenmemekHimm misyonerler kendilerini cok cabuk belli ediyorlar ama sen yine de dikkatli ol.
Hepsini okuyamadim konuşmaların ama eğer senin için dinini bile değiştirebilecek biriyse ve bu kişiden gerçekten hoşlanıyorsan bence her zaman onun yanında olmalısın. Ben de bir kore hayraniyim ve ilerde koreli bir eşim olmasını isterdim. Gerçekten saygılı ve çok duygusal insanlar olduklarını düşünüyorum. Ancak dini açıdan ve sevgi açısından kesinlikle uyum olmalı, gerçeklik olmalı.evet dinde önemli.. zaten o da sormuştu eğer müslüman kadınla evlenirsem müslüman olmam gerekirmi diye. Evet dedim. ona rağmen devam etti. ve gerçekten bu adam hiç ne bilim bizdeki bazı adamlar gibi hemen yaklaşmıyor. daha el ele bile tutuşmadıko yüzden masum gibi göründüğünden hoşuma gitti. 3 kere görüştük ama yan yana yürüdük sadece..
Şey benim de bir sorum olacak size. Müslüman mısınız, müslümansanız ve evliyseniz eşiniz de Müslüman oldu mu veya hiçbir sorun oluşturmadı mi din meselesi?Olur hem de bal gibi olur. Ama eğer cesursanız olur. Söylediğiniz pek çok özelliğe biz de sahibiz ve inanılmaz mutluyuz. İstediğiniz zaman derleşebiliriz :)GDragon
Şey benim de bir sorum olacak size. Müslüman mısınız, müslümansanız ve evliyseniz eşiniz de Müslüman oldu mu veya hiçbir sorun oluşturmadı mi din meselesi?
Teşekkür ederim yanıtınız içinBen dindar bir insan değilim, eşimin de değil ama ailesi Ortodoks hristiyan. Annesi falan dinlerine düşkün insanlar ama onlar da sorun etmedi. Önemli olan sizin anlaşmanın dediler. Yani bizim evimizde onların da bayramı kutlanır, bizim bayramımız da. Hiç saygısızlık görmedim, göstermedim de.
evet asıl sorun bence de oada. Kültüre bile uyum sağlanır gerçekten sevdiğin biri için ama dininden taviz vermek en zoru.Dinimize göre gayri müslim olan bir erkekle bir Müslüman kadının evlenmesi caiz değildir.Yani evlenmeleri uygun değil
6 aydan uzun oldu tanıyalı. ama facebookunda pek öyle şeyler yoktu. sadece oyun oynuyor. Arkadaş listeside sadece korelilerden oluşuyor. Hatta saymıştım bile.. kaç kız kaç erkek var dşiye..İlk başlarda çok kavga ederdik.. bu din konusunda açık açık nefret ettiğini söylerdi. şimdi saygı duyuyor. belki misyoner olabilir. ama bu zamana kadar duymadım hristiyanlığın h sinden bile bahsetmedi. ama diğer arkadaşlarım. bize incil bile hediye etmişlerdi. olabilirde insanlara güven olmuyor.
Hepsini okuyamadim konuşmaların ama eğer senin için dinini bile değiştirebilecek biriyse ve bu kişiden gerçekten hoşlanıyorsan bence her zaman onun yanında olmalısın. Ben de bir kore hayraniyim ve ilerde koreli bir eşim olmasını isterdim. Gerçekten saygılı ve çok duygusal insanlar olduklarını düşünüyorum. Ancak dini açıdan ve sevgi açısından kesinlikle uyum olmalı, gerçeklik olmalı.
Simdi olaya soyle yaklasayim:
Sen bu herifi pesine takilacak kadar seviyor musun? O zaman gider dil ogrenirsin orda.
Lakin benim asil sorum su ki, herif senin icin gelir burda yasar mi?? Cunk adamin gelmesi daha optimal, cunku Turkce biliyor. Birlikte olmak icin seni perisan etmektense herifin buraya gelmesi daha mantikli. Sen gitmeyi dusunuyorsun belli ki, peki o gelmeyi dusunecek kadar seviyor mu?
Sen bu adama burda yasamayi pekala teklif edebilirsin, cunku hem Turkce biliyor, hem de kendi de ekonomik sartlari refahi cok super olan bir yerden degil. Uzakdoguda refah duzeyi olan Japonya var, gerisi ziyan, yani kendi ulkesi de cennet degil. Kore matah bir yer degil.
Mesela herif Avrupali olsaydi , gel burda yasa demek bencillik olurdu, sen Norvecli birine o refahi birak, buraya gel diyemezsin , Turkce gibi bir dili ogren diyemezsin, bencillik olur. Ama bu herif hem uzakdogulu, hem de Turkce biliyor, yani birlikte olmaniz icin gereken optimal sartlar , ikinizin de mutlulugunu saglayacak sartlar burda, Turkiye'de. Herif halihazirda Turkce biliyorsa gercekten senin onun dilini ogrenmeye calismanin bir alemi yok. O zaman burdaki asil soru, o , seni her seyi birakacak kadar seviyor mu?
Ben de yabanci birine asik oldum, korkutuk, istese kuzey kutbuna bile giderdim. Cidden asiksan, din, dil, irk, kultur farki vs hikaye, bunlara takilma. Bunlara takiliyorsan zaten asik olmamissindir ve asik olmadigin biri icin evde her gun Ingilizce/Almanca konusmaya degmez benim gozumde. Ama asiksam ne nerde yasadigim, ne de hangi dili konustugum onemli olur. Bu demek degildir ki, her zorluk senin ustune dussun, adam da seni seviyorsa, ikinizin toplam mutlulugunu ayarlayacak sekilde davranmayi, buraya gelmeyi zaten kabul eder. Yok seni kadar sevmiyorsa, zaten bu iliskiden ona bir yol olmaz, topragindan, dilinden vazgectigine degmez, adam sonunda mutsuz olur.
Bunlar 3 gorusmede anlasilabilen seyler degil, zaman ver, iyice birbirinizi taniyin, asik olup olmadigini bak, oyle karar ver derim. Hayirlisini dilerim.
Olur hem de bal gibi olur. Ama eğer cesursanız olur. Söylediğiniz pek çok özelliğe biz de sahibiz ve inanılmaz mutluyuz. İstediğiniz zaman derleşebiliriz :)GDragon
Onun dilini öğreniyorum. O korede yada suudi arabistan da yaşamak istediğini söyledi eğer evlilik gibi bir durum olursa ve ben koreceyi öğrenemezsem ve iş olanağım olmazsa. onun türkiyede yaşamasının daha mantıklı olduğunu söyledi. Ama kore teknoloji açısından türkiyeden çok daha ileride bir ülke. koreyi seviyorum tabi ama toprağımdan vazgeçemem. şuanda aşık olduğumu bilmiyorum çünkü çok yeni.. bugün farklı olduğumuzu ayrılmamızın doğru olduğunu söyledim ama kabul etmedi. eğer birbirimize karşı anlayışlı olursak ve güçlü olursak herşeyi yapabilirmişiz..
Çok teşekkür ederim..İnşallah olur. ayrılmayı söyledim bugün ama kabul etmedi. ileride belki güzel olur belkide kötü...
Hayırlısı olsun. Ben konuştuğunuz kişinin Koreli olduğunu atlamışım. Gerçekten çok büyük kültür farkı. Bizim yine kültürlerimiz daha yakın o yüzden atıp tutmak istemem. Hele ki dininize de düşkün bir insanmışsınız, ilk yazımı geri alarak iyi düşünmenizi öneririm. Ben yorumları tam okuyup konuya çok hakim olamamıştım. Kusura bakmayın lütfen :)
O zaman adam da sana goz kirpiyor kiz :)
Suudi Arabistan ne is, orayi anlayamadim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?