Canım ben yazmışımdır belki sadece Yurtdışındaym ben ondandır burda yani benim yaşadığım eyaletin kuralı olabilir 10. Hafta olmadan ultrosnla bakmıyolarmış bu yüzden de erken gitmemin anlamı yokmuşmuş Bende sabretmeye çalışıyorum artıkYa kızlar bu 10 hafta muhabettini ilk defa forumda duyuyorum yanlış anlamayın o yüzden ben 5 haftalıkken gittim 6 da tekrar gittim 9 da tekrar gittim yani gittim derken 5 de ben gittim diğerlerinde hep doktorum çağırdı özele falanda gitmiyorum anlamadım neden doktorun kabul etmediğini ilk haftalar doktorum beni çok sıkı takip ediyordu eşimi bile tembihliyordu önce bana bakarak anlatıyordu sonra aynılarını eşime bakarak tekrar ediyordu
Allah razı olsun bende süt yoğurt balık falan bol tüketmeye çalışıyorum çerez kısmınıda hallediyoruz ama baklagilden baya uzağım maalesf teşekkürler tekrar bilgiler içinCeviz, badem, fındık hepsi çiğ olarak. Hatta ceviz kabuklu taze kırılıp yenilecek. Meyve sebze nişastasız olanlar ağırlıklı. Yoğurt yumurta her gün düzenli. Haftada 2 gün balık, 2 gün kırmızı et , 1 gün tavuk, baklagil mümkünse her gün ama az. 2 şişe soda, süt en iyisi gece yatmadan. Günde en az 2 dilim ekmek. Sütlü tatlılar haftada 2. Canın bir şey isterse mutlaka ye demişti.
6. Hafta başladı 9. Haftadan sonra afedersin ne yersem çıkıyordu şimdi hala bulanıyor ama azaldı çok şükürHımm tamm o zman bulantılarınız ne zamn başladı ve yoğunlaştı
Aynen onları zaten norml zamanda da tüketmemeye çalışırım. Sebzede ekmeksiz tok tutmaz beni Ama yapıyorum bişeyler bakalımİki canlıyım diye iki katı yememelisin.
Besin değeri olmayan şeyler yememelisin, vitaminli sebze meyveler, tahıllar, baklagiller, kalsiyum, proteinli besinler varken çikolata cips tatlı hamurişi yersen zarar tabi.
Benmde adetimin geldiği dönem vardı bulantı ama çıkartmadm hiç şimdi 3 gundur olmayınca merk ettim. Gerçi adetmden de 1 haftacık geçti6. Hafta başladı 9. Haftadan sonra afedersin ne yersem çıkıyordu şimdi hala bulanıyor ama azaldı çok şükür
Hmm daha çıkartma işlemleri başlamadı bende. Bnde dedim ilk haftalardan boyleyse sonrasi nolur diye Tesekkurler bilgi icin6 ayda 8 kg aldım
Ilk başlarda bulantidan dolayı hicbirsey yiyemezken hatta 3 kg vermiştim 4. Aydan itibaren tam bir iştah patlaması yaşadım 90la doğum yapsam iyi diycem
Ooo daha yenisin canım 1 hafta sonra başlar ama kiminin rahat geçiyormuş sadece bulantı yada hiçbiri olmadan da geçiyormuş hayırlısı gelecek olan kutsalsa çekilen çile de kutsaldır:))Benmde adetimin geldiği dönem vardı bulantı ama çıkartmadm hiç şimdi 3 gundur olmayınca merk ettim. Gerçi adetmden de 1 haftacık geçti
Rica ederim canımAllah razı olsun bende süt yoğurt balık falan bol tüketmeye çalışıyorum çerez kısmınıda hallediyoruz ama baklagilden baya uzağım maalesf teşekkürler tekrar bilgiler için
Gerçekten mi? İlk hamilelik olunca tecrubesizim bende 9 ay böyle gidecekse nolur bu iş diye düşünüyodum
Amin inşaAllh . Bulantılar baya uzun sürmüş sanki yani bende bilmiyorum da interntte okuduğm kadaryla ortalama 12 13. Haftalar bitiyormuşHamileliğimin 9. haftasına kadar iştahım artmıştı ve ne yesem doymuyodum. Normalde çok iştahlı biri değildim. Hamile kaldığımda 62 kiloydum ama boyum uzun olduğundan bende fazla belli olmuyordu kilolar. 9. Haftadan sonra ne yesem çıkarttım ama kilo kaybım olmadı nedense. 16. haftaya kadar da mide bulantılarım devam etti. Bulantılarımın geçmesiyle yine doymamaya başladım ve bir buçuk ay içinde kilo alımını kontrol edemedim. Şu an 70 kiloyum ama bu kadar kilo aldığım için kendime çok kızgınım.Inşallah bebeğim sağlıklı doğar da tesellim bu olur.
Çook çook teşekkürlrr. Korse ve yağlar bunu unutmym inşaAllah. Valla bilgiler için gerçktn Allah razı olsun. Şuan eşim dışında kimse bilmiyor. Doktora gitmeden söylemeylm dedk. O yüzden kmseyede bişy soramıyorumYok kız 9 ay devam etmiyor, ama ilk 3 ay devamlı sabah kalktığımda benim bulantım oluyordu, ama o kadar fena değil. Kusmam, vs, hiç olmadı. Şimdi çok iyiyim allaha şükür. Yiyorum, içiyorum ama o kadar iştahla değil. Benim aşermem de olmadı hiç. Kocam'a çektirmedim hiç...ama hamileliğimde rahatsızlık duyduğum tek şey. Karnım aşağıya doğru büyüyor. Bu yüzden tek çatlak var o da karnımın alt tarafında. O çatlağa çok uyuz oldum. Sende 3.5 aylık olduğun zaman "Badem Yağı, Kakao Yağı, Argan Yağı vs..." bildiğin iyi bir krem veya yağ kullanmaya başla ki, çatlağın olmasın.. Sonra'dan kilo değil, çatlaklar sorun oluyor. Eğer çatlağın olursa da, doğumdan sonra "Bio Oil" kullanabilirsiniz. Bir de "Korse" kullanmayı unutmayın. "Sarkıntılık" olmaması için, "Bio Oil" de çatlak görünümünü hafifletmek için. Çünkü "Bio Oil" in yara görüntüsünde hafifletici bir etkiye ve vucüdü sıkılaştırma da yardımcı olur. Haberiniz olsun şimdiden. Tabi herşey bünyeden bünyeden fark ediyor. Ama tabii böyle bi durum'da ben yine baştan sizi biraz bilgilendirmiş olayım...
MaşaAllah o zman ya sizin bünyeniz güzel yada yediğiniz şeyler çok kilo aldıran şeylerden değildi galiba hamurişi tatlı gibi. Bende yiyorum ama dedğinz gibi abartmadan canım ne istiyosa:)Herşeyden yiyorum ben, ne canım çekerse..
Ama tıka basa yemiyorum az az.. o yüzden 2 saatte acıkıyorum. Hatta o kadarki, gece bile gidip yiyorum.
36. Haftamdayım ve 5 kg aldım
Aslında bünyem kilo almaya müsait. Hatta fazla kilom bile vardı hamile kaldığımda. Ama hamilelik birazda genetik sanırım. İlkinde 9 kilo aldım. Tatlı da yiyorum çikolata da.MaşaAllah o zman ya sizin bünyeniz güzel yada yediğiniz şeyler çok kilo aldıran şeylerden değildi galiba hamurişi tatlı gibi. Bende yiyorum ama dedğinz gibi abartmadan canım ne istiyosa:)
Hmm hmm anladımAslında bünyem kilo almaya müsait. Hatta fazla kilom bile vardı hamile kaldığımda. Ama hamilelik birazda genetik sanırım. İlkinde 9 kilo aldım. Tatlı da yiyorum çikolata da.
İlkinde hergün yürürdüm yarım saat bile olsa. Bu biraz zor geçiyor evde de kızım olunca hareketi onunla tamamlamış oluyoruz.
Birde sürekli su içmek işe yarıyor
Çook çook teşekkürlrr. Korse ve yağlar bunu unutmym inşaAllah. Valla bilgiler için gerçktn Allah razı olsun. Şuan eşim dışında kimse bilmiyor. Doktora gitmeden söylemeylm dedk. O yüzden kmseyede bişy soramıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?