Çok kırıcı alaycı insanlar burada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

monarosa352

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2019
432
133
23
25
Çok kırıcı ve alaycı insanlar var burada.
İnsanlar burada kimseye anlatamadığı sıkıntıları anlatıyor. Siz insanlık namına onlarin gönüllerini rahatlatıp, mutlu edecek mesajlar yazmanızı bekliyorlar yazmayacaksanız saçma buluyorsanızda saygı duyup yazmassınız.
Allah'a şükür büyük derdim yok Allah büyük derdi olan; evsiz,yurtsuz,öksüz,savaşta olan,çocuğu olamayan,kocası hayırsız çıkan vs... İnsanlara yardım etsin benim yaşadığım yer kendi memleketimden ayrı bir şehir ve hiç kimsem yok yalnızım konuşacak iki laf edecek kimsem yok kış olduğu için bebeğim olduğu için dışarı markete bile çıkamıyorum çok sıkıldım bunaldım saçma sapan takılmıyacak konuları kafamda takabiliyorum kişiliğim gereği takıntılı bir insanim zaten eşim işten yorgun geliyor,yemek yiyip uyuyor benimle tv dahi izleyemiyor. Ben burada çakma feyk değilim öyle olsam ne amacım olur ki ve konulara cevap verecekseniz düzgün okuyun lütfen ben bilezikle alakalı birşey demedim konumda ve ben hava atmak amaçlı birşey yazmadım konumda fiyat yazmamın sebebi ise annemin küçümseyecek kadar kötü eşyam olmamaması eşim Allah razı olsun tek taraflı olarak herşeyimi yapmış olması diğer eski konumda baya abartmışsınız yine dinen kocaya saygı diye birşey vardır. Ben bayramlarda filan eşimin elini öperim o da benim alnımdan öper eşim benden de yaşça büyük o yüzden de onla ilişki tarzımız böyle yaşım küçük ondan bazı şeyleri akıl erdiremiyor olabilirim bana yardım edecek bir büyüyüm de yok ben evlenirken bir yumurta pişirmeyi dahi bilmiyordum evlenince herşeyin güzelini yapmayı uğraşarak kendi çabamla ögrendim ve her yiyen eli lezzetli diye konuşur çamaşır ütü bilmezdim ama eşimi hep temiz ütülü kıyafet giydirdim bebek tutmasını dahi bilmiyordum şimdiyse bebeğimi tek başıma kendim banyo ettiriyorum yaşım küçük ve bana yardık edecek yanımda duracak kimse olmadığı için ben herşeyimi kendim çaba sarf ederek yapmaya çalışıyorum. Kaçarak evlenmemin nedeni o an ki osikolojik durumlarımdan gençliğimin verdiği kontrol edilemeyen duygular ve sorunlar. Konularımda noktalama işaretlerine takılmışsınız ben hızlı şekilde konuyu yazıyorum ondan uğraşmsmıştım. Cahilliğimden değil lisede okul sıralamasındaydım 4 yıllık da Okul öncesi ögretmenliği kazanmıştım herkes hata yapar ben de yaptım kaderim buymuş üniversite kazanmama rağmen kaçarak evlendim ama şükür kocam hayırsız bir koca değil evinde işinde gücünde ve okumamı istiyor. Ama geçmişteki hatamı kaçarak evlenmemi hep konularda kırıcı şekilde söyleyip durmuşsunuz bana zamanında kol kanat geren bir ailem olsaydı emin olun kaçmazdım okulumu okurdum bende kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez. Sonuna kadar ilgi gösterip okuduysanız teşekkür ederim

Diğer konuyu okumuştum. Sana tek tavsiyem okulunu bitir. Kendi ayakların üzerinde dur. Kocamın parası var deme. Hem kafan dağılır hem kendinide geliştirmiş olursun. Zamanının çoğunluğunu ailene akrabalarına eşya yarışiyla gecistirmemis olursun. Hayat eşyadan ibaret değil. Konuda sürekli evden mobilyalardan paradan bahsedilince ister istemez irrite olunmuş.

herkesin hayatı kendine..herkes yaşadıklarından iyi veya kötü ders çıkarabiliyorsa ne ala.. hatanı yüzüne kızma ama hayatın boyunca hep vurucaklar..

Önceki konunu bilmiyorum. Cahillik etmişsin bunu sende kabul ediyorsun. Ama kocan madem okumanı istiyor kucağındaki çocuk ne? Çocuk ev eş okul kolay mı? Okulu bitirip yapsaydınız bari.
Dinen kocaya saygı vardır diyorsunuz da kadına da saygı var. Siz o kısmı bilmiyorsunuz herhalde. Benim de eşimle 9 yaş farkım var büyük diye elini öpmem. Elini öpmek nedir? Eşinizin egosunu okşuyorsunuz. Dinde kocanızın elini öpün diye bişey yok. Sevgi saygı karşılıklıdır. Böyle olmaz. yaşınızın cahilliği ve arkanızda kimsesizliğinizden dolayı adam bence sizi bastırıyor gibi geldi. Otur şükür et moduna girmişsiniz.

İnsanlar kendi eğitim durumu, sosyo-ekonomik yaşamı ve kendi aile yaşantısına göre yorum yapıyor ve konu sahibinin de bu mantıkta davranmasını bekliyor.

Oysa biz gerçekten özellikle şu anda sürekli olarak kötüye giden bir ülkeyiz ve bence aileler eşlerden bile zalim. Çoğu kişi empati yaparak karşısındaki insana yaklaşmayı beceremiyor

Fakat bazen de kesinlikle sarsılması gereken ve kendine gelmesi için ağır sözü hakeden konu sahipleri oluyor

Diğer konuyu okuduğumda bende aynı şeyi düşündüm. Mesela düğün salonunun fiyatını yazmanın gereği var mıydı? Herkesin anlatmak istediği aslında seninde annenler gibi fiyat noktasında herşeye takılıyor olman. Yok işte 470 bine ev aldık, köşe takımım 4 bin ama kaliteli vs vs. Yaşın küçük belli, zengin yere gitmişsin o da belli, Allah mesut etsin. Ama ben hayatındaki herşeyin fiyatını söyleyen insanlarla pek yakın olmayı sevmem mesela. Kendine yönelik biraz düşün bence

kaderim buymuş üniversite kazanmama rağmen kaçarak evlendim Tartışma amaçlı yazmıyorum. Ancak bu fikrin arkasına sığınarak bir yaşam tanzim ettiyseniz işiniz çok zor. Önceki konularınızı da bilmiyorum.

Diğer konunu bilmiyorum ama buradaki insanlar genelde her olay sonrası boşan diyen tipler. Yada bir sorunun olur anlatırsın, hatta düzelir onların tahminin aksine. Ama başka bir sorun için konu açtığında anında arayıp tarayıp onu bulurlar, oraya da yazıp sabote ederler konunu. Burda yaptıkları klavye delikanlılığını da hayatlarında uyguladıklarını hiç zannetmiyorum. Azınlık olsa da iyi niyetle tavsiye veren bir kesimde mevcut. En azından yalnız değilsin mesajı veriyorlar. Ben burayı anlatıp rahatlama aracı olarak kullanıyorum genelde.

Sana tavsiyem ise kocan melek dahi olsa oku ve çalış. Ekonomik özgürlük çok mühim. Dünyanın bin bir yürlü hali var

Okumamanın sebebi nasıl sana kol kanat germeyen aile olabilir? Benim de yoktu, çünkü vefat ettiler, üstüne köstek olan bir sürü de akraba vardı. Ona rağmen okudum, çok büyük beceri de değil, azıcık mantıklı düşününce okumanın tek çıkış yolu olduğunu görüyor insan. Bir de 4 yıllık kazanmışsın, insan o aşamada bırakır mı ya? Şu yaptığına aferin, harika mı deseydik?

Gerçekler acı ki, buradaki insanların geneli de acı konuşmuş. Dünyan eş, ev işleri, çocuk olmuş. Böyle mutluysan, kimseye laf düşmez. Ama mutlu değilsin işte, çünkü çok kısıtlı bir dünyada yaşıyorsun. Kocanın elini öpmen filan da matah şeyler değil, nasıl biliyorsan öyle yap ama kocaya saygıdan çok eşlerin birbirine saygısı önemlidir.

Süper yemek yapmak, kocasını tertemiz, ütülü kıyafetlerle işe göndermek yerine daha farklı şeyler konuşabileceğin bir hayatın olabilirdi. Bunları bir meziyet gibi görmene gerek yok, çünkü değil. Hala geç kalmış değilsin ama. Okulunu bitir, çalışma hayatına atıl. Sadece kocan ve çocuğun için yaşama kısaca. Kendine ait bir dünyan da olsun. O zaman şu hissettiğin cendereden de çıkarsın büyük ihtimalle.

Kuşum bak seni üzmek falan istemiyoruz aslında gözünü aç diye uğraşıyoruz. Senin yaşın çok küçük kanunen erişkin olabilirsin ama 19 yaş geç ergenliktir bu yüzden dediklerimizi yanlıs anlıyosun. Kocan madem okumanı istiyo kucağındaki çocuk ne? Diyodun ki bi de 4 çocuk istiyor. Sen dedin demedin mi? Adam seni destekliyo görünüyo sabah kahvaltı bekliyo gömleğe ütü bekliyo 4 çocuk bekliyo. Eşin seni seviyodur ondan şüphem yok. Ama kaçarak evlendin diye (kusura bakma lisede derece merece anlamam mesajlarında anlattıklarına göre) cahilsin diye eline bakıyosun diye seni itiyo kakıyo, ailesine söz geçiremiyo annesine karşı seni savunmuyo, gidecek yerin yok kendi paran yok diye sana istedigini yapabilecegini biliyo. El öpmek normal bi şey değil, kocan senin efendin değil! Eşim büyüğüm el öptüm ne ya padişah mı senin eşin resmen padişahçılık oynuyo

Evet burada hadsiz kendini bilmez eline almıs klavyesini ukalalık, bilmislik pesinde olan uyeler var ama bilincli uyelerde var. Bu sebepten burda konu acarken 1500 kere dusun.

Artik olan olmus zamani geriyede alamazsn o yuzden onune bakicaksin hedefin okulunu okumaksa umarim bitirirsin. Bizler senin nasil bir hayatin icinde oldugunu tabiki bilemeyiz. zaten kendin kendi hatalarini gorup kabullenmissn. Yani olmusla olecege care yok birak gecmisini artk kendine odaklan yaptiklarini dusunme artk yapmadiklarini otur dusun benden sana tavsiye.

diğer konuna yazdığım yorumun arkasındayım.
kaçarak evlenecek kadar ailesini hiçe sayan birinin annesinin tv ünitesine ettiği lafa bu kadar takılması tuhaf ötesi.
üstelik şimdi arkamda duracak ailem olsa kaçmazdım okurdum yazmışsınız. e o halde neden annenizin beğenemediklerini kafaya takıyorsunuz?

Size yoneltilen sagduyulu elestirileri bence ciddiye alin. Ama bununla birlikte reel hayatinda söyleyemediklerini, yapamadiklarini burada yapip bir nevi ego arinmasi yasayan tipler oldugu gercek. Kaba, nezaketsiz, alayci, caninizi acitan bu yorumlara tepkisiz kalin. Az otede debelenip gidiyorlar.

Okulu bitirebilirsiniz umarım
4 çocuk fikriniz baya bir sorun oluşturacaktır bu aşamada tabi ki ^^
Hadi ya 4 cocuk dusuncesi mi varmis ? Kendisininmi esinin mi ben diger konuyu bilmiyorum simdi sizin yorumu gorunce sasirdim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…