- 23 Şubat 2019
- 432
- 133
- 23
- 25
- Konu Sahibi monarosa352
-
18ime girer girmez kactim simdi 19 yasindayim19 yaşında kaçarak mı evlendin?
Buradaki insanlar ne yazdı bilmiyorum da gençliğine yazık olmuş.
Baskici izin vermeyen aile varsa nasil okuyabilirdim maddide imkan tanimiyorlarsaEski konunuzu bilmiyorum ama kacarak evlenmeyi becerebilen bir insanin aile destegi olmadan da okumayi becerebilecegine inaniyorum. Ailelere pislik atmayip da canim evlenmek istedi kactik deyip durust olma taraftariyim sahsen.
Siz hiç öpermisiniz siz de öperssniz mazallah egonuz zedelenir...Önceki konunu bilmiyorum. Cahillik etmişsin bunu sende kabul ediyorsun. Ama kocan madem okumanı istiyor kucağındaki çocuk ne? Çocuk ev eş okul kolay mı? Okulu bitirip yapsaydınız bari.
Dinen kocaya saygı vardır diyorsunuz da kadına da saygı var. Siz o kısmı bilmiyorsunuz herhalde. Benim de eşimle 9 yaş farkım var büyük diye elini öpmem. Elini öpmek nedir? Eşinizin egosunu okşuyorsunuz. Dinde kocanızın elini öpün diye bişey yok. Sevgi saygı karşılıklıdır. Böyle olmaz. yaşınızın cahilliği ve arkanızda kimsesizliğinizden dolayı adam bence sizi bastırıyor gibi geldi. Otur şükür et moduna girmişsiniz.
18ime girer girmez kactim simdi 19 yasindayim
Öyle bir konu açmıştı sanırım 4 çocuk kaç yıl arayla yapılmalı vs diyeHadi ya 4 cocuk dusuncesi mi varmis ? Kendisininmi esinin mi ben diger konuyu bilmiyorum simdi sizin yorumu gorunce sasirdim
Önceki konunu bilmiyorum. Cahillik etmişsin bunu sende kabul ediyorsun. Ama kocan madem okumanı istiyor kucağındaki çocuk ne? Çocuk ev eş okul kolay mı? Okulu bitirip yapsaydınız bari.
Dinen kocaya saygı vardır diyorsunuz da kadına da saygı var. Siz o kısmı bilmiyorsunuz herhalde. Benim de eşimle 9 yaş farkım var büyük diye elini öpmem. Elini öpmek nedir? Eşinizin egosunu okşuyorsunuz. Dinde kocanızın elini öpün diye bişey yok. Sevgi saygı karşılıklıdır. Böyle olmaz. yaşınızın cahilliği ve arkanızda kimsesizliğinizden dolayı adam bence sizi bastırıyor gibi geldi. Otur şükür et moduna girmişsiniz.
18ime girer girmez kactim simdi 19 yasindayim
Madem eşinin durumu iyi de ki ben üniversite okumak istiyorum
Çocuğum küçük diyeceksen de durumu iyi madem bakıcı yardımcı olsun sana
Kimse hayırlı değil hayır bir yere kadar
Ayrıca kocana ütülü kıyafet giydirme zorunlulugun yok kendisi ütüleyebilir ya da ütüsüz giysin..
Baskici izin vermeyen aile varsa nasil okuyabilirdim maddide imkan tanimiyorlarsa
Olur mu kız öyle? Kaçmadan önce hep hayal ederdi kocişine güzel yemekler yapmayı, kıyafetlerini yıkayıp ütülemeyi, sunumlu kahve tepsileri hazırlamayı. Çok şükür kavuştu hepsine. Hem koca dediğin ütü mü yapar sen de yani...
Bence işin kötü yanı, eş baskısının, sizi doğurup büyüten anne babalarının baskısından daha cazip gelmesi. Anne baba baskı yapınca kötülük eş yapınca, yaşım küçük, eşe itaaat var dinde diye kendini kandırmak. Elin oğluna dayanmak anne baba yanından kaçmak. Daha yazacak çok şey varda neyse....Eşiniz herşeyinize izin veriyor mu suan peki? Mesela arkadaşlarınızla yada tek başınıza dışarı çıkabiliyor musunuz? Sizin fikirlerinizi önemsiyor mu yoksa yaşınız küçük diye bahane edip kendi kafasına göre mi yönlediriyor sizi?
Ben yazınızdan tamda böyle olduğunu anladım. Evden dısarı çıkamayan, eşe itaat etmek gerekir diye onun sözünün üzerine söz söyleyemeyen, ailesinin baskısından kocasının baskısına kaçmış 19 yaşında gencecik bir insan.
Arkadasim kirmak istemiyorum sizi deBaskici izin vermeyen aile varsa nasil okuyabilirdim maddide imkan tanimiyorlarsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?