Çok kırıcı alaycı insanlar burada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eski konunuzu bilmiyorum ama kacarak evlenmeyi becerebilen bir insanin aile destegi olmadan da okumayi becerebilecegine inaniyorum. Ailelere pislik atmayip da canim evlenmek istedi kactik deyip durust olma taraftariyim sahsen.
Baskici izin vermeyen aile varsa nasil okuyabilirdim maddide imkan tanimiyorlarsa

Siz hiç öpermisiniz siz de öperssniz mazallah egonuz zedelenir...

şimdi öncelikle bu kadar düzgün yazabiliyorsun madem diğer konuda da insanlara saygından en düzgün şekilde yazsaydın keşke. Benimde türkçe yazı dilim malesef çok iyi sayılmaz, zira Yurtdışında doğdum büyüdüm. Mümkün olduğunca düzeltmeye çalışıyorum halen türkçemi, en azından anlaşılır şekilde yazmaya özen gösteriyorum.
ikincisi konuda koltuğum şu fiyata aldım, düğün salonum şu fiyat dı, evimizi şu fiyata aldık, ben napayim eşim böyle uygun gördü diye diye sen kendini kendini zaten küçük düşürdün.
Belki yaşından belkide hayat tarzından böyle yazmış olabilirsin. Bilmiyorum.
Örneğin koltuğunu 20 bin lira almış olman onu çok güzel bir koltuk takımı yapmaz. Güzellik fiyatla ölçülmez çünkü. Sen çok severek almışsındır, Güle güle de kullan, eskit daha iyilerini al inşallah ama belki benim zevkime hiç uymuyor ben ona 2 bin lira bile vermeyebilirdim. Yani fiyatları yazarak aslında eşyalarım çok güzel gibi bir ispat olamaz.
Ve bir arkadaş yazmış 100% katılıyorum eğer kaçarak evlenecek kadar aileni umursamadıysan, annenin senin eşyalarının hakkındaki fikride senin umrunda olmamalı.
Evet yaşın küçük bir şey bilmeden evlenmişsin ne yazik ki, ama bunu marifetmiş gibi anlatmazsan keşke. Çünkü evlenip bebek doğurmak onu yıkayabilmek, kocanın ütüsünü yapmak madalya gerektirecek bir durum değil
Ve son olarak, kaderim bu diye bir köşeye çekilir oturursan sen kayıpedersin. Insan kaderini biraz da kendi yazar. Daha yaşın küçük, halen üni okuyabilirsin.

Hadi ya 4 cocuk dusuncesi mi varmis ? Kendisininmi esinin mi ben diger konuyu bilmiyorum simdi sizin yorumu gorunce sasirdim
Öyle bir konu açmıştı sanırım 4 çocuk kaç yıl arayla yapılmalı vs diye
Bir de eski konuları karıştırılıyor vs deniliyor ama doğru düzgün yorum yapmak için belli bir bilgi sahibi olmak gerekiyor konu sahibi hakkında

Madem eşinin durumu iyi de ki ben üniversite okumak istiyorum
Çocuğum küçük diyeceksen de durumu iyi madem bakıcı yardımcı olsun sana

Kimse hayırlı değil hayır bir yere kadar
Ayrıca kocana ütülü kıyafet giydirme zorunlulugun yok kendisi ütüleyebilir ya da ütüsüz giysin..

konu sahipleri gerçekler yüzlerine çarpılınca bundan memnun olmadığı için yorumlara kırıcı diyor. oysa birilerinin gerçekleri söylemesi gerekiyor ki kişiler yattıkları rüyalardan kalkabilsinler..
tamam vicdansız yorumlar var ama 100 taneden anca 1-2 kişi öyle. ben 6 senedir bu sitedeyim çoğunluğun yorumları birbirini destekler nitelikte olur çoğunlukta.

eşin elini öpmek ne ya
neymiş yaş olarak büyükmüşde, saygıdanmışda
yatağına girdiğim adamın saygıdan elini öpmekte ne bileyim nasıl tuhaf bir zihniyet
Dedemin elini öperim, babamın öperim, kp de öperim de başkasını bayramda seyranda bile öpmem.

Olur mu kız öyle? Kaçmadan önce hep hayal ederdi kocişine güzel yemekler yapmayı, kıyafetlerini yıkayıp ütülemeyi, sunumlu kahve tepsileri hazırlamayı. Çok şükür kavuştu hepsine. Hem koca dediğin ütü mü yapar sen de yani...

Baskici izin vermeyen aile varsa nasil okuyabilirdim maddide imkan tanimiyorlarsa

Eşiniz herşeyinize izin veriyor mu suan peki? Mesela arkadaşlarınızla yada tek başınıza dışarı çıkabiliyor musunuz? Sizin fikirlerinizi önemsiyor mu yoksa yaşınız küçük diye bahane edip kendi kafasına göre mi yönlediriyor sizi?

Ben yazınızdan tamda böyle olduğunu anladım. Evden dısarı çıkamayan, eşe itaat etmek gerekir diye onun sözünün üzerine söz söyleyemeyen, ailesinin baskısından kocasının baskısına kaçmış 19 yaşında gencecik bir insan.

yapmaz tabii
dinde adama saygı var ya
ne diye ütü yapsın şehzade, almış 19 luk çıtır kızı o yapsın işte

Bence işin kötü yanı, eş baskısının, sizi doğurup büyüten anne babalarının baskısından daha cazip gelmesi. Anne baba baskı yapınca kötülük eş yapınca, yaşım küçük, eşe itaaat var dinde diye kendini kandırmak. Elin oğluna dayanmak anne baba yanından kaçmak. Daha yazacak çok şey varda neyse....

Diğer konunu biliyorum rakamlardan sonra error verdim ve okumayı bıraktım. Kullanıcıların yorumlarına göz gezdirdim ve harika yorumlar yapmışlar kırıcı değil. Açıklayıcı, net düzeyde hatalarınızın, kendinizin farkında olmanızı sağlayacak eleştirel yorumlarda bulunmuşlar.
Kimisi münazara kimisi münakaşaya girmiş ama eleştiri her zaman güzeldir farkındalık sağlar.

Tekrar o konunuza dönün kullanıcıların eleştirilerini bir bir not defterine yazın. Eksiklerinizi parça parça tamamlarsınız gençliğiniz çokta elinizden gitmez, her sey için erken daha.

Arkadasim kirmak istemiyorum sizi de
Egitimci bir ailenin cocuguyum,hangi ogrenci gelse bir ogretmene veya okul mudurune ben okuyacagim beni okutmuyor ailem dese araya girer aileyi ikna da eder maddiyati da cozerdi. Kabalasmak istemem ama kocaya kacacaginiza okul mudurune siginir insan. Ha siz evliligi secmissiniz simdi ailem okutmadi demeyin durust olun canim evlenmek istedi evlendim deyin Allah mesut etsin deriz o zaman. Ama boyle olmuyor yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…