- 23 Ağustos 2017
- 2.260
- 4.907
- 133
- 35
- Konu Sahibi Usaklibirkiz
-
Aile terapistine gidiyorum eskisi gibi değilim gayet rahatım ama ailesini düşünüyorsa Benim ailemi de düşünebilirdi. Onlar sömürülmüyo seve seve yardımcı oluyo ama sanırım eşim nankör
Bu kadar dert yerine çuvalin birini onun ailesini birini sizin ailenize verirdim. Sorarsa annemlere almayi unuttun haksizlik olmasin diye onlara veriyorum derdim konuyu kapatirdim. Cozum basit aslindaHatırlattım ilerde alırız dedi sonra bastı geldi eve. İncelikten ziyade değer vermediğini gösterdi
Onlar maddi durumumuz kötü olduğu için değil kendileri memleketten her şeyi çuvalla aldıkları için ablama bana abime bir miktar veriyorlar. Ben hazır makarna peynir vs yiyemiyorum. Hamur kesme makarna ve köy peyniri.Kendi ailesine aldığı çuvalı al sizinkilere götür.
Ya ayrıca makarnadan peynire kadar neden senin ailen alıyor? Nerde kaldı evliliğin mantığı?
Resmen markete gider gibi gidip elleriniz dolu geliyorsunuz karılı kocalı.
Oldu olacak faturalarınızı da ödesinler.
Çok hatalısın.
Anne/baba gerekirse zeytin ekmek yemeliyiz ama ev geçindirmeyi öğrenmeliyiz diyemiyor musun?
Alıştırmışsınız damadı şimdi bir hafta eliniz boş dönseniz eve ailenden kötüsü olmayacak onun için.
Olgunlaşıp evlenseydiniz keşke.
Evet çalışıyorum boş vaktim olduğundan düşünüp kendimi kurduğumdan değil sadece o an yapılan ayrımcılık zoruma gittiÇalışıyor musunuz? Çok boş vaktiniz olduğunu düşünüyorum. Bu arada haklısınız ben de alınırım
O zaman tek seferde al payını koy evineOnlar maddi durumumuz kötü olduğu için değil kendileri memleketten her şeyi çuvalla aldıkları için ablama bana abime bir miktar veriyorlar. Ben hazır makarna peynir vs yiyemiyorum. Hamur kesme makarna ve köy peyniri.
Onlar tamamen iyi niyetli yardımcı olmaya çalışıyorlar aslında eşimin düğün borcu var ve durumu sıkışık. Ama iyilikten maraz doğr dedikleri bu olsa gerekO zaman tek seferde al payını koy evine
Makarna ve peynir dışındakileri alma
Hani marketten sadece deterjan alıyoruz diyorsun ya ondan öyle söyledim
Biraz sorumluluk yüklensin
Sizinkilerin tuzu kuru hesabına birşey almamış bile
Aileni de uyar bu konuda
Eşinin düğün borcu var ama o ailesine soğan alıyor ailesi kredisine yardım ediyor mu bari?Onlar tamamen iyi niyetli yardımcı olmaya çalışıyorlar aslında eşimin düğün borcu var ve durumu sıkışık. Ama iyilikten maraz doğr dedikleri bu olsa gerek
Ailesinin düğün sürecinde bir iğne yardımı dahi olmadı. Mübalağa yapmıyorum gerçekten olmadı. İmkanları olmasa zaten yapmasınlar ama varken yapmadılar. Aynen öyle ben ne yapayım artık aileme dur demek içinEşinin düğün borcu var ama o ailesine soğan alıyor ailesi kredisine yardım ediyor mu bari?
Dediğim gibi bırak durumu sıkışık olsun uzak yerlere gezmeye gitmezsiniz evde mısır patlatıp film izlersiniz en azından rahata bağlamaz bu kadar
İlerde ailen kötü olur demedi deme
Senin yerinde olsam anne babamin evinden bir kirinti bile sokmam evime ozaman anlasin bakalm düşüncesizlik ne demekAilem eşime çok değer verir. Hem maddi hem manevi. Nişan düğün vs hep tek başına çabaladı. Babam da bu yüzden ona kıyamadı hep yardımcı oldu. Bütün kışlıklarımızı annem yaptı. Öyle ki markete sadece deterjan almak için gideriz. Sırf eşim çok yoruluyor çalışıyor diye ellerinden gelenin fazlasını yaparlar. ( çay şeker makarna tuz zeytinyağı bulgur mercimek pirinç tarhana salça reçel bal peynir ekmek memleketten alınır ve her gittiğimizde annem bize fazlasıyla koyar eve hep dolu dolu geliriz )
Bugun eşimle uzak bi yere gezmek için gittik. Yolda gelirken yol kenarında soğan patates vs satılıyordu( meşhurmuş gittiğimiz yerde )
Her neyse eşim küçük bir çuval ailesine bir çuvalda eve soğan aldı. Arabaya binince “ keşke annemlere de alsaydın “ dedim. İlerde alırız dedi ancak benim ister istemez suratım düşünce bastı geldi eve. Hiçbir şey demedim. Alındığımı anladı eve gelince “ neden suratın asık ben seni mutlu edemedim galiba “ dedi. İnan’ın mesele soğan değil ailem alıyo zaten ama onun düşüncesizliği ve ayırması çok zoruma gitti.
Ben sizin eski konularınızdan,eşinizi iyice tanımadan evlendiğiniz sonucunu çıkardım.
Ve bende kendi parasını kazanan,sorunlarını uygun yollarla çözebilen,güçlü bir kadın imajı da oluşturmadınız.
Çalışıyorsanız ne güzel,sizin adınıza sevindim. Umarım eşinize ince fikirli olmayı öğretebilirsiniz.
Ailem eşime çok değer verir. Hem maddi hem manevi. Nişan düğün vs hep tek başına çabaladı. Babam da bu yüzden ona kıyamadı hep yardımcı oldu. Bütün kışlıklarımızı annem yaptı. Öyle ki markete sadece deterjan almak için gideriz. Sırf eşim çok yoruluyor çalışıyor diye ellerinden gelenin fazlasını yaparlar. ( çay şeker makarna tuz zeytinyağı bulgur mercimek pirinç tarhana salça reçel bal peynir ekmek memleketten alınır ve her gittiğimizde annem bize fazlasıyla koyar eve hep dolu dolu geliriz )
Bugun eşimle uzak bi yere gezmek için gittik. Yolda gelirken yol kenarında soğan patates vs satılıyordu( meşhurmuş gittiğimiz yerde )
Her neyse eşim küçük bir çuval ailesine bir çuvalda eve soğan aldı. Arabaya binince “ keşke annemlere de alsaydın “ dedim. İlerde alırız dedi ancak benim ister istemez suratım düşünce bastı geldi eve. Hiçbir şey demedim. Alındığımı anladı eve gelince “ neden suratın asık ben seni mutlu edemedim galiba “ dedi. İnan’ın mesele soğan değil ailem alıyo zaten ama onun düşüncesizliği ve ayırması çok zoruma gitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?