Çok kıskanç :( fikirlerinize ihtiyacım var

karpelya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2010
77
0
36
İstanbul
Erkek arkadaşım :/ 7 aylık bi ilişkimiz var.Beni çok sevdiğini ve ciddi düşündüğünü biliyorum,şüphem yok. Ama kıskançlığı beni çok kırıyor.Bazı konularda çok hoşuma gidiyor inadına kıskandırmaya çalışıyorum ama facebook.. Facebook hesabıma girip sürekli birilerini silmesinden nefret ediyorum.Çevremdeki belirli bi kaç kişi dışında hiçbir erkekle konuşmamı istemiyor.Beni paylaşamayacak kadar çok seviyo olablir belki ama bir türlü kabullenemiyorum bunu.Kardeşim dediğim erkek arkadaşlarımı hayatımdan çıkardım..Yetmiyor.Sürekli arkadaş listemden silmesini istemediğim kişileri siliyor,sormadan.Sıradan kişilerde değiller yani.Ben mi onu anlayamıyorum acaba,napsam ki :çok üzgünüm:

Arkadaşım valla bu durumu yaşadığım için biliyorum ve olay şudur:

Ya bu deveyi gütceksin ya bu diyardan gitceksin...

Değişmesini falan da hiiiiç bekleme...

hım zor bır durum
eskı erkek arkadasımı hatırlattı bana
canım keske bunlara en basından tepkı koysaydın
yavastan yavastan tepkı koyup zamanla alıstırabılırsın
ama kıskanclıgı kabul ederek ılıskıne devam etmen daha bır olası bence
genelde arkadaslarım oyle yapmıslar
sonradan rahata ermısler bıraz

Kusura bakma bu cümlen komik geldi. kaydirigubbakcemile3
Kimse sevdiğini paylaşmak istemez zaten.
Gereksiz kıskançlık yapmayanlar paylaşabiliyorlar anlamına gelmez bu.
Ama kıskanç erkek zor tabii, bir süre sonra çekilmez olur.

madem silmesinden rahatsızsan verme şifreni sende hem seviyosan silip silmemesi neden bu kadar önemli ki arkadaşlarını anlamadım yani:uhm:

Durumdan hoşnut değilsen, çekmeye mecbur değilsin..
İki şey çok önemli ilişkilerde olması gereken:
Birincisi başkasının giremeyeceği sınırların,
ikincisi de çizgiyi aşanların suratına kapatacak kapın olsun..

savunma mekanizmasıkaydirigubbakcemile3

hayatıma müdahale ediyor desene şuna aklinialirimsmile

rest çek, sadece sevgilin olduğunu söyle. hayatının her alanına burnunu sokmasını istemediğini belirt. ilerde ayrılırsan o sildirdiğin arkadaşlarına kalacaksın.o zaman ne yapacaksın şakkıdı

anlaşılan onun yapısı bu
çekmek istemiyorsan ayrılırsın
ama yok ayrılmak istemyorum dersen kapat facebook hesabını olsun bitsin onun istemediği kişilerle de görüşme yani bu kadar zor mu
tercih senin

Bu konuda çok tartıştık.Hesabımı kapatmayı da önerdim.Dondurayım olsun bitsin dedim onu da kabul etmiyor.Şifremi vermem güven açısından önemli bence.Vermesem güven problemi çıkar ortaya.Ayrılmakta o kadar kolay olmuyor tabi.Kendi arkadaşlarına gelince istersen tüm kızları silerim diyor.Bana bırakıyor yani,girip hepsini silebilirim.Ama neden siliyim ki..ben onun gibi düşünemiyorum.

bu hastalık değişmez.. kıskanmanın sevgiyle alakası yoktur . bunu göze alabiliyorsanız devam edin....

benim facebook ve bilimum şifrelerimi eşim dahil kimse bilmez. bu güven meselesi değil kişisel alanla ilgilidir. biriye evliyim yada beraberim diye özel hayatım, kendime ait dünyam olmayacak diye bişey yok. asıl olmaması problem olur.
zaten güven şifreyle bilmem neyle olmaz... kıskançlık özellikle bu kadar hayatınızı kısıtlar hale gelirse hastalıktır. şimdi böyle yapan evlenirseniz neler yapar düşünün bir. seviyorsunuz tabi bu anlaşılır ama sevgi hayatınızı bu kadar kısıtlamalı mı?

kıskanç insanlardan nefret ederim
bas tekmeyi gitsin
bunun adı sevgi değil
hata sende
niye şifreni veriyosun
anan baban istese vermezsin
elin sıpası ister verirsin
şu hemcinslerime ne çok kızıyorum:umursamaz:

sana sormadan arkadas listenden birilerini silmesi kadar ayip bisey olamaz, bunu dile getirmelisin bidefa.
sen ona aynisini yapsan o ne yapar?? tmm, baska erkeklerle konusmani istemiyordur, bu normal, fakat tanidigin arkadaslarini silmesi , onlarlada konusmamani istemesi yanlis. sonucta seni taniyor, biliyor, guveniyor dimi? kulagini cek sen onun aklinialirimsmile

Daha önce bir konu olarak açmıştım,tekrar yazıyorum buraya oku belki birşeyleri anlamana yardımcı olur

Kızlarınızı iyi yetiştirin.
Kendi kendilerine yetmeyi öğretin.
Namuslu olmanın yürekten geçtiğini öğretin. Evden çıkar çıkmaz ilk köşede eteğinin boyunu kısaltmasına gerek olmadığını öğretin.
İstediğini giymeyi öğretin . İnsanın ahlakının sadece kendi beyninde olduğunu öğretin.
Kıskanılmanın sevilmeyle aynı olmadığını öğretin. Kıskanılmanın güzel, saygısızlığın kötü olduğunu öğretin.
Beni çok kıskanır, dışarı çıkarmaz, şunu bunu giydirmez diyen adamla gurur duymamayı bunun aslında kendine hakaret olduğunu öğretin.Arayıp neredesin ; kiminlesin vs. diyen adama seni tanımadan önce nasıl davranacağımı bilmiyor muydum haddini bil demeyi öğretin.
Eşlerini aldatan erkeklerin yanındaki ikinci kadın olmamayı öğretin.

Oğullarınızı iyi yetiştirin.
Karşı cinse saygı duymayı öğretin.
Gece yarısı evine dönen kadının "aranmadığını" öğretin.
Bir kadının omzuna arkadaş olarak da sarılabileceğini öğretin.
Dokunmaktan korkmamasını öğretin.
Sevmenin değer verme olduğunu öğretin.
Sahip çıkmayla sahibi olmanın farklı olduğunu öğretin.
Bulunmaz Hint kumaşı olmadıklarını; olsalar bile burun silinen mendillerinde kumaştan yapıldığını; hiç kimseyi küçük görmemeyi öğretin.
Ama bunları önce kendi içinizdeki çocuğa öğretin.

Şifremi vermem güven açısından önemli bence.Vermesem güven problemi çıkar ortaya. diyorsun peki o sifreni isteyerek sana güvenmediğini belli etmiyormu kaydirigubbakcemile

Ee ben sevgilimin şifrelerini bilmiyorum, o da benimkileri bilmiyor.
Şimdi biz birbirimize güvenmemiş mi oluyoruz -tatlicadiarzu-
Siz bu düşünceyle bu noktalara gelmişsiniz zaten, şifre vermenin güvenle ne alakası var Allah aşkına..
Ben ancak güvenmediğim birinin şifresini isterim

Ne kadar güzel ve doğru bir yazı.
Budur bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…