Çok kıskanç :( fikirlerinize ihtiyacım var

Şifremi vermem güven açısından önemli bence.Vermesem güven problemi çıkar ortaya. diyorsun peki o sifreni isteyerek sana güvenmediğini belli etmiyormu kaydirigubbakcemile
diycek başka bişey yok bence..!

erkekler çifte standartçı..buna müsade etmeyin şimdiden..ne demek şifre alnır ama verilmez..

kıskanç insanlardan nefret ederim
bas tekmeyi gitsin
bunun adı sevgi değil
hata sende
niye şifreni veriyosun
anan baban istese vermezsin
elin sıpası ister verirsin
şu hemcinslerime ne çok kızıyorum:umursamaz:

İki yorum da tam manasıyla "Budur!" alkisalkisalkis

Eşimiz bile olsa duracağı yeri bilecek.
Bu kıskançlık falan da değil düpedüz saygısızlık!
Hayatınıza bu kadar müdahale ettirirseniz, nerde kaldı sizin birey olarak yeriniz? Sevgi bu değil..
Çok konu açılıyor "Eşim beni önemsemiyor", "Sevgilim bana sevgisini belli etmiyor", "Benimle ilgilenmiyor" vs. ... Tüm bunlar bir zemin hazırlıyor..
Birey olarak siz diye bir şey kalmazsa sorunlar kaçınılmaz.

ben sevgili için arkadaşla görüşmeyene çok kızıyorum.burda çok okudum sevgili görüştürmüyor sonra ayrılıyor yine onu anlayan arkadaşı oluyor.kocanız dahi olmayan bir erkeğe neden bu kadar hayatınıza müdahale etmesine izin veriyosunuz.siz doğruyu yanlışı bilmiycek yaştamısınız ki size karışıyor ve facebooktaki listenizi siliyor.kusura bakmayın erkeklere fazla yüz verirseniz sonu hiçte iyi olmaz

Gerçekten çok haklısınız.Bi de ben söz geçirebilsem.Ama şimdi şifremi değiştirsem ve ona vermesem çok daha büyük problem olucak biliyorum.Bana güvenmiyosun diye de yüzüne söyledim defalarca hep güvendiğini söyledi.İnanın bilmiyorum ne yapcağımı.Bir yandan şöyle düşünüyorum.Ben ona aynısını yapsam,bir kızı silmek istesem ve bana 'hayır silmiyceksin' diye büyük bir tepki gösterse çok alınırım.O da böyle düşünüyor 'benden değerli mi' diye..senin resimlerine bakmasınlar diyor

Son düzenleme:

nedense size katılmıyorum eğer ki abiniz size bu kadar müdahalede bulunsaydı tepki yine göstermezmiydiniz.değerle ilgili birşey olduğunuda sanmıyorum.lisedeyken bir arkadaşım vardı erkek arkadaşı aynı sizin sevgiliniz gibiydi.arkadaşa okadar müdahale ediyodukı.sonuç neoldu evlendi ve şuan boşanma aşamasındaymış.bazı seyler şuan size hoş gelebilir ama evlenince bir müddet sonra çekilmiycek hale gelir unutmayın.hı arkadaş sevgilisi yüzünden birçok defa beni kırdı üzdü enayi yerine koydu neoldu şuan çevresinde kocası değil arkadaşları kaldı

"Benden değerli mi" olayı değil burdaki durum aslında.
Sevgilinin yeri ayrıdır sende, arkadaşlarının yeri ayrıdır.
Bu saygı meselesidir, değer meselesi değil.
Sana ve senin arkadaşlarına saygı duymak zorunda, aynı şekilde sen de onunkilerine.
Ancak ters bir durumda müdahale etme hakkınız olabilir birbirinize, -ki o zaman da sizin müdahale etmenize gerek kalmadan olay halledilmiş olmalı zaten.
Birbirinizin arkadaşlarına karışmak doğru değil, onlar senin arkadaşların ve yarın birgün ayrıldığında bu durum yüzünden onları da yanında bulamazsın.
Sonra çok pişman olursun ama iş işten geçmiş olur

verilen cevaplar fikirler çok güzel bayanlar.ama ne yazıkki bazı şeyler tecrübe edilmeden anlaşılmıyor.yaşayacak bunalacak ve ah keşke diyecek keşke bukadar hayatıma müdahale etmesine beni yönetmesine ve çevremi benden uzaklaştırmasına izin vermeseydim.aklın yolu bir ve neyazıkki bu ilişkinin sonu kötü.

valla arkadaşım ben 2 buçuk senelik evliyim 2 yıl içinde annem babam dışında kimse kalmadı çok sevdiğim arkadaşlarımı artık yolda görünce hatırlıyorum telefon rehberimde sadece teyzemin oğlunun numarası var diğerlerini hep sildi başta güseldi beni seviyo sahiplenio diodum şimdi oğlumla sitenin kapısının önene inelim diyorum ona bile izin vermiyor 1 kere izin verdi oğlumuz durmadığı için mecbur kaldı ondada 5 dk içinde yanımıza geldi şimdi dışarı çıkmak istesemde sölemiyorum çünkü göndermicekk evde kendime oyalanacak bişiler buluyorum eşimi gerçekten çok seviyorum yoksa inan katlanılacak gibi bişi deil kıskançlık kendine özgüvenin gidio ben evlediğim günden beri dışarı asla yanlız çıkamadım şöle biraz yürüyüm kafam dağılsın demedim...
onun için kaldırabileceksen tmm dır ama kaldıramam böle süremez dersen ii düşün derimm cnm..

başta nasıl başlarsan sonuna kadar öle gider ben mesela ilk başlarda hep tamm dedim alttan aldım aman aramız bozulmasın dedim kendimi onun yerine koyarak yargıladım olayları hata yaptım ben yanlız dışarı çıkmak arkdaş istiyorum demeliydim şimdi ne oldu alıştı zaten bilio benim kabul edeceğimi şimdiden sınırlarını koy derim arkdaşım..

brokoli galiba senin dediklerini uygulicam ,
hatta kizlar butun yorumlarinizi okudum bende hepsini uygulamak istiyoruumm...

Cunku benim sevdigim de acayipp çook kiskanç ve bu beni deliirtiiyoo... !!!!
ben simdiye kadar hep kendimi cok kiskanç biri olarak bilirdim yani annemi, ablami filan az da olsa bazen kiskanirim..ama hiçte oyle o kdr abartili degilmisim...

sevgilim ile 1 senedir beraberiz... ama gercekten beni çildirtiyo yaa..bu sayede anladim ben o kdr cok kiskanç olmadigimi..
onu çook Seviyoruum gercekten, onunda beni sevdigine inaniyoruumm... ama ayni konuyu açan arkadasim gibi kisitlama gibi seyleri var..
mesela ben facedeki butun siniftan erkek arkadaslarim ve hep okuldan tanidigim erkek arkadaslarimi sildiim..oda kendinin face'sindeki butun kizlari sildi..butun sifrelerini hepsini ben biliyorum, oda benim butun sifrelerimi biliyo ama bu benim için bi sorun degil , yani biliyosa bilsin.. ama prblm su ki.. biz ayni okuldaydik, okulda tanistik filan.. ve ben hiç zmn aman erkeklerle konusmiyim filan demedim.. yani nrmal buluyorum.. sonuçta sinif arkadasim olamaz mi yani..mesela tenefüste filan konustugumu bir kere filan gormus( sevgili olmadan once.)..onu hep ortaya cikarir..ne isin vardi senin orda, yok niye konusuyodun ki,yok ne konusuyodunuz, hepsini bana soyle.. benim sim kartimi mesela alip kirmak istiyo..cunku arkadaslarimda numaram vardi..ama sildim onlarida..yine trip yapiyo!! ama kaç kez dedim ona beni çildirtma diye.. bana karisamazsin, sen benim kocam degilsin..diye..!!
kendisi soyle dusunuyo : " Bence bir kiz/veya bir erkek, ilerde evlenecegi kadina, veya kocasina, saygisindan evliliginden önce kimseyle konusmus olmamasi gerek,vs ".. Dogru bence dusundugu sey..hatta çok guzel bisey..ama bu ona kiskançlik triplerine girip beni üzmesine hak vermiyor!!!!

lmaz: lmaz:

kıskançlık ayrı saygısızlık ve özgüvensizlik ayrı.. Bunlar kıskançlık değil.. Benim sevgilim de kıskançtır.. hem de çok.. mesela dekolteli bi kıyafet giymişsem hemen dikkatini çeker, üstünü düzelt der en fazla surat asar.. tanimadiği Bir erkek arkadaşım face de Beni eklemişse konuşmuşsak hemen dikkatini çeker, kardeşim giBidir canım çok samimiyiz demişsem iş Biter..yani kıskançtır her seven insan giBi, ama kıskanırken Bana saygı göstermeyi de Bilir.. Ben onun kölesiymişim giBi davranmaz.. hayatındaki tek varlık Ben olmalıyım triplerine girmez.. Ben de ne yapiyosam nereye gidiyosam hesap veririm, onun rahatsız olacaği insanlarla görüşmem.. eskiden Benden hoşlanan Bazı erkeklerle mesela, ya da Bana lauBali davranan ve asilan saçma sapan insanlarla.. hemen mesafe koyarım o tarz insanlarla arama.. ama onun dişinda hayatımda var olan insanların hepsinin niyetinden eminimdir.. o da Bana sonsuz saygı duyar.. ve onun üzüleceği Bişeyi asla yapmam, gene de Bana geçip güven sorunum var şifreni ver diyemez, kırılırım derse.. yani mesele kıskançlık değil.. Bu çok farklı.. Bu saygısızlık Bana göre.. ve asla dayanamayacağim Bişey.. kaç ilişkimi Bitirdim Böyle özgüveni düşük insanlar yüzünden.. şuanki sevgilimin de en Büyük artısı dozunda kıskanması.. kıskanırken kişiliğime saygısızlık etmemesi.. sosyal Bir varlık olduğumuzu ve arkadaşlarımızın olması gerektiğini Bilmesi.. Beni kafese kapatmaya çalişmaması.. en önemlisi de Bana güvenmesi..

bence burdaki çoğunluk yorum hep tek taraflı düşünüyor.bir de erkek arkadaşın tarafından düşün.sildiği insanlar olmasa da olurmu senin için çok mu önemliler.herşey konuşmakla çözülür.neden istemediğinin açık sebebini sor.rahat etmezse tanıştır onlarla dialog kurmasını sağla.arkadaşlar ortak olur.seninle erkek arkadaşın varken dialog kurabilen,erkek arkadaşınla da aynı şekilde dialog sağlayabilen, senin gerçekten "arkadaş" bir erkektir.aksi bir durum varsa zaten zamanla sendeen uzaklaşır normal erkek arkadaşların.sana mantıklı gelmeyebilir denersen yanılmazsın.eğer gerçekten erkek arkadaşını seviyorsan dostların 2. planda olmalı bence.aynı şekilde kendini onun yerine koy.onun neler hissettiğini bi düşün çözüm daha kola olur bence.

Burcucugum galiba butun basak erkekleri kiskanç oluyo .. a.s bir keresinde msjlasirken soylemistin sevgilinin basak oldugunu...benim de sevgilim basak.. kesin ondan kiskanç... onunkufr çok asiriya kaçmiyo.. anliyorum onu... ama bazen beni sinir ettigi zamanlar oluyo tabiki ... ne diiim bende... fisfisfis :1closedeyes:
gerçi burçla alakasi yok, erkekten erkege degisir..ama bence kiskansin ama dozunda her zmn.. ben onu kiskandigimi hiç bi zmn gostermem.. cunku bi erkegi kiskandigini gosterdigin zmn kendini bisey zannetmeye basliyo..diye biliyorum, o yuzden hiç gostermemekten yanayim.. o ck buyuk kavgalar cikarabiliyo kiskançligindan dolayi..o zmn çk üzülüyorum..agzinin payini veriyoruumm :mymeka:

acaba cocuğun kişiliğidemi var bu kıskançlık yoksa sonradanmı oldu bunuda bilmek gerekir bence. BAZEN belli bi yaş döneminde kızlar erkeklerle çok yakın diyaloglar içine girer kanka muhabbetleri falan. bazende bu kanka muahbbetlerinde karşındaki tehlikleri bakışarı ve davranışları sezemez. sınırlar aşılır ama cok yakınız bizzz hayırrrrrrrrr lütfennnnnnnn kankam o benim savunmasına geçilir. o zamanda işte erkekler delirmiş gibi kıskançlık krizlerine girer. bazenn diye örnekledim sizdede böyle bi durum varmıdır bilmiyorum kendi açınızdan anlatmışsınız.
ama eğer yoksa ve erkek ark bu kadar sizi baskı altına almışsa bence ayrılın.

arkadaşım öncelikle yorum yaparken hepimiz için gerçerli hitap ettiğimiz sözlere bakmak lazım öncelikle bizim eşlerimiz sevgililerimiz saygısız ve özgüveni düşük insanlar deil senin arkadaşın öle olabilir tamamiyle sizin hayatınız mesela kıyafetime karışır diosun bende bunu kabullenemem asla da demez böle giyin üzeri düzelt dieki ben zaaten nerde nasıl giyineceğimi çok ii bilir ve ne giysem beğenir daha hiç bir zmn üzerini düzelt die uyarı almadım ayrıca bizim evliliğimizde saygıyı hiç bozmadık özgüven dersen o insanın kendine olan güveni bence bi çok insan var kısakanılmayan ama kendine özgüveni olmadığı için yanlız çıkamazlar dışarı özgüven ayrı bir boyutta burda benimki böle seninki böle meselesi deil arkadaşa nasıl yardım ederiz fikir olarak bence nasıl yararlı oluruz bu önemli
sevgiler.....

Son düzenleme:
kıskançlığın sevmekle alakası yoktur
üstelik kurtulabileceği bir huy değil
ya idare edeceksin, ya bırakacaksın
başka yolu yok..

katiliyorum Brokoli alkisalkisalkis

ya banada yardim edermisiniz.. kizlar... senağlama

çok kiskanç bi erkege bundan tartisma (kavga) gibi seyler cikarmamasi için ne yapabiliriz acaba? çunku ben sikildiimm bu triplerdeenn.... evlendigimiz vakit boyle olmasini istemedigim için... degismesini istiyorum bu konuda...( yukarda ve oteki sayfada yazmistim durumu)

Nolur yardim edin banadaa :1no2:​

Benim erkek arkadaşımda çok kıskançtı ( kıskanç ) ya bitecek ya düzelecek diyeyim

O da bana başta faceteki arkadaşlarımın yorumlarını okuyordu sonra bi arkadaşım kendi adını yanlış yazınca en sevdiğim dostumu zorla sildirdi ki kendisine ilettim durumu o da bana saygı gösterdi sonra diğer erkekleri sildirdi.Face şifremi istedi verdim tel şifremi istedi verdim ki daha önce aldatıldığı için kafasında sorun olmasın diye.Kendi faceindeki arkadaşlarını bende sil dediğimde onlarla telde konuşsam daha mı iyi en azından bişey olunca burdan yazıyorum o şudur bu budur dedi bende fazla sallamadım.Faceten resimlerimi kaldırttı yine es geçtim.Sonra msn muhabbetleri olmaya başladı yine güven sorunu oldu vereyim dedim yok ben sana güveniyorum dedi ama bi süre sonra bi sorun olunca alsam ne olacak ki başka bi msn alırsın yine eklersin başkalarını gerek yok dedi.Dışarı çıkarken nereye gittiğimi bilmek istiyor.Üst üste bi kaç gün yada aralıklarla dışarı çıksam gitme ne işin var diyor.Erkek arkadaşlarımla görüşmeme izin vermiyor.Sanki bunca zamandır bana zararı olmayan insanlar bi anda öcü moduna dönüşmüş gibi davranıyor açıklama yapıyorum yinede bana olmaz istemiyorum diyor.Kendisin gelince görüşmüyorum diyor görmeyincede diyecek pek söz yok eyv diyorum ki okulu oluncada söylenecek pek söz kalmıyor.Bu sürekli bişeyleri istemeyle devam eden bi süreç ki sonrasında sıkılmaya başladım.Hep silen görüşmeyen ben oldum onun hayatında değişen bişey olmayınca yine kendi istediklerimden eklediğim insanlar oldu.1 Seneyi aşkın zamandır beraberiz ve anladığım şey şu iyi zamanlarda sana güveniyorum diyen erkek sorun olunca msni facei gidip gelmemelerini haber vermemelerini sana gerekçe olarak sunabiliyor.Şimdi aramız bozuk ve ben sürekli paronaya üretmesinden msnime yazdığım bi cümleden kendisini aldattığım fikrini çıkartmasından ya da yazmamaya başlayınca hayatımda yeni birisi olduğunu düşünmesinden bunaldım.Bence en mantıklısı bu tür erkeklerden uzak durmak.Çünki ne yaparsanız yapın onlar için kıskanacak ya da paranoya üretmelerine sebep olacak gerekçe her zaman hazır bekliyor

Erkek arkadasinizin bu hareketlerine kiskanmak degil guvensizlik bence
Bununla da gurur duymamali bilakis iyi dusunmeli
Cok fazla çaresi yok
Ya çekeceksiniz ki ilerde daha kotu kisitlamalar olabilir yada birakacaksiniz...
Tamamen sizin elinizde
Sakin degisecek umidine baglanmayin
Can çikar huy çikmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…