- Konu Sahibi diLLi_dxuxdxuxK
-
2006 ekim 1 de kızımı kucağıma aldım. tüm kontrollerime gittim ve 41 haftalık hamileliğimde 30 eylülde dr gittim bebek baş aşağı olmuş gel suni sancıyla alalım seni dedi,kabul etmedim kendi sancımla gelicem dedim.günlerden cts idi ve dr haklı olarak tatiliydi,bide ramazandayız tabi.eve geldim duş falan aldım her halde hazır olmalıydım,eşim gececi çalışıyordu kayınvalidem de beni bekliodu.gece 4 civarı uyandım baktım kayınvalidem yemek yiyor bende yicem dedim,önce lavobaya gittim ilk nişanım geldi sonra hafif sancım başladı,kayınvalidemem anlattım böle böle hadi hayırlısı dedi herşey hazır ve nazır.saah 7 de eşim işten döndü eve çıkmadan dedim arabayı hazırla gidiyoruz doğuma,şaşırdı kaldı:) gittik. doğum katına çıktık hemşire ve ebe orda duruodu,tabi ben çok sakinim gülüom zıplıom:) neyse ebe ye dedim sancım var imkansız olamaz dedi niye dedim sancıdan kıvranmıosun dedi:) neyse doğumhaneye aldılar baktı 3cm açılma var tamam dedi hazırlıklar işlemler başlasın.gezine gezine sancımı çektim saat başı açılma muaynesi yaptı ebe,bir an önce bebebğimi almayı istiodum sonra eşime ve ebe ye danışarak 12:30da suni sancı istedim yavaş yavaş sancı verildi ve en son saat 16:05te içeri aldılar baktılar 9cm olmuş açılma 10dak.dr um geldi bir kaç ıkınmayla kızımı doğurdum.sonra dr bi kaç dikişten sonra işlemin bitti dedi:)3.150gr 49 cm boyunda bi kızım oldu Allah olmayanlarada nasip etsin,haile olanlarada Allah bi avazda kurtarsın inşallah..
diyeceğim şu ki korkmadım hep normal doğumdan yanaydın sorun olmadıktan sonra.sakin olmak ve bol dualı ağızla hamile kalmak,doğuma hazırlanmak ve doğurmak harika bişi,
güle güle büyüt bebeini canım..çok güzel bir doğum hikayesi..allah herkese böylesini nasip etsin ama şanslıymışsın da bence...herkes de böyle kolay olmuyor maalesef(
doğum biraz da şans işi,kader,kısmet kesinlikle...
imrendim öyküne..inşallah herkes böyle kkolay doğum yapar
offf ya bnde nornal istiodum ya bananeeeee(
snin adına çok mutlu oldum canım
rabbim kuzunu sana bağişlasın inş.
bak şu konuşana flimindeki şu repliği hiç unutmam
adam soruyor doğum kolaymıydı diğe
kadında "limon kadar bir delikten bir karpuz çıkardım nasıl kolay olabilir" diğe
hep aklıma gelir ama bende normal doğumdan yanayım en azından sadece o an acı çekerim.
MERHABA ben size çok yakın zamanda doğum yapmış biri olarak tecrübelerimi paylaşıcam umarım faydam olur...
geçen sene bu zamanlar hamile olduğumu öğrenmiştim.ve hemen araştırmaya başladım hangi doğum daha sağlklı diye ve bütün kapılar bana normal doğumu gösterdi.hamileliğim boyuncada doktorumla birlikde normal doğuma kendimi hazırladım.kesinlikle sezeryan aklımdan bile geçmedi.bebeğim ve benim sağlık problemim olmadığı sürece kesinlkle normal doğum yapacaktım.dünyaya bir bebek getiriyorsunuz her türlü zorluğa razı oluyorsunuz ama sezeryanla ona kötülük yapıyorsunuz(keyfi sezeryanlar için konuşuyorum) hamilelik dönemimde bol bol yürüdüm heryere yürüyerek gidip geldim ve hiç kendimi sakınmadım ev işimide yaptım gitceğim her yerede gittim ama bunun yanında çokda dua ettim(meryem suresi başta suya 17 kere okuyup içtim sancı sırasında bence işe yaradı) allahda yardım etti diye düşünüyorum.zaman geçti doğum yaklaştı ve benim korkularımda...geceleri artık hiç uyuyamaz olmuştum.son kontolüme gittiğimde dr doğum kanalına girmediğini rahat olmam gerektiğini en az 15 gün olduğunu söyledi şimdi anlıyorum beni telaşlandırmamak için yapmış. bi gün sabah6civarıydı tuvalete kalktım.ama gidemedim yatakdan kalkınca suyum geldi emin olamadım ama geri yattım uykum tamamen kaçmıştı camın önüne geçip dışarı bakıyım dedim kalktığımda çok daha fazla su boşaldı eşimi uyandırdım oda bana 1-2 saat daha idare edemezmisin dedineyse onu kaldırdıkdan sonra ben duşa girdim abdest aldım ama hiç sancım yokdu hala şüpeleniyodum su değilmi acaba diye hastaneye gidelimde geri geliriz diye düşündük.hatta ben makyaj filan yaptığım için eşim hala dalga geçer benimle. hastanede ebelere durumu anlattım hemen muayene ettiler.suyun boşalmış 4cmde açıklık var dediler ama çok şaşırdım hep 4cme kadar çok zor açılır sonra hemen açılmaya başlar diye duymuştum.nst ye bağladılar beni bu sırada sancılarım 10dkda bir filan gelmeye başladı ama dayanılmaz değildi gitgide sıklaştı canlarım şimdi size burda doğum çok kolay diyemem zor ama anne olmak dünyanın en güzel şeyi sancı sırasında buna canmı dayanır diye bağırdığımı hatırlıyorum ağrı doruğa ulaşınca gözden yaş gelmezmiş bnmkide öyle oldu saat 9.30 civarıydı dr tekrar bi muayene edelim dedi beni doğum haneye aldılar yeniden buarad kayınvalidem görümcem ve eşimden başka kimse yokdu ben istememiştim.onlarda odada dualar ediyolar buarada.muayenede dr bana dediki bak güzelim ağrı eşiğin çok yüksek iyi ıkınırsan 10 dk sonra bebeğin kucağında ıkınamazsan 2 saat sonra dedi anlatıldığı kadar kolay değil tabi şokdaydım muayene diye girmiştim.bana sakın bağırma sesinden ben asla rahatsız olmam ama senin gücüne ihtiycamız var dedi gücünü sesine verme dedi.ok dedim buarada hemşire çıkıp bebeğin kıyafetlerini alalım diyince eşim ve kayınvalidem şok olmuşlar.drumunda sayesinde 10dk içinde doğum yaptım.hatta dr istersen ışığın altına bi bak dediğinde bebeğimi görünceki h,slerimi anlatmam o an her şey bitmişti onu ilk ben görmüştüm ve 1-2 dk içinde onu hissedicektim ilk ağlamısını duydum bunları yaşamak inanın herşeye bedel sezeryanda böyle bi alternatif yok.sonuç olarak 6da başlayığ 9.30da biten bir serüven...canlarım doğumdan korkmayın dünya üstündeki ennn büyük mutluluk başarıcağınıza inanıyorum.allaha emanet olun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?