- Konu Sahibi diLLi_dxuxdxuxK
-
Şu doğum korkusu doğurmaktan dahamı zor ?
İnş. kolay sancısız olur doğumlarımız ama pek öyle bir doğum şekli yok sanırım...
öncelikle anne adayı olmana çok sevindim.tebrik ederim. sancıyı su içinde çekmemi arkadaşlarım tavsiye etti. onlar uygulamışlar ağrısız çekmişler sancılarını bende denedim, evet ılık su içinde sancı çekmek gayet rahat oluyor. ıkınma olayını doktorum tavsiye etmişti. doğum başladıktan sonra(yani suyun geldikten sonra) sancın olsada olmasa da ıkın.ama sadece çocugu aşağı itebilmek için ıkın. doğumun daha kısa sürede olacak göreceksin. ayrıca o bitkisel yöntemide denedim.belkide onun etkisiyle çok rahat bir doğum yaptım. doğum haberini bekliyorum:)))
meleğim 16 aynen anlattığın gibi okuyup duruyorum herşeyi ama ben spiral taktırırken bile delirmiştim ay uy diye diye.demir bir alet takılıyor ve biraz açıyorlar içini ay felaket bişi sanki içini zorluyorlar gibi. yani normal doğum ve çıkış esnası onun binlerce katı gibi olacak diye korkuyorum.sen çıkışını anlamıyoruz demişsin cidden öyle mi hanımlar ya?o an ki açılmamı acıyı veren nedir yani?
Arkadaşlar bu yaşadıklarınızı paylaşmanız okadar güzel ve bizim için bir okadar da iyiki.bende 7 aylık hamileyim.zaman geçtikce sitres daha çok artmaya başlıyor ve doğumun nasıl olacağı hakkında daha çok düşünmeye başlıyorum.normal doğumu çok istiyorum ve bunu dr belirttim.oda her hangi bir sorun olmadığı sürece olabileceğini ve kendini mahvetmeye kararlısın dedi.bu sözler tabiki hiç hoşuma gitmedi.bende okadar çok normal doğum yapan varki herkes mahvolmuyor dedim.tabiki bu sözler düşündükce sinirlerimi bozuyor.umarım ogün geldiğinde doğumum normal sağlıklı olur.dua ediyorum.
bence de dr ne derse onu yapın kızlar sakın önceden ıkınmayın benim ıkınma hissim arabda gelmişti ben zor tuttum kendimi ıkınmamak için dr görmeden o bir şey demeden ıkınmamak lazım doğumun evrelerini okuyun bak orda da yazıyoryalnış biliosun canım.kesinlikle çatala alınmadan ıkınmıyosun.ben hemen doğum yapayım die ıkındım rahim şişmiş bebek geri gitmişşşş.yalnış bilgilerimden dolayı sezeryana alıyolardı az kalsın.akannehir
cnm stres çok artıyor biliyorum ama o mantıksız dr a devam etmyip daha normal bir dr aramanı öneririm senin normal doğuramayacağını nerden biliyor muayene oldun mu sen? ne demek kendini mahvetmek? normal doğumdan önceki sancılar dayanılmayacak ölçüde değil, ıkınmak yoruyor sadece ıkınmak mı acaba mahvetmek o dr.a göre? nasıl bir dr o yaaa... çok sinirlendim bak... dr desteği çok önemli bence dr unu değiştir. ben doğurunca dikişler atılırken sürekli dr a teşekkür ettim durdum o olmasa güç vermese yapamazdım.Arkadaşlar bu yaşadıklarınızı paylaşmanız okadar güzel ve bizim için bir okadar da iyiki.bende 7 aylık hamileyim.zaman geçtikce sitres daha çok artmaya başlıyor ve doğumun nasıl olacağı hakkında daha çok düşünmeye başlıyorum.normal doğumu çok istiyorum ve bunu dr belirttim.oda her hangi bir sorun olmadığı sürece olabileceğini ve kendini mahvetmeye kararlısın dedi.bu sözler tabiki hiç hoşuma gitmedi.bende okadar çok normal doğum yapan varki herkes mahvolmuyor dedim.tabiki bu sözler düşündükce sinirlerimi bozuyor.umarım ogün geldiğinde doğumum normal sağlıklı olur.dua ediyorum.
normal doğumun zorluğu sancılar.doğumhaneye aldıklarında kendini doğurmuş sayyy.
bende omuzları nasıl çıkacak die korkardımmm.ama anlamıosun bile balık gibi çıkıverdi yaaaa.
muhteşem bir an onun çıkışını görmekkkk.zemuszemus
Arkadaşlar bu yaşadıklarınızı paylaşmanız okadar güzel ve bizim için bir okadar da iyiki.bende 7 aylık hamileyim.zaman geçtikce sitres daha çok artmaya başlıyor ve doğumun nasıl olacağı hakkında daha çok düşünmeye başlıyorum.normal doğumu çok istiyorum ve bunu dr belirttim.oda her hangi bir sorun olmadığı sürece olabileceğini ve kendini mahvetmeye kararlısın dedi.bu sözler tabiki hiç hoşuma gitmedi.bende okadar çok normal doğum yapan varki herkes mahvolmuyor dedim.tabiki bu sözler düşündükce sinirlerimi bozuyor.umarım ogün geldiğinde doğumum normal sağlıklı olur.dua ediyorum.[/QUOT
canım onlar yaptıkları her sezeryan için prim alıyolarmış.onun için meraklılar kesip biçmeye.kolaylarına da gidiyooo.
kasaplar sankiii.
normal doğurmak yeniden doğmaktır.neden mahvolsun ki insan.konuşmuş iştee.
Bende 17 de evlendim.18 de anne oldum.Doğum derseniz 9. aya kadar herşey normal süperdi.Normal doğumdu. Kimin aklına gelirki sezeryan.Son kontrolde kalp atışı durdu acil sezeryana alındım.Korkulmadı mı korkuluyor ama kucağınıza verilecek mucizeyi düşünün Allah'ın izniyle onu görüpde kucaklayınca herşey bitiyor işte.Doğuma hazırlık yaptım çeşit çeşit giysiler aldım bebişime özene özee hazırlandım. Ama oğlum o kıyafetleri 1 hafta sonra giyebildi.Hazırlıksız gittim ve oğlum bir hafta küvezde kaldı.Allah'ım versinde hayırlısını sağlıklısını versin ..
Oğlum artık büyüsede onun doğduğu gün benimde doğum günüm...
--------------------------------------------------------------------------------
tebrik ederim..........................tezinde haklı olabirsin hatta haklısın ama şuda su götürmez bir gerçek ki çok zor doğum yapanlarda var birilerini cesaretlendirmek adına hayal ürünü olan doğum hikayesi yazmasıda çok doğru olmasa gerek sonuçta öyle bile olsa canın içinden can çıkması çok kolay olmadığını iyi kötü zorluklarının olduğunu anlayabilmek için dahi olmakda gerekmiyor ama şunda hemfikirim daha yumuşak ve fazla detaylara girmeden anlatmak belki zorlukları yenmek adına faydalı olabilir ...ama bunun yapılacağı yer doğum ve cesaret başlığı altında aranmalıdır bence çünkü atıyorum ben zor bi doğum yapmış isem ve doğum hikayemi sizlerle paylaşıp rahatlamak istiyosam eğer tabiki ne yaşamış isem o anda onlrı anlatıcam hayali doğum öyküsü yazacaksak ona söyleyecek sözüm yok............................
doğumum bana göre kolaydı. Suyum geldi hastaneye gittik, sancım olmadığı için suni sancı verdiler. Suni sancı çok zordu ama doğum olayı çok kolaydı. Hep abarttılar etrafımdakiler dedikleri gibi değilmiş.
Benimde ikinci dogum sezeryandi ilk dogumda korkmamistim normal dogumdu ama sezeryandan oldum olasi korkuodum resmen bicak altina yatiyosun ya. Oglum erken geldi ve bi ay küvezde kaldi aldigim esyalarin hicbiri olmadi üstüne minicik biséy.. hala miniick :) suan 40i anca cikmak üzere pasamin.. agrilarim oldu canim yandi ama hersey unutuldu gitti bile....Hala diyorum keske suyum bimeseydi apar topar sezeryan olmak zorunda kalmasaydimda normal dogum yapsaydim..
--------------------------------------------------------------------------------
tebrik ederim..........................tezinde haklı olabirsin hatta haklısın ama şuda su götürmez bir gerçek ki çok zor doğum yapanlarda var birilerini cesaretlendirmek adına hayal ürünü olan doğum hikayesi yazmasıda çok doğru olmasa gerek sonuçta öyle bile olsa canın içinden can çıkması çok kolay olmadığını iyi kötü zorluklarının olduğunu anlayabilmek için dahi olmakda gerekmiyor ama şunda hemfikirim daha yumuşak ve fazla detaylara girmeden anlatmak belki zorlukları yenmek adına faydalı olabilir ...ama bunun yapılacağı yer doğum ve cesaret başlığı altında aranmalıdır bence çünkü atıyorum ben zor bi doğum yapmış isem ve doğum hikayemi sizlerle paylaşıp rahatlamak istiyosam eğer tabiki ne yaşamış isem o anda onlrı anlatıcam hayali doğum öyküsü yazacaksak ona söyleyecek sözüm yok............................
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?