benim tatli kizim da 01.07.2010 gunu dunyaya geldi.Rahim agzi yetmezliginden yapilan dikisten sonra gebeligimin son 5 ayi evde yatarak,son bir ayi da hastanede yatarak gecti.hatirlamak bile istemedigim kadar sikintili bir surecti,bir suru olumsuzuluk ve telas yasadik.Dikisim alindiktan sonra rahimde aciklik ben hissetmeden gunden gune artiyordu.Hastanede uzun sure kaldigim icin doktorumla ve hemsirelerle akraba gibi olmustuk.Benim daha once gecirdigim rahim ameliyati ve bebegimin kordunu iki defa dolali oldugu icin doktorlardan biri sezeryan,asil kendi doktorum da illa normal dogum diyordu.Benim de kafam cok karisti,aslinda normal dogum isterken,birden korku sardi beni,aci cekme korkusu degil,ya kordondan dolayi bebegime bi sey olursa,ya son anda ona zarar gelirse gibi bi suru olumsuz dusunce sardi beni.Hastane ortami da geriyor insani ve bir suru insandan bir suru hikaye duyuyorsunuz,yan odada kalan kiz da kordondan dolayi cok zor bir ilk dogum yasadigini,bebeginin 1 hafta kuvezde kaldigini anlatinca daha da canim sikildi.Doktoruma resmen sezeryan yapmasi icin yalvarir oldum,bir gun aglaya aglaya yanina gittim,ben risk almak istemiyorum,ssezeryan yapin diye,bana her dogum bir risktir,senin normal dogum yapmaman icin gecerli neden yok,zorla ve senin istemenle olacak sey degil bu diye beni geri cevirdi.Daha nasil gecerli neden ariyorsunuz dedim,rahim ameliyatim var,bebegimin kordonu bir defa vucuduna bir defa boynuna dolali,kizima zarar gelmesin diye nerdeyse gebeligimin tamami yatarak ve korkuyla gecti,daha sebep gerekir mi diye cikistim adama.Bana daha once gecirdigim ameliyatin cok iyi yapildigni ve dogumda yirtilmasinin dusuk bir ihtimal oldugunu,ayrica bebeklerin cogunun da kordona dolali olarak dunyaya geldigini,bir terslik olursa acil sezeryana alinacagimin garantisini veridgini soyledi ve kafandan sezeryani at diye de ekledi.Bu arada ben yurt disindayim ve burda sezeyan olabilmek icin gercekten ciddi nedenler lazim,hastanede kaldigim departmanin diger doktoru bana sezeryani uygun gordugu halde,benim doktorumdan sezeryan izni cikmadigi icin normal doguma mecburdum.Genc kizligim boyunca hep normal dogumu hayal ettim,annem cok kolay dogumlar yasamis,hep benim de oyle olacak diye dusundum,buna ragmen kizima bir sey olacak korkusu benim psikoljimi cok bozmustu.Bir gun rutin muayenelerden birinde doktor,sen kabizsin dedi,ben de sakayla karisik,bunu da anlayabiliyosunuz yani muayenede dedim :),ben herseyi anlarim dedi.Ama sen bu kabizla doguramazsin ki diye ekledi,bende hemen espiri olsun diye aa bu sezeryan sebebi mi simdi dedim,hayir lavman sebebi,hemsire hanim bayana lavman yapin hemen dedi.Odadaki diger doktorlar ve ogrenciler kikir kikir gulmeye basladi,doktorum,yeter su sezeryan sevdasindan goreceksin cok kolay bir dogumun olacak,bana guven dedi,sana sezeryan ancak kirmizi kar yagdiginda yaparim diye de dalga gecip cikti.Bugun dogurmazsin ama bir hafta icinde istesen de istemesen de dogum olacak haberin olsun diye de ekledi.Neyse bir hafta gecti,her gun sabah vizitesinde doktor soruyor,nasil suyun geldi mi agrin var vs vs,bende hic bi sey yok,gayet iyiyim.Bir sabah yemekhanede kahvalti ederken doktorum bir degisiklik olup olmadigini sordu,yok dedim,yemek yemegi birak ve muayenehaneye gel bi bakayim sana dedi.Gittim,5 cm olmsuh aciklik ben hissetmeden hic.Oglen 12 ye kadar ameliyattayim,ondan sonra da seni dogurtacam dedi,beni aldi bir heyecan,bir korku.Bir yandan da seviniyorum,artik kizima kavusacagim diye,normal doguma da raziyim artik el mahkum.Yardimci doktoruna bana yapilmasi gereken proseduru anatti,bana da anlatti,once epidural verecegini,ondan sonra suni sanci takilacagini ve en gec 2 de kizimi fisek gibi cikartacagimi soyledi.Bende guldum,aman dedim o kadar hizli cikacaksa karsida durun da tutun yavrumu bari,tutcagim sen rahat ol dedi.Saat 12:30 da hemsire odama geldi,ameliyathaneye indirdi ve gitti.Allahim biliyor ya dogumhaneyi gorunce ordan kacasim geldi,avaz avaz bagiranlar,inleyenler,ameliyat istiyorum parasi neyse veririm diye doktora yalvaranlar...Cok kotu hissettim kenidmi ve cok ama cok kortkum,ilk defa kendim ve cekecegim aci icin korktum.Doktorum sakin bunlara aldirma,bazilari agrisa da agrimasa da bagiriyor dedi ama bana hic oyle gelmiyordu tabii.Anestezi uzmani geldi,yaninda ogrencisi ile(universite hastanesinde dogum yaptigim icin heryerde stajyer ogrenciler var) beni oyle agrisiz sizisiz gorunce dedi ki,oglum boyle hasta baska zaman bulamayiz,simdi iyi bak nasil yapildigina ve ogren,sonra da epiduralin verilecegi katetiri takti,takarken nerdeyse hic acimadi,epidural etkisini gostermeye baslayinca kasinti tuttu sadece,ama normal oldugunu soyledi.Bu arada komik bir olay daha oldu,benim hastane odasindaki oda arkadasim da ayni gun sezeryan ile dogum yapacakti,ayni doktor yaninda,o seker hastasi oldugu icin ve bebegi makat gelis oldugundan doktorum sezeryana onay vermisti.Neyse anestezi uzmani ayniymis,adam onun ameliyatindna cikip benim yanima gelmis,gelirken de benim adimi bagiriyor,sofikaaa sana oda arkadasindan selam var,onun dogumu bitti sana bol sans diliyor diye,sonra da su doktorun hastalari da mafya gibi yahu,resmen sosyal bir ag olsuturmuslar,dogumhaneler arasi mesajlasiyolar diye de espiri yapiyor.Bi sure sonra doktorum yanima geldi,yatagimin bir ucuna bir sandalye cekti ve oturdu.Surekli nasil oldugumu sordu,alttan muayene ederken cevredeki ogrenci kalabaligindna rahatsiz olmayim diye ustumu carsafla bile orttu,aciyor mu diye hep sordu.Ama bende ne dogum sancisi,ne muayene acisi,hic ama hic bir sey yoktu.Alette sancim var cikiyordu ama ben hic bir sey hissetmiyordum.Baska bir doktor benim doktoru oyle basimda oturmus beni de gulerek sohbet ederken gorunce,aaa bende yatagin obur ucuna oturayim bari de tam muhabbeti kuralim,kadin sen doguma mi geldin yahu diye guldu.Saat 14 e birkac dakika kala doktorum sen hazirsin,dogum odasina haydi dedi.Hakkaten de o anda makatimda garip bir aci hissettim,doktroun arkasindan bende dogum odasina girdim.Doktroum ebeyi cagirdi,ayni zamanda cocuk doktoru da hazir bulunsun diye talimat verdi.Muayenedekilerden farkli bir aletti bu dogum yapacagim,catal gibi gibi ama degil,yatak gibi ama degil,nasil binecegimi bilemedim basta,doktorum gosterdi,ayaklarimi zincir gibi seylerden gecirdim,ellerime de zincir gibi iki halka verdiler ki ikinirken guc alabileyim,cok garipsedim ama yapacak bir sey yok.Yattim oylece,basimda doktor,alt tarafta ebe,ebenin arkasinda cocuk doktoru,onun arkasinda anestezi uzmani,onun yaninda da yardimci doktor ve bir ogrenci.Doktorum beni uyardi,buyuk ihtimalle agri yada ikinma hissin olmayacak ama ben sana ikin dedigimde ikinacaksin dedi,elle nereye konsantre olmam gerektigini gosterdi.Tam o arada ikinma hissim geldi,doktorun ikin demsine kalmadan ben az bi ses cikararak ikinmaya basladim,agridan degil aa filmerde oyle goruyoz ya ne bileyim bende sesli ikinirsam sanki daha kolay olacak saniyorum :)) ,doktorum sakin ses cikarma diye uyardi,bi dahaki ikinmada yine ayni hatayi yapinca ve bebegin basi gorundugu halde geri kacinca ,bagiricam derken agzindan hava kaciriyorsun ve iyi ikinamazsin dedi,bagirma ve ikin diye bu sefer sertce uyardi.Ebe de guzel ikinirsan iki dk icinde kizin kollarinda,ikinmazsan saatler de surer diyince icimden dedim siz ikinma gorun bakalim bir dahakine .Kisa bir sure sonra ikinma hissim bir daha geldi,ama doktor ve ebe koyu sohbete dalmis,ben bagiriyorum ikincam ikincam diye,doktor da kim tutar seni haydi bir iki uc ikinnnn,sonra nefes al bir daha bir iki uc ikinnnnnn,son bir defa nefes al ve bir iki uc ikinnnnnn :)) ve shlapp diye bir ses,kizim cikti .Ogrencisine de diyor bir yandan,bak gor ogren ayni kitaplardaki gibi bir dogum,once kafa,sonra omuzlar ve son ikinmada govde dogdu diye.Anestezi uzmani da boyle dogum her zaman goremzsin,not al istersen diye ogrenciyle dalga geciyor.Bir kac dakika sonra plasenta da agrisiz ikinmasiz doguyor ve doktorum bir iki dikis atiyor,kizim kucuk dogdugu halde kafasi buyukmush ve biraz yirtilma olmsuh.Itiraf ediyorum dikisler biraz acidi :)) ama o da biraz.Dikis fasli da bitince,doktorum geldi bas ucuma ve sana bir sey diyecektim ama hadi gene yeni dogum yaptin uzmeyecem dedi,sezeryan ha dedi,boyle dogum herkese nasib olmaz ,ben sana demistim dimi diye de lafini soyleyip guldu cikti.Anlayacaginiz anlatmasi uzun ama kendisi cok kisa suren bir dogumum oldu,hemde hic ama hic agrisiz,hic.Saat 12:20 da sancim bile olmadigi halde dogumhaneye alindim ve saat 14:04 te kizim dunyaya geldi,saat 16:30 da esimle hastanenin bahcesinde sevdikleirmize haber veriyorduk.Allahima cok sukur bana boyle kolay bir dogum kismet etti,darisi butun hamilelerin basina.