Çok Kolay Doğum Yaptım

herkesin hikayesini okuynca çok dugulandı.bende anlatmak istiyorum.
oğlumu 8 ocak2008 de bekliyoruz doktorum öyle demişti.27 aralık saat 11de uyandım.eşim
öğretmen okulda.neyse sabah tuvalete gittim akıntımın içine iğne başı kadar üçük leke gördüm.
umursamadım.ama içime kuşku düştü 1 dk sonra tekrar kontol etiğimde evet küçük minicik bir leke
daha.çok heyecanlanım.ilk doğumum olacaktı.hemen eşimi aradım.hemen geldi.kimseye haber vermedik çünkü
hiç ağrım sızım yoktu.be gayet rahat.neyse ben çantamı hazırladım. yemeğimi yaptım.akşama doğru akıntımda kırmızılıklar
biraz çoğalmış gördüm.ben duşuma girdim kişisel emizliğimi yaptım.abdesttimi aldım.aksam evlet hastanesine gittim ebe aktı evet dğum başlayacak dedi 3 cm açılmış dedi.sabah olur dedi.ben rahat ağrı sızı yk evime geldim yattım.gece iki gibi hafif
sancılarla uyandım ama ayanabiliyordum.eşim sobayı yaktı. o raht rahat uyudu ben evin içinde gezindim.
nese saat 4 gibi uyumuşum.sbab 6 gibi tuvalt için kalktım.tuvalette çıktım.eşim nasılsın dedi ben iyiyim demeye kalmadı suyum geldi ben ozman panik hadi hadi çabuk ol.neyse devlet hastanesine gtiim sancı daha yok fazla.ebe baktı aa dedi doğum aşlamış 4cm.eline makası aldı doğuu başlatcam dedi.bende hop ne oluyor.ben burda doğum yapmıcam dedim.kendi doktorumu aradım düştük yollara 1saat yolumuz var.arabada ara ara şiddetli sancılar gelmeye başladı saat 8 gbi hastanedeyin ebeler hemen damar yolunu açtı
ooo masallah 4 cm olmuş hadı kızım sık dişini dedi.tabibenim sancılar sıklaşmaya başladı.ben hu allah hu allah diye diye sancı çekiyorum.eşim elimi tut istersen ısır diyo.ben git başımdan.dua oku er diyorum.ebeler kontrol ediyor<sık dişini bu sancılardan sonra çok rahatlıcaksın diyorlar öğle vakti saat 12 civarı.artık dayanamıyorum ebe tekrar kontrol ve 9 cm acılış hadi doğuma.doktorum baktı.ne yaptığını hatırlayamıyorum.iğnemi yaptı seruma bişeymi kattılar bilemiyorum.sancı gitti.ben diyorum sancım yok.doktor diyor bişey olmaz.yni doktor kalk eve git dese giderdim sanı mancı gitti.neyse doktor hadi kzım ıkın dedinasıl dedim.afedersiniz büyük tuvaletini yaparkn nasıl ıkınıyorsan öyle dedi.tamam dedim ne kolaymış ve 3. ıkınmamda oğlum alim geldi.ben ağlıyorum muhteşem bir duygu.rabbim herese nasip eylesin.okdar kolay bir doğum olduki hrkese anlatıyorum.bizi heveslendiriyorsun diyorlar.korkmayın allaha bol bol dua edin.

canım ellerine sağlık yazını çok beğendin çok doğru söylediklerin tamamen anneye bağlı doğumun nasıl olacağı. ben henüz anne değilim ama ilerde kısmet olurda anne olursam allahın izniyle normal doğum yapmayı okadar çok istiyorum ki.

canım açılma için ne yapmak gerekli

Doğum Hikayeleri anneler ve anne adayları çok önemli ve özeldir.Böyle bir konuya değinmkete süper olmuş. Sizlerde bilinçli anne olacağınız için bunun önemini hamileyken birkez daha görüyorsunuz.

Doğum hikayeleriniz için bizlere ulaşabilirsiniz.Bizde seve seve paylaşırız.

Herkese teşekkürler...

Öğlen 12 de uyandım bıraz ıslaklık hıssettim ama yok ya değildir dedim bütün gün okadar yorgundum ki anlatamam aksam misafirlerim geldi oturduk çay kahve içtik saat 11 de gıttıler 12 gıbı benım sancılarım basladı ama gaz sancısı gıbı ınanmadım dogurucagıma halbukı 9 ay 8 gunluk olmustu bızım zilli.saat 3 bucuga kadar bekledım az az agrıyodu ama sonra annemı aradım oyle şakasına oda hemen geldii.mekkeden kuzenım doğum otu getirmişti onu suya atıyosun dogum kolaylaşsın dıe onu attık sonra hastaneye gıttık doktor muane ettı 6 cm dedi saat 4 bucukdu 6 40 da doguma aldılar.yani 2 saat sancı çektim ama oda okadar dayanılmıycak gıbı degıldı.6 45 de öykü kucağımdaydı.hayatta tadabilceğiniz en güzel duygu allah isteyen hekese nasip etsin.

37 haftalık hamileyim doğumuma az kaldı gerçekten içimi rahatlattın ablacım çok teşekkür ederim :) bende ALLAH kısmet ederse normal düşünüyorum ilk bebeğim oyüzden çok endişeli ve heycanlıyım :)

Allah razı olsun ne güzel yazmışsın.

okdar guzelkı okuyunca ole cesaretlendımkı e duygulandımkı ıns rabbım hepımıze nasıp eder saglıklı bı sekılde evlatlarmızı kucagımıza almayı

yok cnm ya herkese kesik dikiş olacak diye birsey yok .mesela ben 20 yaşındayım 10 gun oldu dogum yapalı ne kesıgım oldu ne yırtıgım dogumda binlerce şükürcok kolay oldu ilk dogumum şimdi cok iyiyiz sanki hic dogurmamişim gbi

bende sizinle o muhtesem anları paylasmak istiyorum :)
39.haftamda kontrolumuze gitmiştik.doktorumuz bizi eve gönderemeyeceğini doğum yapacağımı söyledi. inanamadık tabi:) hatta eşim annemlere falan haber vermeyelim bizi geri gönderecek sancın falan yok dedi. hastanede sancı odasında beklemeye basladık biraz sancım basladı saat 14 gibi.eşim hala inanamıyor eve gidip cantaları getirmesini söyledim her ihtimale karsı.annemlerde evde bekliyolar olanlardan habersiz.eşim gidip gelene kadar sancılarım aynı bekliyorum.anemler getirmemiş eve gideceğimizi düşünüyor hala :) birden sancılarım arttı.normalden cok yüksek cıkmaya basladı doktorumda korkunca tedirgin olmaya basladık annemlere haber verdik hemen geldiler.onlarda saskın tabi.acılmam olmadı hep 1 cm di. doktorum sezeryana alabileceğini söyledi.3 cm olunca acıklık epidural anestezi uygulandı ve zaten birden acıklığım arttı.bebeğin kalp atısları düşmeye basladı. korktuk ve ozamanda doğum eyleminin basladığını söylediler.hemen masaya aldılar.bebeğim biraz zorlandı cıkarken ama cıktı ve o sesi duymak herseyin değişeceğii gösterdi bize :) ağlamaya basladım. cok kolay bi doğum oldu.aksam saat 8 de doğum yaptım. dikişm vardı ama suan 1 hafta oldu doğum yapalı ağrım sızım yok gecti yani.cok memnun kaldım.gebeliğimin basından beri deiğim gibi normal doğum yaptım.ve bebeğim 3.700 gr doğdu.o duygu tarif edilmez.aklıma her geldiğinde gözlerim doluyo :)) herkese Rabbim kolay doğumlar hayırlı evlatlar nasip etsin

Ben ilk doğumumda olumsuzluklar yaşamış ya da yaşatılmış olsam da doğumdan hiç korkmadım, ilkinde biraz tedirgindim çünkü nasıl birşey yaşayacağımı bilmiyordum ve doğumdan çıktıktan sonra anladım ki herkesin abarttığı kadar kesinlikler değil. Zor bir doğumdu ama kesinlikle abartıldığı kadar zor değil...
İkinci gebeliğimde: doğuma kadar; gebelik boyunca ''doğum olayına hangi gözle bakarsan doğumun o yönde gelişeceği'' felsefesine inanarak ben de çoooooooook rahat bir gebelik geçirdim, evet bedensel sıkıntılarım vardı, belimi incittiğim için geceleri bel ağrılarım çoktu ama psikolojik olarak o kadar rahattım ki, saçlarımı boyattıım, istediğimi yedim, dilediğimce kilo aldım, yüzüme kan can geldi, hiç korkmadım... Doğumumda hemencecik oldu kızımı kendim giydirdim, kokladım, sabaha kadar fotolarını çektim, herkese mesaj attım, yavrucuğum teşrif etti diye...
Ne bileyim... Bir kez daha anne olma ateşiyle yanarmıydım zor olsa!
3.yü istiyorum Allah nasip ederse...
İçiniz rahat olsun: doğumunuz rahat olur!
Herşey kafada bitiyor... Yüzümdeki güzellik fotolara baktıkça beni benden alıyor...
Kızım ve oğlum benim balım ve bademim...
Allah hasretini çeken kadınlara nasip etsin...

Son düzenleme:
Bu konuyu kayınvalideme okutmalı.Diğer gelini zor doğum yapmış,benden torun isterken de hamileyken de gelininin yaşadığı milyondabirlik bir olayı ballandıra ballandıra anlatır.Ya anlatma diyorum '' herkesin başına gelen bir şey değil '' diyerek kendini savunuyor.Bunun dışında zorlananları anlatıyor.Herhalde zevk alıyor anlatmaktan boğasım var bu kadını.

canım senin hikayeni okuyunca o kadar duygulandım ki. tam forumdaki yazıları okurken dogum otuyla ilgili bişey var mıdır ki acaba diyordum bende de var aynısı mekkeden getirdiler. senin yazını gördüm sonunda Öykü kucagımdaydı yazmışsın ya benim kızımda Allah izin verir dünyaya sağlıkla gelirde ismi Öykü olacak. Başka bişey düşünseymişim olacakmış sanki. Allah hepimize hayırlı doğumlar versin Öykü de sağlıkla bir ömür geçirsin inşallah...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…