Çok Kolay Doğum Yaptım

Arkadaslar bursada bahar tıpta dogum yapanlar varmı nasıl bir hastane doktorum zuhal saylık merak ediyorum bilginiz varmı

çok hoş bir topic olmuş gerçekten..bende kolay doğum yapanlardanım aslında gerçekten korkulacak bişey değil önemli olan beyine iyice empoze etmek ben hamile aldığımı öğrendiğim andan itibaren kesinlikle normal olacak doğumum dedim so n ana kadar.içok su içtim çok yürüyüş yaptım..kessinliklle işe yaradı.ve olumsuz doğum hikayelerini kesinlikle dinlemedim hep güzel şeyler dinledim.iyikede böle olmuş yoksa bebeğimin ilk halini ve ağlamasını duyamazdım.sırf o anı yaşamak için bile yine normaldoğum yapardım.şuan o anımı hatırlıyorum ve yine bebeğimin sesini duyduğumda duygulandığım gibi duygulanıyorum...tabi normal doğum için aksi bir durum yoksa..bence doğum tek kelimeyle anlatılmaz yaşanır.....

kızlarrr bebek doğum kanalına girdikten ne süre sonra doğum geliyorr??

bebek doğum kanalına girdikten hemen sonra doğum gerçeklşmeiyo.ben doğumda 1 haftaq önce doktora gittiğimde bana bebeğin yerleştiğini söyledi.kanala yerleştikten sonra sancıyla açılmalar oluyo ondan sonrada doğum gerçekleşiyo.zaten kanala yerleştimmi bebek doğum zor olmuyooo bide onun için sancı çekmiyorsun yanii..bebeğin hayırlı olsun canımm.allah sağlıklı ve kolay bişekilde bebeğini eline vermeyi nasip etsinn...

amacini anlamayanlar ciksada cok hos bi konu olmus...
toplumumuzda ne yazikki cok var felaket tellali yazan kisiler..
bu sadece dogum bile deil.. saglik icin ameliyat olmaya kalkarsin
amaan yapma sakat kalirsin vallahi bi tanidigim varr sole sole sole olmustu..diye baslar cumleler...
bende dogum yapmaktan korkmuyorum ve normal dogumu destekliyorum ama bunu yazinca birden gunah kecisi ilan ediliyoruz...
hemen msjlarimizdan alinti yapip kendilerince polemik cikariyorlar..
kimse bu onun dusuncesi demiyor..
sana cok tesekkurler bu baslik icin...a.s.

zeze85 o dediğin benim galiba...önüne gelen alıntı yaptı ve sanki be yanlış bişey söylüyormuşum gibi üstüme geldiler:roflol:.....tabi zaten doğal olanı sezeryan,anormal olanı normal doğum-tatlicadiarzu-
benimse tek söylemeye çalıştığım normal doğumu sancıları bu kadar kötü anlatıp,normal isteyenleri korkutmaya haklarının olmadıydı....
valla kim ne derse desin...kimseye kulak asmıyorum..başkasının çektiği sancı beni ilgilendirmez...şimdiye kadar insanlar normal yolla doğurmuşlar...şimdi kimsenin kimseyi korkutmaya hakkı yok asla...kaldı ki çekeceğimiz sancının bebeğede çok faydası var..o sancıyla prolaktin hormonu salgılanıyor ve süt yapımı başlıyor...doğar doğmaz emziriyorsun...sezeryanda ise öyle bir olay yok..sancı çekmiyorsun sütün hemen gelmiyor..1 saat içinde süt vermen gereken bebeğin bazen oluyor 2-3 gün anne sütü bekliyor..bağışıklık kazanamadığı içinde çoğu sarılığa tutuluyor.....
biz içimizi ferah tutalım..Rabbim tüm normal isteyenlere kolaycacık doğurmayı nasip etsin..sorunsuz bir şekilde atlatalım..psikolojimiz rahat olduğu sürece yaparız kızlar..boşverin bilmem kaç dkiş olmuş iyileşmemiş,oturamamış,saatlece sancı çekmiş hikayelerini..herkesin bünyesi farklıdır..belki o insanlar bilinç altında çok korkuyorlardı ve kastılar kendilerini...

canım bebek doğum kanalına girdikden sonra heran doğum olabilir ama doğum sırasındada girebilir.bnm doğumdan 3gün önce kanalda değildi

arkadaşlar gerçekten yazdıklarınızı okuyunca bende cesaretlendim. böyle şeyler psikolojik olarak insana iyi geliyor. teşekkür ediyorum. bende 5,5 aylık hamileyim ve çok korkuyorum. iğne vurunmaya bile ağlayan bir insanım. ama inşallah hayırlısıyla normal doğum yapmayı istiyorum. tabi doktorların kolayına geliyor sezaryan genelde yok kordon dolandı, yok kalp atışı zayıf diye hemen sezeryana alıyorlar .sanki önceleri sezeryan varmış.

ojeli fıstık umarım hayırlısıyla doğurursun bebeğini psikolojini normal doğuma hazırla buarada kayseride doktorun kim?

valla ojeli fıstık ben doğurduysam herkes doğurur çok dayanıksız olan ben herkesden daha çok dayandım gerçekten allah sabrını veriyor...

arkadaşlar bende 23 yaşımda çok rahat bir normal doğum gerçekleştirdim. öncelikle hamilelik döneminde canım ne istediyse yedim.asla kilo alıcam ve zor bir doğum olacak korkusuyla strese girmedim, sonrasında isteyen için çabuk veriliyor.ayrıca hamileliğim esnasında tüm işimi kendim yaptım.sürekli hareket ve yürüyüş yaptım.:CüvCüv:

GELELİM doğuma; o gün sabahtan sancılarım hafif hafif başladı,doktora gittiğimizde doğumun başladığını fakat evde sancılarımı çekmemin daha ii olacağını söyledi ve beni eve yolladı.(doğum yapan kadınları görüp seslerini duyup etkilenmiyim diye) eve gittiğimde kuveti ılık su ile doldurdum ve saatlerce suda sancılarımı çektim. ama inanamazsınız su içerisinde hemen hemen hiç Acı Hissetmiyosunuz. saatler sonra artık yeter diyip yatağıma uzandım ve sancım olmamasına rağmen tüm gücümle hissettiğim bebeğimi ıkınarak aşağı doğru ittim. bir anda bebeğin içinde bulunduğu kese patlayarak doğumum çok yaklaştı. hemen doktora gittik ve 1saat içerisinde çok az bir acıyla hemde suni sancı kullanmadan bebeğimi dünyaya getirdim.

:lepi:AYRICA şu sırrımı vereyim. ağrısız doğum için doktorun verdiği doğum tarihinden 3 gün önce uygulanacak bir formül öğrenmiş ve uygulamıştım. ben denedim gayet olumlu sonuç aldım.umarım sizlerede yarar. ama şunu unutmayın aşağıda vereceğim formülü doğuma 3 gün kala hergün 1 yemek kaşığı (doğum yapılan günde dahil) yenir.ASLA daha önce başlamayın erken doğuma sebebiyet verir. Bir kap da bir miktar KETEN TOHUMU, SİNAMEKİ ve ADAÇAYI iyice öğütülür ve doğuma 3 gün kala hergün aç karnına bir yemek kaşığı balla macun yapılarak yenir.

HADİ Kolay Gelsin, Allah Yardım Etsin.hihoyyyt

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir konu açtığınız için ne kadar teşekkür etsem azdır doğum fobisi olan biri olarak çok teşekkürler! Birgün anne olmayı çok istiyorum ama acı çekmek asla istemiyorum.Yardımlarınız için sağ olun bayanlar.Ayrıca bir sorum var kızlar acaba doğum şekliniz epidural bile değilmiydi???????

Son düzenleme:

likeufocum bu formul ilgimi çekti 6 aylık hamileyim normal dogum istiorum kolaylaştırmak içinde herşeyi yapıorum! bu verdigin bitkileri nasıl öğütücez? havanda falanmı dövücez anlamadım? bide suyla berabermi yutucaz sanırım un gibi bişi olacak o?? bala falan katsak olurmu?? bide kızlar başka formuller yada özel dualar falan bilenler varsa paylaşalım.

Havanda hepsini karıştırıp dövdüm, un gibi oldu. Sonra da balla macun yapıp her sabah aç karnına 1 kaşık yedim.Ama doğuma 3 gün kala kızlar ha unutmayın.yasakkelime Yine çocuğum olsa yine normal doğum yaparım. Hiç de o kadar korkunç sancı çekilen bişey değil inşallah bi daha çocuk istiyorum.:CüvCüv:

likeufo, sancıların sırasında suda bekleme ve sonrasında ıkınma olayı için doktor ne söyledi, onay verdi mi buna, iyi bir yöntem gibi görünüyor eğer doktorlar da onaylıyorsa çok güzel.

öncelikle anne adayı olmana çok sevindim.tebrik ederim. sancıyı su içinde çekmemi arkadaşlarım tavsiye etti. onlar uygulamışlar ağrısız çekmişler sancılarını bende denedim, evet ılık su içinde sancı çekmek gayet rahat oluyor. ıkınma olayını doktorum tavsiye etmişti. doğum başladıktan sonra(yani suyun geldikten sonra) sancın olsada olmasa da ıkın.ama sadece çocugu aşağı itebilmek için ıkın. doğumun daha kısa sürede olacak göreceksin. ayrıca o bitkisel yöntemide denedim.belkide onun etkisiyle çok rahat bir doğum yaptım. doğum haberini bekliyorum:)))

benım normal dogum oldu arkadaslar sıze altını cızerek solıyım lutfen onelı bı sorun olusmadıkca sezeryanla dogum yapmayın arkadasa katılıorum bebege cok haksızlık yaparsınız allah yardım edıo ınanın 10 dk snra butun acılar bıtıo kayınvalıdem hep der onu kucagına aldıgında cektıgın butun acılara deger dıosun gececek bısı olmasa o dunyalar guzelı mınıcık melek buna degmese kım tekrar tekrar dogum yapabılır solesenıze??=???

sakın korkma dunyaynın en gusel seyınden ne esını nede kendını mahrum bırakma cnm ısteyıpte yapayanları dusunsene benım teyzem 7 sene ugrastı sakınderım allah yardım edıo bıde kızlar sıze belkı ıgrence gelcek ama o hengamede hıc bısı hısetmıosun tereyagını erıtıp ılıkken bı kucuk fıncan kadar ıcın bı kayıyo cocuk sormayın azıcık bı ıkınmada ckıo benım esımın babaannesı yaptı bana eskılerın bı bıldıklerı vardır dıe dusunuorum ben yugoslav gocmenıyım yugoslavyada koyde kadınlar ole yaparmıs dogum kolay olsun dıe deneyın derım doktor bana cokeskı bı yontem evde yaslı var heralde aferın dedı

merhaba
msjlarinizi okudum. bende 3 ay once bir kiz cocugu dunyaya getirdim. dogumum cok kolay oldu. sahsen ben o bitki karisimina karsiyim, yanlis anlamayin sakin. doktorum bana cok yuru haraket et ve sicak dusla banyo yap dedi. tabi ben biraz sabirsiz oldugum icin hergun yurudum, hergun dus yaptim, evi temizledim altinci kata inip ciktim. ve 15 gun erken saglikli bir dogum gerceklesti. hatta dogumdan bir onceki gun evi alt ust edip temizlemistim. elektrikli supurge falan gectim. saat 9da hastaneye gittim ve saat 2de kucagimdaydi. hic sancim olmadi. suyumun hepsi geldigi icin hemen doguma almislardi. ben dogumda doktorla ve hemsirelerle gulusuyordum sanci cekerkende ayni. hatta suyum her guldugumde birazdaha akti.
yani bence haraket etmeniz ve sicak dus almaniz, size dogulda cok yardim edicektir. hem formunuzu daha cabuk bulursunuz hemde dogum kolay gecer...

benimkisi sadece bir gorustu. kesinlikle yanlis anlasilmasini istemem..
butun annelere selamlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…