cok korktum lutfen bakin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir de istihbarat örgütlerinin işi gücü yok her biri oturup sizi mi dinliyor?
Teknolojik bir algoritma işte.
Sizin kaynana kayinpeder muhabbetlerinizi kim niye dinlesin.
ıstıhbarat orgutlerının oturup telefon sapıgı gıbı kımseyı dınledıgı yok kımse boylebırsey demedı zaten , yanı dememıslerdır umarım :D
suzgec dıye bır sıstem var o sısteme takılabılecek seyler. o algorıtma dedıgınız seyde bu sıstemın ıcınde
dunyamız kayınpeder mevzusu kadar dar degıl. en azından olmasa ıyı olur :D

Bazı indirilen uygulamaların ses kaydettiği net olarak biliniyor.
Hatta bunlar varsa kaldırın diye haber de yapıldı. Ki bende hiç biri yoktu o dönem. Ama yine de ürün reklamı beliriyor okuduğum konu arasında..

Telefon kilitliyken bile ses kaydı yapıyormuş.
Bir de fal uygulamaları biliniyormuş..
ahh ah ne programlar var boyle :) tum fal programları tum chat programları ! :D bazı uygulamalar var telefondan ıyı anlayan bırı degılsee farketmıyor programı sılsede o kayıt altına alma kısmı devam edıyor casus programı. telefon kullanmak ıcın aslında gercekten bılmek gerek

Yapmayın arkadaşlar kaç milyon kişiyiz bu dinleyenler hangi birimize yetişcek.belliki internetten araştırdınız. Biseye bakinca reklami düşer

Oluyor öyle şeyler korkmayın, ben google’da birşey araştırıyorum mesela; sonra o araştırdığım şeyin reklamı sosyal medya hesabımda vs karşıma çıkıyor. Nasıl oluyor bilmiyorum ama oluyor bu.

Whatsapptan konustuysaniz/yazdiysaniz, Whatsapp Facebook sirketine ait, 2si de kullanici verisi topluyor. Google zaten veri topluyor, dunyanin en buyuk veri deposuna sahip. Amazon, Ebay, Alibaba da arama yaptiginiz urunleri, arama biciminizi kullaniyor ve ona gore oneriler sunuyor.

Recommendation system veya collobrative filtering yazip aratabilirsiniz nasil calistigini gormek icin, kisacasi arama yaptiginiz seylere benzer icerik onunuze konuyor, otomatik sekilde yapiliyor. O dinleme dediginiz mumkun degil, tum insanlari dinlemek icin tum konusmalari kaydedip merkezde toplamaniz gerekiyor o da cok buyuk bir is bir de yasal olarak izin verilmiyor.

dikkat ettiyseniz telefonunuza bir uygulama indirdiğinizde mikrofon, kamera, mesajlar gibi uygulamalar için erişim izni istiyor.
bu sayede gün içerisindeki konuşmalarınızda yapay zeka ile size network sağlıyor.

Bu dinlenme değil de adını şimdi hatırlamıyorum bu bir telepati durumu. Hani aklınızdan geçirdiğiniz kişinin sizi araması veya iyi insan lafının üstüne gelir derler birden konuşurken gelir lafın üstüne. Onun gibi bişey. Bazende arama motorunda aranılan kelimelerden akıllı telefonlar kendiliğinden çıkarıyor reklam konuları.
Tamam bende beğenmedim he 😀 Keşke beğenmedim tuşu seçeneğim olsa da bende beğenmedim işaretlesem kendi yorumumu :KK70:

Bunun deneyini yapmışlar youtube ta vardı. Ama adam iphone markasına vurgu yapıyordu. İphonelarda oluyor diyordu aslını bilmiyorum. Ailenin evcil hayvani yok ama eşiyle karşılıklı sohbet ederken sürekli "cat food" diyor. Kedinin maması bitmiş, kedi maması alalım mı, hangi marka kedi maması alalım diyor. Kısa süre sonra sürekli kedi maması reklamları çıkıyor karşısına. Bu eski bir videoydu bir de şimdi Allah bilir kameralara bile rahatlıkla erişebiliyorlardır

Bana da bazen oluyor, aramızda konuştuğumuz ya da mesajlaştığımız şeyler reklam olarak karşıma çıkıyor.

Bunun deneyini yapmışlar youtube ta vardı. Ama adam iphone markasına vurgu yapıyordu. İphonelarda oluyor diyordu aslını bilmiyorum. Ailenin evcil hayvani yok ama eşiyle karşılıklı sohbet ederken sürekli "cat food" diyor. Kedinin maması bitmiş, kedi maması alalım mı, hangi marka kedi maması alalım diyor. Kısa süre sonra sürekli kedi maması reklamları çıkıyor karşısına. Bu eski bir videoydu bir de şimdi Allah bilir kameralara bile rahatlıkla erişebiliyorlardır

Bence de var böyle bir durum. T

Ünlü arama motoru şirketinin daha evvelden de açıkladığı üzere bu halihazırda mevcut olan bir algoritmanın sonucunda konuştuğunuz şeylerden seçilen kelimelerle alakalı reklam önerileri alıyor olmanızla ilgili. Konuşmalardan tutun konumunuz ve girdiğiniz siteler geçici olarak bu algoritmada kullanılmak üzere kaydediyor endişelenecek bir şey yok. Aslında çok çirkin bir durum ama sonuçta kimse sizin kişisel hayatınızla ilgilenecek değil... Teknolojik gelişmeleri hayatımıza bu kadar dahil etmemizin doğal bir sonucu.

Bir uygulamayı yüklerken uygulama size soruyor kamera ve microfon kullanılmasına izin veriyor musunuz diye. İzin vermezsen uygulama yüklenmiyor zaten. Konuştuğumuz konular evet reklamlarda çıkıyor mikrofondan algılanıp reklamı konuyor. Bunun için şirketler reklam ücretini fazla veriyor hatta. Geçen haftasonu masa almaya gittik bir firmaya. Öncesinde konuştuk marka model sosyal medyada reklamları dönmeye başladı benim telefonumdan hiç bakmadığım halde. Firmaya gidince konu konuyu açtı dedik böyle böyle. Evet dedi sorumlu kişi biz onun için ekstra para veriyoruz instagrama. Nasıl yani dedik. Reklam için mikrofonla ortam dinlemesi yap seçeneği varmış yani onu istersen ekstra ödeme yapıyorlarmış. Arama yapınca reklam çıkması daha uygun mesela dedi.
Adam olay yerinden bildirmiş valla...

Google adwords bu bahsettiğiniz.
Eşimde işi için kullanıyor,verdiği reklamlar ilgilenenlere görünüyor bu sayede.
Biz uygulama indirirken izin veriyoruz buna,oturup bizi dinleyen yok tabi ama program belli kelimeleri seçip, ona uygun reklamları karşınıza çıkarıyor.

Whatsapptan konustuysaniz/yazdiysaniz, Whatsapp Facebook sirketine ait, 2si de kullanici verisi topluyor. Google zaten veri topluyor, dunyanin en buyuk veri deposuna sahip. Amazon, Ebay, Alibaba da arama yaptiginiz urunleri, arama biciminizi kullaniyor ve ona gore oneriler sunuyor.

Recommendation system veya collobrative filtering yazip aratabilirsiniz nasil calistigini gormek icin, kisacasi arama yaptiginiz seylere benzer icerik onunuze konuyor, otomatik sekilde yapiliyor. O dinleme dediginiz mumkun degil, tum insanlari dinlemek icin tum konusmalari kaydedip merkezde toplamaniz gerekiyor o da cok buyuk bir is bir de yasal olarak izin verilmiyor.
bır facebooka gırıp cıkın mesela
bır gezın oyle sıtelerde cıkın
sonrasında bırıyle bır konuda sohbet edın
yanınızdakı kısıyle sohbet yanı
sonra facebookta reklamlara bakın sohbet ettıgınız konuda reklamlar goreceksınız :D yazısmaya gerek yok kısaca fıltre sıstemı dıyorum bır grup gencın kurdugu arkadaslık bulma sıtesı kadar basıt degıl

hatta facebook mıkrofonları dınledıgını kabul ettı gectıgımız senelerde

bu yazılımlar sandıgınız kadar basıt duz degıl amerıkada yasayan bır arkadasımın basına bu konuyla alakalı bırsey geldı yazamıyorum acıkcası :)

hatta bır yapay zekanın yazılımı var kendı resmınızı karıkatur seklınde sunan espırılı bır resım cıkarıyor o uygulama da oyle telde konustuklarınızı kayıt edıyor mırror muydu neydı ısmı

bu yazılımlar sandıgınız kadar basıt duz degıl amerıkada yasayan bır arkadasımın basına bu konuyla alakalı bırsey geldı yazamıyorum acıkcası :)

???
Ben de bu alanda calisiyorum
Insanlarin anlayacagi sekilde kisaca acikladim, oyle tek tek dinleme arastirma yok demek istedim kimse kimseyi dinlemiyor.

Veri koruma ciddi bir konu, en buyuk sirketlerin bile basi kisitlamalarla dertte, FB CEOsu ABD parlamentosuna cagrildi; Apple, Amazon, Gogle gibi sirketler ciddi yaptirim ve cezalar getirildi. Sadece Avrupa Birligi Google'a milyonlarca dolarlik ceza kesti bu konuda begenmedikleri uygulamlar yuzunden. Ses biometrik veri, yani kisisel veri kapsamina giriyor asla internette yazip aradiginiz cumlelerle ayni kategoride degil; depolanmasi, islenmesi, algoritmalarda kullanilmasi ciddi sekilde yasalarca kisitli.

Facebook bir kisim gencin kurdugu bir site degil asla, Facebook Research dunyadaki en buyuk RD merkezlerinden biri, ABD, Avrupa, Tel Aviv benzeri yerlerde ofisleri ve binlerce calisani var. Ozellikle dil ve ses isleme alaninda Facebook AI Seattle grubu Google'a fark atacak durumda.

Son düzenleme:
???
Bende bu alanda calisiyorum
Facebook bir kisim gencin kurdugu bir site degil asla, Facebook Research dunyadaki en buyuk RD merkezlerinden biri, ABD, Avrupa, Tel Aviv benzeri yerlerde ofisleri ve binlerce calisani var.
evet dogru bırsuru calısanı var kısa surede bukadar buyuk olmasını saglayan sey ne pekı :)
abd yazılım tarafında bukadar buyuk yapmasını saglayan ulkesınde yasayan ınsanların yuksek zekasından mı yoksa hukumetın dıger ulkelerdekı bılgılerı en hızlı sekılde bu tarz yollarla elde edebılecegını bıldıgınden mı kaynaklanıyor

en basıt ornegıyle gecenlerde abd nın çin fırması olan huawei ye yapmıs oldugu ambargo elınde bulundurdugu google gıbı fırmalar uzerınden yaptı google uzerınden yapmıs oldugu baskı sayesınde fırmayı bıtırmeye calıstı hatta sahıbı olan ceosu kızını abd de onemlı bır gerekce gostermeden goz altına aldı ve kendı en ıyı yaptıkları ıs uzerınden ıddada bulundular huaweının kullanıcı bılgı caldıgını ıddda ettıler hatta calma yontemlerınıde acıkladılar . bu bılgıler nasıl elde edıldı eger fırma gercekten caldıysa :) hawei telefonları abd pıyasasında dahıl apple fırmasının hem cok cıddı rakıbı oldu hemde degerının dusmesıne neden oldu bu yuzden abd dunya uzerınde hıc bır ulkenın yazılım gelıstırmesını ve bu tarafa yatırım yapmasını ıstemez

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X