- 23 Ekim 2014
- 9.394
- 36.122
- 548
- Konu Sahibi portakalcicegikokusu
-
Çocuğum var, 2,5 yaşında. Asla yapma etme demedim. Şöyle dedim; önce kasaya gidip parasını verelim, sonra yiyebilirsin. Başta mırın kırın etti ama esnek davranmadığım için şimdi kasaya kadar kendi eliyle götürüp, ben bunu aldım diyor kasiyere. Aslında bunu demek istemiştim, nasıl alışkanlık kazandırılırsa öyle devam eder.Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama çocuklara yapma dedikçe inadına daha çok yapıyorlar ... Ha 9-10 yaşında olur yapar o ayrı ama henüz 5 yaşında bile olmayan bir çocuğa ne söylerseniz söyleyin bildiğini okuyor varsa bir yöntem biz de öğrenelim.
Valla o çocuğunuzun karakteri ile ilgili şanslısınız muhtemelen inat bir çocuğunuz olmadığı için...Çocuğum var, 2,5 yaşında. Asla yapma etme demedim. Şöyle dedim; önce kasaya gidip parasını verelim, sonra yiyebilirsin. Başta mırın kırın etti ama esnek davranmadığım için şimdi kasaya kadar kendi eliyle götürüp, ben bunu aldım diyor kasiyere. Aslında bunu demek istemiştim, nasıl alışkanlık kazandırılırsa öyle devam eder.
özgürlükçü ve modern avrupa...insanları bir cemberin içine koyup hadi burda özgürsün diyor..onun (kurallar,yasaklar )dışına çık bak bakalım sana neler yapıyor....ama ülkemizde ne kurallar uyuluyor nede yasaklara..ama burası yinedi özgür ülke olmuyor komikMerhaba,
Bugün başıma çok kötü bir şey geldi.Çok pişmanım ve korkuyorum.Bir senedir yurtdışında yaşıyorum. Bugün bir markete girdim. Makyaj malzemesi bölümünde testerlar vardı ama ben tester olmayan bir göz kalemini alıp gözüme çektim. O sırada güvenlik koşarak geldi , bu tester değil kullanmak yasak ödemek zorundasın dedi. Ben de, tamam öderim dedim. Kasada öderken güvenlik gelip kasiyerden kopya fiş istedi. Ödeyip güvenliğin yanına gittim. Ben bunu ödedim, neden fiş aldınız dedim. Sorun yok, bu fişi saklamak zorundayız dedi. Nakitle ödemiştim bu arada.
Aynı marketten 7 ay önce meyve bölümünde 3 tane erik yemiştim. Biliyorum çok ayıp bir şey yaptığım ama o an param yoktu yada hatırlamıyorum.
Yurtdısında kurallar çok katı olduğu için, şuan gerçekten çok korkuyorum. Polıs kapıma gelır mı bilmiyorum...
Zaten cok mutsuzum, buraya alisamadim, ama turkiyeye donme ihtimalim yok, esim burda kalmak zorunda, dilini bilmiyorum, oturma iznimi yenilemeye gittigimde bile polisler kopek gibi davraniyor, yapayalnizim
Yurt dışında olduğunuz için korkuyorsunuz...Merhaba,
Bugün başıma çok kötü bir şey geldi.Çok pişmanım ve korkuyorum.Bir senedir yurtdışında yaşıyorum. Bugün bir markete girdim. Makyaj malzemesi bölümünde testerlar vardı ama ben tester olmayan bir göz kalemini alıp gözüme çektim. O sırada güvenlik koşarak geldi , bu tester değil kullanmak yasak ödemek zorundasın dedi. Ben de, tamam öderim dedim. Kasada öderken güvenlik gelip kasiyerden kopya fiş istedi. Ödeyip güvenliğin yanına gittim. Ben bunu ödedim, neden fiş aldınız dedim. Sorun yok, bu fişi saklamak zorundayız dedi. Nakitle ödemiştim bu arada.
Aynı marketten 7 ay önce meyve bölümünde 3 tane erik yemiştim. Biliyorum çok ayıp bir şey yaptığım ama o an param yoktu yada hatırlamıyorum.
Yurtdısında kurallar çok katı olduğu için, şuan gerçekten çok korkuyorum. Polıs kapıma gelır mı bilmiyorum...
Zaten cok mutsuzum, buraya alisamadim, ama turkiyeye donme ihtimalim yok, esim burda kalmak zorunda, dilini bilmiyorum, oturma iznimi yenilemeye gittigimde bile polisler kopek gibi davraniyor, yapayalnizim
Ozgurlukten kasit nedir peki? Cunku bildigim kadariyla birinin özgürlüğü bir diğerine zarar verdigi anda sona ermeli. Tuhaf bir yaklaşımınız var :)özgürlükçü ve modern avrupa...insanları bir cemberin içine koyup hadi burda özgürsün diyor..onun (kurallar,yasaklar )dışına çık bak bakalım sana neler yapıyor....ama ülkemizde ne kurallar uyuluyor nede yasaklara..ama burası yinedi özgür ülke olmuyor komik
Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama çocuklara yapma dedikçe inadına daha çok yapıyorlar ... Ha 9-10 yaşında olur yapar o ayrı ama henüz 5 yaşında bile olmayan bir çocuğa ne söylerseniz söyleyin bildiğini okuyor varsa bir yöntem biz de öğrenelim.
özgürlükçü ve modern avrupa...insanları bir cemberin içine koyup hadi burda özgürsün diyor..onun (kurallar,yasaklar )dışına çık bak bakalım sana neler yapıyor....ama ülkemizde ne kurallar uyuluyor nede yasaklara..ama burası yinedi özgür ülke olmuyor komik
Bipolar hastasiyim. calma hastaligim yok ama acgozluluyum galiba
Katılıyorum. Kızımın inadı insanı çatlatır, bazen çığlığı basıp koşarak kaçmak istiyorum yani. =))Iste bildigini okudugunda, sizde bildiginizi okumaniz lazim. Engel olmalisiniz. Yalnis oldugunu anlatmalisiniz. Yine dinlemediginde ceza vermelisiniz. Benim kizimda cok inatcidir ama mesela "dur, bekle" dedigimde bir adim bile atmiyor. Niye? Cünkü daha önceleride defalarca "biraz bekle kizim, simdi hemen cikacaz" dedigimden oluyor.
Bu sekilde müdahale etmezseniz, üzgünüm ama 9,10 yasindada birsey degismez. Hatta hep daha erken baslayan ergenlik ile daha kötü olur. O yaslarda cocuklara sihirli degnek degmiyor. Ne ögrenirse ilk 6 yil ögreniyor cocuk.
ilaclar bir ise yaramiyor, defalarca denedim,Depresyon ve bipolar olduğunuzu söylemişsiniz. Eğer böyleyse gerçekten ilaç almanız gerekiyordur belki? Çocuk sahibi olmadan çalışıp tedavi masrafınızı çıkarsaydınız keşke. Hem kayıt altında olsa ne olacak anlamadım, sağlığınızdan önemli mi?
ne kadar güzel yazmışsınız, keşke herkes sizin kadar mantıklı bir cevap yazabilseböyle yanlış seçimler yaparak kendinize polislerin size davrandığından çok daha kötü, çok daha ağır davranmış oluyorsunuz. polislerin size iyi veya kötü muamelesi kim olduğunuzu belirlemez, kendinize yakıştırdıklarınız ve yakıştırmadıklarınızla bir kimlik edinirsiniz. dürtülerinizle iddialaşıp, başınızı belaya sokup, sonra da kurtulmaya çalışmak yerine hem bedeninize hem ruhunuza şefkat gösterin. lütfen..
maalesef dönmem mümkün değil, ben başkaları gibi yurtdışı özentisi değilim. keşke o kadar özenenler gelip bir görse nasıl bir yer olduğun. sürekli olarak bunları yapan birisi değilim. ama yazdıklarınızdan ne kadar kötü kalpli olduğunuzu görüyorum. emin olun benim yaptıgım hareket kötüyse sizin şu yazdıklarınız da o kadar kötü.tabi siz her yeri Türkiye ile karıştırıyorsunuz.. Sürpriz yumurtaları açıp kendi kutunuza aktarıp boş kutuyu rafa geri koyabilirsiniz.. Koslayı açıp kendi koslanızın üzerini tıka basa doldurup yarım olanı yerine geri koyabilirsiniz.. Meyve sularını açıp içebilir, meyveleri gönlünüzce yiyebilirsiniz.. çünkü hak yemekte bir sakınca görmeyip domuz yemekten deli gibi korkan bir milletiz şükürler olsun.. inşallah kapınıza polis gelir, inşallah ciddi bir yaptırımla karşılaşır her yerin doğduğunuz yer gibi olmadığını anlarsınız.. ha olmadı dönün gelin ülkenize, burada marketlerde canım çekti diye yeyip için, sefanız olsun..
maalesef dönmem mümkün değil, ben başkaları gibi yurtdışı özentisi değilim. keşke o kadar özenenler gelip bir görse nasıl bir yer olduğun. sürekli olarak bunları yapan birisi değilim. ama yazdıklarınızdan ne kadar kötü kalpli olduğunuzu görüyorum. emin olun benim yaptıgım hareket kötüyse sizin şu yazdıklarınız da o kadar kötü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?