Çok korkuyorum..

Çocuğum var, 2,5 yaşında. Asla yapma etme demedim. Şöyle dedim; önce kasaya gidip parasını verelim, sonra yiyebilirsin. Başta mırın kırın etti ama esnek davranmadığım için şimdi kasaya kadar kendi eliyle götürüp, ben bunu aldım diyor kasiyere. Aslında bunu demek istemiştim, nasıl alışkanlık kazandırılırsa öyle devam eder.

Valla o çocuğunuzun karakteri ile ilgili şanslısınız muhtemelen inat bir çocuğunuz olmadığı için...

Psikolojiniz iyi değil anladigim.
Siz adapte olamadiniz ve sansiniza fasistler denk gelmiş.
Bu kafalar her yerde varlar.
Hayat güllük gulistanlik değil.

Kabugunuza cekilmeyin.
Suçlu ya da mahkum degilsiniz.
Eşiniz dil ogretsin olmadı dil kursuna gidin.

Sosyallesin bu sekilde ruhunuz ölür :/

Icinizdeki bebeği korumak için hayata dört elden sarılın ve güçlü bi annesi olsun geldiginde :)

Konu sahibi banlanmissin ama belki okuyosundur diye uazmak istedim

Konudan ziyade yaptigin yorumlar bana cok enteresan geldi , lutfen hakaret olarak algilamayin hakaret etmek ici. yazmiyorum ama normal degilsiniz , dusunce sekliniz toplumun geneline gore cok farkli
Sizde depresyon yada bipolar diil baska bir sorun var, gercekten isinin uzmani bir doktora gitmeniz gerektigini dusunuyorum
Siz de zaten farkindasiniz hareketlerinizin ve dusunce seklinizin normal olmadiginin

Ben bu normal kelimesini hic sevmem ama bazen genelleme yapmak gerekiykr , tekrar soyliyorum lutfen hakaret olarak algilamayin

Hadi göz kalemini anladimda erik alıp yemeniz tuhaf geldi. Bundan dolayi polis kapiniza gelmez ama ilerletirseniz gelirler hangi ulkde yasiyosunuz bilmiyorum ama turkiye gibi degil bende almanyada yasiyorum burda bazi seyler goz ardi edilmez heleki yabancisinz daha dikkat etmeniz gerekir.

özgürlükçü ve modern avrupa...insanları bir cemberin içine koyup hadi burda özgürsün diyor..onun (kurallar,yasaklar )dışına çık bak bakalım sana neler yapıyor....ama ülkemizde ne kurallar uyuluyor nede yasaklara..ama burası yinedi özgür ülke olmuyor komik

Yurt dışında olduğunuz için korkuyorsunuz...
Türkiye de olsa o göz kaleminin parasını dahi ödemezsiniz!!!
Ülke fark etmez, marketten ücretini ödemediğiniz bı yiyeceği yiyemezsiniz. Üzerinde tester yazmayan bı göz kalemini ambalajından açıp kullanamazsınız.
Okul yıllarında büyük marketler de standlar da kampanyalarda çalışırdır.
Bedava olsun da ne olursa olsun ne rezillikler, kozmetik işlerinde çalıştığım da deodorantları sıkmaklar, tester olmayan makyaj malzemelerini sizin yaptığınız gibi açıp kullananlar, hediye ettiğimiz ürünleri avuç avuç almak.... Daha neler neler.
Bu nedir arkadaş hele şu sebze meyve reyonlarında örnek veriyorum mandalina yeni çıktı mandalina yiyip gitmek. Paran yoksa yemeyeceksiniz. Koca koca teyzeler amcalar....
Polis kapınıza gelmez.
Ödemeyi yapmışsınız.
Huyunuzu değiştirin.

Ozgurlukten kasit nedir peki? Cunku bildigim kadariyla birinin özgürlüğü bir diğerine zarar verdigi anda sona ermeli. Tuhaf bir yaklaşımınız var :)

Iste bildigini okudugunda, sizde bildiginizi okumaniz lazim. Engel olmalisiniz. Yalnis oldugunu anlatmalisiniz. Yine dinlemediginde ceza vermelisiniz. Benim kizimda cok inatcidir ama mesela "dur, bekle" dedigimde bir adim bile atmiyor. Niye? Cünkü daha önceleride defalarca "biraz bekle kizim, simdi hemen cikacaz" dedigimden oluyor.

Bu sekilde müdahale etmezseniz, üzgünüm ama 9,10 yasindada birsey degismez. Hatta hep daha erken baslayan ergenlik ile daha kötü olur. O yaslarda cocuklara sihirli degnek degmiyor. Ne ögrenirse ilk 6 yil ögreniyor cocuk.

Beddua etmeniz yakışıksız olmuş ama bencede bu problemlerinizin çözümü için çabalamalısınız.
Ben tadımlık verilen ürünleri bile yemeye cesaret edemiyorum evladınız olacak onuda düşünün ve onun için çabalayın

Yavuz Bingöl'le akraba mısınız? Ne güzel burada kırmızı ışıkta falan da geçebiliyoruz

Adamların hırsızlığa engel olması özgürlüğe müdahale mi oluyor? Market sizin olsa, her gelen bir avuç çerez tıksa ağzına güvenliğe mi haber verirsiniz yoksa "malımı çalıyorlar" mı dersiniz?

Katılıyorum. Kızımın inadı insanı çatlatır, bazen çığlığı basıp koşarak kaçmak istiyorum yani. =))
Ama mesela inat etti, parasını vermeden yemeye kalktı, isterse feryat figan ortalığı ayağa kaldırabilir. Sonunda yanlışın yanlış olduğunu, ağlayıp sızlanarak bunu kabul ettiremeyeceğini öğrenir. Böyle davranıyoruz ona. Gittikçe tehlike ve yanlış kavramlarının daha çok farkına varıyor ve kabul etmesi, saçma şeyler için inat etmesi azalıyor.

tabi siz her yeri Türkiye ile karıştırıyorsunuz.. Sürpriz yumurtaları açıp kendi kutunuza aktarıp boş kutuyu rafa geri koyabilirsiniz.. Koslayı açıp kendi koslanızın üzerini tıka basa doldurup yarım olanı yerine geri koyabilirsiniz.. Meyve sularını açıp içebilir, meyveleri gönlünüzce yiyebilirsiniz.. çünkü hak yemekte bir sakınca görmeyip domuz yemekten deli gibi korkan bir milletiz şükürler olsun.. inşallah kapınıza polis gelir, inşallah ciddi bir yaptırımla karşılaşır her yerin doğduğunuz yer gibi olmadığını anlarsınız.. ha olmadı dönün gelin ülkenize, burada marketlerde canım çekti diye yeyip için, sefanız olsun..

bence hırsızlıkla ilgili bir hastalığınız yok sizinki görgüyle alakalı, yani sanırım yetiştiriliş biçiminden, aman bundan bir şey olmaz denilmiş öylece kalmış ama oluyor gördüğünüz gibi. bir daha böyle şeyler yapmazsınız diye düşünüyorum onun dışında korkmanıza gerek yok.

böyle yanlış seçimler yaparak kendinize polislerin size davrandığından çok daha kötü, çok daha ağır davranmış oluyorsunuz. polislerin size iyi veya kötü muamelesi kim olduğunuzu belirlemez, kendinize yakıştırdıklarınız ve yakıştırmadıklarınızla bir kimlik edinirsiniz. dürtülerinizle iddialaşıp, başınızı belaya sokup, sonra da kurtulmaya çalışmak yerine hem bedeninize hem ruhunuza şefkat gösterin. lütfen..

ilaclar bir ise yaramiyor, defalarca denedim,
ne kadar güzel yazmışsınız, keşke herkes sizin kadar mantıklı bir cevap yazabilse

maalesef dönmem mümkün değil, ben başkaları gibi yurtdışı özentisi değilim. keşke o kadar özenenler gelip bir görse nasıl bir yer olduğun. sürekli olarak bunları yapan birisi değilim. ama yazdıklarınızdan ne kadar kötü kalpli olduğunuzu görüyorum. emin olun benim yaptıgım hareket kötüyse sizin şu yazdıklarınız da o kadar kötü.

evet yurtdışında yaşayan tek Türksünüz, hiç kimse gidip yaşamadı sizin gibi :) hiç kötü kalpli değilim, hak yenmesine zerre tahammülüm yok.. bu beni kötü kalpli yapıyorsa da evet sonuna kadar kötüyüm ama hırsız değilim.. valla çok şahane bir disiplinleri var hastayım sistemlerine, inşallah en kısa zamanda burada da böyle katı bir disiplin gelir de sizin gibiler babalarının malı gibi çalıp çalıp yemez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…