- 9 Nisan 2018
- 157
- 90
- 13
- 33
- Konu Sahibi portakalcicegikokusu
-
Şeytanın da ona özellikle yaptırmak istediği oydu kazandı da bence...En azından hamileyken kendini dizginleyemez misin? Yediğin erik mesela hakkı ödenmemiş, yani haram. Daha anne karnında bebeğine haram yedirmişsin. Doğduktan sonra da yapmaman lazım da, hiç mi korkmuyorsunuz kul hakkından, yurtdışı olunca kurallar esniyor mu?
Bende şuna takıldım o meyveleri yıkamadan nasıl yiyebiliyorlarMarketin manav reyonunda bi kadın hapur hupur şeftali yiyodu. Ben bakınca tuhaf tuhaf güzelse alacağım dediYalnız yediğiniz şeftalinin 2 tanesi neredeyse 1 kilo geliyo sizce yanlış değil mi yaptığınız dedim. Sen burda mı çalışıyosun dedi
Yani böyle bişeye tepki göstermek için çalışan mı olmam lazım? Hamileyken hurma alırken esnaf abi bi tane ikram etti "karnındakinin hakkıdır buyur" dedi. Bin kere helallik istedim. Rahatsız hissettim yine de gün boyu. Yemeyin ya. Hadi canınız çekti 1 tane yediniz 3 tane nedir? Polis gelmez evet ama kuralların katı olduğunu bile bile ne gerek var ya? İş yerinde çay bedava diye eve getirmek falan. Tester bile olsa niye gözünüze kalem çekiyosunuz ki bu aradaelinize hafif sürer bakarsınız tonuna dokusuna baya makyaj yapmışsınız. Bu size ders olsun. Gurbette olmanız bunlara bi bahane değil maalesef.
Evet yaBende şuna takıldım o meyveleri yıkamadan nasıl yiyebiliyorlarbiz evde sirkeli sulara yatırırken. Üstelik hamilelikte ekstra dikkat gerekirken, toksoplazma var malum.
Doğrusu bu, haram neticede bunu bile bile yemiyoruz.Evet ya
Ben hamileyken annemin iş yerinin olduğu, benim de çocukluğumun geçtiği sokaktaki kiraz ağacının önünden gelip geçerken canım çekiyodu olmamış-yeşil kirazlardan. Anneme söyledim ne güzel duruyolar diye. Gitmiş ağacın olduğu binada oturan komşulardan helallik alarak rica edip almış tosba hamile canı çekti hiç bişeye aşermedi bunu istemişken yesin diyesağolsunlar vermişler. Alıp yiyebilirdim tanıdıkların ağacı diye ama yemedim çünkü böyle büyümedim. Kul hakkından korkarım. Hele de hamileyken ne bileyim. Acaba biz mi çok abartıyoruz? Yıkamadan yememek, kimsenin malını izinsiz almamak falan anormal şeyler mi acaba
Bazı yorumlar anormal olanın biz olduğu şeklinde ya ondan dedim. Allah yedirmesin inşallah.Doğrusu bu, haram neticede bunu bile bile yemiyoruz.
Aynen ben de oraya takıldım pazarda, markette insanlar yıkamadan nasıl yerler anlamıyorum, meyve ve sebzeler kesinlikle sirkeli suda bekletip yıkayıp öyle yenilmeliBende şuna takıldım o meyveleri yıkamadan nasıl yiyebiliyorlarbiz evde sirkeli sulara yatırırken. Üstelik hamilelikte ekstra dikkat gerekirken, toksoplazma var malum.
AminBazı yorumlar anormal olanın biz olduğu şeklinde ya ondan dedim. Allah yedirmesin inşallah.
Çocuğunuz tezgahtan alırken engel olmanız daha güzel olmaz mı peki? Buna alışması kötü çünkü.Benim oğlum pazarda yiyor tezgahtan bak çocuk bir tane yedi bile tarttıktan sonra bir tane geri al içinden diyorum olurmu abla öyle şey , çocuk o helali hoş olsun deyip bir tane daha tutuşturuyorlar elineBir şekilde tedavi görmeniz gerekli yoksa ileride kendinizi çok daha sıkıntılı durumlara sokabilirsiniz.
4,5 yaşında ki bir çocuğa engel olabilen varsa saygı duyarımÇocuğunuz tezgahtan alırken engel olmanız daha güzel olmaz mı peki? Buna alışması kötü çünkü.
İşte alıştırmakla ilgili. Bakınca çok şirin bir hareket gibi duruyor ama sonuçta yaptığı kötü bir şey. Çözümü manava meyveyi ödemeyi teklif etmek olmamalı.4,5 yaşında ki bir çocuğa engel olabilen varsa saygı duyarım
Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama çocuklara yapma dedikçe inadına daha çok yapıyorlar ... Ha 9-10 yaşında olur yapar o ayrı ama henüz 5 yaşında bile olmayan bir çocuğa ne söylerseniz söyleyin bildiğini okuyor varsa bir yöntem biz de öğrenelim.İşte alıştırmakla ilgili. Bakınca çok şirin bir hareket gibi duruyor ama sonuçta yaptığı kötü bir şey. Çözümü manava meyveyi ödemeyi teklif etmek olmamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?