Çok korkuyorum..

Ne demek param yoktu yedim ? Yahu çocuk musunuz siz bunun hesabını ahirette nasıl vereceksiniz ? Eşim karpuz getirmişti dün , bugün bir baktım çürük ama emin olamadık eşim mi yolda istemeden zedeledi yoksa onlar mı çürük verdi diye bende iade edeceğime çöpe attım belki kusurr bizdedir diye, ben boğazıma haram lokma girmemesine dikkat ederim çocuğum helal lokmayla doğsun isterim inş öyle olur, ki ayrıca yaptığınız hiç etik değil hamilelik bunun bahanesi olamaz, o yabancıların hassasiyetine dikkat edin ve bence onlardan öğreneceğiniz çok şey var gibi gözüküyor.

Şeytanın da ona özellikle yaptırmak istediği oydu kazandı da bence...

Bende şuna takıldım o meyveleri yıkamadan nasıl yiyebiliyorlar biz evde sirkeli sulara yatırırken. Üstelik hamilelikte ekstra dikkat gerekirken, toksoplazma var malum.

Üç erik, 5 kilo altın fark etmez. Buna hırsızlık denir. Başkalarının da yapıyor olması bir hatayı aklar mı? Millet de yapıyor, ne olacak, abartmayın diyor bazı arkadaşlar. Şaşılacak iş cidden. Hamile olunca yapılan hırsızlık daha sevimli, minnoş olmuyor. Bazı konularda bu kadar gevşek olmamak, prensipli olmak lazım. Umarım bundan sonra aklınızı başınıza alırsınız konu sahibi. Üstelik çocuk büyüteceksiniz, ona nasıl bir örnek olacağınız çok önemli.

Bende şuna takıldım o meyveleri yıkamadan nasıl yiyebiliyorlar biz evde sirkeli sulara yatırırken. Üstelik hamilelikte ekstra dikkat gerekirken, toksoplazma var malum.
Evet ya
Ben hamileyken annemin iş yerinin olduğu, benim de çocukluğumun geçtiği sokaktaki kiraz ağacının önünden gelip geçerken canım çekiyodu olmamış-yeşil kirazlardan. Anneme söyledim ne güzel duruyolar diye. Gitmiş ağacın olduğu binada oturan komşulardan helallik alarak rica edip almış tosba hamile canı çekti hiç bişeye aşermedi bunu istemişken yesin diye sağolsunlar vermişler. Alıp yiyebilirdim tanıdıkların ağacı diye ama yemedim çünkü böyle büyümedim. Kul hakkından korkarım. Hele de hamileyken ne bileyim. Acaba biz mi çok abartıyoruz? Yıkamadan yememek, kimsenin malını izinsiz almamak falan anormal şeyler mi acaba

Doğrusu bu, haram neticede bunu bile bile yemiyoruz.

Çoğu kişi tester ürünleri deniyor, elinde filan ben elime sürüyorum renk öğrenmek icin. Konu sahini dikkat etmedim diyor kalemin tester olup olmadığına. Onu bir şekilde anlarım dağınliktir olmuştur. Ama markette canim istedi diye 3 Tane erik almak bu garip, gerçekten garip . Küçücük çocuk istiyor markette ama izin vermiyoruz. Siz eriğe değil ama kaleme sıkıldığınizi yazmisniz. Diğerini bilmeden yapmış parasını ödemişsiniz.

Aynen ben de oraya takıldım pazarda, markette insanlar yıkamadan nasıl yerler anlamıyorum, meyve ve sebzeler kesinlikle sirkeli suda bekletip yıkayıp öyle yenilmeli

Paranız yoksa markette gezmeyin.
Paranız varken harcamak istemediğiniz için bu yola gidiyorsaniz tedavi olmalısınız.

Allah korusun yarın başka büyük bir şeye sebep olur bu huyunuz.

Aklıma bir şey geldi yorumları okuyunca.
Okul bahçesinde oturuyorum bir gün.
Benim öğrenciler kucak kucak mandalina ile geldiler yanıma.
Nerden çıktı bunlar diye sorunca şurda bir ağaçtan aldık dediler. Ama bütün ağacı toplamışlar mübarek yiyorlar :)
Sahibinden izin aldınız mı dedim yoo tanımıyoruz ki bir sey olmaz dediler.
Dedim belki o mandalinalar yoksul bir ailenin çocukları için. Sadece onlara yetecek kadar. Bunları sormadan böyle almaya hakkınız var mı sizce dedim.
Daha bir sürü var öğretmenim diye soyup ağzıma uzattilar. Kesinlikle yemem bundan.
Haram ve bu hırsızlık sayılır.
Bir dilim bile yemem dedim.
Beni öyle görünce baktım birer ikişer gidip ağacın altına geri biraktilar.
Yedikleriniz için de çıkışta gidin sahibini bulup söyleyin canımız çok çekti kusura bakmayın diye dedim.

Aslında 8 yaşında çocukların bunun yanlış olduğunu benden değil ailelerinden öğrenmeleri gerekir önce.

Lütfen buna dikkat edelim.
Haramın, hırsızlığın büyüğü küçüğü olmaz.

canım yaptığın yanlış tövbe et bi daha yapma haram çünkü hamileymişsin dikkat etmen lazım bebeğini düşün öncelikle olmadı yardım al mutlaka

Benim oğlum pazarda yiyor tezgahtan bak çocuk bir tane yedi bile tarttıktan sonra bir tane geri al içinden diyorum olurmu abla öyle şey , çocuk o helali hoş olsun deyip bir tane daha tutuşturuyorlar eline Bir şekilde tedavi görmeniz gerekli yoksa ileride kendinizi çok daha sıkıntılı durumlara sokabilirsiniz.

Çocuğunuz tezgahtan alırken engel olmanız daha güzel olmaz mı peki? Buna alışması kötü çünkü.

İşte alıştırmakla ilgili. Bakınca çok şirin bir hareket gibi duruyor ama sonuçta yaptığı kötü bir şey. Çözümü manava meyveyi ödemeyi teklif etmek olmamalı.
Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama çocuklara yapma dedikçe inadına daha çok yapıyorlar ... Ha 9-10 yaşında olur yapar o ayrı ama henüz 5 yaşında bile olmayan bir çocuğa ne söylerseniz söyleyin bildiğini okuyor varsa bir yöntem biz de öğrenelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…