• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kötü bir durumdayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar merhaba ben evleneli üç yıl oldu ilk iki yıl köyde kaynanam gile birlikte oturduk sonra biz ayrıldı ağrıdan Kayseri'ye taşındık benim kayınımda Kayseri'de çalışıyor normalde biz gelmeden önce rezidans ta kalıyor du bu iki yıldır biz buraya gelmişten beri bizimle kalıyor bide gece işi yapıyor yani gazinolarda çalışıyor sabahta bizim eve gelip yatıyor o sabah gelirken benim kocamda işe gidiyor kaynım la tek kalıyoruz altı yedi saat o odada uyuyor bende bebeğim ağlamasın onu uyandırmasın diye günümu yatak odamda geçiriyorum nerdeyse eşimde buna hiç bir tepki vermiyor hatta bazen kaynım uyanıyor ona kahvaltı hazirlarlamama izin vermiyor çıkıp gidiyor bazen eşim gelincee soruyor bişey yedimi diye ben yok diyince bana kızıyor hazırla yesin bilmem ne ne yapicam peki ben yeni üç aydır ikinci çocuğumu doğurdum yine bizdeydi ve iki tane küçük çocuğum var hem onun ütüsü kıyafeti yemeği hemde ev işi çocuk çok zor bir durumdayım eşim hiç birşey demiyor bana bi fikir verin kızlar ne yapmam gerek ( bu arada kaynım 28 yaşında ve bekar)
Rahatsız et onu...Eger kı soylemıyorsun ya da sözünü gecıremıyorsun ve mecburıyetın de varsa...Rahatsız et...Ses cıkar.. Süpürge tut...Sana bak rahatsız oluyormus kardesım falan derse sen de agla yok tabak kırıldı yok cocuk bısı doktu ee banyo çiş olmuş bez elımden kaymıs salla bısıler sert yapma sakın ayyy kusura bakmasın dıkkat edıcem de ve banyoya gır yerden yere fırlat herseyı...Mutfaga gır bırbırıne kat..Dinsizin hakkından imansız gelır demısler..

Demi ya 😅bide kıyafetleri ütülü olmayınca surat asıyor kaynım
Kaynınızın kıyafetinin ütüsü sizin sorumlulugunuzda değil. Hele ki küçük bebeğiniz varken. Eşinizin bile kıyafetinin ütüsü aizin sorumlulugunuzda değil. Koca koca herifler ogrensınler bir zahmet kendi işlerini kendileri yapmayı. Size kıtafetini utulemeyınce surat asmaya korkmalı, çekinmeli sizden. Çok yüz vermişsiniz. Bebekle zor oluyor vs diyerek yapmayın.

Aynı evi paylaştığı kocasına gıkını çıkaramayan gelmiş burada üyelere sallıyor. (Daha doğrusu paylaşamayan :D)
Bu atarını giderini inşallah söz hakkına sahip olduğun (!) evliliğinde de gösterirsin de seni biraz umursarlar.

Eşim tapuyu alicagini söyledi öyle yaparım umarim

Daha dün kahvaltı hazırlamadığı, kıyafetleri ütülenmediği için surat asan koca şimdi kardeşinden tapu alacak. 😆😆😆

Burada istediğinizi yazın,hayat sizin hayatınız ama son anlattıklarınız yaşadıklarınızla çok uyumsuz. İki sene KV ile oturup, sonra kaynın olduğu ile ( o olmasa izin bile çıkmazdı belki) sonra akşamdan sabaha tapu sahibi kaynı evden kovamazsınız. Kovdurmazlar. Ne eş izin verir nede kayın eşyaları alıp gider. Otur odanda cocukla kapının önüne koyarım sizi olur.

Eee ne oldu şimdi dün eşime sıfatlar takmayın diyordun burdaki üyeleri g.zekalı ilan ettin. Maslow görmesin kalbine iner.
Ayyyy kafayı bana taktın sen herhalde. Doğru bişey yazdım. Onu da kimseye hakaret etmeden yazdım ama kalpler nasıl karaysa artık linç bu sitenin adı kibirli kadınlar kulübü olsun bundan sonra. Kimseyi beğenmeyenler kulübü 😅 kadın bir konu açmış. Kimse de yol gostermiyor. Akşamdan beri ne koylulugu kaldı ne varoşluğu... Doğma büyüme İstanbul'un en iyi semtlerinde yaşıyorum. Ben bu şekilde yaklasmiyorum insanlara. Allah doğru yola iletişim cümleten. Lütfen daha bana yazmayın. Karnınızda bebeğinizle kalbinizi bu kadar karartmayin

Ayyyy kafayı bana taktın sen herhalde. Doğru bişey yazdım. Onu da kimseye hakaret etmeden yazdım ama kalpler nasıl karaysa artık linç bu sitenin adı kibirli kadınlar kulübü olsun bundan sonra. Kimseyi beğenmeyenler kulübü 😅 kadın bir konu açmış. Kimse de yol gostermiyor. Akşamdan beri ne koylulugu kaldı ne varoşluğu... Doğma büyüme İstanbul'un en iyi semtlerinde yaşıyorum. Ben bu şekilde yaklasmiyorum insanlara. Allah doğru yola iletişim cümleten. Lütfen daha bana yazmayın. Karnınızda bebeğinizle kalbinizi bu kadar karartmayin
Yol göstermemişler mi? Yani göstermişler diye de okudum ben ama.

Otur odanda cocukla kapının önüne koyarım sizi olur.
maalesef konu sahibi asla kaynına git diyemez, diyelim ki dedi duyacağı sözü yazmışsınız. konunun hayatın akışına en uygun sonu maalesef bu cümle.
üzgünüm ama bu. keşke olmasa. belki düzelir ama kaynı ancak birini bulur evlenirse belki kurtulur. yoksa bir gecede olcak iş değil

Kayninj evden gönderebildiğine de inanmıyorum tapuyu alabilecegine de

Bu arada konu sahibi “konu nerelere geldi” demiş. Demek ki hiç boşanmayı düşünmüyormuş.

Kayni ile aynı evde yaşıyor diye 10 kere boşanacak binlerce G.dogulu kız tanıyorum

Bazen insan kendi kişisel acizlik ve ezikliğini kültürüne bağlayıp suçu atıyor
Ama dik duran kadın her yerde dik durabiliyor
G.doğunun olayı ne 😃

Karnındaki bebegı nie dilinize doladınız ?

Yol göstermemişler mi? Yani göstermişler diye de okudum ben ama.
İki mesaj yol gösterme üzerine ise kalanı lincliyor. Bu kadın ne yapabilir sizce? Ailesi uzakta imiş. Yakında bile olsalar iki çocukla kabul etmezler. Kiralar olmus Dünya kadar. Yapabileceği hiçbir şey yok gibi. Aileler bir araya gelip konuşsunlar dedim. Kendi ailesi de durumdan şikayetçi değilmiş. Ne yapsın bu durumda

Karnındaki bebegı nie dilinize doladınız ?
Siz kendisinin avukatı mısınız?! Geceden beri her mesajda adımı geçiriyor. Hakaret etmedim bişey yapmadım. Üslup hoş değil dedim. Belli ki birbirini tanıyan kişiler olarak birbirinizi koruyorsunuz burda. Haksizsiniz. Kabul edin.susun oturun.

maalesef konu sahibi asla kaynına git diyemez, diyelim ki dedi duyacağı sözü yazmışsınız. konunun hayatın akışına en uygun sonu maalesef bu cümle.
üzgünüm ama bu. keşke olmasa. belki düzelir ama kaynı ancak birini bulur evlenirse belki kurtulur. yoksa bir gecede olcak iş değil

Yanlış hatırlamıyorsam Kars demişti. O civarda hayatlar bu tarz olabiliyor. Aslında evlenmeden KV ile yaşayacağını, Kayseri ye gelmeden kaynı ile oturacağını biliyordu. Yüksek ihtimalle adam yanlız kalmasın diye abi- yengeye evden çıkış vizesi verildi.

İki sene önce çocuklar okul öncesi eğitim görürken iki veli vardı. İkiside evde 10 dan fazla kişi ile yaşıyordu. Benzer yöreydi.
Bekar kayın, görümce, iki çocuk, KV,kp, evli kayın, elti, onların çocukları vs. Onlar kalabalık olduğu için iş yükünün paylaşıldığını filan söyledi. Ben rüyamda görsem bir daha uyumaya korkarım. 🤐 Aynı evde bir sürü insanla yaşamak çok zor. Ama onlar bu kültürde olduğu için normal geliyor. Mutlulardi bence. Hatta biri dedi k " kp çocukları okula götürmeme izin veriyor, bazı arkadaşlarım evden çıkamıyor"

Kp yada babam benim evden çıkmama karışmaz. Eşim bile karışmıyor.

İki mesaj yol gösterme üzerine ise kalanı lincliyor. Bu kadın ne yapabilir sizce? Ailesi uzakta imiş. Yakında bile olsalar iki çocukla kabul etmezler. Kiralar olmus Dünya kadar. Yapabileceği hiçbir şey yok gibi. Aileler bir araya gelip konuşsunlar dedim. Kendi ailesi de durumdan şikayetçi değilmiş. Ne yapsın bu durumda
Yani haklısınız ne diyeyim tercihler üzerine şekillenen bir hayat var ortada. Gencecik bir kız, kayın aile evinde gayet güzel çocuk yapabilmiş doğurabilmiş bir odada da büyütüyor. O zaman kaynından da şikayetçi olmasın 🥱 O ne yapsın doğru da, madem yapacak bir şeyi yok konu açmasın. Burayı birçok genç kız okuyor keza ben de okudum evlenmeden öncesinde de, birçok konuda kendime yol buldum. Onlara da ibret-i alem olsun yazılanlar. Nasıl bir yol gösterilmeli ki başka? Kadına gayet güzel tavsiyeler verilmiş. Linç görmemişsiniz siz en âlâsını da yiyenler oldu burada. Hem de haksız linçler yenildi. Ama bu konuda haksız bir linç yok, hatta linç bile yok. Tekrar söyleyeyim madem bu kadar yapılacak bir şey yoksa, konu da açmasın konu sahibesi hanım. Yine günün sonunda burda üç beş kişi hariç diğer kadınlar olarak bizler üzülüyoruz.

Yarın kocası hık die ölüverse mal mülk kaynın üstüne yapılıyor zaten sıfır güvence ? Böyle yaşamaya devam etmesin en azından

Kalanı linçledi çünkü açtığı konuyu unutup doğru söyleyenlere karşı eşini savunmaya gectı

Farkında mısınız bilmiyorum ama kadın sırf kaynına hizmet etsin kaynı sıcak yemek yatak ütü görsün die evi ayrılmış resmen ne hıkmetse de kaynının oraya acılıvermıs ev . Kaynana kayınbabaya hizmetten kayna hizmete yol almış .

Siz kendisinin avukatı mısınız?! Geceden beri her mesajda adımı geçiriyor. Hakaret etmedim bişey yapmadım. Üslup hoş değil dedim. Belli ki birbirini tanıyan kişiler olarak birbirinizi koruyorsunuz burda. Haksizsiniz. Kabul edin.susun oturun.
Sorduğum sorudan çok bağımsız ilerliyorsunuz yalnız, nie böyle bi savunma moduna geçtiniz . Birinin karnındaki bebegı dilinize dolayıp durduğunuz için tanıyor olmama yada avukat olmama lüzum yok insan olmak yetiyor . Konudan çıkmadan millete cevap vereceksenız verin vermeyeceksenız de konuyla hiç alakası olmayacak annenın karnındaki bebegı dilinize dolayıp durmayın ifade şekliniz bu kadarına yetiyorsa da siz susun oturun .

G.doğunun olayı ne 😃
Olayı şu ki orada çok kısa zamana kadar boşanmalar çok nadirdi dovme aldatma bile boşanma sebebi sayılmazdı aileler kızları bosanip gelmek istese kabul etmezdi bu bakış düştü

Mesela şöyle örnek vereyim eşim G.dogudan bjr ilin koyunden biz evlendiğimiz sene 10 yıl önce bu köyde bu zamana kadar hiç boşanan olmadı demişlerdi ama biz evlendikten sonra en az 5-6 tanıdık boşandı bunlardan biri de kaynim
Artık var yani
Konu sahibi “yok artık” dediği için öyle bir açıklama yaptım

Kayninj evden gönderebildiğine de inanmıyorum tapuyu alabilecegine de

Bu arada konu sahibi “konu nerelere geldi” demiş. Demek ki hiç boşanmayı düşünmüyormuş.

Kayni ile aynı evde yaşıyor diye 10 kere boşanacak binlerce G.dogulu kız tanıyorum

Bazen insan kendi kişisel acizlik ve ezikliğini kültürüne bağlayıp suçu atıyor
Ama dik duran kadın her yerde dik durabiliyor
Pardonda sırf kaynım benimle birlikte" geçici " olarak yaşıyor diyee kalkıp kocamı boşayıp hayatımı mâf edemem iki çocuğumun da hayatımı mâf edemem ayrica ben kocamı çok seviyorum oda beni çok seviyor ha sen kayni onlarda kaldığı için boşanan kız biliyor san o kizlarda vardır bişey

Yani haklısınız ne diyeyim tercihler üzerine şekillenen bir hayat var ortada. Gencecik bir kız, kayın aile evinde gayet güzel çocuk yapabilmiş doğurabilmiş bir odada da büyütüyor. O zaman kaynından da şikayetçi olmasın 🥱 O ne yapsın doğru da, madem yapacak bir şeyi yok konu açmasın. Burayı birçok genç kız okuyor keza ben de okudum evlenmeden öncesinde de, birçok konuda kendime yol buldum. Onlara da ibret-i alem olsun yazılanlar. Nasıl bir yol gösterilmeli ki başka? Kadına gayet güzel tavsiyeler verilmiş. Linç görmemişsiniz siz en âlâsını da yiyenler oldu burada. Hem de haksız linçler yenildi. Ama bu konuda haksız bir linç yok, hatta linç bile yok. Tekrar söyleyeyim madem bu kadar yapılacak bir şey yoksa, konu da açmasın konu sahibesi hanım. Yine günün sonunda burda üç beş kişi hariç diğer kadınlar olarak bizler üzülüyoruz.
Belki evlenmeden önce internete girebilecegi bir ortam bile yoktu. Evlendikten sonra bu imkana kavuştu. Kaldı ki bence hayat buradan öğrenilecek ve buradan öğrendiklerimizi yasayabilecek kadar kolay değil. Sevmiştir. Aşık olmuştur vs. Bunlar benim fikirlerim. Herkesin konu açma hakkı var neticede. Niye konu açmasın yani. Beğenmeyen okuyup geçsin, beğenmedim diye de imoji koysun. Bu kadar kavgaya gerek var mı

Pardonda sırf kaynım benimle birlikte" geçici " olarak yaşıyor diyee kalkıp kocamı boşayıp hayatımı mâf edemem iki çocuğumun da hayatımı mâf edemem ayrica ben kocamı çok seviyorum oda beni çok seviyor ha sen kayni onlarda kaldığı için boşanan kız biliyor san o kizlarda vardır bişey
Bence de, o kızlarda vardır bir şey. Zeka vardır, özgüven vardır, kendine verdiği değer vardır…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X