Çok kötü bir gün

Teşekkürederim canım
Çocuğum var hiç yeni anne olayım diye bir düşüncem yoktu
Bir çocuğu büyütmek ihtiyaçlarına yetişmek çok zor heleki bu ülke şartlarında
58 yaşında olucam babada 65 olacak çocuk 20 yaşına gelince
Kimseye muhtaç olsun yada bu konuda mağdur olsun istemiyorum
Birçok kaygım var geleceğe yönelik
Eşim abarttığımı düşünüyor belkide haklıdır
15 haftadayım
Yas konusunda abartmissin kuzum
Bende 38 dim milayi dogurdugumda esim 45 di , 20 sene sonrasini dusunmedim hic , bunlar gec yaslar degil bu zamanda
Madem dogurmaya karar verdin , ruh halini duzelt cunku onlar hissediyor herseyi biliyorsun

Ben doğru yaptığımı düşünüyorum
Komşu için değil yaptığının yanlış olduğunu anlasın diye özür dilettim
Dedim sanki demedim mi
Ondan ne fakımız kaldı diyorum
Omuz silkiyor
Anladım ama zorla diletilen özür işe yaramaz ki.
Yaptığının yanlış olduğunu idrak edip,neden özür dilediğini kabullenip,özümsemedikten sonra benim zorumla özür dilemesin yani bence gereksiz.
Kızımda yapmaması gereken birşey yaptığında oturup konuşurum,anlatırım neden yanlış olduğunu, kararı ona bırakırım,o da aklına takılan birşey varsa sorar yada ikna olmadıysa söyler bana,konuşma uzar biraz daha belki ama kendi hak verip evet özür dilemem gerekir noktasına gelir diler.
16 yaşında ergenlik çağında bir çocuğa asla o kişinin karşısına geçirip özür dile hemen demem sanırım. Tabi ki bu benim fikrim,benim kararım,size de saygı duyuyorum,anneliğinizi de eleştirmiyorum yanlış anlamayın ama zaten zor dönem ergenlik, aile boyu üzerine gidilmesi,hüngür hüngür ağlayacak noktaya getirilmesi bence doğru değil zira affı olmayan bir hata değil yapilan zaten.

Sen bile ordan gülüyorsun
Gelde böyle birinin karşısında ciddi ol
Serin kanlılığını koru mümkün değil
Ablasına haidedeki bayan rottenmeier diyor
Ciddi soruyorum bu kız düzelir mi
ya bayıldım gercekten cok tatlı sansı bahtı guzel olsun hep ıyılerle karsılassın ınsallah :)

Yas konusunda abartmissin kuzum
Bende 38 dim milayi dogurdugumda esim 45 di , 20 sene sonrasini dusunmedim hic , bunlar gec yaslar degil bu zamanda
Madem dogurmaya karar verdin , ruh halini duzelt cunku onlar hissediyor herseyi biliyorsun
Mila sağlıkla büyüsün :KK200:
Evet doğrmaya karar verdim
İyim şimdi tabi hormonlar bazen zorluyor ama
Hep iyiye odaklanmaya çalışıyorum :)))
Onun minik ellerini yüzünü hayal ediyorum
Daha iyi hissediyorum :KK200:

İlaki birgün bizden uzaklaşacak
Sadece iyi bir insan olsun kendine yetebilsin iyi bir eğitim alsın varsın uzaklaşsın
böyle hafifletemezsiniz olayı. müzik dinleyince iğrenç, kaka bir kız olmadı ya da siz bağırınca,azarlayınca haklı olmadınız. belki de sizden nefret edecek. o kızınızdan önce bir birey bunu idrak edin. kuzucuğuma sabır diliyorum :KK200:

Anladım ama zorla diletilen özür işe yaramaz ki.
Yaptığının yanlış olduğunu idrak edip,neden özür dilediğini kabullenip,özümsemedikten sonra benim zorumla özür dilemesin yani bence gereksiz.
Kızımda yapmaması gereken birşey yaptığında oturup konuşurum,anlatırım neden yanlış olduğunu, kararı ona bırakırım,o da aklına takılan birşey varsa sorar yada ikna olmadıysa söyler bana,konuşma uzar biraz daha belki ama kendi hak verip evet özür dilemem gerekir noktasına gelir diler.
16 yaşında ergenlik çağında bir çocuğa asla o kişinin karşısına geçirip özür dile hemen demem sanırım. Tabi ki bu benim fikrim,benim kararım,size de saygı duyuyorum,anneliğinizi de eleştirmiyorum yanlış anlamayın ama zaten zor dönem ergenlik, aile boyu üzerine gidilmesi,hüngür hüngür ağlayacak noktaya getirilmesi bence doğru değil zira affı olmayan bir hata değil yapilan zaten.
İllaki hata yapacaklar kim yapmadıki
Ama bile bile yapmasın
Bizi rahaytsız edeb buydu
Aklı sıra kadına ders verecek
Eve gelsin sakince kunuşuruz
Dün hepimiz için zordu

Apartman hayatında gürültü rahatsız eder kim olursa olsun ne olusa olsun
Benim kızım burada hatalı tabii çocuk bu bir nebzede olsatölerans gösterilebilir ama yetişkinlerin bunu yapmaması lazım
Ablasının ezmesine gelince nereden nasıl bu kanıya vardınız bilemedim
Kendini ezdirecek biri değil ki ablasıda ezmez sadece yanlış davrandığında yanlışını söyler

Dediğim gibi biz komşularla yapıyoruz ama kimse şikayetçi değil. Öyle mutluyuz. Rahatsız olan olsa ona göre hareket ederdim. Bana laf eden önce kendine bakmalı tabii. Banyoda ses yapmak evde gençler varken çirkin.

Ezmekten kasıt da azarlamasına, laf söylemesine fırsat vermeniz. Davranışınızı doğru bulmadım. Zaten siz yapmışsınız yapacağınızı bir de üstüne abla ne hakla kızıyor? Kendi otoritenizi zedeliyorsunuz ve kızınızı eziyorsunuz. Böyle olunca küçük olan hep kendini kötü hissediyor. Asi diyerek bakıyorsunuz ama belki yanlışlarınız vardır ondan öyledir kız da.

böyle hafifletemezsiniz olayı. müzik dinleyince iğrenç, kaka bir kız olmadı ya da siz bağırınca,azarlayınca haklı olmadınız. belki de sizden nefret edecek. o kızınızdan önce bir birey bunu idrak edin. kuzucuğuma sabır diliyorum :KK200:
Konuyu nasıl okudunuz bilmiyorum ama tamamen yanlış olduğunuz kesin
Mutsuz bir çocuk değil
Hatta şımarık diyebilirim
Neyse anlatamıyorum ben size
Genel tavrınız buysa bende sizin etrafınızdakilere sabır diliyorum
İstediğiniz gibi değerlendirin

Dediğim gibi biz komşularla yapıyoruz ama kimse şikayetçi değil. Öyle mutluyuz. Rahatsız olan olsa ona göre hareket ederdim. Bana laf eden önce kendine bakmalı tabii. Banyoda ses yapmak evde gençler varken çirkin.

Ezmekten kasıt da azarlamasına, laf söylemesine fırsat vermeniz. Davranışınızı doğru bulmadım. Zaten siz yapmışsınız yapacağınızı bir de üstüne abla ne hakla kızıyor? Kendi otoritenizi zedeliyorsunuz ve kızınızı eziyorsunuz. Böyle olunca küçük olan hep kendini kötü hissediyor. Asi diyerek bakıyorsunuz ama belki yanlışlarınız vardır ondan öyledir kız da.
Ablası onun nelerini altan alıyor bir bilseniz hiç böyle değerlendirmeyeceksiniz
Ablasıyla yemeğe gitmişler daha dönmediler
Ablası çok olgundur

Bende kızıyorum kendime ama oda doğru davranmıyor
Geçengün okuldan çağırdılar
Gittik
Öğretmeni entellektüel bakış açıma göre deyince
Bizimki
Hiçmi entellektüel görmedik demiş öğretmenle tartışmaş
Öğretmende idareye ve bize haber vermiş
Bide babası gülüyor bu duruma
Bulunduğum ilde bir hafta kar tatili oldu
Bir sabah ekmeğe gönderdim
Gelince üzerinde sadece kazak eşofmanla
Bende korktum acaba birşey mi oldu
Aşağıda soğukta titreyen bşr suriyeli görmüş ona vermiş üstünü eldivenini atkısını
Yavrum neden yaptım birşey olmaz diyor ben alırım ama o alamaz
Babası gülüyor
Durup durup ablasına çatıyor
Babasına baba bile demiyor bazen
.... bey diyor
Onu çok seviyorum ama çokta kızıyorum
Komşu ne kadar kotu olursa olsun aşırı yüksek sesle müzik dinlemesi pek olmamis. Başka insanlar da rahatsız olabilir o komşu haketmis tabi odası ayrı siz ağzının payini ne güzel vermişsiniz.

Kızınıza hatalı olduğunu söylemeniz yerinde olmuş tabi ama öğretmene karşı saygısızlık yapmış. Hani zaten öğretmenin durumu ülkede belli bir de buna alkış tutan var burda, gerçekten şaşırdım. Öğretmeni haksız yere kızınıza bir şey dese de bu cevabı verse tamam ama ergenlik çağını aşırı abartilmasindan kaynaklı öğretmene bı laf söylemiş olup arkadaslari arasında vay neymişsin çabasının takdir bulması üzdü beni. Benim yeğenim de öğretmenine buna benzer bir saygısızlık yapmış. Duyunca çok üzüldüm gerekli uyarıları yaptım ama anne babasının tutumu belirleyici oluyor maalesef sizi bu bakımdan takdir ettim. çocuğunuza yanlışın yanlış olduğunu söylüyorsunuz bizimkiler onu da yapmıyor.

Back
X