- 19 Eylül 2012
- 3.878
- 1.546
- 133
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
O noktaya gelmesinin ve bukadar öfkelencek kadar üzerime yürüyecek kadar ortada bişey Yok bence bu hareketin hiçbir bahanesi açıklaması olamazDevamlı eşinizin kimlerle, ne sıklıkla konuştuğunu kontrol ediyorsanız eşinizi bıktırmış olabilir misiniz?
Önceki konunuzda eşinizin çok arkadaşı olmasıyla ilgiliydi.
Çok arkadaşı olması sizi niye rahatsız ediyor, arkadaşlarının niteliğinden mi yoksa niceliğinden mi rahatsızsınız?
Düşünüyorum da benim eşim devamlı arkadaşlarıma karışsa ben de kızardım.
2 saat aramamak da evli çiftler için çok değil bence.
Üstünüze yürüyüp, boğazınızı sıkmasının özürü yok hiçbir şekilde ama bu noktaya gelmesinde sizin de payınız var sanki.
Ben şuan çalışmıyorumsiz elde 1 siniz eşinizin gözünde akşam eve dönünce evde olacaksınız sizi neden arasın ki önemli birşey olmadığı sürece,yada konuştuğu kişilerle kendinizi neden mukayese ediyorsunuz?bekarlık zamanlarındaki laylaylom hayat evlilikte olmuyor maalesef ,hergün bana yanaşsın her zaman tatlı sözler söylesin bunlar bir süre sonra monotonluğa bırakıyor yerini.çalışan birimisiniz bilmiyorum ama ben bayan olarak bile bir günüm bir günü tutmuyor,iş yerinde stres olsam eve gelir gelmez çok gerginim deyince eşim anlıyor ,keza onun durumu da öyle ,bu seferde ben yanaşmıyorum ,her şey karşılıklı ,
Maddi olarak kötü değiliz biraz borcumuz var ama bitmek üzere bizi çok fazla etkilemiyorBu arada maddi problemleriniz var mı?Yüklü miktarda borç gibi,ve siz çalışıyormusunuz?
Bana sadece cinsel anlamda yaklaşıyor gibi geliyorEşim bağırmaya başladığında gayet sakin bir ses tonuyla "seni duyabiliyorum bağırmana gerek yok" diye telkinde bulunuyorum ve saat tutuyorum sadece 20 dakika sakince konuşabilir miyiz sonra istediğin kadar bağır diyorum. Daha çok yeni evlisiniz kişilik çatışmaları çok normal ama boğazına sarılması anormal bir durum. Cinsel anlamda durumunuz nasıl?
O ifadeyi ben kullanmıştım, haklısınız çok yanlış anlamlara giden bir açıklama olmuş. Başta zaten bunun özürü yok demiştim ama gerisinde kendimi tam ifade edememişim. Sadece konu sahibinin de hataları olabileceğini kastetmiştim aslında. Konu sahibinden de özür diliyorum bunun için."Kocanızın kimi kaç kere aradığının hesabını sormanız yanlış" demek ayrı, "Bu noktaya gelmesinde sizin de payınız var" demek " ayrı. İkincisi "boğazınıza sarılmasında, size şiddet uygulamasında sizin de payınız var" anlamına geliyor. Bu kabul edilemez.
Konu sahibinin eşi rahatsız oluyorsa konu sahibiyle konuşabilir, işe yaramazsa çift terapisine gidelim diyebilir, bunu demeyip direkt boşanmayı teklif de edebilir. O zaman "bu olanlarda senin de payın var" denebilir. Ama eğer toplum "kadın şunları şunları yaparsa erkeğin onun boğazını sıkmasında kadının da payı olmuş olur" düşüncesini empoze ederse şiddet eğilimli erkek kadının boğazını sıkar.
Zaten şiddet eğilimli erkek kadını şiddeti hakettiğine inandırmaya çalışabiliyor, bunu bir de kadınların yapmasına gerek yok.
Yani çok doğru"Kocanızın kimi kaç kere aradığının hesabını sormanız yanlış" demek ayrı, "Bu noktaya gelmesinde sizin de payınız var" demek " ayrı. İkincisi "boğazınıza sarılmasında, size şiddet uygulamasında sizin de payınız var" anlamına geliyor. Bu kabul edilemez.
Konu sahibinin eşi rahatsız oluyorsa konu sahibiyle konuşabilir, işe yaramazsa çift terapisine gidelim diyebilir, bunu demeyip direkt boşanmayı teklif de edebilir. O zaman "bu olanlarda senin de payın var" denebilir. Ama eğer toplum "kadın şunları şunları yaparsa erkeğin onun boğazını sıkmasında kadının da payı olmuş olur" düşüncesini empoze ederse şiddet eğilimli erkek kadının boğazını sıkar.
Zaten şiddet eğilimli erkek kadını şiddeti hakettiğine inandırmaya çalışabiliyor, bunu bir de kadınların yapmasına gerek yok.
Beni anladığınız için teşekkür ederim..O ifadeyi ben kullanmıştım, haklısınız çok yanlış anlamlara giden bir açıklama olmuş. Başta zaten bunun özürü yok demiştim ama gerisinde kendimi tam ifade edememişim. Sadece konu sahibinin de hataları olabileceğini kastetmiştim aslında. Konu sahibinden de özür diliyorum bunun için.
İyi de gerçekten bundan sana ne?
eşin arama listesini kontrol edip
şunla 2 kere bunla 3 kere, onla 4 kez üst üste..
görüşmüşsün demek normal mi..
peace nin eşine üzülüyordum, bir de senin ki çıktı
axqglhvdçd
Kızlar bugün hiçbişey olmamış gibi konuşmaya çalışıyor tahmin ettiğim gibi olanların üstünü örtmeye çalışıyo ama nasıl kapanır ki konu bana onu yapmasaydı ozaman barışırdık ama ben unutamıyorum boğazıma sarılmasını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?