belki çok kaderci bi tutum olarak algılarsınız ama bir yıl boyunca karın ağrısı çekip spirali çıkarmanız, üstüne korunmanız, eşinizin de dikkat etmesi ve iki haftad yalnız iki kez ilişkiye girmiş olmak... ve tüm bunlara rağmen zaten tutturmak çok zorken-ki insanlar bazen aylarca uğraşır sorun yokken bile doğru zamanı yakalıyıp hamile kalmak için- hamile kalmak... bence bu çocuğu aldırmamalısınız. rızkı veren Allah... tüm bu önlemlere rağmen size bi güzellik nasip ettiyse vardır bi hayır deyip tevekkül edin bence..
Hadis-i şeriflerde Peygamberimiz çocuğun anne karnında oluşumunu anlatırken farklı ifadeler kullanmıştır. Bazı hadisler çocuğun 120 günlük iken canlandığı imajını verirken, bazı hadisler de 40 günlükken canlandığı açıklamasını yapıyor. Hadisi 120 gün olarak yorumlayan alimlerimiz ilk 4 ay dolmadan kürtaj yapmanın haram olmadığını ancak 4 ay dolduktan sonra kürtajın haram olduğunu söylemişlerdir.
alıntıdır !!
Hay agziniza saglik be kardesim, Beni anladin ya sen! Allah senden razi olsun!
bilip bilmeden değil söylüyorum işte allahh allahhh..... Gidip açıp okuyun...
kadro bence hamile olsanız bile bu bebeği aldırmayacaksınız,siz iyi bi annesiniz çünkü.bütün zorluklara göğüs gerip yine de bebeğinize kıymayacaksınız.yazdıklarınızdan bunu anlıyorum ben..
Insaallah canim.Isin tuhaf tarafi esim cok sevindi, ve hep olacakmis gibi dile getiriyordu surekli ve bende ona surekli ilk once sen bir duzel ondan sonra bebek dusun derdim ve oldu. Korkma ne olmus sanki, cocuklara kardes geliyor, evide buyuturuz, dordu beraber buyur giderler diyor. Ve sasirip kaldim. O deli adam sorumsuz adam bana neler neler cektiren adam, bosanmanin esigine geldigim adam bana bunlari soyluyor. Ya benim kafam gercekten karisti. Heralde bu gidisle bebegim varsada aldirmicam. Zorlasti benim icin........... Rabbim sen buyuksun bana dogru olani goster cocuklarimi saglikli buyutmemde yardimci ol rabbim....
kürta yasaklanmalı tartışmalarında bir din adamını dinlemiştim, çok zorunlu hallerde, kişinin başka seçeneği yoksa, islamda ruh üflenmeden aldırılabilirmiş, ruhta 120. günde üfleniyormuş buda yasal sınır zaten, tıptada 120. günden sonra can, birey olarak kabul edilip alınmıyor. ilk günden itibaren canlı olabilir ama birey değildir. din adamı spermlerde canlıdır o zaman erkekler hiç dışarı bırakmasınlar diye de bir yorum yapmıştı. Bana mantıklı geldi doğrusu. Ama iyi düşünün çok zor durumda kalmayacaksanız aldırmayın.
Yarin doktora gidecegim, kan tahlili icin. Ama olamaz diyorum yani Inanin hamile kalacak bir durumda bulunmadim cok dikkat ettim, ve dogum kontrol habina baslamistim. Kurtaji bir korunma yontemi olarak dusunmuyorum. Bu kadar sorunun icinde bogulurken bir cocuk dusunmedim, ve aldirmak hicmi bir care degildir benim icin ama bu kadar sorumsuz bir es, uc tane cocuk bu cocogu bir nevi aci cekmek icin dunyaya getirmek gibi birsey olur heralde. Ve iki hafta öncesine kadar sipralliydim.
Allah'ım bu mubarek gunde bebek isteyenlere sağlıklı sihhatli hayırlı evlatlar versin.Konuyu okudum Allah bağışlarsa bir oğlum var.Olmayanların uğraslarını okuyunca üzüldüm.Benim oğlum bir kerede oldu ve 5 aylık evliydim.Şok oldum Allah biliyor istemiyordum.Ama şimdi onun için yasıyorum.Bazen diyorum cok zor buyuyor o yuzden bir kardes hiç istemiyorum.Bakıyorum kardesler bile artık düşman kesilmiş.Bazen diyorum o yalnız mı kalsın su an için tabiki benim için bunu düşünmek için erken.Ama siz sanslı olanlardansınız coğumuz tek cocukla oyle ya da boyle basedemezken 3 tane cocuk bakıyorsunuz.Ben suna da katılıyorum bakabıleceğin kadar cocuk doğur ama su an sizin aldırmanız taraftarı değilim.He deseydiniz 3 cocuğum var 4.yü yapmalımıyım o zaman farklı cevap verebilirdim.Ama su an o bebek karnınızda.Ve o bir canlı.Belki kesin sonuç belli değil diyorsunuz ama o testler coğunlukla doğru cıkıyor.Benim 1,5 aylıkken bebeğim cok acık pembe cıkmıştı cızgı.
Hadis-i şeriflerde Peygamberimiz çocuğun anne karnında oluşumunu anlatırken farklı ifadeler kullanmıştır. Bazı hadisler çocuğun 120 günlük iken canlandığı imajını verirken, bazı hadisler de 40 günlükken canlandığı açıklamasını yapıyor. Hadisi 120 gün olarak yorumlayan alimlerimiz ilk 4 ay dolmadan kürtaj yapmanın haram olmadığını ancak 4 ay dolduktan sonra kürtajın haram olduğunu söylemişlerdir.
alıntıdır !!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?