çok kötüyüm. . sadece icimi dökmek istedim. .

karmakarisik56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
1.650
1.570
163
Esimle birlikte Güney dogunun bir ilindeyiz 3 yildir.. esimin Şark görevi icin geldik.. ikimizde çalışıyoruz. . Ben bankaciyim o polis.. o kadar yoruldum ki.. bankadayim hala kasada acik cikti nerde oldugu bulunmadan cikis yok bize.. gece 12 yi bulabilirsiniz dedi müdür. .
Her sabah emniyet in servisiyle gidiyorum ise aksamda servisle dönüyorum. . Her sabah insallah bugun servisi patlatmazlar diyerek biniyorum o servise.. aksam daCok şükür patlatmadilar bugunde diyerek iniyorum.. bir bucuk sene once burada servsii bombayla patlattilar çünkü. . Esimin polis oldugunu bilen burali bazi insanlar esim beni bazen almaya geldiginde nefretle bakiyorlar esime bana.. bana da sogukluklarini hissettiriyorlar sagolsunlar.. mudurum de burali.. iki lafindan biri siz zaten belli tarafi destekliyorsunuz (hukumeti) diyor gülerek. . AAmaben anlıyorum. .
Lojmanda oturuyoruz evim zemin bodrum balkonu bile yok hic sevmiyorum evimi fare kedi bocek ne ararsaniz var.. burda disarda oturmak yasak.. cunku diaarda oturanlarin evlerine molotof atildigi olmus.. burada teroriste terörist demeniz yasak.. çünkü gerilla onlar kahraman halkin gözünde. . Bizim gibi polis aileleri ise parayla tutulmus köpek. . Halkin gozunde..
Ben neden bu kadar kotu oldum. . Kardesim Whatsaptan annemin babamin kendisinin evimizin resimlerini atmis aklima eski gunlerimiz geldi .. esime aradim dertlesmek icin .. neyin var dedi.. kardesim boyle boyle resimler atmis dedim e ne var bunda bende bisey oldu sandim dedi fircayi basti dinlemedi bile.. dinlemedin bile lanet olsun ki kendimi yalbiz hissedip seni aradım dedim .. gozyaslarimi tutamiyorum su an odamda..
Buradan sag salim gidebilecekmiyiz onu da bilmiyorum cok yoruldum artik ....... aglamama engel olamıyorum. .. esim mi o aailesicakligini veremedi bana bilmiyorum. .. kendimi cok cok yalnız hissediyorum. ......
Sadece icimi dokmek istedim .. okudugun icin tesekkur ederim. ....

okurken hislerin bana geçti..Anlıyabılıyorum seni,yasamayan ne kadar anlarsa işte..

kaç yıl daha ordasınız..

esine takılma,senınle aynı modda degılmiş o an belliki

Kendimi sizin yerinize koydum da ben olsam öyle bir ortamda çıldırırdımDilim de fazlasıyla sivridir benim, çoktan linç edilmiştim kesin... Allah tez zamanda kurtarsın sizi oradan ,çekilir dert değil, zulüm gibi Siz kendinizi salamayın ama, sabredin . Her şey yeterince zormuş zaten ,bir de siz kendinizi bırakırsanız Allah korusun ruh sağlığınızı bile bozarsınız. Allah yâr ve yardımcınız olsun.

okurken hislerin bana geçti..Anlıyabılıyorum seni,yasamayan ne kadar anlarsa işte..

kaç yıl daha ordasınız..

esine takılma,senınle aynı modda degılmiş o an belliki
1 senemiz kaldi..
Sonra bi nebze olsun rahat edeceğiz belkide..
O umutla yaşıyor insan iste..
Birgün gelecek yolda sagimi solumu kollamadan yuruyecegim..
Birgün gelecek rahatca gelebilecegim yolda..
Birgün gelecek kuafore gittigimde esin ne is yapiyo dediklerinde meslegini saklamayacagim..
Birgün gelecek calisrigim bankadakiler ben anlamayayim diye kendi aralarinda kürtçe konusup beni bu kadar yabancı hissettirmeyecekler..
Hastaneye yattigimda sirf polis esiyim diye serum takmak icin gelen hemsireler kolumu delik desik edip sonrada koridorda nasil bagirttim polisinkini duydunuz mu deyip kikirdamayacaklar.........

Biliyorum soylemesi cok kolay ama az daha sabir arkadasim. Bak 3 sene bitmis sadece 1 seneniz kalmis. Esin senin ne kadar duygusal bir anda oldugunu anlamadi sanirim takilma bosver. 1 sene sonraki guzel gunlerin hayalini kur bunaldiginda. Guzel gunler yakinda :)

aa ne kadar ılgımnc ya boyle yerler varmı gercekten zor bı durum zaten yabancı bı memleket bırde boyle yapılması cok adaletsızce geldıı ınss bıran oncee gelırsınız ıc anadoluya falann evınde bılg net falan yokmu aksamları gırsen vakıt gecırırsın belkı buraya takılırsın yada hıc arkadasın yokmu dertlesecegınn arada gıdıp gelecegın

hangi sehirdesinsabret arkadasim bizde doguyu erteleyip duruyoruz masallah bitirmisiniz iyi kotu zorda olsa..guzel gunler gelecektir elbet..allah sabrinizi bol versin

Eşiniz de sizin kadar tedirgin,endişelidir bence ama belli etmek istemiyordur,sizi anlamadığını düşünmeyin, kolay bi durum değil, ALLAH yardımcıniz olsun.

bi kac kisi var onlarda calisigorlar ve evliler.. zaten olsa bile vakit ayiramiyorum pek..
Kk ya takılıyorum film izliyorum oyle iste..

Bak olumsuz düşünüyorsun olumsuzluk cagiriyorsun üstüne yapma boyle..

Ben kucuklugumu cizrede geçirdim 4 yil.. Silahli asker arabalarıyla okula gider onlarla dönerdik.. Lojmanin nizamiyesinden adim atamazdik acik cezaevi derdi annem..

Ama geçti gitti..kotu günler bitecek
temiz baslangiclar guzel günler gelecek..

Sabirli olun neden niye demeyin hayat çok zor herkesin sinavi baska baska ama inanin sağlık varsa gerisi zamanla düzelir uzmeyin kendisi pozitif kalin lütfen..

Valla ne desem bilemedim. En çıldırtıcı olanı teröriste terörist diyememek olsa gerek. Daha aylar önce Şırnak'ta polis arabasını yaktı şeref yoksunu insanlar bir kadın polis ölümden döndü. Korkmakta haklısın. Ama 3 yıl geçmiş sabret 1 yıl daha geçer Allah'ın izniyle. Ne günlere kaldı bu ülke ya ne hale geldik, pes...

Polislerin kişiliği biraz sert olmak durumunda ki onlar zorluğun en canlı hâliyle karşı karşıya kalıyorlar. Iş yoğunluğu sebebi ile sizin ruh halinizi anlamamıs olabilir. 5 yıl boyunca benimde sevgilim Doğuda idi öğrenci olmasına rağmen o dönemde ruh hali çok farklı idi o olaylarla sık sık karşılaştığı için ki siz birliktesiniz o bir yılı birlikte birbirinize dayanarak gecireceksiniz.. sığınacak bir Allahımız var yapacak bir şey yok.. allah kolaylik versin

Bu durumdan nefret ediyorum işte!
Allah kahretsin..
Of of.. Çok zor bir durum arkadaşım
her an diken üstünde yaşamak, hayatının görünmez bir tehtid altında olması..
Ben olsam duramazdım oralarda Allah sizlere yardım etsin.. Allah bir an evvel çekip alsın sizleri oradan dilerim ki..

gün gelecek bütün o yasadiklarin bir anidan ibaret olacak, hatta bu zamanlarin bile güzel taraflarini hatirlayacaksin, kötü anilar daha çabuk unutuluyor çünkü. Dogunun da güzel taraflari var mesela memurlar arasinda daha sicak ve samimi iliskiler gelisiyor çünkü herkes ayni durumda ve psikolojide, biraz daha sabir...

Yapmaniz gerekn tek birsey var sabretmek .zaten cogu gitmis azi kalmis .bi sene de gecer. Ne demis atalarimiz sayili gun cabuk gecer. Ben de ilk gorev yaptigim yerde marmaradaydim bi koyde .bi dagin tepesi . Gece oldugunda zifiri karanlik olurdu . Kimse de yoktu yanimda .sevgilim simdiki kocam o zamanlar hakkarinin bi ilcesinin bi koyunde askerdi .hepsi gecti bitti gitt
Senin yaninda esin var . Sabret kimseye de kulak asma. Kulagini gozunu kapa.

Doğuda şark görevini yaptık bizde 90-91-92 senelerinde babam polisti( şimdi emekli) Lojmanda oturuyorduk,dışarıda oturmak yasak değildi ama çok daha tehlikeli deniyordu.. balkonumuzda kocaman delik vardı,normal bir perdemiz yoktu polislere kumaş verilirdi üniforma diktirilsin diye siyah( hala verilirmi bilmiyorum) onu perde yapmştık dışarıya ışık sızmaması için..okula polis abiler götürür getirirdi bahçenin dışına çıkmak yasak ,zaten merkez değil köydü çarşı falanda yok.. ayda 1 kere merkeze polis evine giderdik dualarla..babam diğer çocukların babaları gibi pusuya giderdi geceleri, panzerciydi..annem babam gelene kadar gözünü kırpmazdı,kimse kırpmazdı ki..birgün bir çatışma çıkmış yan köyü basmışlar ..öyle uzakta değil ha..hamile genç yaşlı dememişler.. sonra birgün silah sesleri duyulmaya başlandı geceydi hep olurdu ama bu çok yakındı .. taramalı seslerini duyuyorduk herkes panikti lojmanın bodrum katı bekar polislere aitti,karakolda lojmanın altı zaten..o abiler çıktılar yukarı hepimizi toparladılar sığınaklara diye ben hariç.. annemi bulamıyordum bir abi beni 1. kattaki komşumuzun evine bıraktı gitti komşumuzu tanıyordum ama korkuyordum herkesin annesi yanındaydı benimki yok.. meğer annemi aşşağı indirirken sibelde arkada x getiriyor demişler aşşağda annem beni bulamamış ama çıkmasına izin vermemişler,,o evde hissettiğim çaresiz ve kimsesizlik.. sonra annem geldi babam için dualar ettik..meğersem olay yanlış anlaşılmaymış dağda birşey görmüşler askerler ateş etmiş askerleri polisler saldırı ateşi sanıp karşılık vermiş falan filan.. Çocuktum halkının bir kötülüğünü görmedim ,annemde arkadaş edinmişti halktan .. ama peynirin bozuğunu vs yada kat kat pahalı olarak sattıklarını hatırlarım..aradan bukadar zaman geçti onca memleket gezdik,büyüdüm yaşlandım neredeyse hala gökgürültüsünü duyduğumda korkarım ve istemsiz yaşlar dökülür gözümden..anneme sorsanız oradaki o dostluk birdaha hiç olmamış o kenetlenme o herkesin birbirini aile görmesi durumu..sizin neler hissettiğinizi anlayabiliyorum, Ama geçecek inşaALLAH :) eşinize de çok kızmayın o sitres çok farklılaştırıyor insanı..ben bunu neden anlattım bilmiyorum ama yazarken bile boğazım düğümlendi gözlerim doldu,,sabır sabır sabır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…