- 30 Nisan 2014
- 5.237
- 3.955
- 168
- Konu Sahibi karmakarisik56
-
Aynen öyle canım ya inanır misin burada emniyet Müdürlüğü buranin insanlarına çocuklarına hediyeler yardımlar neler neler yapıyor sırf bu kin son bulsun diye.. Eşim söyledi geçen yıl bu toplum destekli denen birim sadece bu güney Doğu ilinin insanına 3 trilyon devlet eliyle yardım yapmış. .
Ayrıca diyelim ki hükümet e kızdolar devlete kız di lar gelip emniyet i taş yağmuruna molotof yağmuruna tutuyorlar anlamıyorum kanunu çıkaran polis değil yada gezi olaylarında eşim 15 gün eve gelmedi yeri geldi bazen iç çamaşırı götürüp verdim elden..
Zerre kadar çalışma yok Burada hep istiyorlar ki devlet versin devlet yapmak zorunda ..
Bi de disladilar bizi diyorlar vallahi burada sokağa çıkmaya korkan benim demekki ben dislanan kişiyi. .
Bunlar hiçbir şeyi asla beğenmez boşuna bu yapılanlar boşuna. .
Aynen burada da öyle eğer buranin yerlisi isen kiralar uygun ama asker polis memur isen 750 den başlıyor .......Evim sehir disinda bildigin basit bir apartmandi. 650 tl kira... kime sorsam van hakkari agri her yer ayni ogretmensen hiç acima yok... her ay en az 100 tl aidat oduyordum... hatta ilk gittigim ay aidat disinda bi de asansor elektrigi faturasi kestiler kisi basi 78 tl ... kapiciya sordum bu nedir dedim... o ay tasinanlar olmus asansör cok elektrik yakmis...( o taşınan ben oluyorum) ertesi ay da kisi başı asansör elektrigi 65 tl geldi oysa tadinan da yoktu.... tedasa gidip sikayet edicem dedim... gulduler elinizden geleni yapin dediler... ayrica belediyeye odedigim su parasi hariç ( kaldigim 2 yil boyunca 90 tl lik su aldim ve hala bitmemisti) her ay 35- 45 tl apartman suyu parası ödedim. Herkesin 10 cocugu var ben tek başımayım her ay o su parasını odettiler ve ilk gittigimde subat ayi idi... tum yakacagi odettiler...ve evde kalorifwr hic yanlus duymadiniz huc yanmadi... hayatimda bu kadar usudugumu hatirlamam 650 dolar yakacak parasi odedim ve jalorifer hic yanmadi... komur bitmis... istanbula dondugumde yine subat ayiydi yine butun yakacagi odedim... hakkim kime gectiyse hepsi haram zikkim olsun... bi de bizim arkadasi 1 hafta icinde evden cik dediler...megerse adam evini satacakmis ama satilincaya kadar aidat su ve yakacak parasindan kurtulmak icin 2- 3 ayligina kiraya vermiş... kis gunu ne kadar zorlandilar ne kadar zor ev buldular...
Eşini fazla üsteleme benim eşim ordu mensubu ben de çalıştığım için eşimle sürekli uzak kalıyoruz ayrıca daha 1 yıllık evliyiz haftasonu çoğu zaman benim için sadece ev işi . bizi anlasalar da ellerinden bir şey gelmediği için biraz ketun dururlar anlayışlı olmalıyız. Allah sabır versinEsimle birlikte Güney dogunun bir ilindeyiz 3 yildir.. esimin Şark görevi icin geldik.. ikimizde çalışıyoruz. . Ben bankaciyim o polis.. o kadar yoruldum ki.. bankadayim hala kasada acik cikti nerde oldugu bulunmadan cikis yok bize.. gece 12 yi bulabilirsiniz dedi müdür. .
Her sabah emniyet in servisiyle gidiyorum ise aksamda servisle dönüyorum. . Her sabah insallah bugun servisi patlatmazlar diyerek biniyorum o servise.. aksam daCok şükür patlatmadilar bugunde diyerek iniyorum.. bir bucuk sene once burada servsii bombayla patlattilar çünkü. . Esimin polis oldugunu bilen burali bazi insanlar esim beni bazen almaya geldiginde nefretle bakiyorlar esime bana.. bana da sogukluklarini hissettiriyorlar sagolsunlar.. mudurum de burali.. iki lafindan biri siz zaten belli tarafi destekliyorsunuz (hukumeti) diyor gülerek. . AAmaben anlıyorum. .
Lojmanda oturuyoruz evim zemin bodrum balkonu bile yok hic sevmiyorum evimi fare kedi bocek ne ararsaniz var.. burda disarda oturmak yasak.. cunku diaarda oturanlarin evlerine molotof atildigi olmus.. burada teroriste terörist demeniz yasak.. çünkü gerilla onlar kahraman halkin gözünde. . Bizim gibi polis aileleri ise parayla tutulmus köpek. . Halkin gozunde..
Ben neden bu kadar kotu oldum. . Kardesim Whatsaptan annemin babamin kendisinin evimizin resimlerini atmisaklima eski gunlerimiz geldi .. esime aradim dertlesmek icin .. neyin var dedi.. kardesim boyle boyle resimler atmis dedim e ne var bunda bende bisey oldu sandim dedi fircayi basti dinlemedi bile.. dinlemedin bile lanet olsun ki kendimi yalbiz hissedip seni aradım dedim .. gozyaslarimi tutamiyorum su an odamda..
Buradan sag salim gidebilecekmiyiz onu da bilmiyorum cok yoruldum artik ....... aglamama engel olamıyorum. .. esim mi o aailesicakligini veremedi bana bilmiyorum. .. kendimi cok cok yalnız hissediyorum. ......
Sadece icimi dokmek istedim .. okudugun icin tesekkur ederim. ....
Iyi geceler öncelikle...Allah yardimciniz olsun...Eşinizin böyle yapmasının sebebi bence şu; daha güçlü görünmeye çalışıyor ki sana da cesaret versin...Çünkü böyle sıkıntılı anlarda birinin dik durup diğerlerine cesaret vermesi lazımdır....Esimle birlikte Güney dogunun bir ilindeyiz 3 yildir.. esimin Şark görevi icin geldik.. ikimizde çalışıyoruz. . Ben bankaciyim o polis.. o kadar yoruldum ki.. bankadayim hala kasada acik cikti nerde oldugu bulunmadan cikis yok bize.. gece 12 yi bulabilirsiniz dedi müdür. .
Her sabah emniyet in servisiyle gidiyorum ise aksamda servisle dönüyorum. . Her sabah insallah bugun servisi patlatmazlar diyerek biniyorum o servise.. aksam daCok şükür patlatmadilar bugunde diyerek iniyorum.. bir bucuk sene once burada servsii bombayla patlattilar çünkü. . Esimin polis oldugunu bilen burali bazi insanlar esim beni bazen almaya geldiginde nefretle bakiyorlar esime bana.. bana da sogukluklarini hissettiriyorlar sagolsunlar.. mudurum de burali.. iki lafindan biri siz zaten belli tarafi destekliyorsunuz (hukumeti) diyor gülerek. . AAmaben anlıyorum. .
Lojmanda oturuyoruz evim zemin bodrum balkonu bile yok hic sevmiyorum evimi fare kedi bocek ne ararsaniz var.. burda disarda oturmak yasak.. cunku diaarda oturanlarin evlerine molotof atildigi olmus.. burada teroriste terörist demeniz yasak.. çünkü gerilla onlar kahraman halkin gözünde. . Bizim gibi polis aileleri ise parayla tutulmus köpek. . Halkin gozunde..
Ben neden bu kadar kotu oldum. . Kardesim Whatsaptan annemin babamin kendisinin evimizin resimlerini atmisaklima eski gunlerimiz geldi .. esime aradim dertlesmek icin .. neyin var dedi.. kardesim boyle boyle resimler atmis dedim e ne var bunda bende bisey oldu sandim dedi fircayi basti dinlemedi bile.. dinlemedin bile lanet olsun ki kendimi yalbiz hissedip seni aradım dedim .. gozyaslarimi tutamiyorum su an odamda..
Buradan sag salim gidebilecekmiyiz onu da bilmiyorum cok yoruldum artik ....... aglamama engel olamıyorum. .. esim mi o aailesicakligini veremedi bana bilmiyorum. .. kendimi cok cok yalnız hissediyorum. ......
Sadece icimi dokmek istedim .. okudugun icin tesekkur ederim. ....
Kesinlikle haklısınız bende aynen sizin gibi yaşayarak aşmıştım korkularımıSayfalarin tamamini okuyamadim.yazip tekrar okumaya devam ederim diye dusundum. Oncelikle sunu belirteyim bizde o bolgenin cok az nufuslu ilcesinde gorev yapan memurlarindaniz.yasadiginiz psikolojiyi anlaya biliyorum. Esinizin psikolojisi sizden çok daha kotu emin olun.cunku o sizin bile bilmediginiz bircok seyi biliyor, yasiyor.ama sizde çok fazla kafanizda kotuyu dusunmeyin.evet 3-5 kotu niyetli insana denk gelmis olabilirsiniz ama hepsi o zihniyette degil ki.ben 1 hafta hastanede yattim ilcede.ki tahmin edebilirsiniz az cok ortami.dilini bilmedigim bircok kisi...oda arkadasim yasli bir teyze.tek kelime turkce bilmiyor.ziyaretcileri ayni...ama o insanlar caylari yemeklerini paylastilar benimle.ciktigim gun sarilip ayrildik.sinrasinda evine gittim.cok guzel agirlandim.ogrenciler aileleri hepsi gercekten cok icten davraniyordu.esim ilcede gezme servidle git kacirmalar oluyor vs derdi.yinede cikardim yuruyerek giderdim.oranin halkindan taze sutumu peynitimi alirdim.yani ordaki halk da aslinda grlenlerden cekiniyor.cunku baski altindalar bunu gordum. Yani siz cekinfikce yabanci gibi davranfikca onlarda oyle olurlar.rahat olun zaten az bir zaman kalmis.ve sunu dusunun hep Allah korusun birsey olacak olsa heryerde olur.Allah ysazmamis olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?