Çok kötüyüm :(

Eğer annenizin baba ocağı varsa hiç beklemeden gitsin.
Ama yoksa hiç yerinden kıpırdamasın yapacak bir şey yok,engelli kardeşinizle nereye gidebilir ne yapabilir ki?
Babanız beyninden özürlü değildir herhalde ,bunca yıllık eşine zarar veremez .

Öyle diyorsunuz da bir akrabamı 35 yıllık kocası o uyurken yanına küçük tüpün gazını açıp koymuş öldürme amaçlı kokuya uyanınca fark etmiş öyle boşandılar. Yani kaç yıllık eşi olursa olsun insanların ne yapacağı belli olmuyor.

Son düzenleme:
Öyle diyorsunuz da bir akrabamı 35 yıllık kocası o uyurken yanına küçük tüpün gazını açıp koymuş öldürme amaçlı kokuya uyanınca fark etmiş teyzem öyle boşandılar. Yani kaç yıllık eşi olursa olsun insanların ne yapacağı belli olmuyor.

Sizin sülale biraz tuhaf galiba.
Babanla konuşmayı denesen ? O kadar mı insanlıktan çıktı ?

Engelli kardeşiniz için 3 aylık maaş bir de her ay evde bakım parası gibi bir şey var yani. Her ay olan 1080 tl 3 aylık olan da yine o civarda diye biliyorum. Bunlardan yararlanıyor mu anneniz? Tabiki geçim için yeterli değil ama en azından boşanınca faydası olur. Bir de nafaka alır kardeşiniz için de kendisi için de.

Evet 3ayda bir maaş alıyor kardeşim ama onun haricinde boşansa ancak kiraya gider en az aylık 2000 tl nafaka alması lazım oda olurmu bilmiyorum :(

Miras oldugu için annen şuan bır hak talep edemez.
Evlenmeden önce alınan mallar ve miras paylaşılamaz dıye bılıyorum.

Sizin sülale biraz tuhaf galiba.
Babanla konuşmayı denesen ? O kadar mı insanlıktan çıktı ?

Ben babamla zaten konuşmuyorum eskiden beri anneme şiddet uyguluyordu küçüklüğümden beri kendinden nefret ederim,Son 10 yıldır şiddet yoktu sanırım benim evde olmamamdan dolayı çok rahat artık..Ben varken şiddet uygulayamıyordu ben kavga boyutuna izin vermiyordum

Evet 3ayda bir maaş alıyor kardeşim ama onun haricinde boşansa ancak kiraya gider en az aylık 2000 tl nafaka alması lazım oda olurmu bilmiyorum :KK43:

Evde bakım parasına da başvurun ihmal etmeyin. Bu bir hak sonuçta kullanmak lazım. Hakkında hayırlısı olsun annenizin üzmeyin kendinizi her şey olacağına varır. Bıçak çeken adamdan kurtulması önemli olan. Gerisi bir şekilde hallolur bulunur bir yol.

Eşinizin durumu nasıl?

Ya da siz çalışıyor musunuz?

Eğer durumunuz müsaitse annenize ev tutun. Kardeşiniz için devlet yardım eder diye umut ediyorum.. Yani para yardımı.

Annenizin gelinlik fotografı (takıların olduğu bir fotograf) ya da video kaydı varsa bunlar bilirkişi tarafından hesaplanıp eşten alınıyor diye biliyorum. Onun dışında 2002 yılından önce edinilen mallar kimin üzerineyse onundur. Eğer anneniz çalışıyor ve kendi parasıyla katkıda bulunduysa yine bi hesap yapılıp kaykı payı ödemesi yapılıyor mal paylaşımında tabii babanızın üstüne herhangi bir şey varsa. En iyisi bir avukata danışın annenizle birlikte.

Dün akşam yeğenim beni aramasıyla dünyam başıma yıkıldı!! Anneannem şuan kanser hastası İstanbul'da teyzemin yanında tedavi görüyor bizde Gebze'de yaşıyoruz annem her hafta gidip neredeyse 2-3 hafta kalıyor orada. Tabi bu durum babamı rahatsız etmeye başladı söylenmeler anneme tavır alması ayrı. En son gidişinde yine 1 hafta kaldı babamda dön demiş annemde 2 3 güne dönerim deyince baba bile kelimesini kullanmak istemediğim şahıs çıldırmış dün annem gelmiş kavga çıkartmış anneme ağza alınmayacak küfürler edince birbirlerine girmişler annemi dövmüş yetmemiş bıçak çekmiş..Düşünebiliyor musunuz annemi öldürmeye kalkmış.. Dünden beri gözüme uyku girmedi kendimde değilim bugün annemi yanıma almak istiyorum gelmiyor. Boşanacağım diyor babamında istediği şey bu gitsinler evden yeni kadınlarla oynaşayım..
2 evimiz var 2 sinin tabusu da dedemde.. Annem şimdi boşansa hiçbirşey alamıyor dünden beri düşünüyorum ne yapmalıyım bana akıl verin neolur ?
Ev dededen miras diye kalıyor o evden hak iddia edemez ki,boşuna bekliyor..

Tapu olayı kötü olmuş. Tapu dedemizin üstüne. Anneniz bosanirsa hak iddia edemez. Çünkü eşinin üstünde mal varlığı yok.

Bu adamla da yasanilmaz. Ne yapsın bilemedim. Annenize üzüldüm çok geçmiş olsun.

Dedeniz anca oğluna tapu devrederse hak iddia edebilirsiniz. Dedenizin vicdanına kalmış herşey. Keza vereceğini de sanmam. Bu zamana kadar vermemiş çünkü.

Back
X