çok kötüyüm :(

Kızlar bir kısmınız yazmış; senelerdir, 9-5 c.tesi öglene kadar çalışıyorum, bir kısım insanlar yaşlanınca bile çalışıyor, bir kısım işte insanlar temizliğie giderek para kazanıyor, yazmış.

Ne güzel. Her yaşta çalışmak, sorumluluk almak, katkıda bulunmak harika bir şey sizlere katılıyorum sonuna kadar da destekliyorum..

Lakin; hiiiiç kızmayın haftada hergün günde 12 saat, c.tesi pazar olmadan ayakta bedenen yapılabilen bir iş ile, senelerdir çalışsan da devlet memuru gibi 9-5 c.tesi belki yarım gün çalışmakla kıyaslamak mantıksız ötesiii!!!

Yada haftada bir kaç gün, tüm gün temizlik yapmak ile yine her gün bedenen 12 saat ayakta sürekli yapılan bir iş ile kıyaslamak yine mantıksız ötesi. v.s !!

Elbette bende arkadaşın, sorumluluk almayıp hayat kolaycasına yaşayıp çalışmamayı istememesini desteklemiyorum ancak bazı yorumları görünce de üzülüyorum.

Tabi ki bir konuda eleştiri yapabilmek için, o konuda uzman olmaya yada aynı şeyleri yapmaya/yaşamaya gerek yok.
Zaten benimde her fikire, her eleştiriye, her yoruma, saygım sonsuz.
Ancak aynı şartlarda belki hayatında hiç çalışmayan birinin/yada çalışmış (hadi burası pekte önemli değil topa tutmayın beni) yardımcı olmayarak bir de üstüne kınaması, "e bizde çalışıyoruz (aynı şartlarda değil ama?) "e biz ölelim ozaman (yine aynı şartlarda değil ama?)" v.s şeklinde yapılan yorumlarda pek hoş değil hani..
Tamam konu sahibinin, bu yoğun çalışma temposundan artık mantıksızca düşünmeye kadar sevk ettircek kadar bıkıp "kayınvalidem ile gezmek istiyorum" v.s şeklinde ki düşünceleri de bu duruma getirebilir. Neyse..

Konu sahibi arkadaşım, seni gerçekten bıktırıcak kadar ağır çalışma temponu anlıyorum. Ama üstüne basa basa söylediğin "bu yaşıma kadar çalışmadım" sözü ileride çalışmamanın garantisi olmadığı gibi hayat bu, ileride durumun kötüleşmeyeceği garantisi de yok. En büyük sorunun çalışma saatlerin. Bunu esnekleştirmeye çalışmaya çalış. Madem bütçeniz yeterli degil, o zaman part time belki de bir öğrenci çalışan alarak en azından hafta sonları için destek alınabilir, bunun içinde eşini ikna etmek senin elinde..

Bu yaşıma kadar çalışmadım da ne demek ben onu anlamıyorum zaten. yahu daha 21 yaşında millet okuyup didinip zaten işe 22-24 ten sonra girebiliyor. benim erkek arkadaşımda sabah 8 akşam 8 sigortada çalışıyor 8den sonra dükkana babasına yardıma gidiyor gece 2ye kadar. insanların canının bu kadar tatlı olmasını pek sindiremiyorum. tamamen bencillik başka birşey değil. kocam çalışsın ben yiyeyim.

konuyu açan kız haklı( kv ile güne gitme konusu hariç) hergün hergün 12 saat çalışmaya kim katlanabilir. üstelik yeni evli. en güzel günleri berbat geçiyor. kendine ayıracak tek bir boş günü bile yok. üstelik yaşıda bu kadar sorumluluk için çok küçük.

canım ben de lise yaz tatillerinde ve üniv tatillerinde hatta okul çıkışında, hafta sonlarında cafede çalıştım. ne kadar zor ve yorucu olduğunu bu yüzden biliyorum. eve döndüğümde ayaklarımı tuzlu suya koymadan rahat edemezdim. bu yüzden yorgunluğunu çok iyi anlıyorum.

ancak bu zamanda iki kişi çalışmadan ev geçindirmek, birikim yapmak gerçekten çok zor. üstelik eşin ver ben yiyeyim diyen bir adam değil sanki. daha büyük ev almak için kendisine destek olmanı istiyor. sen çıksan yerine birini alacaklar, onun maaşı, sigortası derken epey para cebinizden çıkacak. bence biraz daha sabret. akrabalar hep der, göremedik edemedik, çok çalışıyorsun vs. ama zorda kalsan o dolduruşları yapanların hiç biri yanında olmaz inan. ortak geleceğiniz için biraz daha sabret bence. zaten çocuk olunca belki yarım gün gidersin, inşallah işiniz büyür, sadece kasada oturursun bu kadar yorulmazsın canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…