• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok kötüyüm :(

besmele

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2011
49
0
36
Kocaeli
on aylık evliyim ve ilk baslarda eşimin dükkanında calısmaktan memnundum daha önce hiç çalışmama ragmen fekat son 3 4 aydır asırı yoruldum ve bunaldım iş yüzünden arkadaslarımla akrabalarımla kimseyle doğru dürüst görüşemez oldum kayınvalidemle bile hiç gün gün gezemedik annemle hiç gezemedik artık bu durumdan cok bunaldım ve sonunda patladım ama buda hem eşimle hem ailesiyle aramda biraz sogukluk yarattı gibi geldi eşimi seviyorum bu yüzden boşanma falan gibi bir şey düşünmüyorum ben işe gidemeyince mecbur birini almak zorunda ve bütçemizde azalıcak fakat artık çok sıkıldım buna ragmen gitmek istemiyorum ama bu seferde eşimle aramız acılıyo bu durumda sizce ne yapmalıyım eşimle aram açılmasın ama işede gitmeyeyim :25:

on aylık evliyim ve ilk baslarda eşimin dükkanında calısmaktan memnundum daha önce hiç çalışmama ragmen fekat son 3 4 aydır asırı yoruldum ve bunaldım iş yüzünden arkadaslarımla akrabalarımla kimseyle doğru dürüst görüşemez oldum kayınvalidemle bile hiç gün gün gezemedik annemle hiç gezemedik artık bu durumdan cok bunaldım ve sonunda patladım ama buda hem eşimle hem ailesiyle aramda biraz sogukluk yarattı gibi geldi eşimi seviyorum bu yüzden boşanma falan gibi bir şey düşünmüyorum ben işe gidemeyince mecbur birini almak zorunda ve bütçemizde azalıcak fakat artık çok sıkıldım buna ragmen gitmek istemiyorum ama bu seferde eşimle aramız acılıyo bu durumda sizce ne yapmalıyım eşimle aram açılmasın ama işede gitmeyeyim :25:

Güne gitmek için işi bırakmak isteyeni de ilk defa duydum.
Hele ki maddi sıkıntı varken...

Ne iş yapıyorsunuz ?

Mağaza elemanları bile haftaiçi 1 gün izinli oluyorlar.

En azından haftada 1 işe gitmeyebilirsin.

Ne iş yapıyorsunuz, sizi aşırı bunaltan ve yoran meslek nedir ?

Aile şirketi gibi bi mekansa sizin çıkış saatlerinizi tatil saatlerinizi esnetebilirsiniz.Kestirip atmak yerine elinizdeki imkanları değerlendirin diyebilirm...

görende 10 yıllık evli sanır ne cabuk bıktın 10 ayda...gezmek için işi bırakacaksın... kocam bakmak zorunda baksın bende catır catır yerim parasını oh ne güzel dünya

Bence konu sahibi arkadaş çok haklı..anladığım kadarıyla çalıştığı için belli bir ücrette almıyor..eleman alırsak bütçe azalıcak demesinden anladım.hal böyle olunca neden çalışayımki giBİ bir düşünce oluşması çok normal..yani gezmek varken neden çalışsınki..zaten çalışmasada kocası aynı parayı getirecek eve..kaldıki bu arkadaş hayatında hiç çalışmamış..çalıştığının karşılığında azda olsa bir ücret verse eşi, belki çalışmak tatlı gelebilir..kendi param der köşesine koyar..az yada çok farketmez..

Neticede hangimiz bedava çalışıyoruzki....
Tamam eşi zor durumda yardımcı olmak gerekir ama okadar zor durumdaysa bu kadında başka bir yerde maaşla çalışır,hem eşine destek olur..hem kendi ayakları üzerinde durmuş olur,hemde kendisine para biriktirebilir...yani eşi sıkıntılı bir dönem geçiriyorsa böyle bir seçenekte var..

Bende olsa bu şartlarda çalışmazdım..

Son düzenleme:
maddi durumumuz cok kötü değil 3 lira kazanıyorsak 2 lira kazanacağız ben kayın validemdende cok memnunum allah razı olsun tek kötü söz duymadım işime karısmadı o yüzdende isterim onunla gezmek ayrıca hiç çalışmadım ben ev kadınlığı için yaratılmışım ve becerilerim var evde durarakda para kazanabilirim

maddi anlamda sıkıntınız varsa bir müddet daha eşine destek ol derim zaten bebeğin olunca istesende çalışamayacaksın o zamana kadar çalışıp eşine yardımcı olmalısın bence ama maddi yönden sıkıntınız yoksa işi bırakmandan eşin niye rahatsız oluyor anlayamadım:44:

evimiz var ama biraz merkezden uzak yakın ve büyük ev alırız diyo o yüzden birini almak istemiyo çalışsan iki seneye alırız diyo ama işimiz 12 saatlik bi iş ve genelde hep ayakdasın cafe gibi bi yer ama genelde cay dağıtıyoruz inan gün gelio cay koymaktan 12 saat boyunca 1 dakika oturamıyorsun iş sadece gezmek değil aşırı yorgunluk ne ölüme ne kalıma gidebiliyorsun gitsen yalnız kalıyor ve iş yetiştiremiyorsun böyle oluncada müşteri kaybediyorsun

En azından müşterilerin yoğun olmadığı saatlerde gitmeyip kendine zaman ayırsan ?
Veya haftada 2 gün ya da part time gibi bir eleman alsanız ?

evimiz var ama biraz merkezden uzak yakın ve büyük ev alırız diyo o yüzden birini almak istemiyo çalışsan iki seneye alırız diyo ama işimiz 12 saatlik bi iş ve genelde hep ayakdasın cafe gibi bi yer ama genelde cay dağıtıyoruz inan gün gelio cay koymaktan 12 saat boyunca 1 dakika oturamıyorsun iş sadece gezmek değil aşırı yorgunluk ne ölüme ne kalıma gidebiliyorsun gitsen yalnız kalıyor ve iş yetiştiremiyorsun böyle oluncada müşteri kaybediyorsun

az evvel sana hak vermiştim ama bu yazdıklarını okuyunca eşine hak veriyorum..adam daha büyük bir ev almak için mücadele ediyor ve senden istediği sadece 2 yıl dişini sıkman..ne için yine kendiniz için aileniz için..

Bence bukadar rahatına düşkün olma..para kazanmak yatırım yapmak okadar kolay değil..ayrıca eşinin düşüncelerinide çok beğendim..senin desteğin olursa iki yılda daha büyük bir ev alırız diyor..ozaman yardımcı olacaksın hiç kusura bakma..ne erkekler tanıyorum karısının parasınıda elinden almasına rağmen üç kuruş yatırım yapamayan..

çalışacaksın..çalışacaksınki bunkan 2 yada üç yıl sonra iyikide çalışmışım diyeceksin..gezmelerini biraz ertele bakalım sen

Boğaz köprüsünü getirin bana, kendimi intihar edicem.

14 yıldır sabah 9 akşam 6 çalışıyorum (ctesi yarım günde var hee) , 2 bebem var, iş dışında hayatım varmı bilmiyorum, farkında değilim.

Öleyim la ben:ssz:

ne güzel bol müşteriniz var kendi işiniz buna sevineceğine çalışmak zor geliyo bende eşimin yanındayım 3 aylık gelindim başladığımda 4 sene oldu bigün şikayet etmedim hep yeterki iş olsunda çalışalım dedim bence şükür etmelisin haline

Bende 3 senelik evliyim ve iki yaşında bir oğlum var, İnan bana ben oğlumla geliyorum eşimin yanına çalışmaya. Ewet çalışmasamda yaşayabileceğim ama belki bu kadar rahat olmayacak hayatım, hem eşimden hem eşimin ailesinden de geri dönüşler oldukça güzel. bundan güzel bir şey var mı yaaa, evine bir şey alırken bile kendi param diyorsun. Yarın öbür gün evini aldığında, biz beraber yaptık demek nasıl bir duygu bilemezsin.. Eşimin durumu ben evleneden önce iyiydi zaten ama ben çalışmasam oda birini almak zorunda ki zaten ofiste 6 kişi çalışıyor bizim dışımızda. Ama ben zevk alıyorum işe gelmekten, herşeyden önce o iş yerini kendi işin olarak görmen gerkiyor ki sevebilesin düşün ben çocuğumla geliyorum. Eşinle konuş daha geç git daha erken çık ben yle yapıyorum, tabiki bilemem çalışma ortamı buna uygun mu ama, adamda ev almak için uğraşıyor sonuçta ve eviniz varken. Banane bir evimiz var şehre uzakmış ufakmış bunu takmayan o kadar erkek var ki? Bence eşinin kıymetini bil ve işine dört elle sarıl o senin ve yarın oalacak bebeklerinin rızkı böyle düşün.

ne güzel bol müşteriniz var kendi işiniz buna sevineceğine çalışmak zor geliyo bende eşimin yanındayım 3 aylık gelindim başladığımda 4 sene oldu bigün şikayet etmedim hep yeterki iş olsunda çalışalım dedim bence şükür etmelisin haline

bende 1 aylık gelindim basladım ben hiç çalışmıyayım demiyorum sadece haftanın her günü çalışmak istemiyorum kendime evime yakınlarımada zaman ayırmak istiyorum sabah 8 akşam 9 çalışınca buna hiç bir vakit kalmaz hele bizimki gibi sürekli ayakta olunan bi işse bedende dayanmaz ve cocuk yapmamıza bile engel olucak ne yani ben 2 3 sene daha cocuk yapmicam mı yapsak gidemicem yalnız kalacak yine onu düşündümden gidiyorum yoksa kimse beni zorlamadı gel diye ama afedersiniz bazen calısmakdan yemek bile yiyemiyorsun o kadar yoğun bi iş böyle olmasa ömür boyuda calısırım evimde yemegimi yapar evimi temizler öyle giderim ama bu kadar calısınca ne yemek yaoıcak vakit ne evi toplayacak vakit var aksam yapsan zaten 9da geliyosun dinlenicekmisin yapıcakmısın zaten erken kalkıyorsun erken yatman gerekiyor

bende 1 aylık gelindim basladım ben hiç çalışmıyayım demiyorum sadece haftanın her günü çalışmak istemiyorum kendime evime yakınlarımada zaman ayırmak istiyorum sabah 8 akşam 9 çalışınca buna hiç bir vakit kalmaz hele bizimki gibi sürekli ayakta olunan bi işse bedende dayanmaz ve cocuk yapmamıza bile engel olucak ne yani ben 2 3 sene daha cocuk yapmicam mı yapsak gidemicem yalnız kalacak yine onu düşündümden gidiyorum yoksa kimse beni zorlamadı gel diye ama afedersiniz bazen calısmakdan yemek bile yiyemiyorsun o kadar yoğun bi iş böyle olmasa ömür boyuda calısırım evimde yemegimi yapar evimi temizler öyle giderim ama bu kadar calısınca ne yemek yaoıcak vakit ne evi toplayacak vakit var aksam yapsan zaten 9da geliyosun dinlenicekmisin yapıcakmısın zaten erken kalkıyorsun erken yatman gerekiyor

eşin biraz dişini sıkmanı istemiş hepsi bu tamam hepimiz calısıyoruz hepimiz yoruluyoruz ama zor zamanlarımızdada birbirimize destek oluyoruz...sırf yoruluyorum diye eşimin kalbini kırmam ben ayrıca bende 2 haftalık gelindim işime döndüm ne yapsaydım bırakın benı ben yenı gelınım bir müdddet calısamayacam mı deseydım

birşeyler elde etmek için bir şeyler yapmak şart

Back
X