- Konu Sahibi papatyaozge
-
normal doğumun en zor yanı son andaki sancılar ve alttan muayeneler -çatılara bakıyorlar kaç santim açılmış diye- 8-10 santim oldumu kurtuluyorsun demekki. sancılar başlarda 10 dakikada bir geliyor adet sancısı gibi zamanla 8 dakikada 6 dakikada 5 dakikada ama devamlı değil geliyo gidiyo sonra normale dönüyorsun sonra tekrar geliyo -1 dakikadan az sürüyo tabii- sancın geldikçe derin nefesler alırsan ve hafif ıkınırsan çatıların çabuk açılıyor. ben ikinci doğumumda sabah 6 gibi hafif karın ağrısıyla uyandım eşimi kaldırmadım duş aldım belki geçer dedim ama geçmedi televizyonu açtım izlemeye başladım bir yandan sancım geldikçe saate bakıyordum hiç telaş yapmadım eşim kalktığında saat 9 gibiydi oda benimle birlikte televizyon izlemeye başladı sancım geldikçe belli etmemeye çalışıyordum sonra eşime oğlumuz geliyor sancım var dedim o benden daha telaşlı annemi çağırdı annem gelince kaç dakikada bir geliyo dedi bende 5 dakikada dedim. korktu ne duruyonuz evdemi doğuracan dedi ve çantayı alıp hastaneye gittik ben sancı geldikçe hafif ıkınıyordum bağırmıyordum hastaneye varınca beni muayene ettiler ve çatıların 8 santim olmuş sen doğuma gelmişsin dediler hemen beni doğuma aldılar. 5-10 dakika içinde doğumum oldu. sana doğum hikayemi anlattım çünkü doğumdan korkmazsan telaş yapmazsan doğumun çok kolay geçer. Allah kolaylığını mutlaka verir. İnşallah bir avazda kurtulursun. eskileri düşün zor olsaydı 8 10 tane doğurmazlardı dimi. hemde şimdi tıp çoook ilerledi.
biraz uzun oldu ama kusura bakma....
Çok teşekkür ederim anlatımın için. Ben de bu şekilde yapmayı denicem. İlk doğumun muydu?
bende bu alttan muayeneden çekiniyorum çok rahim ağzı açıklığına nasıl bakılıyor spekulumla mı?hastaneye erken gitmemek en iyiside ne kadar açıldığına evde eşimiz baksa anlamaz mı ki?
nasıl yani dr.un aklından mı?anlıyamadım ben yaaa..peki nasıl oluyo bu muayene çok acıtıyo mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?