çok merak ediyorum normal doğum yapan arkadaslrım bir bakarmısınız?

papatyaozge

özge
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2010
134
2
66
40
İstanbul
şimdi ben doğumdan çok korkyorum kafamda bin tane senaryo uyduruyroum..normal doğum yapmak bana imkansız ötesi geliyor çok korkuyorum..bende sezeryan ile doğumu terch edeceğim mecburen..ailem etraf bana normal doğum yap diyor annem bizi 4 kardesız hep normal doğurmuş sende yaparsın diyolar..bakyorum etrafa herkes ne güzel çatır çatır normal doğum yapıyor...normal doğum yapanlar size sorum olacak normal doğum yaparken yaşanan en zor an ne olyor...doğum sırasındaki sancı adet sancısı gibimi..ben adet sancısında duvarlara tırmnyrdum...eğer beni aydınlatrsanız belki sizden cesaret alırım..

Benim gece suyum geldi ve ağrım hafif karın ağrısı gibiydi, doktora hemen gitsek mi diye yarım saat düşünmüşümdür, yani ilk sancılar bayağı hafifti.
Sancı devamlı olmuyor, bir geliyor bir gidiyor, geldiğinde ben derin derin nefes alarak atlatmıştım, işe de yarıyordu.
Ebenin kontrolleri sırasında bayağı sancım oldu, onun dışındakiler dayanılmayacak gibi değildi.
Doğum yaklaştığında zaten tutabilene aşk olsun :) Gözün kimseyi görmüyor zaten, ıkınma hissi geliyor, sen bile şaşırıyorsun nasıl doğurduğuna.
Ben de çok korkuyordum hem normal den hem sezeryandan.
Sezeryandan nedense daha fazla korkuyordum, hamileliğim zor geçtiği için ben de hastane ve serum fobisi oluştu, o yüzden sezeryan sonrası
hastanede kalmaktan çok korkuyordum. Normal doğumu sabah 8 de yaptım ikindi saat 4 te hastane den çıktım, en güzel tarafı buydu benim için.
En güzeli onu bunu dinleme ve dua et, hayırlısı hangisiyse o olsun inş.
Kimi sezeryanı daha kolay atlatır kimi normal doğumu, ama ben asla yapamam diye de şartlandırma kendini, yapılıyor.
Allah sağlıkla kolaylıkla kurtarsın inş.

çok çok tşk ederim öyle güzel yazmışsınki...dua edip hayrlısını dilemekten başka çarem yok..tekrar zaman ayrıdığın için tşk ederim

normal doğumun en zor yanı son andaki sancılar ve alttan muayeneler -çatılara bakıyorlar kaç santim açılmış diye- 8-10 santim oldumu kurtuluyorsun demekki. sancılar başlarda 10 dakikada bir geliyor adet sancısı gibi zamanla 8 dakikada 6 dakikada 5 dakikada ama devamlı değil geliyo gidiyo sonra normale dönüyorsun sonra tekrar geliyo -1 dakikadan az sürüyo tabii- sancın geldikçe derin nefesler alırsan ve hafif ıkınırsan çatıların çabuk açılıyor. ben ikinci doğumumda sabah 6 gibi hafif karın ağrısıyla uyandım eşimi kaldırmadım duş aldım belki geçer dedim ama geçmedi televizyonu açtım izlemeye başladım bir yandan sancım geldikçe saate bakıyordum hiç telaş yapmadım eşim kalktığında saat 9 gibiydi oda benimle birlikte televizyon izlemeye başladı sancım geldikçe belli etmemeye çalışıyordum sonra eşime oğlumuz geliyor sancım var dedim o benden daha telaşlı annemi çağırdı annem gelince kaç dakikada bir geliyo dedi bende 5 dakikada dedim. korktu ne duruyonuz evdemi doğuracan dedi ve çantayı alıp hastaneye gittik ben sancı geldikçe hafif ıkınıyordum bağırmıyordum hastaneye varınca beni muayene ettiler ve çatıların 8 santim olmuş sen doğuma gelmişsin dediler hemen beni doğuma aldılar. 5-10 dakika içinde doğumum oldu. sana doğum hikayemi anlattım çünkü doğumdan korkmazsan telaş yapmazsan doğumun çok kolay geçer. Allah kolaylığını mutlaka verir. İnşallah bir avazda kurtulursun. eskileri düşün zor olsaydı 8 10 tane doğurmazlardı dimi. hemde şimdi tıp çoook ilerledi.
biraz uzun oldu ama kusura bakma....

Çok teşekkür ederim anlatımın için. Ben de bu şekilde yapmayı denicem. İlk doğumun muydu?

canım bende bebek bekliyorum.yıllardır taa evlenmeden önce hep dua ettim bir gün bebeğim olursa normal doğum yapmak istiyorum diye şimdi de bunun için dua ediyorum.doktorum şu an için normal diyor.niye ısrarla normal istediğime gelince bir kere adı üstünde normali bu.ve en önemlisi bebeğimin çıkışını hissetmek istiyorum.anne oluşumu an be an yaşamak istiyorum.gittiğim hastane epidural normal yapıyor ağrısız yani.ki ben ağrılı normali bile yaşamak istiyorum.ama şimdi tıp ilerledi sen de bu şekilde normal doğum yapabilirsin.sezeryan bana ameliyattan farksız geliyor.alttan muayenelere gelince biz kadınız bunu unutmayalım sağlığımızı düşünüyorsak eğer bu alttan muayeneler hep hayatımızda olacak hele doğumdan sonra düzenli smear testlerini yaptırmak gerekiyor. ama gerçekten büyük bir korku taşıyorsan illa normal doğum yapacaksın diye birşeyde yok.doktorun sana en güzel tavsiyeyi verecektir canım.

iki sezeryanla doğumum var
ama benimkiler mecburiyettendi
ama ikinci sezaryanımda nomal doğum sancısıyla gittim
hemde 2 gün çektim
doktorumun dediğine göre az kalsın doğuruyomuşum:)
normal doğum sancısının öyle olduğunu düşünmemiştim
zaten gebeliğimin başından beri sancılı geçirmiştim o sebeptende anlıyamadım
ama çok korkulacak bişey değilmiş
benden sonra yiğenim normal doğum yaptı
bebek resmen doktorun kucağına fırlamış okadar kolay olmuş:)
onunda ikinci doğumuyda
ben doğumlardan sonra 3 gün yattım
o daha ilk gün ayaktaydı
sezeryan sonuçta bir ameliyat
ALLAH hakkında hayırlısını versin
sen normal diye gidersin sezeryanda olabilirsin
rahat ol
doktorunun dediği her zaman doğrudur

Çok teşekkür ederim anlatımın için. Ben de bu şekilde yapmayı denicem. İlk doğumun muydu?

ikinci doğumumdu ilk doğumumda hafif ağrım olmuştu ama yalancı sancıymış korkudan hemen devlet hastanesine acil gitmiştik orada beni alttan muayene etmeyen kalmamıştı sancı makinesine koydular sancın yok deyip sepetlediler eşimde aşağıda meraktan ölmüş ve durumumu soruncada ancak 4 saat sonra haber gelir demişler.sancım olmayınca eve yolladılar. 2 gün sonra suyum geldi suyun gelmeside hep o alttan muayenelerden olmuş eşim beni hemen özel hastaneye götürdü sancım yoktu çünkü devlet hastanesinde yaşadıklarımdan ötürü sancım kaçmış sunni sancı verdiler 8 saat sancı çektim ama doğumum kolay oldu biraz acemilikte vardı tabii..ama sana tavsiyem sancın gelirse biraz evde sancını çek çünkü hastane ortamını o anda görme benim gibi sancın kaçar. anlattığım gibi ikinci doğumumun sancılarını evde çektim. aklıma gelmişken söyleyim epidural doğum yapabilirsin belden iğne yapıyolarmış hiç sancın olmuyormuş. arkadaşım yaptırdı. hiç sancı çekmedim dedi. sadece doğum anında biraz çekmiş oda doğururken ıkınma anında hiç sancın olmuyo zaten.

bende bu alttan muayeneden çekiniyorum çok rahim ağzı açıklığına nasıl bakılıyor spekulumla mı?hastaneye erken gitmemek en iyiside ne kadar açıldığına evde eşimiz baksa anlamaz mı ki?

Geçen sene normal doğum yaptım.Şimdi 37 haftalık yine hamileyim.yine normal doğumistiyorum inşallah.İnan senin kadar ben de korkuyorum.Adı üstünde normal olsun istiyorum herşey.Emeksiz yemek olmuyor.Tabiki ağrın olucak.Normal doğum ağrısı insanoğlunun duyduğu en ağır acılardan biri iken en çabuk unutulanı imiş.10 DK sonra olay bitiyor.Çok acı çekerken bile bebeğini düşünüyorsun iyi ıkınayım da biran evvel gelsin göreyim diyosun.Ikınma hissi kendiliğinden oluyor.Bir de doktora güvenmen lazım.Dr o anda nezaman ıkınacağını herşeyin yolunda gidip gitmediğini söylüyor.Bebeğin başının gelmesi ile tüm vücuudn çıkması 10 dk.O halde biraz dişimizi sıkmalıyız böyle düşün arkadaşım...Bir tavsiyem daha var suyun gelmediği halde sancın oluyorsa sancını evde çek.5 dk ya inene kadar.Hastane insanı stres yapıyor.Ben 6 cm le gittim hastaneye fazla beklemeden doğuma girdim.Fakat suyun önceden gelirse tehlikeli oluyormuş enfeksiyon riski yüzünden.Bir tavsiyem de şu :ıkınmanın ne olduğnu araştır yada dr una sor.Yanlış ıkınma doğumu uzatıyor.Hemşire bana anlatamadı doğum esnasında. dr anlatınca anladım sonra bebek kolay geldi.Birde doğum sancıları başlayınca duş al ayakta, suyun gelmediiyse tabi.Herşeyin beyinde bittiğine inanıyorum ben.Dün gece uyuyamadım ilk doğum ağrılarım geldi aklıma.Korktum,o an karnıma ağrılar girdi kasılmalarım başladı fakat iyi düşünmeye başladığımda kasılmalarım azaldı.Demekki ağrı beyinde azaltılabiliyor.Çatı muayenesi zor bir durum değil,dr 1,2 santin sokuyor parmağını ,oradan kocaman bebek çıkıyor dr un parmağı önemli mi iki :))Kolay doğumlar nasip etsin Allahım hepimize

doğum esnasında en zor anın ne olduğunu bilmenin sana yararı olmadığı gibi zararı var.Korku ağrılarını artırır.Kimi sancısını anormal yaşarken kimi adet sancısı gibi yaşıyor.Ben adet sancısı gibi yaşadım.Bebeğin kafası çıkarması aşırı zor oldu,ölücem bari bebek kurtulsun moduna girdim.Belki sen kolay doğuracaksın.En zor anlarımdan biri eşşini çıkarmak ve dikiş atılması idi.Ama benim arkadaşım da diyorki dikiş atılırken hiç bir şey hissetmedim.Demekki kişiye göre değişiyor.Buradaki önemli şey bence dr un sana herşeyin yolunda gittiğini söylemesi.Ben de bunu önemsiyorum.dr um herşey güzel dedikten sonra demekki bu acıları yaşamam normal diye düşündüm ben hep

ben galiba 39 haftalıktım hafif karın ağrılarım ve alta vurmalarım oluyordo sanki çocuk çıkıcakmış gibi.bazen yürüyemiyordum. zaten karnım ağrıyınca doğum sandıkta doktora gittik. ama siz siz olun sancınız kesin başlamadıysa alttan muayene olmayın. çünkü benim oğlumun daha süresi vardı. ama kese patlayınca mecburen doğmak zorunda kaldı. belkide ikinci doğumum gibi kolay olacaktı. zaten doktorlarda doğuma 20 gün kala ilişki yasağınıda bu yüzden veriyorlar.

bende bu alttan muayeneden çekiniyorum çok rahim ağzı açıklığına nasıl bakılıyor spekulumla mı?hastaneye erken gitmemek en iyiside ne kadar açıldığına evde eşimiz baksa anlamaz mı ki?

ay kız olmaz hem anlamazlar hemde adam muyayene ederken aklından bir sürü şey geçer

Son düzenleme:
nasıl yani dr.un aklından mı?anlıyamadım ben yaaa..peki nasıl oluyo bu muayene çok acıtıyo mu?

Eşinizin anlayabileceği birşey değil bu sonuçta tabi ki.
Çatı muayenesi acıtan birşey değil, ilk açıklığa baktığında pek acı hissetmedim ben
ama doğruyu söylemek gerekirse ileri de sancılar arttıkça yapılan açıklık yoklamalarında acıyor,
ama dayanılmayacak gibi değil, zaten o zamanlar sadece doğumun biran önce olmasını düşünüyorsun.

henüz hamile değilim.ben ki canı çok tatlı biriyim ama hamile kalırsam inş. normal doğum isterim hayırlısıyla.bu konuda pozitif düşünmeye çalışıyorum.
doğumlarınız ne kadar sürdü ben onu merak ediyorum
biri 10 dk yazmş doğuma alınıp tamemen bitmesi ne kadar sürdü acaba?:44:

Allah gönlünüze göre versin öncelikle.ben 2 sezeryan doğumu olan biri olarak doğum şeklinin doktor tarafından verilmesi taraftarıyım.diğer türlü kişinin kendisini şartlandırması sadece endişeye yol açıyor.benim doğumlarım mecburen hatta koşulsuz şartsız sezeryan olmak zorundaydı.seçme şansım olsaydı ben hangisine cesaret ederdim bilmiyorum,çünkü her iki yönteminde kendine göre artı ve eksileri var mutlaka..ama unutulmamalıki her iki doğum şekliyle çocuk dünyaya getirmiş milyonlarca kadın var.şahsınıza söylemiyorum ama yani körü körüne şöyle olsun böyle olsun ,yada bu iyi bu kötü dememek lazım.hayırlısını istemek ve doktora kulak vermek bence en doğrusu.ben hastanede sezeryan için gelip normal doğuranada,normal doğum için gelip son dakika cayıp sezeryan olanada rastladım.normal doğum yapmaya uygun olduğunuza yada olmadığınıza doktor karar vermeli.bunu söylüyorum çünkü ilk doğumumda karşı odamdaki kız doktorun sezeryan olacaksın normal doğuramazsın demesine rağmen kayınvalidesinin ısrarıyla evde sancılanmayı beklemiş.sonuç : apar topar sezeryana aldılar ve kanamasını durdurana kadar tüm hastane seferber oldu..ve sonuçta doktorun dediği oldu.bunu paylaşmamın tek nedeni bu yazıyı okuyan tüm hamilelerin doğum olayının ve şeklinin kararının ne kadar ciddi bi durum olduğu ve doktorun fikrine her zaman kulak vermeleri.

Umarım sağlıklı bi şekilde alırsınız yavrunuzu kucağınıza,kolay doğumlar inşallah,Allah hayırlısını nasip etsin.sevgiler :))

ben normal ıstıyorum kı oyle sartladım kı kendımı teee hamıle kalmadan oncesıne kadar..

ama normal kontrollerde bıle kendımı acayıp kasan bırıyım oyle kı speklumun ıle bakılacagı zaman doktorlar cebellesıyorum resmen ,doktor sureklı benı sakınlestırmeye calısıyor bıttı az kaldı dıye..

yıne de yapabılırım dımı ..

sezaryan olmaktan cok korkuyorum ,normal dogum daha kolay glelıyor bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…