- 6 Aralık 2009
- 6.242
- 3.012
- 723
- Konu Sahibi papatyaozge
-
henüz hamile değilim.ben ki canı çok tatlı biriyim ama hamile kalırsam inş. normal doğum isterim hayırlısıyla.bu konuda pozitif düşünmeye çalışıyorum.
doğumlarınız ne kadar sürdü ben onu merak ediyorum
biri 10 dk yazmş doğuma alınıp tamemen bitmesi ne kadar sürdü acaba?:44:
nasıl yani dr.un aklından mı?anlıyamadım ben yaaa..peki nasıl oluyo bu muayene çok acıtıyo mu?
ben normal ıstıyorum kı oyle sartladım kı kendımı teee hamıle kalmadan oncesıne kadar..
ama normal kontrollerde bıle kendımı acayıp kasan bırıyım oyle kı speklumun ıle bakılacagı zaman doktorlar cebellesıyorum resmen ,doktor sureklı benı sakınlestırmeye calısıyor bıttı az kaldı dıye..
yıne de yapabılırım dımı ..
sezaryan olmaktan cok korkuyorum ,normal dogum daha kolay glelıyor bana
slm canim bende iki dogum yaptim ikiside normal dogumdu,simdi hapimi biraktim uçuncu bebek için calismalara baslicaz,kesinlikle normal dogum diyorm benim ikiside cok kolaydi,sabhtan sancilarim basliyo hafif hafif fazlalasmayinca hastaneye gitmiyorm evde daha rahat bence sanci cekmesi,suyum dogumla beraber geldigi içi daha kolay oluyo benimkisi,sancidan sonra cikarmasi 10 dakkacikbence hiç korkma normal dogum yap eger bi sorun olmassa,sezeryanda hissetmiyosun tamam ama onunda sonrasinda dikisleri felan sorun olur,kilo vermen zorlasir sen iyi dusun korkma normal dogum diyorum ensagliklisi.
bence zora kalmadan sezeryan olmayın. iki doğum yaptım yine doğursam yine normal olsun isterim. hamileyken hep dua ederdim normal olsun diye. Allah dualarımı kabul etti. normal doğumda sancını bebek yokken çekiyorsun doğumdan sonra hiçbir şeyin kalmıyor ve bebekle ilgilenebiliyorsun. ağızsütüde normal doğumda çabuk geliyor. sezeryanda ise sancı çekmiyorsun ama doğumdan sonra dikişlerinin ağrısından bebekle fazla ilgilenemiyorsun ve ağızsütü çok geç geliyor. dikişlerin iltihap yapma olasılığıda var. normal doğumda sancını çekiyorsun ama hem doğduğunu görebiliyorsun hemde sonrasında kuş gibi kalkıyorsun. biraz gayret önemli.
Yok o kısma katılmıyorum..kolay kilo vermenin doğum şekliyle alakası yok bence..kişinin bünyesi ile alakalı....
Son doğumum sezaryan oldu..Hamileliğimin % 80 i hep yatarak ve sadece wc ye kalkarak geçtiği halde sadece 17 kg aldım..Üstelik ikiz hamilesiydim...Şu an bebeklerim 1 yaşında ve ben 21 kg verdim doğumdan beri.....
ben normal doğum istiyodum ama bi yandanda ya ıkınamazsam kasılıp kalırsam bebeğe bişey olursa diyede korkuyorum..ki vajinal muayenede bile kasılırım ben..
bide normal doğum esnasında kemikler çatırdıyo demişler bi forumda??
sezeryande olmak istemiyorum napıcam bennnn :44:
epidural veya spinal anestezide de bebeğinin doğumuna şahit olabiliyorsun ama.....
epidural doğumu arkadaşımda yaptı hatta ben bile düşünmüştüm ama felç olma ihtimali varmış dediler tabii ki sancısız doğum güzel ama o riski olmasaya :84:.gird spinal anestezi zannediyorsam sezeryanın lokal anestezi altında olanı. ama sorun bayılıp ayılmak değilki sonraki sancıları çekmek zor. hem anestezi aldığın için ağızsütüde geç geliyor. çocuk aç kalıyor ve sarılığını ağır geçiriyor. sezeryan yapan arkadaşlarım sütü gelmeyince o gelene kadar devam sütü aldılar çocuk emziğe alışıncada anne sütü veremedi çünkü memeyi istemedi, tutmadı. normali en iyisi çünkü Allah kolaylığını veriyor. :94:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?