çok merak ediyorum normal doğum yapan arkadaslrım bir bakarmısınız?

Herkesin farklı farklıdır.
Benim ki 6 saat sürdü, 10 dakika da doğum.

nasıl yani dr.un aklından mı?anlıyamadım ben yaaa..peki nasıl oluyo bu muayene çok acıtıyo mu?

hayır kız kocişinin aklından demek istedim. kocan muayeneden anlamaz tecrubeli ebeler ya da doktorlar yapabilir ancak alttan muayene biraz canını acıtıyor ama dayanılmayacak kadar değil doğumun aşamasını anlamaları için muayeneyide yapmak zorundalar.

benım soruma da cevap verın ya ,yoksa kendımı sezeryana alıstırmaya baslıyacagım :)

ben normal doğumu da yaşadım,sezaryanı da..normal doğumda sadece doğum sancısı çektiğinizde ,rahim ağzı açılırken ağrı hissediyorsunuz..Ama doğumdan sonra hiç bir ağrı kalmıyor..kalkıp yürüyebilirsiniz rahatça...Ama sezaryanden sonra hemen kalkıp yürüyemiyorsunuz..kesi bölgeniz haftalarca acıyor...sonuçta karnınız kesiliyor,ameliyat oluyorsunuz bir nevi....

eğer sağlık açısından sorun yoksa hem anne hem de bebek için en sağlıklısı normal doğum....

Son düzenleme:
slm canim bende iki dogum yaptim ikiside normal dogumdu,simdi hapimi biraktim uçuncu bebek için calismalara baslicaz,kesinlikle normal dogum diyorm benim ikiside cok kolaydi,sabhtan sancilarim basliyo hafif hafif fazlalasmayinca hastaneye gitmiyorm evde daha rahat bence sanci cekmesi,suyum dogumla beraber geldigi içi daha kolay oluyo benimkisi,sancidan sonra cikarmasi 10 dakkacik bence hiç korkma normal dogum yap eger bi sorun olmassa,sezeryanda hissetmiyosun tamam ama onunda sonrasinda dikisleri felan sorun olur,kilo vermen zorlasir sen iyi dusun korkma normal dogum diyorum ensagliklisi.

evet normal dogum daha kolay tabi,inanki sancilar basladigi zman bir an once dogurup kucana almaktan baska bir sey dusunmuyorsun zaten, o gun bi gelsin kendin bile sasiracaksin haline kasmak gibi bisey soz konusu degil valla,kucana alincada herseyi unutuyorsun sanki sanciyi ceken bebegi doguran sen degilmis gibi oluyosun,sonra sendeki rahatlama oo huzuur kimsede yoktur.

Yok o kısma katılmıyorum..kolay kilo vermenin doğum şekliyle alakası yok bence..kişinin bünyesi ile alakalı....

Son doğumum sezaryan oldu..Hamileliğimin % 80 i hep yatarak ve sadece wc ye kalkarak geçtiği halde sadece 17 kg aldım..Üstelik ikiz hamilesiydim...Şu an bebeklerim 1 yaşında ve ben 21 kg verdim doğumdan beri.....

bence zora kalmadan sezeryan olmayın. iki doğum yaptım yine doğursam yine normal olsun isterim. hamileyken hep dua ederdim normal olsun diye. Allah dualarımı kabul etti. normal doğumda sancını bebek yokken çekiyorsun doğumdan sonra hiçbir şeyin kalmıyor ve bebekle ilgilenebiliyorsun. ağızsütüde normal doğumda çabuk geliyor. sezeryanda ise sancı çekmiyorsun ama doğumdan sonra dikişlerinin ağrısından bebekle fazla ilgilenemiyorsun ve ağızsütü çok geç geliyor. dikişlerin iltihap yapma olasılığıda var. normal doğumda sancını çekiyorsun ama hem doğduğunu görebiliyorsun hemde sonrasında kuş gibi kalkıyorsun. biraz gayret önemli.

Son düzenleme:

epidural veya spinal anestezide de bebeğinin doğumuna şahit olabiliyorsun ama.....

dogrudur canim,sezaeryanla dogum yapmadim ama iste cevremde sezeryanla dogum yapanlar genelde diyolarki sen normal dogum yaptin kilolari verdin biz ne yapcaz sezeryanla olunca zor oluyo dedikleri için yazdim canim.ikizlerinide opuyorm

ben normal doğum istiyodum ama bi yandanda ya ıkınamazsam kasılıp kalırsam bebeğe bişey olursa diyede korkuyorum..ki vajinal muayenede bile kasılırım ben..
bide normal doğum esnasında kemikler çatırdıyo demişler bi forumda??
sezeryande olmak istemiyorum napıcam bennnn :44:

kemiklermi catirdiyormus bismillahirrahmanirrahim iki dogum yaptim beni bile korkuttun ya ay ben duymadim ole bisey sanmiyorm beee :26::26:

Arkadaşlar çatırdama falan yok ya,ben oğlumu normal doğumla yaptım,şuanda ikinciye hamileyim,nasipse normal istiyorum yine. Diyeceksinizki çok mu kolaydı,hayır gerçekten bir daha yapamam demiştim o gün. Etrafımdaki herkes beni korkutmamak için çok kolay ıkınırsın çıkar falan diye bahsetmişlerdi.ben de baya bir cesur girdim ama hamile arkadaşlar bence işin doğrusunu bilmek ve hazırlıklı olmak daha iyi bence. işin aslı normal sancı artmayınca verilen suni sancı bir felaket,ellerim kilitlendi resmen,sanki büyük bir ağırlık bağlanmış ve aşağı doğru çekiliyomuş gibi bir his oluyor alt bölgede.Doğum anı hiç zor değil,benim oğlum 4 kilo doğdu,başının falan çıkışını hiç hissetmedim,ben sancıyla uğraşıyodum o anda ,bir baktım mosmor bana bakıyor .Müthiş bir rahatlama uçma hissi geliyor sonrası kolay oldu birkaç saat sonra taburcu oluyosunuz zaten.Yani doğum anı değil de öncesindeki sancılar kötü,bir de benden tavsiye sancınız iyice artmadan hastaneye kesinlikle gitmeyin,hem çabuk olsun diye suni sancı veriyorlar hem de etraftaki bağırtı çağırtı gerginleştiriyor insanı.ben doğuma kadar yaklaşık 20 saat kaldım ve moralmen çöktüm sancım bir türlü artmayınca suni sancı verdiler. bu arada yeme içme yasak ,o kadar saat öldüm açlıktan,ıkınmaya halim kalmadı.Bir de doğum anında kesik atıyorlar alt bölgeye,ondan çok korkuyodum,ebe iğne yapıcam kesik atcam korkma dedi,hiç hissetmedim, zaten dediğim gibi sancıdan hiç birşey duymuyor insan.İşin aslı bu işte yani çooook zoooor ama doğum sadece 5 dakika ,sancınızda çabuk artarsa bir-iki saatte biter gider. Sezryan çok sağlıksız bir seçenek bence,mecbur kalmayan yanaşmasın,hücre yenilemesi yok,hemen süt gelmeyebilir,karın aynen kalıyor,bebeği en son gören siz oluyosunuz vs vs.kolay gelsin hepimize,ben de 13.haftamdayım,korkuyorum ama diyorumki bi kere yaptım bir daha yaparım olur biter...

epidural veya spinal anestezide de bebeğinin doğumuna şahit olabiliyorsun ama.....

epidural doğumu arkadaşımda yaptı hatta ben bile düşünmüştüm ama felç olma ihtimali varmış dediler tabii ki sancısız doğum güzel ama o riski olmasaya :84:. spinal anestezi zannediyorsam sezeryanın lokal anestezi altında olanı. ama sorun bayılıp ayılmak değilki sonraki sancıları çekmek zor. hem anestezi aldığın için ağızsütüde geç geliyor. çocuk aç kalıyor ve sarılığını ağır geçiriyor. sezeryan yapan arkadaşlarım sütü gelmeyince o gelene kadar devam sütü aldılar çocuk emziğe alışıncada anne sütü veremedi çünkü memeyi istemedi, tutmadı. normali en iyisi çünkü Allah kolaylığını veriyor. :94:

Tatlım ona bakarsan normal doğumda da bebekte kordon dolanması,omuz çıkıklığı,oksijensiz kalıp bebeğin kör ya da zeka özürlü doğabilme ihtimalleri var..Perine bölgesi dikişinin olduğu yere yeterli hijyenik ortam sağlanmazsa enfeksiyon riski var...Spinal anestezi de epidural anestezi de hemen hemen aynı...belden yani omurgadan iğne ile ilaç verilerek belden aşağısı uyuşturuluyor... Epidural anestezide uyuşukluğun devamı için ara ara ilaç veriliyor...spinal anestezide ise ilaç bir kez veriliyor ve daha uzun süre dayanıyor...

Ben de normal doğumu savunuyorum ama anne ve bebeğin sağlığı için sezaryan mecburi olabiliyor...Risk ise her zaman vardır...Her 2 doğum şeklinde de...Ama çok düşük ihtimalle...Benim ağız sütüm hemen geldi..Ama erken doğum yapmak zorunda olduğum için ve küveze girdikleri için sağarak verdim ilk başlarda...

Son düzenleme:
Ben hem sağarak hem de emzirerek anne sütü verdim..Reddetmediler memeyi...Devam sütü de verdim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…