Cok moralim bozuk, esimle diyalogumuz

biliyorum ve karsindakini yoran birsey.
diyorum ya acaba ilk etapta tamamen kendimi geri mi ceksem, hic aramasam yazmasam, yani normalden tamamen zit davransam biraz kendine gelir belki rahatlar...
kendime kurs ve dizi bakiyorum bende.. birseylere baslicam.

evet yansitmamak degil biliyorum ama kendimi deniyorum iste , insan 3 hafta yaptigi seyleri aliskanlik haline getirebiliyormus, sigarayi birakmak gibi, bu davranislarimi yapmayi da engellemeye calisiyorum , bir sure farkinda olmadan yapmiyo olurum heralde..
sorunun kaynagi surekli iletisimde olmak istemek , uzaktayken, yanimdaykende hep ilgi - konusma bisey beklemek..

bu basarabileceginize emin misiniz? Madem profesyonel bir destek almaya yanasmiyorsunuz Hobi falanda edinebilirsiniz. Ben mesela örgü orüyorum vakit isteyen birsey ortayada birsey cikinca nasil hosuma gidiyor genelde erkek arkadasimin mesajlarina bile geri dönemiyorum

İyi de Peace, bunu zaten yaptın ? Bu söylediğin cümleyi dün gibi hatırlıyorum. Hiç aramayıp yazmadığın, kendini geri çektiğin zaman da oldu. 1 hafta dayandın. Kendini kandırma daha fazla

yapacagim birseyler , sart. ozellikle esim is seyahatindeyken birseylerle oyalanmam sart tek is yetmiyo eve geliyorum bombos oturunca ona sariyorum..

yapacagim birseyler , sart. ozellikle esim is seyahatindeyken birseylerle oyalanmam sart tek is yetmiyo eve geliyorum bombos oturunca ona sariyorum..

tedavi olmayi sen gerekli görmüyorsun bu yüzden zaten gitsen bile vir faydasi olmaz gibime geliyor. Defalarcada kendini tutmaya calistin ama yine basa sardin. Ama her insanin bir hobisi olmali (benimki saymakla bitmez) yada ne biliyim bir blog falan acabilirsin.

Hayir ya anlamadiniz, yani psikologluk olarak nasil bir rahatsizligim olabilir.
Karakter, huy, tarz meselesi olamazmi demek istedim.
Mesajlarinizi okudum aynı problem için psikoloğa gitmiş biri olarak cevap vereyim bağlanma bozukluğu olabilir

Sorununuz boşluk yapacağınız bir şey olmaması değil gibi gozukuyor

uzun soluklu yapar aliskanlik haline getiririm belki. ne bileyim.

peaceful16 siz artık değişmezsiniz, evliliğinizde sizde böyle devam edeceksiniz gittiği yere kadar, zira bazı davranışlar vardır ki insanın karakteristik özelliği olmuştur artık, karakter oturduktan sonra değişmez, örneğin kıskanç olmayan biri 30 yaşından sonra artık kıskanç biri haline gelmez, vurdumduymaz biri belli yaştan sonra bir anda duyarlı biri olmaz, eskilerin sözleri boşuna atasözü olup günümüze kadar gelmemiştir, mesela insan yedisinde neyse yetmişinde de odur denir, doğrudur çünkü bir insanın karakteri doğduğu andan itibaren şekillenir 20 yaşında oturmuş olur.

Can çıkmayınca huy çıkmaz denir, bunlar hep eski insanların başkalarını gözlemleyerek tecrübe ettikleri günümüze kadar gelmiş, benimsenmiş ve doğruluk payı olan deneyimlerdir.

Anlatmaya çalışırken kaba bir üslup kullanıyorsam da özür dilerim ama anlatmak istediğim sizin hepimizin kemikleşmiş karakteriyle bütünleşmiş huylarımız var, bu huyları ne yaparsak yapalım değiştiremeyiz, evet belki geliştirebiliriz, törpüleyebiliriz ama bunun içinde epeyce zorlamamız gerekir kendimizi, ki kendimizi değiştirmekte o kadar çabuk kabullenebildiğimiz birşey değildir, siz kendinizi değiştirmek için yeterince zorlamayacaksınız, yapsaydınız 2 senedir çok yol katetmeniz gerekirdi.

Selam,
arastiracagim bunu, ayni seyleri mi yasadiniz ?
duzeltebildinizmi psikologla , nasil bir tedavi uyguladi merak ettim ..
Cocuklugunda anneyle bagini tam koparamamissin dedi. Tedaviyi sen dusunerek sorununun farkinda olarak. Yapacaksin dedi. Farkindalikla yani

kesinlikle haklısın sevgili mune.
değişseydi değişirdi.
en ufak bir gayreti yok.
sadece günlük yazar gibi eşiyle arasındaki diyalogları yazıp geçiyor.
milyon tane yorum da alsa bir faydası yok.

İlgi beklemeniz de bozulmanız da çok normal. Senden önce sevgilim var da demesi üstüne küfür etmesi büyük kabalık.
Benim tavsiyem kendinizi geri çekin. Bırakın o sizi kazanmak için birşeyler yapsın. Trip atın demek değil bu. Gururlu ve sakin olun. Hemen unutup yumuşamayın ve doğru zamanda açıklayıcı bir şekilde konuşun. Tek tek anlatın ona ilgi istediğinizi söyleyin. Unutmayın size saygı göstermiyorsa bu hem onun hem de sizin eksikliğiniz. Biraz karşısında sağlam durun saygı beklediğinizi anlasın.

selam,
iliskim hala kurtarilacak boyuttayken birseyler yapabilmeyi, degistirebilmeyi istiyorum.. Insanlarin karakterleri oturmus tabiki bende katiliyorum buna, ben torpulesem biraz azaltsam karsimdakini bunaltmayacak boyutta olsa zaten olumcul birsey yok ortada. Ama cidden zorlaniyorum , sizlere cok basit gorunuyor eminim ama benim icin oyle olmadi suana dek.
Esimi sevdigim icin bosveremiyorumda, bakalim nasil cozecegim hayat gosterecek..

Haklısınız sizin için zor olan şeyler bize basit geliyor, zorlandığınızda doğrudur, bizim bir ablamız vardı o da eşini herkesten kıskanırdı, yeğenler kuzenler en yakın arkadaşları bile potansiyel tehlike gibi görürdü elinde olmadan yapıyordu bunu, önüne geçemiyordu kıskançlıklarının, kendine de durumdan hiç memnun değildi.
Yani diyeceğim o ki adım atmak zordur illa ki ama yaşım ve 22 yıllık evliliğimin verdiği tecrübeye dayanarak kendinizi zorlamazsanız evliliğinizde sizde çok yıpranırsınız ve devam edecek gücünüz kalmaz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…