Çok mu ağır sözler bana mı ağır geliyor

Merhaba şimdiden yorumlarınız için teşekkürler. Eşimin cümleleri o kadar ağır geliyor ki anlatamam. Abartıyormuşum ona göre.. Yaşadığım bugunu sizle paylaşmak istiyorum. Çocuk küçük diye uzun zamandır makyaj yapmıyor gibiydim bir iki aydır yine yapmaya başladım. Eşim bu ne bunu yanındaki dul arkadaşından mı öğrendin vs dedi. Dayanamadım. Kayınvalidem ileri yaşına rağmen ağır makyaj yapar annen ev hanımı o kimi gördü de kimden öğrendi dedi madem birinden öğreniliyorsa dedim.. O hep belli ağırlıkta yapar vs dedi. Öyle kinlendim o kadar öfkelendim ki anlatamam. Ailesini hep koruyup kollamasından onlara toz kondurmamasından ağır cümlelerinden ben mi abartıyorum ki
Gayette haklısınız sonuna kadar

Onun hatasına karşılık olarak

kv nizi karıştırmanız pek hoş olmamış gibi geldi bana bunu yapacağınıza onun düşündüğü ve sölediği şeylerin yanlış olduğunu açıklasanız daha iyi olurdu..

Siz haklısınız sonuna kadar. Cevabını da güzel vermişsiniz. Makyaj yapıp yapmayacağınız kararı size aittir. Eşiniz yalnızca nazikçe fikir verebilir. Sizin yüzünüz ayol ona ne. Üstüne üstlük kaba saba konuşmuş. Gram haklı olduğu yer yok.

eşinizin zihniyeti iğrenç. makyaj yapmanıza karışmaması bile gerekir de hadi neyse diyelim. bunu belli etmenin bi sürü yolu var. elalemin 'dul' kadınını ne katıyor terbiyesiz. sen başkasına laf uzatırsan senin de anana laf uzatırlar işte. iyi olmuş.

Dul arkadaşından mı öğrendin dediğinde hayır annenden öğrendim dicektin kapağı oturtacaktın.

dullar ıyı makyaj mı yapıomuş barız rahatsız o kışıden çirkin bir ifade kullanmış...

eşiniz evet sanıyorum lafını sözünü pek ölçüp tartan biri değil.

Merhaba şimdiden yorumlarınız için teşekkürler. Eşimin cümleleri o kadar ağır geliyor ki anlatamam. Abartıyormuşum ona göre.. Yaşadığım bugunu sizle paylaşmak istiyorum. Çocuk küçük diye uzun zamandır makyaj yapmıyor gibiydim bir iki aydır yine yapmaya başladım. Eşim bu ne bunu yanındaki dul arkadaşından mı öğrendin vs dedi. Dayanamadım. Kayınvalidem ileri yaşına rağmen ağır makyaj yapar annen ev hanımı o kimi gördü de kimden öğrendi dedi madem birinden öğreniliyorsa dedim.. O hep belli ağırlıkta yapar vs dedi. Öyle kinlendim o kadar öfkelendim ki anlatamam. Ailesini hep koruyup kollamasından onlara toz kondurmamasından ağır cümlelerinden ben mi abartıyorum ki
yok canım abartmıyorsun.benim eşimde böle konuşur senelerdir aynı her dediğinde kavga dövüş ağlama krizleri dünyam kararıyor.oda bıkmıyor bende bir kalem bir rimel sürdüğüm başka hiç bişi yok ama sanarsın gece makyajı yapmışım gibi kızılca kıyamet kopar evde ben yapmaya devam oda kavgaya devam.

DUL bir bayan olarak çok sinirlendim. sırf böle düşünen beyinler yuzunden bir tane erkeğe selam vermeye korkar oldum. bizim arkadaşımız olmasın o zaman. mazallah kotü yola düşürürüz. acayip sinnirlendim ya.

Makyajınızı beğenir, beğenmez, bunu edebiyle, kibarca dile getirebilir tamam da, arkadaşınızı konuya dahil etmesi ne alaka, ne seviyesizlik... İnsanların boşanmasından, makyajından ona ne? Hadsizlik, başka bir şey değil. Annesinin makyajını konuya karıştırmanız yersiz olmuş ama savunma mekanizması, anlıyorum aslında. Lakin 3. şahısları işe sokmadan konuşabilmeniz lazım. Böylesi işi daha da çirkinleştiriyor.

Evet sözler çok ağır.
Arkadaşının dul olmasından dolayı nasıl bir etiket yapıştırdığını
anlamak zor değil.
Bu tek başına bir terbiyesizlik zaten. Terbiyesizlik de değil aslında
zihniyet bozukluğu söz konusu.
Ondan mı öğrendin derken de kendince bozuk zihniyetiyle
hayırdır sende mi o yolun yolcususun demeye getirmiş.
Yazarken ben utandım şahsen.

yok canım abartmıyorsun.benim eşimde böle konuşur senelerdir aynı her dediğinde kavga dövüş ağlama krizleri dünyam kararıyor.oda bıkmıyor bende bir kalem bir rimel sürdüğüm başka hiç bişi yok ama sanarsın gece makyajı yapmışım gibi kızılca kıyamet kopar evde ben yapmaya devam oda kavgaya devam.
Ben her zaman az veye çok yapardım koyu renk ruj sürdüğüm için bunları söyledi yakışmıyor vs dedi

Annesini karıştırmasaymış sınız iyiymiş
Eşiniz ayıp etmiş....
Birde dul falan demek çok çirkin.

Şu kelime şu yakıştırma öyle iğrenç öyle çiğ ki,eşinin potansiyeli,zihniyeti ortaya çıkıyor aslında.Eşim bana böyle birşey dese,işe kayınvalidemi karıştırmak yerine,bu lafı ona yedirtirdim.

Canım yanınca karıştım valla bir de anne de normal kabul edilen eşte neden anormal kabul edilir ki

Anne ya çuval misali ne giyse yakışır saygı duyulur
Eş olunca laf vurmayı kendilerine ilke ediniyorlar herhalde
Saçmalıklardan seçmeler işte....

cevap cuk diye oturmuş
terbiyesiz adam ne kadar senin sade olmanı istesede uygun bir şekilde ifade edebilirdi

eşleriniz ne yaparsa hemen annelerini karıştırmaya ne meraklısınız hanımlar.. tamam onun ettiği laf saçma ve ağır olabilir de adamın annesine nie laf söylüosn durduk yere. hele o kimi gördü kimden öğrendi demek çirkin yerlere bile çekilebilir. kendi silahlarınla konuş konuşcaksan kocanla bel altı vurmamalısın.
haklı iken haksız konuma düşüosnz..

Back
X