Çok mu alinganim sizce lütfen

kubrakrds

Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2023
757
493
23
28
Kaynanam 4 düşük yaptığın için çaktırmadan hastaliklisin gibi birsey söyledi aslında tek o değil çoğu kişiden hasta olduğumu felan duyuyorum çok soğudum insanlardan hamile kişiler onları nazar ederim diye korkuyor evime bile gelmiyorlar yada benden saklıyorlar bu durum beni çok üzüyor halbuki hiçte öyle kimsenin ne yaşadığı yla ilgilenmem eşim ise benim çok hassas olduğumu herşeye çok kırıldığımı düşünüyor buda diyorum acaba benmi alıngan ı'm yoksa insanlar çokmu kötü

eşinizinde sizin de haklı oldugunuz taraflar var yani kaynana ne söyledi bilmiyorum ama küçük bir imada bile bulunması yanlış sizinde alınganlık gostermeniz normal bence çok kafaya takmayın moralinizi yuksek tutun illaki sizin içinde hayırlı olan olacaktır sadece sabredin

Kayınvalidenizin üslubu yanlış muhtemelen canınızı sıkıyorsa çok görüşmeyin. Ama cevredekiler size nasıl yaklaşması gerektiğini bilmiyor olabilir. Misal 2-3 senedir çocuk isteyen ama olmayan yakın bir arkadaşıma hamile olduğumu nasıl söyleyeceğimi çok düşünmüştüm. Nazardan falan değil, onu incitir mi içten içe üzülür eksiklenir mi diye korktum.

Pıhtılaşma filan da mı yok? 4 çok yav şaşırdım. Küçük bebeli ortamlara girmeyin. Kaynanayla da görüşmeyin.
Kamoooooooonn
Ya niye bebeli ortama girmesin, kendisine vebali gibi davranılmasına izin versin ki?
Asıl millet artik evlatla sinananlarin nazar degdirmesi, kıskanmasi gibi sacmaliklari bi kenara biraksin.

Aslında çoğu zaman anlamazdim neden insanların kötülük yaptığını zaten çok bitik bir haldeyim destek olmaları gerekirdi ama herkesden çekiniyorum hatta çocuk bile istediğimi söylemek istemiyorum sanki yanlış birşey yapıyorum gibi geliyor aşırı dağılmış haldeyim hergün bebek mağazasının önünde n geçiyorum her geçince biraz durup bakıp sonra ağlayarak yoluma devam ediyorum hayat zaten benim için acımasız bu konuda birde insanlar üstüme geliyor dayanamıyorum

Kamoooooooonn
Ya niye bebeli ortama girmesin, kendisine vebali gibi davranılmasına izin versin ki?
Asıl millet artik evlatla sinananlarin nazar degdirmesi, kıskanmasi gibi sacmaliklari bi kenara biraksin.
ÇÜnkü insanlar o şekilde davranmıyorsa da alınganlık yapabilir.

Nazar edersiniz diye değil de acaba incinir mi hassas zamanlar geçirdi diye çevrenizin ve özellikle eşininiz sizi düşünmesi gerekiyor fakat nedense “alıngan” demek herkesin kolayına geliyor.

Siz bir anne adayı olarak toparlanmalısınız. Kendi tabirinizle bitik halinize bir son verin lütfen. Bebek mağazaları önünde ağlamalarınıza da. Evet çok zor ama yürüyüş yapın, hobileriniz neyse onlara yoğunlaşın. Yine bebek düşünün, isteyin ancak bu düşüncenin ya da etrafınızdakilerin sizi yıkmasına izin vermeyin. Elbet vardır bir zamanı. Gebe kalabiliyorsunuz en azından, olumlu yönünden bakın. Kendinizi yıpratmadan farklı doktorlarla görüşün ya da sürecinize göre bir süre ara verin. Kendinizi bu kadar şartlamayın, bebeğiniz olmadığı takdirde hayat çekilmez kafalarından bir sıyrılın. Şuan gebe olsanız bu psikolojiyle nasıl olacak mesela ?

Eşinizde dahil hastalıklı düşünceli insanların arasında kalmışsınız. Mümkün mertebe sizi kötü hissettiren insanlarla ilişiğinizi kesin, zevk aldığınız bir şeyle uğraşmaya hobi edinmeye çalışın.

Çok üzerinize gelinmiş psikolojik olarakta iyi değilsiniz. Bebekten önce psikolojik destek almanız gerekli. İnsanların her dediğine bu kadar kulak vermeyin , kendinize acımayın. Herkes farklı bir durumla baş etmeye çalışıyor sizin farklı benim farklı öyle düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…