Çok mu beklentiliyim

Ablamların yazlığındaydık eşim çocuğum biz 3, onlar da çocuklarla beraber 4 kişi.
Sorun şu ki onlar çok geç yatıp geç kalkıyorlar biz de tam tersi. Ve onlar hep hiç uyuyamıyorlar. Gece 1 gibi yatıp 12 ye doğru kalkıyorlar, dolayısıyla kahvaltı o saate kalıyordu.
Biz de her sabah ses yapmamak icin sıcakta dışarda dolaşıh durduk evde sürekli kapılanı açık uyudukları için çocuk ses yapmasın diye evden çıkıyorduk onlar uyanana kadar. Ama gece yeğenlerim gayet bağırarak konuşuyorlardı.
Tabiki onların evi onların düzeni ama ben böyle yapmazdım çocuklar uyusa bile ablam gelsin yanımıza isterdim hiç degilse 1 sabah,çünkü sizin uyandığınızı duydum hiç uyumadım ki diyordu.
Neyse öyle böyle derken dayanamayıp konuştum yapacağım bir şey yok sen bilirsin gitmek istiyorsan gidin dedi,2 gün erken döndüm. Sizce abartı mı?
Haklı.malesef ne yazık ki.

Suyu sevmesin farketmez. Siz çekirdek aile kendinizi oyalayacaksiniz. Suyu sevmiyorsa babası ile top oynasın. Yani şöyle düşünün bir pansiyona gittiniz sabah kahvaltı 30 dk surer ne yapacaksınız öğlen 2ye kadar? Ya da ablanizda sorun evin eksiği var mı sabah onun alışverişini yapın.Semt pazarına gidin, kalesine gidin, markete gidin, kafeye gidin. Ben sevmiyorum çocuk gibi beni iyalayin tiplerinden. Eee kadın da demiş yapabilecegim birşey yok diye. Bunu ablanizda söylerken ki motivasyonunuz ne? Ahhh tamam kardeşim hepimiz 10da yatıp 6da kalkarız mi diyecek?

Suyu sevmesin farketmez. Siz çekirdek aile kendinizi oyalayacaksiniz. Suyu sevmiyorsa babası ile top oynasın. Yani şöyle düşünün bir pansiyona gittiniz sabah kahvaltı 30 dk surer ne yapacaksınız öğlen 2ye kadar? Ya da ablanizda sorun evin eksiği var mı sabah onun alışverişini yapın.Semt pazarına gidin, kalesine gidin, markete gidin, kafeye gidin. Ben sevmiyorum çocuk gibi beni iyalayin tiplerinden. Eee kadın da demiş yapabilecegim birşey yok diye. Bunu ablanizda söylerken ki motivasyonunuz ne? Ahhh tamam kardeşim hepimiz 10da yatıp 6da kalkarız mi diyecek?
Yok kararımı verip söyledim.siz söyleyince bana de saçma geldi

Hem kaç gün evlerinde kalmışsın hem de tatilde geç uyanıyorsun geç kahvaltı ediyoruz diye şikayet ediyorsun
Hayır yemeyi arayan biri değilim zateh çoçuğa yediriyordum. Tam izah edemedim evde sessiz kalmaya çalışmak (tv bile acamamak) konuşamamak ve sabah 5 saat dışarda vakit geçirmek zorunda kalmak gibi

Ablamların yazlığındaydık eşim çocuğum biz 3, onlar da çocuklarla beraber 4 kişi.
Sorun şu ki onlar çok geç yatıp geç kalkıyorlar biz de tam tersi. Ve onlar hep hiç uyuyamıyorlar. Gece 1 gibi yatıp 12 ye doğru kalkıyorlar, dolayısıyla kahvaltı o saate kalıyordu.
Biz de her sabah ses yapmamak icin sıcakta dışarda dolaşıh durduk evde sürekli kapılanı açık uyudukları için çocuk ses yapmasın diye evden çıkıyorduk onlar uyanana kadar. Ama gece yeğenlerim gayet bağırarak konuşuyorlardı.
Tabiki onların evi onların düzeni ama ben böyle yapmazdım çocuklar uyusa bile ablam gelsin yanımıza isterdim hiç degilse 1 sabah,çünkü sizin uyandığınızı duydum hiç uyumadım ki diyordu.
Neyse öyle böyle derken dayanamayıp 2 gün erken döndüm. Sizce abartı mı?

Aileyle akrabayla böyle kalabalık tatillerde huzursuzluk olabiliyor. Ben olana bitene şaşırmadım. Ev ev üstüne olmuyor. Yazlık eğer büyük değilse sıkıntı.

Keşke siz sanki kendi eviniz gibi beklemeden kahvaltınızı yapıp, keyfinize göre takılsaydınız evde. Bence bir şey demezlerdi kahvaltı yapmanıza, hazırlamanıza.

Abla da olsa farklı ailelersiniz farklı düzenleriniz var uyum sağlayamamışsınız. Size inat yapmamışlar sonuçta onların yatış kalkış saati o sizin için 5 saat erken kalkmak onların da tatilinin içine ederdi. Başkasının evinde düzeninde ancak bu kadar rahat ediliyor valla ben anneme Bile gidip kalmıyorum bu sebeple. Bebek var ne kadar dikkat etseler de ses oluyor falan yok kendi evim dışında rahat değilim. Keşke yüzüne söylemek yerine teşekkür edip güzel güzel ayrılsaydınız. Öyle veya böyle ağırlamışlar Bi de üstüne kötü olmuşlar.

Hayır yemeyi arayan biri değilim zateh çoçuğa yediriyordum. Tam izah edemedim evde sessiz kalmaya çalışmak (tv bile acamamak) konuşamamak ve sabah 5 saat dışarda vakit geçirmek zorunda kalmak gibi
Tatile geldiniz evde sessizce birşeyler atıştırıp dışarı çıkabilirsiniz yada dışarıda ablanızın evi buzdolabı kilitli değil daha iyi kendi çekirdek ailenizle başbaşa zaman geçirirdiniz.Boşuna kendinize stres yapmışsınız

İnsan gittiği yerin kuralına uyar,evet doğru ama eğer ev sahibiysem misafir olarak cagiriyorsam birilerini,ki bu kardeşim de olsa fark etmez,onlara göre ve onların düzenine de hareket etmeye çalışırım.Evde hiç misafir yokmuş gibi öğlen on ikiye kadar yatacaksam,niye çağırayım ki eve misafir.Her şeyin bir ortası olmalı bence.Ev sahibi birkac gün on iki değil de ,dokuzda onda kalksa bir yerleri eksilmez diye düşünüyorum.

Bir şey demedim zaten son güne kadar. Onlar da bize gelir kalırlar, ben de onlara uyarım. Bilemedim belki de abartılı tepki verdim. Neyse herkes icin iyi olmuş dönmemiz. Oğlum asla geç saate uyumuyor bensiz uyumuyor. Diğer çoçuklar olmadan da denize gitmiyor malesef.
Bundan sonra sen de size geldiklerinde onun düzenine uyma. Sabah kalkınca bağıra çağıra konuş çocuklarınla, paldır küldür hazırla kahvaltıyı. Ablanda yaz boyunca kalmayacaksan yaptığı ayıp olmuş. Şahsen evime gelen misafirin düzenine uymaya çalışırım. Görgü bunu gerektirir. İnsan ablasına gidince başkasına yıkılmış olmaz. Ama işte bu forumdan bu cümleleri beklemiyordum zaten ve şaşırmadım 😂

Bundan sonra sen de size geldiklerinde onun düzenine uyma. Sabah kalkınca bağıra çağıra konuş çocuklarınla, paldır küldür hazırla kahvaltıyı. Ablanda yaz boyunca kalmayacaksan yaptığı ayıp olmuş. Şahsen evime gelen misafirin düzenine uymaya çalışırım. Görgü bunu gerektirir. İnsan ablasına gidince başkasına yıkılmış olmaz. Ama işte bu forumdan bu cümleleri beklemiyordum zaten ve şaşırmadım 😂
Ama o insanların da belli bi izinleri var. Yazlığı olanın da geleni gideni çok olur sadece bu kardeş değil ki adamın da ailesi var arkadaşı akrabası muhakkak başkaları da geliyordur. Herkesin düzenine göre yaşayamaz onlar da. Bi de ben tatile gitsem mesela akşam erkenden yatmak istemem. Konu sahibi de çocuğu yatırıp ablası eniştesiyle biraz keyif yapabilirdi. Belki iki taraf da biraz orta yolu bulup birlikte daha keyifli Bi tatil yapabilirlerdi ama bütün ailenin sana ve çocuğuna uymasını beklemek yanlış.

Herkes ablaya hak vermiş de. Ben şöyle bakiyorum olaya. Şahsen benim evime bir misafir geldiğinde normalde kaçta uyanirsam uyanayim, normalde olduğundan daha erken kalkarim. Kahvaltı vs hazırlamak için. Yani birlikte bile hazirlayacak olsak ev sahibi her şeyin yerini usulünü daha iyi bilendir. Herkes milletin evine gitmişsin kurallara uy demiş ama diğer taraf da misafir ağırlamış oluyor. Sabahın köründe kalkmasın kimse tabiki, ama yine de öğlen 1e 2ye kadar değil de 10da 11de uyanip orta yol bulmak daha mantıklı geldi. Bana göre sizin tek hatalı kisminiz bunu ablaniza dile getirmek olmuş, ben olsam yine de evlerinde kaldik memun olmamış gibi izlenim yaratmayayim diyerek bir şey demez sabrederdim. Gerekirse bir dahaki planimi ona göre yapardim

Sabah neden kahvaltı için onları bekliyodunuz ki? İlle evde yemeniz gerekmiyordu tatili zaten beleşe getirmişsiniz kahvaltıyı da para verip dışarda yeseydiniz. Sonra da denize mi gezmeye tatilde ne aktivite yapıyosanız onu yapardınız. Siz tek kuruş masraf etmeden tatil yapma derdine düşmüşsünüz.

Ablanızın sen bilirsin istersen git demesine de şaşırmadım. Yazlık bölgede evi olan insanlar sürekli tatile gelmek isteyen eş dost akrabadan illallah ediyor. Onlar da siz varken rahat edemiyor, siz de onlara uyum sağlamak istemiyorsunuz ne gerek var böyle şeylere?

Neyse öyle böyle derken dayanamayıp konuştum yapacağım bir şey yok sen bilirsin gitmek istiyorsan gidin dedi,2 gün erken döndüm. Sizce abartı mı?
Abla bile olsa kimse yazlgina misafir istemiyor bir daha gitmezsin

Back
X