• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mu bencilim?

günaydin herkeze.. dün sizlere cvp veremedim ilk önce özür dilemek istiyorum.. hem yeniyim calisma cabasindayim hem ancak sabahlari müsait oluyorum.. yorumlarinizi okudum ve hepinize tsk ediyorum.. elimden geldikce cvp verecem..

büyük konuşmak istemiyorum ama,
siz de çok hata sezdim ben...
15 yaşındaki bir kızın arkadaş çevresi
ailenin gözetiminde olmalı,kendinden yaşça büyük,
okulu bırakmış biriyle nasıl arkadaşlık etmesine izin verirsiniz...
bence disiplin ailede başlıyor,saygı ailede başlıyor...
bazı konularda kızınızla yüz göz olmamalıydınız ki,
kendinizi,tanımadığınız bir çocukla kıyaslamaya kadar gitmiş...
ne denemek,ya ben,ya o...tutupta dövün demiyorum ki,
karşıyım şiddetin her türlüsüne,ama
ailenin hiç mi yaptırımı yok ya,bu nasıl bir düzen anlayamadım...
baba nerede arkadaşım...??

bakın arkadaşım,bir anne olarak manevi anlamda
hep yanınızda olurum,destek olurum ....ama;
çok duygusalım ama çok ta katıyımdır...
kızım 12 yaşında,elbette okul aşkı dedikleri
platonik duygular yaşayacaktır,buna engel olamam ki...
ama ben kızımın çalıştığım halde,hep ensesindeyimdir,o da bilir bunu...
katıyım evet,benden habersiz okul sonrası bir yere gidemez,
bu korku değil,sakın yanlış anlaşılmasın,ben
kızıma babamın bana anlattıklarını anlattım...
ilk hedefin okumak olduğunu anlattım...
aşk,meşk işleri için daha çok büyümesi gerektiğini anlattım...
anneden habersiz,kimseden bir kağıt parçası bile olsa alınmayacak bunu anlattım...
böyle gidiyor işte...
sizi anlıyorum ama tatlı sert olun lütfen...
sizin karşınıza geçipte,daha 15 yaşında bir kız,
bir çocuk yüzünden laf söyleme cürettini nereden buluyor...
bu kadar rahat olmayın lütfen...
bırakın beni sert anne,kuralcı anne bilsinler,
umrumda bile değil inanın...ben kızıma doğruyu öğreteyeim de
o bunu düşünmüş,şu bunu düşünmüş,hiç de önemli değil benim için...
lütfen,kızınıza bazı kurallar koyun,doğruyu,yanlışı anlatın,
yaşaması gerekenlerin zamanı olduğunu söyleyin,
aklını derslerine vermesinin şart olduğunu
söyleyin,çünkü daha çok küçük annesi...
başkaları bizim baktığımız gibi bakmıyor kızlarımıza....
sevgiler...

tsk ederim ilk önce yorum yapmissin.. ama benimde gec olsada bu yazdiklarina cvp vermek istiyorum..
ben ilgisiz degilim yerine göre katiyim ama yerine görede gayet cok anlayisli biriyim.. cünkü hepimiz ergenlik zamanini gecirdik yasadik.. bu zamaninda zor oldunu biliyoruz.. benimle kizimin eger sirf anne ve cocuk iliskisi olsaydi suan belkide kizimi bi bataklikta kayip etmistim... cünkü kizim bana herseyini anlattigi icinde bu arkadaslini benden gizli sürdürmektense benim bilgim benim kontrolüm altinda olmasi icin kabullendim.. bende biliyorum 15 yasindaki platonik aski veya bizlerin simdiki dedimiz gibi ilk askim/cocukluk aski oldunu biliyorum.. ama bu zamanlarininda deli kanli olupta hata yapmamalari icinde cabami gösteriyorum..
bunu benim gibi yasayan yasamis olan kisiler daha iyi anlar.. dedigin gibi büyük konusmayalim Allahta kimsenin basina vermesin.. amin

bazi arkadaslarimiz babayi sormus bunada cvp vermek istiyorum..babayla kizi yüz göz etmek istiyorum.. suan cok sükür kontrolüm altinda.. insallahda böle kalir..
hem sizlerde bilirsiniz her baba ayni degildir ama cogunlukla türk erkegi babasi farklidir..
baba bilse belki cocugu okuldan alacak okumasina engel olacak, dövecek vs. vs. ve bildimiz gördümüz duydumuz gibi belkide kizim evden bile kacacak cahilikten.. ben kizimin güvenini kayip etmeden ,kontrolüm altinda oldukca suan babayi devreye sokmak istemiyorum..

Canım arkadaşım. Benim de 13ünde bir kızım var. Sizi anlıyorum.
Kızınızla arkadaş olmaya çalışmanız çok güzel ama siz ipin ucunu biraz kaçırmışsınız.
Ne olursa olsun sizin anne olduğunuzu unutmaması gereken bir yaşta.
Olaylar sizin kontrolünüzde olmalı ama bu şekil değil.
Bencil değilsiniz ama hatalısınız.

15 yaşındaki bir kıza ya ben ya o deyip olayları iyice dramatize edip onun kafasında iyice büyütmesini, ciddiye almasını sağlamışsınız.
Şimdi de bu ayrılık acısına ortak olup iyice beynine yerleşmesini sağlıyorsunuz.
Yapmayın böyle.. arkadaş olmak bu demek değil.
Sizin bu noktada anne olmanız lazım. Bi toparlanın bakalım, kızınızla konuşun bol bol, derslerine yardımcı olun, beraber bir şeyler yapın, örgü örün, yürüyüş yapın...
Beraber oturup ağlamak niye? Nasıl unutacak bu şekilde?

Bir de gerçekten merakımdan soruyorum "O" deseydi ne yapacaktınız?

canim arkadasim soruna söle cvp vereyim senin.. o deseydi???
ben kizimi az bucuk huyunu suyunu bildigim icin.. bi nevi nabzina göre seker vermeyi biliyorum.. annelimin onunda yaninda ne degeri oldugu bildigim icin böle bi davranista bulundum..
o anda beni tercih edeceni biliyordum ki sordum.. ama yanilpta o deseydi bende artik baska carelerle kizimi yine kurtarmak icin mücadele edecektim.. ne olursa olsun savmak zorundayim..
ilk zamanlari aglayisina yüregim dayanmiyordu ki bi anne olarak benimde gözlerimden yaslar dökülüyordu.. ama insallah allahin izni ile yeni sayfa actik.. birbirimize sirt sirt verip üstesinden gelecegiz..

Bencil oldugunuzu neden dusunursunuz ki ? Ne benciligi yok oyle birsey
Siz anneliginizi yaptiniz, ve iyi yaptiniz, hatta ve hatta, o iliskiye asla izin vermeyecektiniz ama tabi herkesin gorusleri farklidir
Ilerde size tesekkur edecek
Bu yastaki çocuklar ask mesk saniyorlar ama sadece tutku, aliskanlik o kadar
Ask nere, 15 yasinda ki çocuk nere...

ilk kizim bana acildiginda ben karsi ciktim.. ama kizimin benden bi nevi uzaklastini farkina vardim.. sanki bazi seyleri sölesem mi anneme yoksa sölemesem gibi hareketler bellirdi kizimda.. onun icinde ben kabullenmis gibi görünmek zorunda kaldim..

[/COLOR]
ah canim evlimisin sen ? 15/17/.19 yaslarinda felan cocguklarin varmi?? gercekten cok merak edim simdi bu zamanda annelerde nasil davranacagini sasirmis durumda cocuklarda yerlerini unutmus durumda sen diyorsunki aile disiplini yokmu ahh be guzelim ya bizler bilemiyoruz o otoriter disiplinli aileyi yada bimiyorum ne diyecegimi bilmiyorum sadece haksizlik yaptigini dusunuyorum arkadasimiza ..

konuyu acan arkadasimada Allah yardimcin olsun bacim diyorum ve seni cok iyi anliyorum :çok üzgünüm:

benim kizimda yabanci bir gence(italyan) gonlunu kaptirmisti cok acilar cektik ,kabul etmedik, musluman degil dedi ,cok agladik , sizladik ama arada ask sevgi varsa gercekten kuvetliyse anne olarakda baba olarakda yapabilecegin hic birsey yok , sen kendini hic suclama canim sen anne olarak dogru bildigini yapmaya calistigina eminim
Allah yarimcin olun

canim benim ya.. ALLAH razi olsun beni sende cok iyi anliyorsun..yüce rabbim bizim gibi durumda olanlarin yardimcisi olsun.. cocuklarimizi dogru yoldan ayirmasin.. amin..

bencede doğru olanı yapmışsınız.bu asla bencillik değil
bende 3 kız annesiyim kızlarım daha küçük ama 15 yaşında dürüst bir erkekle bile arkadaşlık kurmalarını istemem.o yaşlarda derslerine odaklanmalarını isterim
heleki böyle kötü ortamlara girecek.siz doğru olanı yaptınız içiniz rahat olsun

bencede doğru olanı yapmışsınız.bu asla bencillik değil
bende 3 kız annesiyim kızlarım daha küçük ama 15 yaşında dürüst bir erkekle bile arkadaşlık kurmalarını istemem.o yaşlarda derslerine odaklanmalarını isterim
heleki böyle kötü ortamlara girecek.siz doğru olanı yaptınız içiniz rahat olsun
slm allah bagişlasın arkadasim daha cok küçük senin cocuklar biraz büyüsün 14,15,16 yaslarında en tehlikeli ve bizleri hiçdinlemez oluyorlar
hep kendi dogruları oluyor yanlış deyince tepki alıyorsun elimizde kayıp gidiyorlar biz iste
sekte istemezsekte o duyguyu yasamak istiyorlar:kızgın:

valla kızınız gerçekten ayrılmışsa yani bunu başabilmişseniz hiçde bencil değilsiniz..
çokda iyi yapmışsınız..
uyuşturucu ne demek, Allah korusun..

benimkiler daha kücük ama gözüm korkmaya basliyor inan.. canim arkadasim cok iyi etmissin.. helal olsun sana.. demek ki kizinla dialogun saglammiski kizin seni tercih edecek kadar seviyormus.. kendimizden pay cizelim bizde o yaslari gectik.. cok diziplinli bi aile olsada yüzlerine masumiyeti oynayip arkadan is cevirmedik ki ailemize???
o yüzden elistiri alsanda takma canim.. ben eminimki cok iyi yetisdirmissin kizini..

asla ve asla benden izinsiz cocugum bunu yapamaz diye kesinlikle büyük konusmak istemiyorum.. ne oldum degil ne olacaz diye düsünmemiz lazim.. senin yazinla ben bunu yasasaydim acep ne yapardim diye düsünmeye basladim..

5 parmagin 5i bir degildir.. büyütürsün evladini en iyi disiplinle ama kimsenin ic özünü disiplin edemezsin..evladinin biri yanlissiz büyür diyeri sorunlu büyür..

BU COCUGU BÜYÜTEN AYNI BABA AYNI ANNE DEGIL MI???

Kendinizi suçlamayın en doğrusunu yapmışsınız.

Onunla vakit geçirerek kafasını dağıtmaya çalışın ama abartmayın doğal olsun.

Belkıde ılk cıktığı cocuktu o.Siz şimdiden ya o ya ben dedıysenız kızınız artık konustugu hıc kımseyı sıze söylemıcektır.:delphin:

Ben 15 yasında konustugum kısılerı herkesten saklardım,15 bırakın 18 yasıma kadar sürdü bu,okul bıtınce,görücüler gelmey başlayınca,daha net düşünmeye başladım.sengözlerimebaksanab

Kızınızı kışkırtmak yerıne artıları ve eksilerı sunup onun bı secim yapmaını ısteyın,benımde annem o yaşta yapma deseydı,her sekılde devam ederdım sanıyorum :bbo:

bence her anne gibi sizde çocuğunuzu korumak istemişsiniz..bu yanlış değil ve bencillik değil..kendiniz için değil kızınızın iyiliği için çırpınmışsınız..
peki o sevdiği genç o oratmdan uzaklaşsaydı ozaman beraber olmalarına engel olurmuydunuz bence o zaman bişey demezdiniz bu duruma..o gençde kızınızı çok seviyorsa eğer hayatındaki bazı olumsuz şeyleri silerek kızınızla yeniden beraber olabilir..

iyi yapmısın iyi . izlettir ona tv programlarını. bak cocuk madde almıs sora sevgilisini kesip tıkmıs gitar kutusunun iine.
onlarda sevgiliymiş. üstelik yasıtlarda.
Zaman cok kötü. Hiç üzülme boşver.
bencillik felan değil senin yaptıgın

Back
X